Ako casto sa stretavate so svokrovcami, ked mate male dieta? So svokrovcami sme sa stretavali priemerne raz mesacne kym sme nemali dieta. Tak isto aj s nasimi. Ako sa nam narodilo dieta svokrovci si myslia, ze budeme kazdy vikend travit s nimi. Poviem ako to je, ja ich rada nemam. Mala ma pol roka, a strevame sa s nimi od porodu kazdy druhy vikend. Uz to mi je dost to vydrzat. Ale kvoli manzelovi sa premaham. Lenze svokra mi kazdy vikend pise ci prideme, a tak isto aj svojmu synovi(mojmu manzelovi). S manzelom sme sa tak dohodli, ze k jeho rodicom kazdy 2 vikend, raz mesacne k nasim
kedze nasi byvaju dalej. Ale nechapem ako si moze svokra mysliet, ze my uz nebudeme mat svoj zivot, ze len k nim budeme chodit. Manzel s malou k nim sam nepojde. Sam mi povie, ze len ako rodina vsetci spolu pojdeme. A poviem pravdu, ze uz kazdy druhy vikend so svokrovcami je ozaj dost. Uz im manzel milion krat povedal, aby sa nestarali nam do vychovy, ale vkuse sproste poucovania co by sme mali robit inak. Uplne zle mi to robi na psychiku. Malu im samu nenecham, je to moja mala prisavka a este dlho si neviem predsavit, ze by som im ju nechala. Uz jej aj choditko chcelu kupovat, by som z infarktovala im ju nechat par hodin. Tak ako casto sa stretavate so svokrovcami vy?
Autor: veď ste sa dohodli na pravidelnosti stretávania s mužom. Tak neviem, prečo sa vzrusujes nad tým, že sa pýta na kazdy vikden. Veď jej slušne odpoveďz, tento víkend nie, ale ďalší.....my sme cez víkendy nechodili vôbec (okrem oslav, resp.obedov pri nejakých rodinných udalostiach). Ale pre mňa bol vzťah detí a babka dôležitý, tak som tam chodila cez týždeň. Aj tak o mňa nemali záujem len o deti. Pritom som svoju svokru z duše neznášala a bolo.to obojstranne.
Veď nirmalne povedz mužovi, že len 1x za mesiac. Že chceš byt viac s ním ako s jeho rodičmi.
Svokra byva 150 m od nas. Vidime sa prakticky stale, 2 krat do tyzdna vybera malu zo skolky ona a je s nou cele poobedie. Ked ju donesie, zdrzi sa u nas tak 15 min, pomojka maleho a ide. Tak na dlhsie- raz za cca 3 tyzdne spolocny obed u nas doma tak na max 2 hodky a raz za mesiac ideme spolu niekam na veceru do restiky alebo niekam na vylet po okoli- nejaka zoo s malou, hrad a pod. Ale nam to vyhovuje, neobtazuje nas to. Ona pomaha nam a my pomahame jej s nakupmi, donesieme jej uvarene jedlo, lebo ona varit stale len pre jedneho...ale keby som k nej mala chodit na cely vikend kazde 2 tyzdne, to by ma obtazovalo.
Minimálne raz týždeň väčšinou 2x a 2x s našimi. Ja si neviem predstaviť stretnúť sa s rodicmi (jednými či druhými) raz za mesiac alebo aj menej a dúfam ze mna moje deti rovnako neodstrcia, smutná to doba.. bývame od seba cca 30minut autom. Ked tam nechceš ísť ty, tak nech ide muž s dieťaťom sám.
My bývame všetci v jednom meste a skoro každý deň sa stretneme buď s mojimi rodičmi, alebo svokrou, kopu krát aj s oboma za jeden deň. Ani si nespomeniem, kedy sme naposledy mali deň, že by sme sa aspoň na hodinku nikde nezastavili. Ale my sme celkovo veľmi sudrzna rodina, aj sestra dnes nemusela do práce, tak kempuje u nás.
K nasim chodime casto, a dakedy aj na cely vikend prespat. K svokrovcom obcas na nedelny obed. Ale je to tym, ze ked prideme svokor je bud zalazeny v izbe alebo je na pive von, a svokra vari, upratuje, buzeruje co robi maly zle a aj muza a potom ked dorobi co chce tak vacsinou uteka na zahradu do mesta ( byva v bytovke) . Cize mne sa tam nechce trepat, ked vacsinou sme tam akoby vzduch, teda okrem tej buzeracie.
