Potrebovala by som nestranny nazor na tuto situaciu..
Moji rodicia od leta do nas hucia,ze chcu zobrat buduci rok nasu 4r dceru s nimi na dovolenku do Turecka.okrem nej maju dalsie 3 vnucky,ale tie nechcu vziat..my s tym nesuhlasime,uz sme im to x krat vysvetlili,no nedaju si povedat.otec bookuje dovolenku v decembry aby mal lepsiu cenu a uz bol vcera dost neprijemny,ze on ju potrebuje nahlasit do cestovky a mala stale nema urobeny pas,ze mu mam dat splno.ocnenie a on jej ho da spravit a my to zaplatime.tak ma to vytocilo,ze uz som vybuchla.absolutne neberu nas nazor,ze my sme rodicia,my za nu zodpovedame a raz ked poviem ze s tym nesuhlasim tak to plati.namiesto toho dieta od leta manipuluju,rozpravaju jej ako s nimi pojde lietadlom,ako sa tam bude mat dobre.otec mi povedal,ze sme jej znicili radost,a ze jej to mame my vysvetlit.a ze uz nam nikdy nic take neponuknu.
Pre objasnenie situacie preco s tym nesuhlasime:
Dcera je multialergik,hlavne potravinovy.moji rodicia absolutne nedodrziavaju jej jedalnicek ked je u nich na vikend,co jej zabalim je pre nich fuj,tolko jej to tlacia do hlavy az mi potom dcera doma odmieta jest.namiesto toho jej tlacia vsetky alergeny,cokolady,arasidy,sladkosti co nesmie.
Potom mi po takomto vikende doma hnackuje,ma ekzem,a ja len lietam po doktoroch a kupujem drahe kremy a lieky.neviem si predstavit,co by s nou bolo v Turecku,co by tam jedla,a co by robili ked by chytila alergicku reakciu.
A druha vec,co nas stve je,ze chodia do hotelov ktore niesu pre deti.obaja su dochodcovia,co travia 10 dni dovolenky pri bazene na lehatku,drink v ruke,grilovat sa cely den ako kura,vecer v restike posediet.do mora ani za nic.co by tam s nimi robila?
Dcera ma momentalne obdobie,kedy sa viac pyta za nami,casto nam volaju aby sme cez vikend prisli po nu,lebo si nevedia dat s nou rady,place ze chce mamu..ked si nevedia dat 2 dni s nou rady,co by s nou robili 10 dni tam?
Vsetky tieto argumenty sme im predlozili,no nepomohlo..spravili zo mna krkavciu mater,co nechce dozicit decku dovolenku. Pustili by ste takto dieta?
Nie nepustila by som a mohli by sa aj o zem plesknut.
Nepustila by som a ak by sa urazili, tak by museli ostat urazeni. To uz je cisto ich problem. Ked nevedia dodrzat pravidla ohladom stravy, tak nemas co riesit.
Ja by som pustila, tieto zážitky so starými rodičmi sú na nezaplatenie, ja som tiež chodila s dedkovcami kade tade po svete a musím povedať že dovolenka s nimi nebola ležanie na pláži. Je rozdiel keď idú dvaja, ale vnučku chcú aby boli s ňou, určite vedia čo to obnáša a že to bude úplne iná dovolenka ako keď sú sami. A čo sa týka tých alergií normálne im to vysvetli veď je hlavne pre ich dobro aby vnučka bola na dovolenke v pohode. A keby sa niečo stane, neboj Turecko má super zdravotnú starostlivosť pre turistov. Sama som tento rok skončila na infúzií a do pol hodinky bol zo mňa nový človek, a aj lekáreň majú na top úrovni a o dosť lepšie ceny ako u nás 🍀 hod sa do kľudu a tes sa že máš takých skvelých starých rodičov pre dcéru ♥️
Nepustila by som ani zdravé dieťa, nie to ešte s toľkými alergiami a keď to ani nerespektuju. A ešte do Turecka, kde si treba dávať pozor na črevné problémy
Nepustila by som ani keby nemá žiadnu alergiu. Keď bude staršia nepoviem, ale ešte sa mi zdá malá na to aby išla tak ďaleko bez rodičov
@colsami mame este jednu dceru a ja som aktualne tehotna.moj otec vybera zamerne uz dlhe roky drahe hotely,vacsinou adult only,cely cas sa nepohnu z hotela.my taketo dovolenky nemame radi,radi cestujeme,spoznavame miesto kam sa na dovolenku vyberieme- a to zase oni nechcu,ze oni nikde tramtarovat nebudu,oni si chcu oddychnut.pritom,dcera je velmi aktivna,neobsedi,takze oddych pri nej nehrozi.takze s nimi ist niekam by bola samovrazda,ufrflany otec,3 male deti...
