Ahojte, začnem asi tým, že tento nick/profil som si vytvorila dneska na zachovanie anonymity nakoľko tu už svoj reálny profil mám. Neviem či mám ani tak problém alebo sa skôr potrebujem vykecať nakoľko nemám nejakú dôvernú kamarátku s ktorou by som mohla rozoberať aj takéto záležitosti. Možno sa budú niektoré z Vás čudovať, že čo to sem vypisujem, ale nakoľko si tu rada čítam diskusie a veľa z Vás je tu takých, ktoré ozaj viete úprimne a dobre poradiť/resp. vypočuť a napísať Váš názor. Tak rada by som vedela, či je to len taký môj "problém" alebo takéto úvahy sem-tam napadnú niektorej z Vás. Skoro všetky ste tu už keď nie manželky tak minimálne partnerky (snúbenice) a samozrejme maminky. Môj "problém" je asi takýto..
Mám priateľa no už vlastne snúbenca, veľmi ho ľúbim a viem že aj o mňa.. naozaj to nie je klišé, ktoré tak dobre znie ale u nás je to fakt pravda. Sme spolu už vyše 6 rokov. Detičky zatiaľ nemáme, ale ak sa zadarí tak budúci rok by sme do toho šli. Viete najprv sme riešili kde budeme bývať potom financie atď.. asi väčšina z Vás pozná.. a taktiež síce sme spolu vyše 6 rokov, ale má prácu časovo náročnú takže doma je možno tak dva tri mesiace z roka aj to tak kúskovane na víkendy. Ja som vedela akú má prácu keď sme sa dávali dokopy a akceptujem to doteraz, že má takú prácu, takže sme spolu veľmi málo reálneho času a nechcite vidieť naše telefóne účty.. 🙂 😒 Náš vzťah je založený na pevnej dôvere, hoci sme spolu málo viem že sa na neho môžem spoľahnúť v akejkoľvek oblasti a on tiež na mňa. Za tých vyše 6 rokov sme si zažili aj pekné aj zlé, asi ako v každom vzťahu.. Proste všetko funguje ako má..
No a teraz sa dostanem k podstate veci, môj snúbenec predo mnou už mal nejaké tie vzťahy či už dlhšie alebo kratšie je odo mňa o niečo starší.. on je môj prvý a keď myslím prvý tak prvý.. aj ako priateľ aj prvé ťuťu muťu.. 😅 Dali sme sa dokopy keď som mala takmer 20 rokov. Skrátim to už... samozrejme že pred priateľom som absolvovala nejaké tie dve tri "bozkávačky" na nejakých asi dvoch troch chatovačkách (jedna chata jeden chalan) a radšej nerátam koľko bolo fliaš vypitých. Takže naozaj nič vážne s nejakým chlapom. Toť asi toľko moja puberta. 🙂 Ale neviem prečo teraz keď už som fakt že dospelá, tak mám chuť vyskúšať nejakého iného chlapa. Ja viem teraz ma asi ukameňujete že má dobrého chlapa a ako sa hovorí keď je koze dobre ide na ľad tancovať. Nie prosím neberte to tak. Ja nemám bohvie aké sebavedomie skôr žiadne by som povedala, preto aj nechápem kde sa nabrala taká tá nejaká drzosť a zbalila som takého chlapa ako mám, teda zbalili sme sa navzájom. Ale aj tak neviem kde sa to vo mne zobralo, že som pred ním zahodila svoju hanblivosť a nízke sebavedomie. Nie som sivá myš ale zas určite nie finalistka miss. Proste sama neviem či by mi to pomohlo zvýšiť si sebavedomie keby na mňa iný chlap hľadel ako na "objekt svojej túžby". 🙂 Viem že môj chlap bude pre mňa prvý a asi aj ten posledný, len ma to trošku desí že si "iné" nikdy nevyskúšam... Proste láka ma to vyskúšať si iného chlapa v posteli ale nič viac nič menej.. proste len to... 😅 Ja viem nerob iným to čo nechceš aby robili tebe. Ja sa v živote riadim týmto heslom a nemám zo seba radosť že ma napádajú takéto myšlienky. Proste určite nie som nejaká pekne povedané "pobehlica" a hnusí sa mi to.. nemohla by som sa na seba dívať do zrkadla keby som priateľovi urobila niečo takéto. Ale keby mi bolo povedané že mám kvázi "opušťák" na jeden deň zo vzťahu, tak aj tak som mäkká to urobiť.. ja sa poznám.. takže zostáva mi len občas sa zasnívať že aké by to bolo s iným.. ďakujem za prečítanie a za prípadný Váš názor. 🙂
Tak ja neviem, ale co ked to neprejde 🙂 ja som toho skusila dost a tiez niesom ziadna miss ka🙂
Ale aspon viem kde som a kde je sever...
