Styk otca s dvojmesačným dieťaťom

ivv8
26. jún 2020

Ahojte, chcem podať návrh na sud na zverenie dieťaťa do mojej starostlivosti a upraviť styk s otcom. Chcem sa opytat ako a ci su tu vobec zeny ktore maju upravený styk s otcom tak maleho dietata (2 mesiace). Otec doetata ma opustil na zaciatku tehotenstva, alimenty ktore mame dohodnute plati. Zaujima ma ci mu mozu odklepnut styk aj bez mojej pritomnosti ( dieta plne kojim cca kazde 2 hodiny) ak s tym ja nesúhlasím. Dakujem za kazdu skusenost

pribinak
26. jún 2020

Nie, v takomto veku je styk za prítomnosti matky.

ivv8
autor
26. jún 2020

@pribinak a cca ako častý ? Ja s nim neviem existovat je to premna utrpenie. Moze byt aj 2x do tyzdna ? Zda sa mi to vela

pribinak
26. jún 2020

@ivv8 zvyčajne je to napr každú nepadnú sobotu od 14hod a napr každú párnu stredu napr od 17hod, obvykle je to na 2-3 hod

mogaa
26. jún 2020

@ivv8 nuž buď sa s otcom dohodneš že mu malého vystrojíš v kočíku a nech sa s ním ide prejsť na tie 2-3hodinky čo bude mať priznané súdom alebo pôjdeš s ním....tam iné riešenie nie je....ako otec má právo na styk s dieťaťom a nie iba povinnosť platiť alimenty.....rovnako ak bude dieťa staršie môže požiadať o úpravu styku a súd mu vyhovie - a teda budú tma aj Vianoce, sviatky či prázdniny....

ivv8
autor
26. jún 2020

@mogaa jasne chapem, ale teda sud styk neodklepne bez mojej pritomnosti ? Toho sa bojim najviac ja uz tie 2 hodiny nejako rozdycham ale samu mu ju nedam

mogaa
26. jún 2020

@ivv8 pri tak malom dieťati nie...pri väčšom ano....

ckocka
26. jún 2020

Až sa ukludníš tak si uvedom že nejde o teba ale o dieťa. A opustiť tehotnú ženu naozaj nie je zaradené medzi najťažšie zločiny.
Budete spolu musiet komunikovať vela rokov, tak pre svoj kludný život sa pokús to nejak spracovať.

ivv8
autor
26. jún 2020

@ckocka tam je vela faktorov nielen ze ma opustil v tehotenstve. Mala pri nom place je nonstop nervózny, vzdy ked zacne revat mi ju da a odide. Kym spi sa s nou fotí a to je tak cela jeho starostlivosť. Navyse vlastni bar v ktorom casto pije a aj huli travu. Nemam to ako dokazat ale nieje príkladným otcom. Takze z tohto dovodu ja s nim nedokazem existovat. Ku mne sa chova velmi zle, uraza ma nadava mi. Toto uz snad su dost vazne dovody na to aby sud umožnil styk iba v mojej pritomnosti nie ?

ckocka
26. jún 2020

@ivv8 Ak to dokážeš a súd uzná za dostatočne závažné, tak zaiste podla toho rozhodne.

11iva11
26. jún 2020

@ivv8 a predtým, ako si s ním otehotnela, to bol muž snov?

ivv8
autor
26. jún 2020

@11iva11 ked som s nim chodila tak nic z tohto nerobil. Vsetko peklo zacalo ako som mu oznámila ze som tehotna. Od toho momentu je tak ako pisem vyssie.

ckocka
26. jún 2020

Takže v bare pil iba malinovku a fajčiarov zásadne posielal pred dvere.

ivv8
autor
26. jún 2020

@ckocka pozrite ja som sem pisala slusne, nepotrebujem naozaj komentáre tohto typu. Ludia sa menia a klamu.

ckocka
26. jún 2020

@ivv8 Nie som si vedomá neslušných komentárov. Iba komentárov vyjadrujúcich určité pochybnosti, na čo mám vo verejnej diskusii právo.

ivv8
autor
26. jún 2020

@ckocka netvrdím ze mate neslušne komentáre len ze su celkom zbytocne k téme na ktoru sa pytam. Snad to co bolo a nebolo pred otehotnením je podla mna uplne bezpredmetne. Ale ak vas baví minat cas na vyjadrovanie pochybnosti, prosim

ckocka
26. jún 2020

@ivv8 Ak si myslíš že zodpovedný výber partnera a tvoja nepochybná účasť na ňom je zbytočnosť vzhladom k situácii ktorú teraz riešiš, tak je akákolvek diskusia určite bezpredmetná.

ivv8
autor
26. jún 2020

@ckocka no tak este raz to skusim vidim ze nechcete chapat, ludia klamu a zavádzajú. Casto krat úkazu svoju pravu tvar az vo vyhrotenej situácii. Vas asi este nikto neoklamal a nezradil, pripadne ste sa nikdy nepopálila na cloveku. Nuz, budte rada. Ale su aj zeny ktorym sa to stalo

ckocka
26. jún 2020

@ivv8 Chápem, že sa može človek zmeniť.
Ale ty nechápeš, že nech už je ten muž akýkolvek, ty si ho urobila otcom vášho dieťaťa a ty si mu na vaše dieťa dala rovnaké právo ako máš aj ty.