moj nazor... nechapem preco ju pustat rodixom ked nedosrziavaju dietne opatrenia!!! a k dovolenke preco by tym padom nemohla ist?? nie je jedno kde s nimi bude?? ci doma alebo v zahranici?? ty robis chybu a zvalujes to na jich. vsak stanov pravidla ked ich nefodriavaju nepojde ked ich dodrzia moze ist.
Prečo nechcú zobrať nejaké iné vnúča?
Pridu mi ako neskutocne sebecki ludia, oni ju chcu len ako rozptylenie pre seba,aby sa nenudili. Aj keby sa somnou uz nikdy nerozpravali aj tak by som im dceru nedala. Ani keby mala 10 nie este take male dieta.
@pribinak ano,to som zabudla dopisat,ako hlavny argument,mam este 2 surodencov s detmi,a im tuto moznost neponukli.cize mi pride nefer,ze vybrali len ju.starsia sestra aj so svagrom sa nahnevali,ze ich dieta nikdy na dovolenku nevzali.
Ja by som ju tam nedala ani na víkend. Viem čo to je alergik. Moja keď išla k našim a to tam chodila tiež od cca 4 rokov na noc. Vždy dodržiavali čo môže a čo nemôže. A na dovolenku už vôbec, ale tam by som ju nepustila ani s našimi a to sú maximálne zodpovední. A zato očkovanie, že pôjde s nimi by som tiež vybuchla.
Ja osobne by som nepustila a naco ju dávaš rodičom na víkend? Nemyslím to zle ale ja by som svoje 4 ročne dieťa nedala rodičom ktorý jej vedome ubližujú ked nedodržiavajú pravidla a tym hazardujú z jej zdravim
uz len kvoli ostatnym detom v rodine co odmietaju zobrat by som nesuhlasila lebo viem ake je to hnusne voci tym vnucatama
a nedavala ju ani cez vikend a ostatne vnucata si na vikend beru ? naco im ju vobec davas za tychto okolnosti
Riešiš to ako malé decko. Nejdem a hotovo ci? Ja zas dúfam, že sa mi podarí dakedy spoločná dovolenka s deťmi a mojimi rodičmi. Také vzácne chvíle spolu sú na nezaplatenie. Tiež mame všetky deti alergikov, liečených..
Ja by som tiez nepustila. More je na ekzem sice fajn, ale to je asi jedine pozitivum. 4 rocne dieta na prvy krat na 10 dni by som pustila maximalne na chalupu. A aj to s tym, ze by som tam na vikend prisla. Neexistuje aby ma na prvy krat delila od neho cesta lietadlom a niekolko krajin.
Uprimne .neviem čo je toto za blbá móda že si babka a dedko "požičiavajú " deti na svoju dovolenku. Mam pocit,ze sa len chcú ukázať..ako dieta vzali k moru.
👏
Svokra podobne lobuje od narodenia detí..taktiež som nikdy nesouhlasila..prešla si aj urazením..ale jednoducho moj názor nezměnila .Dieta nie je hračka, že si ho niekto len tak požičia.Deti sú osobnosti a dovolenka znamená dialka...môže sa stať milion vecí a potom čo?
Nevie snimi vydržat doma..večne je na niečo nahnevaná..lebo" holt" deti neskáču ako píska..a na dovolenke by sa im bolo aj treba venovať. Nie sa grilovať na lehátku a mat svatý pokoj.
