Mam takú otázku, baby čo ste zadané/ mate deti a muža, mate aj mužských kamarátov s ktorými sa stretávate? Toleruje Vám to muž? Ja som mladá mama, s partnerom sme spolu od strednej a keďže som sa odsťahovala do jeho mesta, nemam kamarátky, len svagrinu. Asi pred polrokom mi napisal jeden chalan v mojom veku na instagrame, našiel ma úplnou nahodou (komentovala som jeden príspevok na stranke) a odvtedy sme v kontakte. Na začiatku mi dával najavo sympatie ale hneď ako zistil že mam priateľa a dieťa tak prestal a mame super kamaratsky vztah. Naozaj ho beriem len ako kamarata a viem že aj on mna. Teraz mi vsak napisal že pôjde do zahraničia a predtým by sme mohli vybehnúť niekde na kavu, že keď budem v jeho meste nech sa ozvem. (Je z BA a ja zo ZA). A teraz ta dilema. Rada by som ho videla a len tak pokecala no neviem ako. Aj mi napadlo, že by som sa s ním jednoducho stretla a priateľovi o tom nepovedala ale potom mi doplo že ak sa to nahodou dozvie, mohol by byt problem že prečo som mu to nepovedala. Nikdy som nebola ani v kontakte so žiadnym mužom lebo priatel žiarlil. Ani o tomto kamarátovi nevie. Teraz po toľkých rokoch vzťahu už asi neziarli ale ak by som mu povedala že idem von s iným mužom asi by vyvádzal. Preto ma zaujima že ako to mate vy s vašim partnerom.. alebo že čo by ste mi poradili.. asi sa radšej nestretnúť pre pokoj, že?
stretavam.. 9 z 10 mojich kamaratov su muzi 🤷♀️😁
@denden77 ale vy ste sa poznali asi už pred vzťahom či?
Podľa mňa si musíš odpovedať na otázku sama: ''Ak by tvoj muž komentoval na instagram nejakej babe niečo, ona by mu písala a balila ho ale potom by sa stiahla a zostali by kamoši, nonstop by si písali a chceli by sa stretnúť, bola by si spokojná? Asi so mnou nebudete súhlasiť (co je samozrejme okej) ale mne napríklad by to vadilo. Iné by mi prišlo, kebyže sa chce stretnúť s kamoškou zo školy napríklad. Ale to je len môj názor. Ak by to ani tebe nevadilo tak kľudne chod do toho, ale isto to nezatajuj priateľovi, to je cesta úplne zle
Áno mám jedného ale je gej takže v pohode 😀
Áno, sporadicky. Napr. Náhodné som stretla v meste spolužiaka zo základky. Žije v zahraničí a ja mu tak zo slušnosti, že keď pôjde okolo dediny kde bývam, nech sa ozve. Dame kávu.. A on sa o oar týždňov fakt ozval. Muž bol v práci. To som bola ešte mladučká, také zvláštnej sie mi to prišlo vtedy ako 22 ročnej.
A teraz som chodila behavat pravidelne s dvoma kamošmi. Raz z jedným, potom s druhým. Muž strážil deti 🤷♀️😂. Jeden z nich sa občas staví, manžel pracuje mimo sk v týždni ale väčšinu mojich známych, či kamarátov pozná,lebo som chcela, až sa zoznámia. Sme spolu 15 rokov.
Keď sa už chceš stretnúť, tak rozhodne o tom povedz mužovi. Nie je na tom nič zle ak ma žena kamaráta, ale obaja by si mali byt na istom, že nikdy nič medzi nimi nebude, pokial je niekto z nich zadany.
s vacsinou ano.. zvysok dokvitol napr. v suvislosti s pracou, ci cez inych kamaratov.. cez internet ziaden, to je fakt.. ale fakt je aj to, ze ja by som uz taketo vypisovanie (a nasledne kamaratstvo) neriesila 🤷♀️😊
Áno, stretávam sa, áno, toleruje mi to ale ani povolenie si nepýtam. 😂 Nie som jeho majetok aby mi hovoril s kým sa môžem stretnúť a s kým nie.
