Študentka prispieva priateľovi pracujúcemu v zahraničí

7. sep 2022

Ahojte,som študentka a môj priateľ pracuje v zahraničí,sme spolu rok a pol a ide o to,že odkedy som s ním aj to málo peňazí čo mám sa mu snažím posielať minule som mu poslala 100€ čo sme šli na trojdňový výlet,inak som mu prispievala aj na večere a také veci,nesom na peniaze len mi je kus ľúto že mu prispievam a dávam peniaze lebo nechcem aby ma vydrziaval a ostatní muži nemajú problém pozvať svoje polovičky kľudne niekde na dva až tri dni na výlet bez toho aby brali peniaze od žien ,ja ako študentka brigadujem a práve preto mám aj dosť málo peňazí na živobytie a veľa krát sa mi stane že mám na účte aj 3€ a od rodičov stále nechcem pýtať,ide o to že nechápem keď dobre zarobí v zahraničí ze odo mňa nemá problém zobrat peniaze aj keď mu dám ide o princíp,fakt prichádzam na to že on robí v zahraničí a ja z toho mala mu dávam peniaze tak nemám často peniaze ani pre seba 🙈

0silvia0
7. sep 2022

Ved mu povedz, ze nemas a spytaj sa ho kam dal svoje prachy.
A skus si vypytat teraz ty od neho co ti napise😉

irusa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasanka605
7. sep 2022

Si robíš prdel? Ved ked dobre zarobí tak mu proste nepošli, hladom tam neumrie. Nerozumiem ani ja ako môže brat od teba peniaze.

mimka1402
7. sep 2022

Urob to logicky ak na niečo nemáš, tak nechoď. Ja som tiež mala vzťah kde som ja bola študent a priateľ bol zarábajúci a max co mi dovolil zaplatiť bol občas mekač a drobnosti. Keďže vedel, že keby to bolo od mojich financií tak nikam nechodíme... Narovinu zrušiť, že ti to nevychádza a buď vymyslite niečo kde netreba €, alebo nech ide sám.
Odo mňa žiaden chlap nechcel ani cent, keď vedeli, že som študentkou. Vždy to otočili, že im vrátim, keď doštudujem.😉 Alebo, že chceli so mnou tráviť čas a tak tú kávu či menší výlet zaplatili a drobnosti som zaplatila iniciatívne ja.

domca1408
7. sep 2022

ja som to pochopila tak, že on nepýta od teba peniaze pre seba ale chce aby si prispievala na vaše spoločné výlety, večere a atd....hej? čo ako tiež nesúhlasím lebo ty si študentka. skrátka asi ked mu to nedopína samému. tak mu povedz, ked najbližšie bude chcieť ísť do kina alebo na večeru alebo na výlet, že vieš čo miláčik ja mám brigádu, študujem na účte mám 50 eur (nemusí vedieť koľko tam máš pravdu) a skrátka si to nemôžem dovoliť. takže počkáme si na takéto veci kým budem pracovať aj ja...., že čo ti na to povie. povedala by som mu to s úsmevom ale na rovinu. a ak bude taký blbec, že sa ofučí alebo ja neviem ti povie že si máš nájsť lepšie platenú brigádu alebo čo...tak by som ho poslala do hája.

autor
7. sep 2022

@mimka1402 veď práve toto nechápem ani ja ja nemám problém mu prispieť len mi nevychádza na moje veci a rodičia mi vravia že od nich veľa peňazí pýtam 🙈 ja tomu nerozumiem síce spolu nebyvame,ale ak bola príležitosť že prespal u mňa v prenájme tak som aj pratala aj varila,prala mu a čo mám kamarátku vôbec také veci nerobí a muži ju pozyvali stále niekde a ani cent neplatila,mne nejde úplne o peniaze ale skôr o pointu

jasminet
7. sep 2022

Plánuje výlet? No, nemáš €, nemôžeš ísť... A uvidíš, či ťa pozve, alebo pôjde bez teba. Príde k tebe na víkend? Uvariť Max špagety, na viac ti nevychádza pred výplatou - uvidíš či nakúpi na ten víkend...

sasanka605
7. sep 2022

Mozno ho mas rada a tak ale toto povedie len k tomu ze budes dojna krava na peniaze, on nema ani kúska slušnosti.