Kedze viem, tak nic insie ako mam nehladam a ani ma nenapadaju podobne myslienky...
@sharpka presne ako pise tanickaskorokubikova 🙂 ked ho naozaj lubis tak ostanes len pri myslienkach, obcas sa take objavia a potom to zas prejde. My sme nedavno mali 15 vyrocie od prveho rande, moj manzel bol a je moj jediny a ja jeho takisto. A obcas mi napadne ze je to take romanticke byt s jednym muzom cely zivot, ale ze mozno mi raz bude luto ze som nic ine neskusila. Ktovie ci aj on dakedy o tom premysla 😀
@sharpka ahoj ked ta to potesi som na tom so vztahmi rovnako ako ty ... tiez sme sa brali po siestich rokoch a taketo tvoje stavy som mala casto pred svadbou 😀 ... no co asi predsvadobne stresy ci nahodou nerobim chybu ze predsalen prvy vazny vztah alebo vztah ako taky a berieme sa ale asi to bolo len zo stresov 🙂 nejak ma to po svadbe hned preslo a uz som nato aj zabudla kym som si to teraz neprecitala u teba ... vies mozno sme divne ale mozno mame aj stastie ze sme nikdy neriesili depky z rozchodov a pod. ber to tak ze si vyhrala loteriu na prvy pokus a tie myslienky ta po chvilke prejdu 🙂
@sharpka Mala som ten istý problém ako ty, dokonca sa mi v robote aj rysoval jeden taký bočný úlet a poviem ti len ťažko som odolávala, mala som to šťastie, že som zostala tehotná, išla som na materskú a toho druhého chlapa som odvtedy nevidela. A poviem ti som rada, že som to vtedy zvládla, narodil sa mi syn a všetky bočné úmysly zmizli.
Možno Tvoj problém pramení práve z toho, že ste už relatívne dlho spolu a zároveň nie často..... Porozprávaj sa s ním, možno ak si máte založiť rodinu, bude musieť zmeniť prácu aby bol viac s Tebou. Zober si to takto - ak svojho priateľa naozaj miluješ, telom aj dušou, potom to čo zraní jeho na 100% zraní aj Teba. Aj keby si sa k tomu nikdy nepriznala, už navždy by to bolo medzi vami. Otázka je, či to to naozaj chceš? Jasné, myšlienky prichádzajú a treba vedieť rozlíšiť medzi fantáziou a skutočnosťou... ako budeš očakávať raz vernosť od neho keď budeš napr. už mamina a budeš pohltená starostlivosťou o rodinu, keď teraz to Ty neustojíš? Verných chlapov je dnes ako šafranu, ak takého máš, tak si to váž a váž si aj samu seba. Nevera Ti sebavedomie určite nepridá, skôr naopak.
Sex na jednu noc je aj tak o nicom. Trva hodne. dlho lez pride partner na to co mas rada. Tak to za to nestoji
@sharpka skús sa o tom zveriť priateľovi, možno bude súhlasiť s nejakou tou trojkou 😉 😀 😀 😀
@sharpka sú tvoje myšlienky úplne normálne, z toho nemaj strach... Ako to riešiť? Ak stojíš o tvojho chlapa, určite popracuj na posunutí vášho vzťahu, ako ti baby radili, takáto stagnácia asi nie je dobrá, treba zmeniť bývanie, alebo zamestnanie, alebo mať s ním dieťa. Sex s iným chlapom ti asi nevynahradí to, čo ti chýba v tomto vzťahu. Skôr by si mala pátrať po tom, ako riešiť to, čo ti na ňom vadí a či to z dlhodobého hľadiska nebude hlavným problémom vášho spolužitia, väčšinou totiž žena zahýba, ak jej chýba niečo iné ako sex, sexom mimo vzťah si zväčša len ventiluje strádanie niečoho iného 😒
Podľa mňa to nie je ani o tom že máš chuť skúsiť niečo iné,ale skôr by som tipovala,že tým že si často sama chýba ti mužská pozornosť,čo je v tvojej situácii úplne normálne a potrebujes do života nejaké to "vzruso".tvoje pocity sú úplne normálne ale tiež by som to radšej opatrne prebrala s priateľom a snažiť sa ho naviest aby sa ti trošku viac venoval.lebo príležitosť na úlet ti môže prísť do života veľmi ľahko,ale je to taký tenký ľad že sa ti z toho môže až príliš hlava zatocit...ver mi že ti trocha nudy za to určite nestojí.
