Ahojte, chcem podať návrh na sud na zverenie dieťaťa do mojej starostlivosti a upraviť styk s otcom. Chcem sa opytat ako a ci su tu vobec zeny ktore maju upravený styk s otcom tak maleho dietata (2 mesiace). Otec doetata ma opustil na zaciatku tehotenstva, alimenty ktore mame dohodnute plati. Zaujima ma ci mu mozu odklepnut styk aj bez mojej pritomnosti ( dieta plne kojim cca kazde 2 hodiny) ak s tym ja nesúhlasím. Dakujem za kazdu skusenost
@ivv8 nuž buď sa s otcom dohodneš že mu malého vystrojíš v kočíku a nech sa s ním ide prejsť na tie 2-3hodinky čo bude mať priznané súdom alebo pôjdeš s ním....tam iné riešenie nie je....ako otec má právo na styk s dieťaťom a nie iba povinnosť platiť alimenty.....rovnako ak bude dieťa staršie môže požiadať o úpravu styku a súd mu vyhovie - a teda budú tma aj Vianoce, sviatky či prázdniny....
Až sa ukludníš tak si uvedom že nejde o teba ale o dieťa. A opustiť tehotnú ženu naozaj nie je zaradené medzi najťažšie zločiny.
Budete spolu musiet komunikovať vela rokov, tak pre svoj kludný život sa pokús to nejak spracovať.
@ckocka tam je vela faktorov nielen ze ma opustil v tehotenstve. Mala pri nom place je nonstop nervózny, vzdy ked zacne revat mi ju da a odide. Kym spi sa s nou fotí a to je tak cela jeho starostlivosť. Navyse vlastni bar v ktorom casto pije a aj huli travu. Nemam to ako dokazat ale nieje príkladným otcom. Takze z tohto dovodu ja s nim nedokazem existovat. Ku mne sa chova velmi zle, uraza ma nadava mi. Toto uz snad su dost vazne dovody na to aby sud umožnil styk iba v mojej pritomnosti nie ?
Takže v bare pil iba malinovku a fajčiarov zásadne posielal pred dvere.
@ckocka no tak este raz to skusim vidim ze nechcete chapat, ludia klamu a zavádzajú. Casto krat úkazu svoju pravu tvar az vo vyhrotenej situácii. Vas asi este nikto neoklamal a nezradil, pripadne ste sa nikdy nepopálila na cloveku. Nuz, budte rada. Ale su aj zeny ktorym sa to stalo
@ivv8 ako väčšina takychto otcov bude mat len silne reci ale starostlivosť ho prejde velmi rychlo. Podaj to neodkladne opatrenie, spis tam vsetky dolezite suvislosti, zverenie dieťaťa tebe, vysku vyzivneho a navrhni aj nejake dni a casy stretavania. Sud bezodkladne rozhodne a ostatne sa bude riesit na pojednávaní kde bude aj kolizny opatrovnik. Neverim, ze ked spomenies travu a podobne, ze to kolizneho nebude zaujimat. Mozno sa nerozhodne hned na prvom pojednavani... Ale otecko bude skor sedet so sklopenymi usami a bude suhlasit....
My sme mali súd keď mala 4 mesiace.. Parný týždeň utorok a štvrtok 15 17 a neparny týždeň sobota a nedeľa 9 11 a 15 17 hod v mojlej prítomnosti. On je oprávnený a ja povinná.. Tento rok tu bol 4x takže tak..
@ivv8 moj ex mal sudom urcene stretavanie sa so synom od jeho 3 mesiavov, mal ho dva krat do yzfna po dve hodiny bez mojej pritomnosti...fungovali sme ta, ze som maleho nakojila, obliekla a supla do kocika, a ex ho isiel kocikovat...mala som dve hodiny pre seba..takto sme fungovali do jeho 10 mesiacov, potom si ho zacal brat 1 den v tyzfni na pol dna
@ckocka úplne súhlasím s názormi aké máš... ale myslím si, že stačí. autorka ťa 2x poprosila/vyzvala na ukončenie. ozaj bolo nevyhnutné rýpnuť aj následne potom? čo má teraz s tým deckom akože robiť? predať na orgány?
@ivv8 prepáč, ale zarazilo ma že nie je príkladným otcom, lebo keď reve tak ti ju hneď dá.....máš trochu skreslené predstavy o mužoch, väčšina mužov keď dieťa začne plakať ho dá matke - veď ide o 2-mesačné dieťa.....a to je buď hladné alebo pokakané/pocikané alebo ho bolí bruško....takže každý kto má také dieťa na rukách ho dá keď začne plakať mame, teda ak nie je v dennom kontakte s dieťaťom...
Diskusia = výmena názorov. Hovorí definícia.
Ak nechcem počuť to, čo nekonvenuje s mojou predstavou, nemožem viesť diskusiu.
Na ktorej strane je pravda je zas úplne iný problém.
@ivv8 toto ma vie vyslovene dozrat. Spravis si dieta s chujom a potom tu vyplakavas ako mu ju nechces davat. To dieta ma otca na cely zivot. Ja rozumiem,ze takemu chlapovi je tazko dat dieta,ale na to bolo trrba mysliet,ked si s nim zila,ze asi nebude prikladnym otcom. Bude ju mat na Vianoce,vikendy,cez prazdniny. Tomu nezabranis,aby sa stykali. A bohuzial deti lubia rodicov,nech uz su akykolvek. Takze sa priprav,ze mala bude o nom basnit. Lebo tak to byva,ze matka je ta,ktora sa stara,ocko si ju vezme na vikend,porobi fotecky,aby mal na instagram,fb a mohol sa vychvalovat ako lubi svoje dieta. Rozblazni ti ju,pokazi slusnu vychovu a ty mozes dalsi tyzden davat dieta dokopy. Tak je to vacsinou vsade,kde sa dvaja po rozchode neznesu.
@marca12 mna by zaujimalo ako by ste to riesili vy, keby mate partnera s ktorym necakane otehotnenie a on sa obráti o 180 stupnov a je z neho zrazu iny clovek. Ale najľahšie je anonymne v diskusii vypisovat ako som so vsetkym mala ratat a ze si vlastne koniec koncov mozem za vsetko sama. Tolko empatie ako vy mate, neskutocne. A hlavne, znova zopakujem, mne je jasne ze dieta mu budem musiet davat. Riesim ako casto ci za mojej pritomnosti a pytam sa na skusenosti zien ktore zažili nieco podobne. Cize rozbor oteckovej povahy, mojej povahy, minulosti co sa stalo a nestalo by ste si mohli odpustiť. Pisala som sem v dobrom duchu ale take uzasne empaticke múdre mamičky na jednej kope ako tu, radsej sa poradim na inom fóre. Diky za komentáre tym rozumnejšim co pochopili na co sa pytam a pisali k veci. 🙏🏽
@ivv8 robil to isto aj pred tým, len si to nevidela, a osobne by som mu dala kočík raz na tie hodky a ak to nezvládne potom riesit
@ivv8 nerieš blbé komentáre, rype len ten, kto má problém sám zo sebou. Hlavne to zariad tak aby bolo malej co najlepšie. Ak vieš, že to bude v tvojej prítomnosti tak vydrz tie 2 hodky. A hlavne sa teš dcére nerieš co bude o XY rokov, víkendy a Vianoce atď co tu niektoré riešia. Rieš prítomnosť.
Nie, v takomto veku je styk za prítomnosti matky.