mimka1402
7. sep 2022

Tak to presne zatrhni, nedávaj mu peniaze. Či on ich od teba výsostne pýta? Pre mňa je to nepredstaviteľné. A to nie som typ čo využíva mužov, ale ako študent sa máš venovať škole a máš toho viac ako on ktorý síce pracuje ale má len jednu činnosť ako ty, ktorá stíha školu aj brigádu. Pre mňa by to bol red fleg, keby chlap to nevedel chápať. Takže zrušiť veci na ktoré nemáš.
Btw ak u mňa prespal niekto, tak doniesol tašku s nákupom alebo rovno jedlo objednal alebo sa ma cestou ku mne spýtal či niečo netreba, ja keď som niekam šla, tiež som nakúpila si jedlo alebo objednala, aby to nebolo len na tej jednej osobe.

kittykat22
7. sep 2022

hovori sa tomu mamahotel. Tvoj partner nehlada partnerku ale matku. Ty si nahrada. On pride do bytu ktory neplati, ty vsetko spravis, navaris, upraces a on si veselo ide dalej. Niesu peniaze, tak ich chce od teba a ani ho nenapadne nieco zorganizovat. On si mysli, ze jeho partnerka zastupi rolu jeho matky a vsetko pojde ako predtym.
Toto mal moj ex a bolo to strasne. Pretoze ked nebudes robit co on chce tak na teba bude protivny presne tak isto ako je dieta protivne na svoju mamu ked sa zlosti.

kacena4
7. sep 2022

nechapem platis jemu jeho aktivity alebo platis svoje aktivity ak ides s nim... to je rozdiel ste spolu 1,5r. preco by ti vsetko mal platit. ano chapem vecera a pod. ale ked idete na vylet preco by ti ho mal platit? sak ides aj ty? nie? ci platis aj jeho veci?

kabba
7. sep 2022

Ale tu je zasadna otazka, ci ty mu ich posielas sama od seba a on prijima alebo on ich od teba pyta. Lebo to je dost velky rozdiel. Ak ty mu sama od seba posielas, aby si sa necitila zle, ze plati vsetko on a on to prijime, tak ok. Berie to tak, ze chces prispiet. A nezamysla sa, ze asi nemas, lebo ste sa o tom nerozpravali a nevie, ako na tom financne si. Ale ak on od teba pyta a vie, kolko zarabas, tak to je uz na rozhovor. A ked chce chodit na drahe vylety, tak nech aj plati on, pokial nebudes zarabat.

viestta
7. sep 2022

Každého zarabajuceho a normálneho chlapa by hanba ďakovala z obidvoch strán ak by sa nechal vydržiavat študentkou keď je u nej na návšteve. Každý normálny zarábajúci chlap ma toľko hrdosti a rozumu, že by od študentky nevzal ani euro. Ak na tie výlety nemá, tak na nich netreba chodiť.
A každá normálne rozmýšľajúca študentka s minimálnym príjmom by nikdy, naozaj nikdy neposlala peniaze, ktoré jej dali rodičia zarabajucemu chlapovi. Keď už je chlap neadrtalec, nie gentleman, keď už je ten chlap chodiaca kalkulacka, tak by platila iba a len svoju utratu

mimka1402
7. sep 2022

@kacena4 Vezmem to zo svojho pohľadu, ak som s niekym niekde šla a druhý človek bol na materskej, či na podpore, či študent. Tak som zaplatila ja, lebo by mi bolo trápne aby mi niekto kto má očividne nižšie prijmy platil, keď mňa to nestojí mesiac odkladania peňazí, ako jeho. A zaplatím lebo chcem s druhou osobou tráviť čas.
A zas naopak chcem veriť, že ak sa dostanem do zlej finančnej situácie, že nebude druhá strana kalkulovať každý cent.

bambinomio99
7. sep 2022

a on zrejeme ani netusi ze ho riesis na koniku lebo si mu taketo cosi nikdy nepovedala ...tak ? o peniazoch sa tiez treba rozpravat je to sucast vztahu aj o vasich prijmoch a o tom co si vlastne mozte dovolit ...takze si ho najskor posad vysvetli mu kolko ti ostava na zabavu a az potom ho rozoberaj na koniku ...chlapec ani nemusi byt zly...ja byt tvojim chlapom a toto si najdem na seba ta porozmyslam ci s tebou ostanem

jumama
7. sep 2022

Mám taku "papuľnatú" kamošku a ona mi raz povedala toto: "Sú dva druhy žien - chovné a ťažné. A ja veru tá ťažná nebudem." A so spokojným svedomím sa nechala všade pozývať a chlap, ktorý by od nej očakával, že na niečo prispeje, by nemal u nej šancu.