Baby, máte pravdu ale to je trochu iná kapitola.. istým spôsobom to pramení aj z toho že je veľmi málo doma a chýba mi pozornosť a nie len mužská, ale tak celkovo. Ja som zvyknutá byť viac menej sama a potom keď on príde domov neviem sa z toho vysomáriť, lebo proste mi zavadzia slušne povedané.. ☹ ale to je z toho, že život si viem zariadiť aj bez neho. A viete po viac ako 6 rokoch vzťahu sa nejaká tá vášeň vytráca a keď je doma tak je viac menej na programe nákup, varenie, pranie a podobné záležitosti.. horšie jak manželia po 20 rokoch.. 😅
jé, tak to je krásne, že Vám to tak drží aj po rokoch. V podstate aj moji rodičia sú na tom tak, podarila som sa ja a nakoniec spolu ostali.. 😀 hoci takéto vzťahy sú už dnes naozaj viac menej vzácnosť, ale teší ma že je nás viac.. 😉 ale niekedy tie myšlienky.. no des.. 😒 nuž musím sa viacej zamestnať nech mi nechodia myšlienky kade tade.. 🙂
@sharpka No je sice pravda že človek si zvykne na čokoľvek,ale podľa mňa sa takto žiť nedá,ja by som už bola asi rozidena. Dva mesice z roka,to má aký význam založiť si rodinu,mať deti..?a plne chápem aj to že tí zrazu zavadzia,veď si tak často sama...asi len čas ukáže ako to dopadne.a ktovie,možno tí naozaj príde niekto do cesty a nemusí to byť len jednorazovka 🙂
Mne v podstate v našom vzťahu nič nechýba, len to že je toľko preč, ale stým sa nateraz nedá nič robiť a to je občas ten najväčší kameň úrazu. Ale tak vedela som do čoho idem, takže na to sa sťažovať nemôžem, aj keď niekedy je to na nevydržanie. ☹ chýba proste.. Druhá vec je že nejaká tá vášeň sa vytratila.. proste vieme už v sebe čítať ako v knihe.. ale tak to je normálne.. ale ako píšeš zrejme sa treba posunúť v vzťahu ďalej.. možno svadba, dieťa.. 🙂 proste niečo čo by sa týkalo nás a boli by sme si opäť ku sebe bližší..
@sharpka ja som mala len o jedno viac tutumutu ako vy, myslim chlapa, ale aj mna to pri 1 napadlo. clovek nema co porovnat. normalka. ale to neznamena , ze to nenapadne niekoho aj takeho, kto ich uz mal aj ovela viac
Nuž keďže pracovná situácia tu na slovensku je taká aká je a bývať chceme jesť tiež, tak to proste inak nejde a on túto prácu robil už keď sme sa spoznali no prácu to je povolanie a životný štýl v jednom. 🙂 Ja som vedela do čoho idem, takže môj problém. Áno stou rodinou, to je pravda, to on by veľmi rád miminko. Len ja zatiaľ otáľam lebo by to bolo naozaj len na mne všetko. Ako rodina moja jeho by mi pomohli ale viac menej by to bolo na mojich pleciach. Ja viem nie je všetko len o peniazoch, ale vedela som do čoho idem, že on iné určite robiť nebude pokiaľ bude môcť vykonávať toto povolanie.
Moj nazor je,ze podla mna to ma kazdy taku myslienku,ked je vo vztahu s niekym dlhsiu dobu a neodsudzujem ludi zato.Podla mna ta to laka,pretoze s priatelom to uz poznas a chcela by si zazit nieco nove no priatel vie uz presne co sa ti paci a podla mna ti zato nestoji vyskusat nieco nove,lebo aco ak sa s tym dotycnym bude o nicmom a predsa mat do konca zivota v sebe ten pocit,ze si mu ublizila.Ked je tvoj prvy v sexe co sa nestava,ze prvy a su spolu taku dobu,tak podla mna by mal byt aj posledny v jedinom pripade nie keby ste sa rozisli.Vies existuje teraz uz aj taka moznost ist aj do stvorky ale to je uz uplne nieco ine,lebo to neni az taka nevera,lebo by si isla s partnerom svojim k inemu paru a tak by si aj ineho vyskusala aj ty a zaroven aj on,no ja to neuznavam.Vo vztahu sa treba hlavne medzi sebou komunikovat to je moj nazor a podla mna je tvoja myslienka normalna.