Ja som mala iba jediného veľmi dobrého.kamarata.. dnes je môj muž 🤣 takže nemá na koho žiarlit.. ak mám nejakých mužských priateľov, sú to spoločni priatelia a stretávame sa spoločne.. vo všeobecnosti sa ale s mužmi bavím odjakživa ťažko (mala som.ich vždy skôr ako partnerov ako kamarátov) a môj muž bol vždy výnimka..
@juliasb veď to prave, že ja si tiež neviem predstaviť že by priatel išiel s nejakou inou na kavu.. v podstate súhlasim s tvojim názorom ale zase viem že keby som isla ja tak by sa nemusel báť lebo naozaj by nehrozilo že sa nieco stane medzi mnou a tým kamaratom..
@juliasb súhlasím. Keby to sa stalo mne že priateľ by si s nejakou písala v tajnosti a chceli by sa stretnúť no nepáčilo by sa mi to. Tak ako jemu by sa nepáčilo keby ja sa stretnem s cudzím mužom. Ale každý vzťah je iný, čo by nefungovalo v našom vzťahu môže fungovať v inom.
autorka: ak niekoho milujem, riadim sa heslom: nerob druhému to, čo nechceš, aby robil on tebe.... a pravdu povediac, mojim najlepším kamarátom je jedine môj manžel. nepotrebujem iných "kamarátov". načo? ale zas, aby som nebola príliš prísna, my sme už "staršieho dáta", celkovo nerozumiem tým rôznym vzťahom-nevzťahom mnohých dnešných 20-nikov, 30-nikov.... je mi to dosť cudzie. ja osobne som celý život túžila mať chlapa, pre ktorého budem najlepšou priateľkou a on pre mňa tým najlepším priateľom. no natrafila som naňho až vo vyššom veku. už sme manželia a fakt si vystačíme sami 🙂 takže sa neviem vžiť do tvojich pocitov 🙂
Tak u mňa to bolo tak, že je keď som bola sama, chodila som so ženatým kolegom cez voľno do posilňovne. Samozrejme o Tom jeho žena vedela, poznám sa dobre aj s ňou, ale ona už chodila inde do posilňovni.
Keby si toho chlapa, poznala ešte pred vzťahom a osobne, tak by som to brala v pohode. Ale vyhľadávať známosti cez internet a zabíjať čas vypisovanim si s cudzim chlapom, keď máš doma dieťa a priateľa, mne nepríde vhod.
Iné by bolo, keby toho človeka niekde stretneš a spoznáš v reálnom živote, ako napríklad na ihrisku, pri nákupoch alebo pri nejakej akcii kde by bol pozvaný.
A nazvať písmenkovanie a cudzím človekom, super kamarátskym vzťahom, ,mi príde dosť divné.
Za mňa divné celé... Čiže poznáte sa len z instagramu, vlastne si ho v živote nevidela a chceš cestovať zo za do ba aby si s ním pokecala pri káve? A priateľ ti to má odkývať, že kvôli lenkamaratovi sa ideš trepať do ba na kávu??? Či čo? Som niečo nepochopila?
Nie, nemám kamarátov a ani jemu netolerujem kamarátky. Iné je pozdraviť sa známemu, zo školy spolužiakovi, prehodiť pár slov, ale určite by som nešla na kávu, či iné stretnutie s mužom. A dúfam, že tak rozmýšľa aj môj muž.
@mikadooo nesla by som tam len kvôli nemu, obcas sa mi podarí ist do BA pracovne. Tak mi navrhol že keď tam budem nech sa ozvem a že vybehneme niekam
A poznáš ho len z insta?