Ja som sa v duchu zasmiala, ale povedala som si, že je na tom kus pravdy. Že pokiaľ žena hneď na začiatku nenastaví pravidlá a nevyžaduje svojim správaním, postojom to, aby sa k nej správal muž ako gentleman, tak potom sa nebude. A to neznamená také extrémne, že všetko bude platiť on. Iba aby ste mali medzi sebou otvorenosť, aby si mu mohla povedať o svojich financiách a on tebe o svojich s dôverou a na základe toho nájsť nejaké riešenie vyhovujúce obom.

Napr. volá ťa do zahraničia na výlet? Drahý, ja som tento mesiac ešte nezaplatila účty a na brigáde som nezarobila toľko, aby som mohla prísť. Chceš byť so mnou? Čo s tým spravíme? A buď ho napadne a ponúkne finančnú pomoc alebo nie.

Ak si to hneď od začiatku neviete dohodnúť, nuž bude to len horšie, budú sa ti nabaľovať takéto krivdy a krivdičky alebo krivdiská. Rieš to, otvor sa, povedz mu, čo cítiš a ako to máš.

miadi
7. sep 2022

A tebe nie je blbe pytat $ od rodicov a posielat ich frajerovi ? Asi ti vyhovuje ze je v zahranici nemate aj tak na seba moc cas popri tvojom studiu. Ale ked dojde k tebe preco mu robis mama hotel? Ved nech si kludne operie aj uvarit by mohol on,

macikovaiveta
7. sep 2022

On si popri Tebe šetrí nerob to fuj , utekaj

lujza123
7. sep 2022

No ale ved mu ich dávaš dobrovoľne nie? Nepýta si ich, dávaš mu ich sama. Bavíte sa spolu o financiách vôbec? Nieje študent ako študent, niektorých komplet živia rodicia a ešte si aj slušne privirobia iný sa musia pretlkat sami a tých peňazí moc nieje. Vie tvoj priateľ ako si financne na tom? Veľa chlapom nedochádzaju náznaky, nevedia si domyslat, občas treba jednať na rovinu.

Všetko je o komunikácii, keď navrhne ze chce ísť na večeru ci vylet jednoducho povieš ze na to nemáš peniaze. A uvidíš ako sa zachová, ci ostanete doma na sackovej polievke alebo ta na tu večeru pozve.

"prespal u mňa v prenájme tak som aj pratala aj varila,prala mu a čo mám kamarátku vôbec také veci nerobí a muži ju pozyvali stále niekde a ani cent neplatila" - nuž ako si to nastavíš tak to máš. Je to tvoja voľba, tvoja sebahodnota. Ty sa voči priateľovi sama stavias do pozície sluzky (nerobíte tieto veci spolu ale dobrovoľne to robíš sama) a sama mu pchas peniaze aj keď nemas. Tvoja kamoška by to nerobila a na večeru by sa nechala pozvať. S chlapom co by sa nechal obsluhovať a vyrataval kazdy cent by ani nebola.

sissy27
7. sep 2022

kristepanenanebi, toto čo je?? to už je aké dno, že pracujúci chlap si vezme peniaze od študentky?? A ty nebuď hlúpa, aby si mu niečo posielala,prispievala, platila. Neexistuje.
Ako študentka som nikdy peniaze nie že nemusela, ale nesmela vytiahnuť. Normálny chlap by sa od hanby prepadol, keby mu baba dala prachy. A ako pracujúca tiež peňaženku nevyťahujem - ak si mám platiť svoje náklady na výlety atď., tak potom môžem ísť s hocikým iným ako s chlapom a nedajboh sa mu ešte prispôsobovať alebo brať naňho ohľady.
Netreba to s tou emancipáciou preháňať. Ja som sa postarala o svoje bývanie, pracujem, platím si účty za život, auto... Ak mám fungovať s chlapom, tak nech sa postará o to, aby mi bolo lepšie s ním ako bez neho. Nehovorím, že mu nekúpim darček, nič preňho neurobím, nič nezaplatím - to samozrejme do vzťahu patrí. Ale nie aby som si platila svoju časť spoločných aktivít.