Ale to je teraz takto, kym byvame v bytiku, ked sa prestahujeme do domu co staviame, uz to obmedzim dako, lebo to fakt nestihne clovek nic doma. A aj ked hudu deti vacsia, radsej pojdeme na vylet s nimi cez vikend. Cize asi to bude tak ze jeden vikend nasi a potom jednu nedelu svokra a zvysok vikendov v mesiaci volno.
Tak si to zariad tak ako ti to vyhovuje. Mna by to tiez nebavilo...
A presne, ja tiez maleho svokre samej nenecham, kym nebude vacsi, pretoze nerespektuje nic co jej poviem, a ona vie najlepsie co je prenho dobre.
Moja mamina ho strazi, ale ona respektuje, a robi ako poviem, aj ked ona s nami robila inak.
Raz ho sla kocikovat svokra a utekala s nim k svagrinej, a cele zle co tie s nim robili, som bola nahnevana iba.
My zájdeme za svokrou raz mesačne, vždy to tak bolo.. deťom vytvárame program my rodičia, sme aktívni ľudia a radi chodíme na výlety.. , svokra nemá moc čas (má veľa vnúčat) a mne to tak úplne vyhovuje vidieť ju raz mesacne.. ja mamu už nemám, predpokladám že keby žila, tak je to rovnaké, lebo mesiac je podľa mňa krátky na to aby sme chodievali po návštevach (ale uznávam že k máme by som zašla podľa mňa aj cez prázdniny s deťmi na dlhšie, k svokre si to neviem predstaviť).. každy to má samozrejme inak, my to máme takto..
Za mojím otcom sa snažíme chodiť 2x do mesiaca, ale on je nevladny a v DSS, takže sa so sestrou striedame aby u neho bol niekto z nás každý týždeň.. tam sa kvôli korone častejšie ako raz týždenne chodiť nedá a iba jeden človek môže..
Raz za mesiac by nestacilo akoze k nim chodit? Raz k vasim, raz k svokrovcom? Myslim, ze to je celkom fer nie?
tak mne osobne sa zda aj toto malo, ak teda nebyvate daleko od seba, my sa urcite vidime aspon 1-2x za tyzden, obcas deti postrazia,obcas ideme spolu von, obcas ku nim domov.ale teda byvame v rovnakom meste,nehovorim o celom dni ale tak na 2-3hodky, s mojimi rodicmi tiez tak 1x za tyzden,obcas ideme aj na cely den k nim spojene s obedom,byvaju 12km od nas.podla mna je normalne ze stary rodicia chcu vidiet vnuca, a mozes byt rada ze sa chcu podielat na jeho vychove,strazeni,stretavat sa,davat darceky atd. lebo su aj taki stari rodicia,co vsetko ignoruju.ja ked budem stara mama by som chcela s vnucatom travit co najviac casu, ved potom ho nevidia rast, robit pokroky a ked sa vidia 1x mesacne,to dieta ich nemoze ani poznat-tvar a hlas.
@ewka0012 moje deti nemali nikdy problém poznat svoju babku, aj keď sme u nich raz mesačne.. nemyslím si, že by to bolo nejaké hrozne, ja si zas neviem predstaviť byť so svokrou tak často ako píšeš ty..
@ewka0012 preco by ich nepoznali ? :DDD kedysi videli babky vnucence raz za rok ak nebyvali nablizku, necestovalo sa hore dole kazdy tyzden, aj to cez prazdniny a vsetci sa poznali :D Stari rodicia videli rast svoje deti, denno denne, nemusia to mat aj s vnucatami. Plus sa nemontuju takto do vychovy rodicov, vztahov doma atd. Verim tomu a vidim aj okolo seba, ze su rodicia, ktori maju babky/dedkov u seba varenych pecenych denno denne, je to samozrejme kazdeho vec. Ale babka co vidi vnuca 1x do mesiaca je rovnaka babka ako ta co ho vidi denne, este dokonac lepsia, lebo je vzacnejsia. Moja dcera sa na prazdniny tesi ako blcha, ostane cele tyzdne, zatial co kamoska ma dceri a tie k babke ani prespat nejdu, ved je s nimi takmer denne :D
My sa tiez stretavame castejsie ako raz za mesiac. Svokrovci byvaju od nas tak 20min autom, moji rodicia 50min autom. Ku svokrovcom chodime aj cez tyzden ako nam to vyjde, pripadne kto co oslavuje :D (niekedy sme tam 1x za dva tyzdne, niekedy aj 2x do tyzdna) a k mojim rodicom cez vikend (tak 2x do mesiaca), niekedy s malou ostavam aj na par dni u nich. Ale ja nemam ani s jednym problem, rada tam chodim a tesia sa vsetci z dcerky.