Rovnako ja by som sa len užierala doma, či je všetko v poriadku.
Ak to tak necítiš stoj si za svojím. Žial,ked sa aj urazia. Dieta je tvoje..rodičia si svoje uz vychovali..Teraz si rodič ty a ty rozhodujes
A este doplnim, ze niesom uzkostliva ale 10 dni je pre 4 rocne vela... proste jedine tak, ze mam moznost v pripade potreby sadnut do auta a dobehnut.
Moji rodičia boli s mojim synom a neterkou v Taliansku, keď mali 5 a 6 rokov na 2 týždne, ale naši sú maximálne nezodpovední.
Ak by vedeli že dieťa je alergické na orechy tak by pre dobro dieťaťa nedávali žiadne orechové veci, ak nemôže nič s laktozou tak detto.
Nebudu riskovat
Odvtedy boli viackrát, ale predtým boli aj deti mojich súrodencov, aby všetci boli a nikto na necítil zabudnutý
Toto som riesila cez leto. Ale moj mal 9 rokov a aj tak som mala uzkosti z toho. Okrem toho isla velka partia a viac deti. Baby ma tu presvedčili, ze je to ok, maly isiel a bola to super dovolenka. Ale 4 roky, ked nevie este ani u nich zostat cez vikend, ja by som asi nesuhlasila tiez. Nech skúsia najprv tu na Sk, zobrat na tyzden.
Ja by som ju nedala ani na vikend ked ti ju vracaju v takom stave
Ziadny rešpekt a uz vobec nie k zdraviu malej
@mamina7070 ostatne su starsie a tie sa u nich nudia..sediet pred tv mozu aj doma.
Dcera tam zacala chodit len toto leto,sama sa tam pytala..dovtedy ani oni o nu nejavili zaujem.alergie sme zacali riesit tento rok,ked sa jej zhorsil ekzem..
Nie,ani keby nemala alergiu.
Ja by som moje dieta pustila s dedkovcami okamzite, nedrzim si ho na cecku ako väcsina mam, nieje len moj syn a raz mi z domu odide.
Kazdopadne 10 dni je fest vela na tak male dieta ,ono sa bude nudit a oni ked ju nezvladaju budu na prašky tiez.
Navrhla by som nech idu na menej dni .
A k tej alergii, ked Ti s dietatom robia tolko problemov, nepchaj im ho teda ani na vikend , mas o starost menej.
Bez vás rodičov by som nepustila,plne ťa chápem čo sa týka zdravia dieťaťa je hlavnejšie a dcérke vysvetlite,že má alergie a proste by jej bolo zle a svrbel by ju ekzém na dovolenke v Turecku nemajú jedálničke pre ňu ale samé morské príšerky a ejdlá plné alergénov,dieťa z jej alergiami pochopí,že by to pre ňu nebolo dobré keby bola chorá a dovolenku si tak neužila.
@zdenka11081983 riesim to preto,lebo sa mi to zda nefer kvoli ostatnym surodencom a ich detom,a hlavne je mi cudne,ze doteraz sa bali ist s vnucatami do zoo,lebo sa moze daco stat,ale zrazu sa neboja ist na dovolenku do Turecka
Ved ae je to ich vec koho zavolajú. Ci? Možno tento rok vás, na rok ich. A keď nechceš ísť nechoď. Véd to je úplne jednoduche
Aj tú stránku plne chápem čo sa týka ostatných vnúčat,by bolo fakt nefér voči vašim súrodecom aj ich detičkám mohli by sa dozvedieť a uraziť sa a tým pádom váš vzťah zo súrodencami by bol naštrbený a aj medzi vnúčatami ☹.
A nechcete skusit nejaku spolocnu rodinnu dovolenku?Aj oni spokojni (cas s vnuckou), aj vy spokojni (vyuzite strazenie a uzijete si cas s muzom tie chvile), nemusi to byt zrovna 10 dni, ale ponuknut takyto kompromis na umiernenie situacie 🙂