dilino
7. sep 2022

Skonči tento pseudo vzťah človek ktorý robí v zahraničí priateľ pýta od priateľky študentky peniaze neblázni.A TY pýtaš od rodičov dáš jemu nie je Ti to blbé.A čo nechodíš na brigádu na žiadnu iba pýtaš od rodičov. O brigáde nepíšeš nič či len tiež čakáš že čo TI dajú rodičia. TY pýtaš od rodičov a ON TI ich zoberie skonči tento nevzťah.S tým lakomcom.

jaroe
7. sep 2022

Dosť nejasne si to napisala. Naozaj posielaš peniaze pracujúcemu priateľovi na jeho živobytie, zabavu? Alebo si chcela napísať, že si vždy zaplatíš svoju časť spoločného výletu, večere a pod. To sú dve veľmi rozdielne veci. Ak si nemôžeš všetky tie výlety, večere dovoliť, povedz mu to. Buď ti to bude chciet zaplatit alebo nepôjdeš. Tu ti nemá čo byť trápne. Si študentka.

bluka2
7. sep 2022

Nájdi si najlepšie tiež študenta...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diwotworna
7. sep 2022

@jasminet 👍na špagety len kečup lebo na viac nemáš a uvidíš to čaro 😉

nurielka
7. sep 2022

On nemá problém pýtať od teba, lebo netuší, že ti ostáva niekedy 3€ na účte, že? Tak jednoducho úprimne a otvorene povedať, že niektoré veci, výlety si nemôžeš dovoliť a pýtať od rodičov tiež nie. Jedna vec je tiež to, že ty mu nie si povinná vyvárať a pratať po ňom keď je u teba. A ak to chápem správne, on pýta iba za teba na výlet a nie za seba peniaze. Tu však ide o to jednoducho a krásne mu vysvetliť, že na to holt nemáš, lebo nepracuješ. Na to si musíš zarobiť sama. Chlap ťa nemá čo vydržiavať, áno sú taký čo to robia a zaplatia aj posledný cent za ženu. Snaž sa byť sebestačná a nezávislá, neočakávaj od muža financie. Zatiaľ nie ste manželia, aby ste mali spoločné financie a aby za teba musel platiť. Jasné raz za čas je fajn ak muž pozve na večeru priateľku. Píšeš, že nemáš problém mu prispieť(v tej rovine, že nechceš byť vydržiavaná). No myslím si, že máš(lebo si ešte študentka). A pritom stačí málo. Úprimný rozhovor. 🙂

0silvia0
7. sep 2022

Tak sa z tohoto vztahu pouc. Ak ta nikde na vylet nepozve bez toho, aby presne nepytal polovicu preplatit, tak s nim na vylety nechod. Povedz ze na to teraz nemas.
Ak pride k tebe prespat, neobskakuj ho, neper mu a nevar mu. Este od neho vypytaj prachy na veceru. Ako sa sprava on, spravaj sa aj ty.

elizabet173
7. sep 2022

ty si snom každého muža, ešte keby tvoji rodičia vlastnili pivovar a po nástupe do práce by si mu splácala polovicu hypotéky na jeho dom, tak úplný ideál. 🙉 Prepáč, ale zbláznila si sa? Ak ťa pozve na výlet, alebo na večeru, tak ho hádam zaplatí, prečo mu ty posielaš peniaze? Nikdy by ma to nenapadlo. Zaplatila by som zase ja napr. vstupenky na koncert, samozrejme podľa svojich finančných možností. A prečo mu ty perieš? Je u teba vždy, keď príde zo zahraničia, či?

miadi
7. sep 2022

@nurielka on netusi ze ona je student?? Netusi ze mà len brigadu? Netusi ze ona z niecoho plati podnajom? On je Asi velmi prostoduchy ked toto nevie a musi mu to ona vysvetlit.

simca06022011
7. sep 2022

Nebývate spolu, ziadne peniazr mu neposielaj. Ak niekam chce ist na výlet, dopredu sa treba dohodnut kto to bude hradit.