Strýko zlodej

adell77
9. mar 2017

ahojte ... byvam v obrovskom 3 poschodovom dome s priatelom a 2,5r dcerkou druhe mimi mame na ceste ... pred viac ako rokom sme sa sem prestahovali je to dom po starych rodicoch ... prerobili sme si najvyssie poschodie byva tu s nami aj ocov brat ... vlastnik je polovice domu on a polovice moj otec ... vsetko bolo ok az do minuleho mesiaca ked sme zistili ze prisiel preplatok za plyn vyse 900e a kedze energie su pisane na uja tak si to vybral a nepovedal o tom ani slovo a celu sumu si nechal ... zistila som to tak ze prislo od spp ze je to omyl a mame peniaze vratit ... najskor som nemala sajnu o com hovoria tam volam cela zufala co od nas chcu ani ma vo sne nenapadlo ze henten .... si to vezme a nepovie nam ani slovo kedze vzdy ked pride nedoplatok s tym mava pred ocami ... najom platime na 3 tretiny teda mali sme ... my 2 on jednu ... lenze teraz odisiel na pol roka do spanielska robit a vsetky ucty ostali na nas a na koniec sme zistili ze ked sme sem sli dohodli sme sa ze za plyn dame 150e elektrina 40 voda 20 a teraz pozeram ucty voda je 15 elektrina 15 a my sme mu stale platili ako keby su sumy vyssie ... ked sme to preratali zistili sme ze my sme davali 140e a on len 40 ! a pritom vsetky preplatky sme davali deleno 3 takze nas obral o kopu prachov !!!!!!!! moj tatko sa ho zastava lebo chudacik dostal sa do problemov a nema peniaze a zato musi kradnut ! top je ze ked odisiel nechal nam tu ten nedoplatok 900e ktory vlastne on minul inak by to ani neexistovalo .... a setky seky s tym vraj nema ako posielat peniaze a nech to uhradime vsetko my a potom nam zaplati ked pride o pol roka ! ako som ostala tehu nemozem uz chodit do prace rodicovsky prispevok uz nedostavam ale to tu nejdem rozvadzat (kvoli exovi a zrychlenemu vyplacaniu v cr...) takze zijeme len s prijmu mojho priatela a co dostavam vyzivne na malu od exa .... a kde ja mam tolko e zobrat netusim a samozrejme ked to nezaplatime do isteho datumu nas odpoja od plynu aj elektriny kedze to ide na jeden sek .... rodicia moji povedali ze cast zaplatia ale to sa takto neda pol roka nebude ani najom platit vraj tam nebyva ! ale sak ten plyn sa plati do predu cele leto aby bolo dost na zimu a nie ze on si nebude platit lebo nie je doma !!!!!!!!!! rozmyslame ci ho vyplatime .... ale to by bolo okolo 50tisic eur a kedze je dom stary treba do prerabky investovat takze nie lacna zalezistost .... rozmyslali sme ze postavime vlastny ale to tiez nie je lacne a kedze priatel ma zmluvu len do augusta a potom je otazne co bude dalej velmi sa hybat s nejakou hypo nemozeme .... ale rozhodne s tymto clovekom uz zit nemienim ked sa vrati !!!!!!!!!!!!! ja neviem co mam robit poradte mi :( som zufala .... aj som ho konfrontovala cez sms kedze mobil nedviha ale ignoruje nas ... ja neviem co dalej naozaj ....

3009
9. mar 2017

@adell77 ja som bola voľakedy tiež takto ako ty, že pol doma môj otec a druhá polka jeho brat. Nasťahovali sme sa s jeho súhlasom do polky domu, prerobili a potom nám robil peklo zo života, až sme nakoniec odtiaľ utiekli a stálo nás to kopec nervov a odvtedy hovorím, že nejdem nikdy do ničoho čo nie je písané len na mňa a muža. Nikdy s nikým žiadne spoluvlastníctvo, lebo to vždy zle dopadne. Dohodnúť sa v tvojom prípade musia vlastníci, t.j. tvoj ujo a tvoj otec. Tebe asi nič nezostáva len aby ste si zbalili kufre a išli do podnájmu.

obsadenemeno
9. mar 2017

@adell77 a ked ste si prerabali, trebalo oddeleny meter na elektrinu, vodu, plyn. A bol by pokoj. Teraz uz len s otcom sa porozpravat, nech on da rec s bratom. Inak predat jeho nabytok/auto/hocico, zaplatit a ist do podnajmu. Tam aspon vies, za co platis.

A kedze je vsetko na jeho meno, odstahovat sa, nech ho odpoja, tak nech si plati, ked sa vrati.

btw, mate potvrdenie, ze ste platili dve tretiny?

adell77
autor
9. mar 2017

@obsadenemeno davala som to jemu do ruky takze ak myslis nejaky papier o preberani nie ....

obsadenemeno
9. mar 2017

@adell77 no vidis, treba si bud pytat potvrdenie, alebo platit bankovym prevodom....rodina-nerodina......
no ale ked pises, ze vsetko je na jeho meno, treba sa co najskor odstahovat a nech si to vyzerie sam.

sweetlife001
9. mar 2017

Ja by som z toho domu okamzite odisla hoc aj do podnajmu a ostatne uz nech si riesi otec s tym bratom, ved je to ich. Ak ste vy riadne platili a ten dlh je jeho vysrala by som sa im aj na dom. Budete riadne sprosti ak to zaplatite a budete cakat ze vam to bohviekedy vrati, tak ci tak mas rodinu a zit niekde s nejakym ujkom no fakt dobrovolne by som na toto nikdy nepristupila nechapem ze ste to tam vobec prerabali ked to vobec neni vase 😕

kulumulu123
9. mar 2017

Preens ako hovori obsadenemeno predat co sa da a odist ked ho odpoja nech si to riesi ako vie ved ucty su nakoniec pisane na neho....