ivv8
autor
26. jún 2020

@ckocka ano urobila som chybu ze som s nim otehotnela neplánovane. No pre dcéru chcem to najlepsie a prave preto som založila tuto temu, viem ze to najlepsie pre nu aspon momentalne on nepredstavuje. Len to neviem dokazat. Kazdopadne dakujem za nazor

ninai
26. jún 2020

@ivv8 ako väčšina takychto otcov bude mat len silne reci ale starostlivosť ho prejde velmi rychlo. Podaj to neodkladne opatrenie, spis tam vsetky dolezite suvislosti, zverenie dieťaťa tebe, vysku vyzivneho a navrhni aj nejake dni a casy stretavania. Sud bezodkladne rozhodne a ostatne sa bude riesit na pojednávaní kde bude aj kolizny opatrovnik. Neverim, ze ked spomenies travu a podobne, ze to kolizneho nebude zaujimat. Mozno sa nerozhodne hned na prvom pojednavani... Ale otecko bude skor sedet so sklopenymi usami a bude suhlasit....

simuskaaa123
26. jún 2020

My sme mali súd keď mala 4 mesiace.. Parný týždeň utorok a štvrtok 15 17 a neparny týždeň sobota a nedeľa 9 11 a 15 17 hod v mojlej prítomnosti. On je oprávnený a ja povinná.. Tento rok tu bol 4x takže tak..

rachel36a
26. jún 2020

@ivv8 moj ex mal sudom urcene stretavanie sa so synom od jeho 3 mesiavov, mal ho dva krat do yzfna po dve hodiny bez mojej pritomnosti...fungovali sme ta, ze som maleho nakojila, obliekla a supla do kocika, a ex ho isiel kocikovat...mala som dve hodiny pre seba..takto sme fungovali do jeho 10 mesiacov, potom si ho zacal brat 1 den v tyzfni na pol dna

anulllka
27. jún 2020

@ckocka zena, ked nemas odpoved k otazke, neryp. Mas pocit, ze ma autorka malo starosti? Empatiu si do vienka zjavne nedostala a nudis sa alebo si zakomplexovana, tak musis vyryvat.

zuzanka.zuzu
27. jún 2020

@ckocka úplne súhlasím s názormi aké máš... ale myslím si, že stačí. autorka ťa 2x poprosila/vyzvala na ukončenie. ozaj bolo nevyhnutné rýpnuť aj následne potom? čo má teraz s tým deckom akože robiť? predať na orgány?

mogaa
27. jún 2020

@ivv8 prepáč, ale zarazilo ma že nie je príkladným otcom, lebo keď reve tak ti ju hneď dá.....máš trochu skreslené predstavy o mužoch, väčšina mužov keď dieťa začne plakať ho dá matke - veď ide o 2-mesačné dieťa.....a to je buď hladné alebo pokakané/pocikané alebo ho bolí bruško....takže každý kto má také dieťa na rukách ho dá keď začne plakať mame, teda ak nie je v dennom kontakte s dieťaťom...

ckocka
27. jún 2020

Diskusia = výmena názorov. Hovorí definícia.
Ak nechcem počuť to, čo nekonvenuje s mojou predstavou, nemožem viesť diskusiu.
Na ktorej strane je pravda je zas úplne iný problém.

marca12
27. jún 2020

@ivv8 toto ma vie vyslovene dozrat. Spravis si dieta s chujom a potom tu vyplakavas ako mu ju nechces davat. To dieta ma otca na cely zivot. Ja rozumiem,ze takemu chlapovi je tazko dat dieta,ale na to bolo trrba mysliet,ked si s nim zila,ze asi nebude prikladnym otcom. Bude ju mat na Vianoce,vikendy,cez prazdniny. Tomu nezabranis,aby sa stykali. A bohuzial deti lubia rodicov,nech uz su akykolvek. Takze sa priprav,ze mala bude o nom basnit. Lebo tak to byva,ze matka je ta,ktora sa stara,ocko si ju vezme na vikend,porobi fotecky,aby mal na instagram,fb a mohol sa vychvalovat ako lubi svoje dieta. Rozblazni ti ju,pokazi slusnu vychovu a ty mozes dalsi tyzden davat dieta dokopy. Tak je to vacsinou vsade,kde sa dvaja po rozchode neznesu.

ivv8
autor
27. jún 2020

@marca12 mna by zaujimalo ako by ste to riesili vy, keby mate partnera s ktorym necakane otehotnenie a on sa obráti o 180 stupnov a je z neho zrazu iny clovek. Ale najľahšie je anonymne v diskusii vypisovat ako som so vsetkym mala ratat a ze si vlastne koniec koncov mozem za vsetko sama. Tolko empatie ako vy mate, neskutocne. A hlavne, znova zopakujem, mne je jasne ze dieta mu budem musiet davat. Riesim ako casto ci za mojej pritomnosti a pytam sa na skusenosti zien ktore zažili nieco podobne. Cize rozbor oteckovej povahy, mojej povahy, minulosti co sa stalo a nestalo by ste si mohli odpustiť. Pisala som sem v dobrom duchu ale take uzasne empaticke múdre mamičky na jednej kope ako tu, radsej sa poradim na inom fóre. Diky za komentáre tym rozumnejšim co pochopili na co sa pytam a pisali k veci. 🙏🏽

danielahamar
27. jún 2020

@ivv8 robil to isto aj pred tým, len si to nevidela, a osobne by som mu dala kočík raz na tie hodky a ak to nezvládne potom riesit

1gabriela13
27. jún 2020

@ivv8 nerieš blbé komentáre, rype len ten, kto má problém sám zo sebou. Hlavne to zariad tak aby bolo malej co najlepšie. Ak vieš, že to bude v tvojej prítomnosti tak vydrz tie 2 hodky. A hlavne sa teš dcére nerieš co bude o XY rokov, víkendy a Vianoce atď co tu niektoré riešia. Rieš prítomnosť.