@mikadooo ano (ale viem že je reálny 😃)
Nieco podobne sa stalo mne( ja som bola na miestetvojho priatela) .... a presna ta ista akoze vyhovorka typu ,,ale len kvoli kave som nesiel,, .. fakt si potrebujes pre neznameho chlapa ohrozit vztah? Nebuď hlupa, nevieš čo sa tomu chlapovi deje v hlave. Nie, nešla by som..., nam sa pre takyto ulet na dlho pokazil vztah a doveru uz tazko vratit.Fakt, kašli na to.Ak potrebuješ kamaratov , skuste spolu s priatelom najst nejakych..ale spoločnych, nie takychto instagramovych.
ja sa teda s muzskymi kamaratmi stretavam a zda sa mi to uplne normalne, ale toto je trocha ina situacia, nie? tym, ze ta najskor balil, ze sa poznate len z netu a hlavne ze ho cely cas pred muzom tajis. preco si mu o nom uz davno nepovedala?
ja napr. mam teraz "noveho" kamosa (pozname sa par rokov, s mojim muzom som ovela dlhsie, takze sme sa zoznamili az pocas mojho vztahu), s ktorym chodim do posilky cvicit, behat, plavat, obcas aj na pivo, ale samozrejme moj muz o tom od zaciatku vie...
@deedol lebo som to nepovažovala za dôležité, načo by mal o ňom vedieť, on mi tiež nevraví s kym si píše a viem že je v kontakte s inými ženami :D ale stretnutie to už je nieco o čom by mal vedieť
Aj kvôli bezpečnosti a zvlašť, ked sa len z internetu poznate. Ak ťa pozve na byt , nešla by som
V pohode, tak to asi vnimas inak ako ja. my si s muzom hovorime aj to, s kym si piseme 🙂 a v tejto tvojej situacii uprimne neviem, co by som robila - ked niekoho poznam len cez net, tak je to pre mna cudzi clovek a bola by som velmi opatrna ohladom osobnych stretnuti (a este aj v cudzom meste). muzovi by som to urcite povedala a stretla by som sa s dotycnym len niekde, kde je vela ludi.
@karolinakr nie na byt samozrejme nie, normalne ma pozval do kaviarne
Mam aj muzskych kamaratov,ktorych som spoznala pocas terajsieho vztahu. Vybehneme obcas spolu na obed alebo pokecame,ked sa stretneme,nikdy v tom nebolo nic viac. Ale urcite by som poza chrbat priatela necestovala za kamaratom,to je divne. Keby prisiel za tebou,tak by som len oznamila,idem a hotovo. Ze ziarli,to uz je jeho problem. Musi poznat vas vztah a vediet na com je,ze by si ho predsa nepodviedla.
Nie, vo vztahu nie. A ani muz by nemal kavickovat s inou, ak je vo vztahu....aj v kamaratstvach su sympatie a potom jeden z kamaratskeho paru zacne chciet alebo chce viac... Pokial vztah funguje, toho casu nazvys vela nie je...
Niektore rady typu, ak ale pojdes, urcite mu to povedz, to je take...vadilo by to nie len kazdej zene, ale aj kazdemu muzovi.
Ide do zahraničia tak sa treba stretnúť. Apson ste si našli výhovorku 😂
Ja mám kamosov chalanov, podľa mna sa dá s nimi lepšie porozprávať, tak menej povrchne, jednoducho o niečom. Ale nových kamosov si vo vzťahu radšej nehľadám, síce mi to príde choré a veľmi obmedzujúce, viem ako sa na to pozerajú tie sebou neisté stále každým ohrozené ludske ega- proste je to pre väčšinu ľudí naozaj neprijateľné. A čo že s muzom sa rozpravas o inom než so ženou a čo že s muzom lepšie zašportujes a čo že kamoš muž ti môže pomôcť so 100 vecami ktoré tvoj muž a kamosky nevedia, každý sa spoza NACO potrebuješ kamaráta keď máš svojho muža. Každý vidí len toho vtáka medzi nohami ktorého môže do teba pichnúť takze takéto nové kamarátstva počas vzťahu sú pre väčšinu neprijateľné, ty už muža máš takze sa radšej začni tváriť že ti ostatní muži sú len na to aby si okolo nich chodila a rozoravala len o formalitách. Iba že si mala muža ktorý si je sám sebou istý, ale o tom by si vedela a nepýtala sa tu. Takze ak toho svojho muža chceš, tak ho buď zber so sebou alebo nikam nechod lebo si zarobíš na riadny pruser
Povedat (nepytat si povolenie) a ist. V normalnom vztahu by to nemal byt problem.
Ja mam par kamosov chlapov a aj moj muz sa kamarati so zenami. V pohode