Viem,ze casovo ste malo spolu a je ti smutnoa mozno prave vtedy ta napadaju taketo myslienky.Ja by som tak po tel nevedela fungovat,ale dneska je fakt s pracou tazke,tak musi aj praca mat svoju dan.Skuste uz porozmyslat o miminku a mozno uz take myslienky mat nebudes.
@sharpka Je to normalne, kedze si s partnerom malo :( Pokial by ste travili viacej casu spolu, myslim, ze by taketo myslienky nemali opodstatnenie. Otazne je, ci ti takyto vztah vyhovuje,... Ak aj bude babatko, budes na neho prevazne sama. Toto chces? Asi by som riesila skor, ako byt s partnerom viac.
To áno chýba mi.. a veľmi.. ale stým veľa nenarobím.. ☹ A nejde len o to že je preč a mňa napádajú takéto myšlienky. Ja nad tým premýšľam už dlho, že by som chcela niečo "také zažiť" (myslím iného chlapa). Lenže prísť o takého chlapa ako mám tak to by mi pán boh do debilov nadával, keďže nechápem čím som si ho zaslúžila, keď vidím a hlavne počujem čoho sú iní chlapi schopní. Tak ja som nadmieru spokojná stým čo mám.. dal boh ako sa povie.. 😉 Len je to také, že by som chcela niečo iné zažiť skúsiť prežiť.. ale toto nebude tá správna cesta ja viem.. ale tak snívať trochu môžem.. 😀
@sharpka ja ti mozem povedat,ze by ti to za to nestalo bola by si sklamana. Ja som s mojim uz 15 rokov a mame troch synov,ale pred par rokmi,ked sme zobrati neboli,ale uz sme spolu boli nejaky ten piatok,ked som mala taketo myslienky (ano myslim,ze su uplne normalne a kazdeho napadnu)tak som jednoducho hodila flirt a nenechala som to zajst dalej...zdvihlo mi to trosku sebavedomie, a bola som spokojna... Naozaj chlap ktoreho nemilujes, ktory ta nepozna ti nemoze dat po sexualnej stranke tolko ako clovek, ktory ta miluje ....
Pekne si to napísala. Myslím si že by to určite bolo sklamanie a istým spôsobom "prúser".. Lebo nám s partnerom trvalo nejaký ten čas kým sme sa ako tak "zosúladili" 😉 .. Mne však skôr ide o to, že proste keby kvázi s nejakým preskočila v danej chvíli nejaká tá iskra a proste tá vášeň že by oblečenie lietalo na všetky strany a neriešila by som či som si pred tým umyla ruky alebo zašla na wc.. alebo proste neriešila čo sa môže stať nemôže.. proste žiť pre ten daný moment a viac neriešiť.. ja som človek veľmi racionálny a skôr kým niečo spravím si to dva krát rozmyslím.. preto mi asi chýba zažiť niečo takéto.. vypnúť hlavu a bodka..
@sharpka no rozhodne pruser, aj keby si si to nechala pre seba, podla toho co pises,asi by ta to vnutorne zozieralo a ten chvilkovy "zazitok" by mohol znicit roky budovany vztah, mala by si vycitky a vsetko by sa mohlo nakoniec uplne pokazit....
Uplne vsak chapem na co myslis, proste zazit nieco iracionalne, nieco sa sa mozno vymyka prave tomu, kde si a co si....proste vzdy premyslas (ako sama pises) a toto by bol pravy opak... ja neviem co poradit, lebo nejde zas o vaznu vec,ale zijeme len raz..... no nevera sa zase vo vacsine pripadov nevyplaca...nuz tak len snivat ostava asi...
Ja sa priznam mala som tiez obdobie ked som na to myslela intenzivne a casto,ze by som si dala povedat s niekym inym,ale u nas to pramenilo zase z niecoho ineho (muz nesekal dobrotu 🙂) no ale mna vzdy ten rozum zvrati a postavi na nohy....posnivam, zaflirtujem a vratim sa k hrncom 😀
@sharpka Ahoj,Páči sa mi názor martiji,súhlasím s nou.Tvoje myšlienky sú normálne,pokial sú v rámci normy.Co tak si iba s niekým zaflirtovat,zdihnut sebavedomie,že aj iný muž má o mna záujem a tým to aj skončí.Napísala by som ti moju skusenost zo života,ale nemám teraz čas,ked budem mat napíšem ti IP.
@sharpka Aj ja som mala presne také obdobie, prejde to, samé z ničoho nič 😉