Štvorročné dieťa rušilo susedu a zasahovali policajti

hanickadusicka
21. jan 2015

Možno môj príspevok sem ani nepatrí,ale chcela by som vedieť váš názor na mne dodnes neuveriteľnú situáciu.Máme chlapčeka,pred časom,ked mal 4 roky nám v sobotu večer,aby som bola presná,bolo 19.hodín a 15 minút,niekto zaklopal na dvere bytu.Ked som o´´ich otvorila,skoro som odpadla.Stáli tam dvaja mladí policajti,prišli ma upozorniť,že nám behá dieťa po byte a tým ruší susedu pod nami,ktorá ich zavolala.Samozrejme že sem-tam aj prebehol,ved je živý,zdravý,proste sa hral.O to viac ma prekvapila návšteva policajtov a ich upozornenia a dokonca aj vyhrážky,že ked sa to bude opakovať,tak to budú riešiť pokutou.Povedala som im,nech si prečítajú domový poriadok,kde sa píše,že od 22.hod.do 6.00 hod.je nočný kľud a teda ked porušil nejaký zákon,tak nech ho zoberú a zatvoria.Nerozumiem prečo to takto riešili,často máme v bytovke krik,spev,hádky aj po polnoci,ale to nerieši nikto.Zeby malé,zdravé a živé dieťa,ktoré občas prebehne po izbe platilo zato pokutu???Je to zdravé????

evka_evka
21. jan 2015

@hanickadusicka jedine co ma napadlo, ze to bola rodina tej osoby co sa stazovala..inak je to totalna blbost....mozno si mysleli, ze ta nastrasia a utisis dieta..

mokon
21. jan 2015

@hanickadusicka podala by som sťažnosť na postup policajtov

evka_evka
21. jan 2015

To ako ked mi bude dieta v noci plakat aj po 22:00 tak co ma pridu zavriet alebo mi daju pokutu????? To uz kde sme

sense
21. jan 2015

suhlasim s @mokon podala by som staznost na postup policajtov a za zastrasovanie...

domi1988
21. jan 2015

@hanickadusicka urcite podaj staznost! toto nie je normalne

caoli
21. jan 2015

tu? tu mna uz neprekvapi nic, vazne 😝
ked moze zdrav. poistovna vymahat uhradu liecebnych nakladov 2-r. dietata a odovodni to zanedbanim povinneho dohladu zo strany rodicov, tak preco by policajti nemohli bezmala za bieleho dna buzerovat rodicov, ze zanedbali vychovu dietata a neprivezuju ho k stolicke na cely den a dovolia mu sa pohybovat.

a mozno mali pani policajti slabu sluzbu a tesili sa, ze aspon nejaky "zakrok" sa im pritrafil 😎

cicimotinka
21. jan 2015

☹ ja by som si to šla pekne z očí o očí vydiskutovať so susedou...

hanickadusicka
autor
21. jan 2015

@evka_evka ...práve že nie.Sú to neustáli sťažovatelia,alkoholická rodina,pozná ju celé sídlisko

petulda333
21. jan 2015

Urcite je to neprijemne,to verim a volat policiu...fuuu no na hlavu,avsak ja ako trpitel pisem ze aj take zive dieta aj ked beha cez den je dost neprijemne...nad nami byva rodinka kt.dcera beha cely den po byte a to fakt neprehanam....ten hluk,dupot,beh trva od siedmej rana do cca 21:00-22:00ked ide dieta spat...a je to fakt neznesitelne,plus dupot rodicov a kazdovikendove klepanie reznov o 23:00...ja neviem co robit,boli sme ich prosit ze nas to rusi,ze chapem ze dieta nemoze sediet na riti ale aby behalo po byte,a kopalo loptou do stien to je fakt vela,ved su v bytovke tak treba nejak riesit ze tam nie su sami!!!treba sa na vsetko pozriet aj z druhej strany

hanickadusicka
autor
21. jan 2015

@cicimotinka ...od nej radšej ruky preč....neskutočne protivná stará žena...

hanickadusicka
autor
21. jan 2015

@petulda333 ...náš malý bol do 14 hod.v skôlke a každý večer o 20.hod už spal.Azase až tak nebehal,aby prišla polícia.

sasa1310
21. jan 2015

@hanickadusicka pozor, nočný kľud do 22.00 sa vzťahuje na exteriér. V interiéri je do 19tej hodiny. Ak by to tak nebolo, tak by sa ti policajti nevyhrážali pokutou.

petulda333
21. jan 2015

@hanickadusicka ja netvrdim ze vas je hlucny....tvrdim ze to tak mame my....ale urcite by som policiu nevolala,snazime sa to vybavit slusne!!!ale ak pises ze su alkoholici tak bohvie co sa im v hlave prisnilo!!

bojovnicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
me_to_you
21. jan 2015

Kocúrkovo 🙂 ono aj z toho "domového poriadku" su akoby vyňaté určité okolnosti..ako napríklad keď vám v noci zaplače dieťa (a teraz nemyslím týranie) a pod...ja viem, že toto človeka zastihne nepripraveného ALE aspoň do budúcna viete čo a ako...jednak vyhrážky policajtov? Nech sa identifikujú a píšem sťažnosť, dupot? Maju namerané decibely? Majú dokaz? Nie? Dovidenia! A stane sa to ršte jedenkrát, podávam sťažnosť za obťažovanie jednak políciou a aj susedou!
Ja viem, že dupotanie nie je búh ví co a človek je za chvíľku precitlivelý ale pokual je to ako píšeš so školkou a spaním...asi máte proste trafenú susedu a mozmete aj lietať-aj tak dupete!

