Pekné ránko dievčatá. Chcela som sa len opýtať či sú tu aj ženy, ktoré budú na Vianoce a Nový rok samé..Ako to zvládate?
Samé ako samé ?
Si bezdetna a bez chlapa a nemáš nikoho ?
Alebo jednoducho dieťa odovzdávas otcovi a budeš oddychovať ?
Poznala som kopec ludi ktorí žili sami a sviatky nemali byť s kým. Mladší to obvykle riešili nejakou party, je kopec sviatkovych eventov kde sa da pridať a spoznat nových ľudí...
Napríklad funguje Gettpal Bratislava a pokiaľ viem tak už aj v iných mestách...aj Gettpal pre rodičov...cudzí ľudia sa proste stretnú na spoločnú aktivitu a hotovo. Ja som tak raz trávila veľkú noc...s partiou úplne cudzích ľudí (väčšina po 30tke), ktorí proste z nejakého dôvodu boli sami. A bola to jedna z najlepších veľkých nocí.
Na druhej strane človek trebárs po 50tke nemá asi na také už chuť...neviem...mame tetu ktorá má po 50, žije sama...A na sviatky chodí vždy k niekomu z rodiny. A tým že nás je relatívne dosť, tak ma stále ku komu...
Mam kamošku ktorá bude asi na vianoce sama tento rok...A ponúkla som jej ze moze kľudne prísť k nám. Aspoň bude veselšie. Takže ono to nemusí byť celkom o "rodine". Proste byt s ľuďmi s ktorými ti je dobre.
Vždy si pri tom spomeniem na jednu časť Anny zo Zeleného domu, ako pozvala na Vianoce do zeleného domu tu kolegyňu, nepríjemnú, tu Katarínu. A aké krásne priateľstvo z toho bolo. Netreba sa báť. Keď sa človek cíti na to byť sám, je to okej. Ale plakať potom večer pri Popoluške ze som sám...nie je okej. Neklam sama seba. Ak ti je samej dobre, bud sama. Ak sa na to necítiš, nehanbí sa a k niekomu choď.
Niesom si ista, ze na konikovi najdes moc skusenosti prave na tuto temu. Predpokladam ze 99,5% uzivateliek ma partnera, alebo deti, pripadne partnera aj deti. Takze vianoce su tu skor obdobie rodiny & veci s tym spojenymi.
To zalezi jedine od konkretneho cloveka. Co pre neho Vianoce znamenaju, ci je veriaci, co sa mu s Vianocami spaja.. a podobne. Ja budem sama a nemam z toho ziaden stres, prave naopak.