luna303
21. jan 2015

a na záver sa treba pozrieť aj na pohľad tretej strany - policajtov 😉 nechcem si zastávať, ale hneď všetko riešiť sťažnosťou?! ktovie aké informácie im boli podané... pokiaľ sa sťažujú takí chronický večne nespokojní susedia, treba počítať s tým, že keď volali hliadku, všetko poriadne nafúkli a zveličili, v takom prípade môžu upozorniť na pokutu podľa mňa. Ja si myslím, že si si to mala s nimi vyriešiť hneď na mieste ako to je, že tvoje dieťa nie je žiadne stádo koní aj keď im sťažovatelia povedali niečo iné, treba upozorniť na danú rodinu, že nemajú všetkých 5 pokope a myslím, že nabudúce keď zavolajú na hocikoho tak aj policajti ich budú brať s rezervou.

hanickadusicka
autor
21. jan 2015

@bojovnicka ...súhlasím,ak ich niekto zavolala,splnili si svoju povinnosť a prišli nás upozorniť.Ale prečo tá vyhrážka,že v prípade opakovania to budú riešiť pokutou?Keby boli normálni,tak toto nikdy nepustia z úst.Pritom jeden z nich má dvoch malých chlapcov...

me_to_you
21. jan 2015

@sasa1310 tu 19tu hodinu mi vieš podložiť nejakým nariadením al vyhláškou? To ma zaujíma...pretože cez víkend sme riešili nočný kľud a ten je klasika 22 az 6 a nikto z policajtov neriešil 19tu

pribinak
21. jan 2015

@me_to_you toto nemôžeš nazvať obťažovaním! Oni su povinní preveriť podnet, konali normálne

bojovnicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
me_to_you
21. jan 2015

@luna303 ono keby im niektopovedal, že tam varia perník...príde rovno komando a rozkope im dvere? 🙂 zastrašovať pokutou? Hhha za čo konkrétne? Za to že im niekto trafený zavolá, že dieťa dupe? Robiť bububu proste nemajú..obvzlášť v prípade keď to ani nemajú podložené

junova
21. jan 2015

Pod nami občas pani stráži dve vnúčatá 10 a 6 ročné a neprehanam keď sú u nej celý deň behajú. Stále počujem dupot, dávam nahlas telku, ale je to počuť aj cítiť. Behajú aj do 23 hod. Keď som susedu slušne poprosila, aby deti toľko nebehali, povedala, že to sú deti. A to že rušia nočný kľud je ok. Políciu som na nich nevolala, ale muž ráno vstáva o 5,30 a keď behajú do pol noci, fakt nás to vytáča. Je to od nich chrapunstvo. Ja mám tiež dve deti, ale nedovolím im dlho behať a po 20 hod už vôbec.

me_to_you
21. jan 2015

@pribinak ja som napísala, pokiaľ sa to bude opakovať - to neznamenáže teraz suseda bude každý deň volať políciu a oni budú každý deň otravovať s pokutami

hanickadusicka
autor
21. jan 2015

@pribinak ...normálne by boli konali,keby boli prišli a upozornili nás.Ale nie vyhrážaním sa pokutou....aby som nezabudla,dokonca nám povedali,že boli dole u susedy a chvíľu počúvali ako behá a že to bolo aj počuť.....to čo za policajti???

hanickadusicka
autor
21. jan 2015

Prešlo už pár mesiacov,ale ja sa z toho nejako nemôžem spamätať....dakujem za komentáre...

iskricka55
21. jan 2015

To su nase typicke slovenske "gumene hlavy" 🙂 strasne cotosa uz deje, stara krava nema co robit drbe jej to, nech sa stara o seba, byvat stakymi susedmi urcite nieje lahke no nedajte sa zastrasovat nikym nerobite predsa nic zle!!!

mondolina
21. jan 2015

my nevieme co su to za policajtov....tiez som policajtka ale toto sa mi nezda a este raz nezda, ziadny priestupok sa nekonal a takisto kedze dieta robilo hrmot nie je mozne ho pokutovat, takze blbost!

mondolina
21. jan 2015

@hanickadusicka
teraz po par mesiacoh ta to napadlo a napisala si to? aha...tiez divne, som myslela ze je to cerstva zalezitost

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimake
21. jan 2015

Ked som byvala v bytovke mali sme vedla seba rodinu s dvoma detmi ( dnes uz tri) Slusna rodina on doktor ona zubarka. Ani sme o nich nevedeli. Ale suseda pod nimi bola na prasky s ich deti. Vraj stale placu, behaju robia hluk. Aj sa nas pytala ale ja som s nimi nemala ozaj ziaden problem. Na nas bola zasa staznost ze nam psi zavyjaju, akurat si suseda neuvedomila ze ja som bola vtedy bez prace a bola som so psami doma tak by som to snad vedela. dokonca nam prisla staznost na neustale vrtanie, pricom sme v tej dobe nevlastnili vrtacku a este k tomu v ten den kedy sa to malo odohrat sme boli odcestovani. Tym chcem len povedat ze ak niekto chce dovod si najde. Podla mna to netreba riesit. Treba pekne podakovat za upozornenie a s usmevom popriat pekny den 🙂