@zuvelyn čo je na tom smutné? Mne príde smutné že to má niekto potrebu hodnotiť.. veď každý človek je iný a má iné preferencie ako trávi svoj čas..
@zuvelyn čo je na tom smutné? Ked nemá potrebu každý týždeň ich vidieť, alebo niekoľkokrát do týždňa? Každý nech si zariadi tak, ako má chut, v nie každej rodine sú vzťahy ideálne, vždy to tak bolo a vždy to aj tak bude. Myslím si, že treba aj dospieť a starať sa o svoju rodinu a pretrhnúť pupočník od svojich rodičov. Mne sa zdá choré, keď mám byť u nich niekoľkokrát do týždňa. Treba sa venovať manželovi a dieťaťu a nie zdravým, sebestačným rodičom. Samozrejme, že ich treba ísť raz za čas pozrieť, ale nevidím dôvod byť u nich nasačkovana týždeň čo týždeň.
@jana_eyre_2
@stanulienkat preco by som nemohla napísať ze je smutné ze deti nemajú potrebu vídať svojich rodičov častejšie ako raz za mesiac? Je to môj názor tak hádam ho môžem vyjadriť. Ak mi moje dieti povedia ze ma nechcu častejšie vidieť ako raz do mesiaca alebo menej lebo potrebujee pretrhnúť pupočnú šnúru, nútiť ich nebudem, ale samozrejme to bude mat následky ako stráženie detí, dedičstvo a podobne... Ale ako píšem, ja snáď svoje detí vychovám "lepšie" 🙂
@zuvelyn Nie, nie je to smutné. Nie každý rodič je ideálny rodič. Nevieš aké vzťahy panujú v rodine.
@zuvelyn samozrejme môžeš cokolvek, ale ako píšem - nerozumiem prečo niekto kto do toho nevidí a nemá s tym nič spoločné by to mal nejako hodnotiť ze je niečo smutné.. ja tiež nevravim, že vidavat svoju svokru každý týždeň 2x mi príde ako nesamostatnost.. nevravím to preto, lebo do vašich vzťahov nevidím a neviem prečo ti to tak vyhovuje, ja by som to tak nechcela, rada trávim čas najmä sama s manželom a deťmi, keď prirátam čas s kamarátmi, čas so súrodencami, čas so svokrou, tak mám pretlak kontaktu s ľuďmi.. som proste taký človek, introvert a mám rada svoj kľud a čas so svojou primárnou rodinou.. každý je iný a nikto ma nemusí ľutovať..
@jana_eyre_2
@stanulienkat damy, zeny, ved si zite ako chcete, ja vas ani jendu nehodnotim, mne je to uplne jedno ako casto mate (ne)potrebu travit so svojimi rodicmi. To ze si myslim ze je to smutne z pohladu rodica aj z pohladu dietata to hadam mozem a nepotrebujem k tomu povolenie ani jednej z vas 🙂 To predsa nie je ziadne lutovanie danej osoby...
Pockat to akoze cely vikend ste u svokrovcov? By ma slahlo. Ked si vezmem ako malo casu mame v tyzdni v robote a vikend treba aj nieco porobit a travit cas ako rodina a keby som mala 3 vikendy v mesiaci prebyvat s rodicmi a svokrovcami,to urcite nie
Svokra príde každú sobotu, keď sa jej dá tak aj 2x do týždňa. Sém tam chodíme aj my. Vôbec mi to neprekaza, deti zabaví, ja sa s ňou porozprávam a ešte aj stíham porobiť veci, poupratať, navariť... Predtým sme sa veľmi nestretavali a nerozumeli sme si nejak. Vsetko sa zmenilo k lepšiemu dňom oznámenia tehotenstva. Beriem ju ako svoju druhú matku.
chodili sme svokrovcom raz za 4-5 tyzdnov a teraz mame male dieta a neplanujem na tom nic menit, svokra mi chce pomoct a tiez maleho vidiet castejsie tak chodi aj cez tyzden na cely den (je uz na dochodku), ked je manzel v praci a je to pre mna skutocne pomoc, viem, ze bude chciet, aby sme s malym chodili na vikendy castejsie, rovnako ako tvoja ale my sme sa s manzelom dohodli, ze vikendy su primarne pre nas, kedze cez tyzden manzel pracuje ale samozrejme to nic nemeni na tom, ze ona bude chodit cez tyzden sem a ja planujem tam, lebo si cenim, ze sa zaujima, mam ju velmi rada a ja si tiez rada oddychnem
Pozor,pozor mamičky raz budete babičky a nenávidené svokry,život je ako bumerang vracia sa !
@janaca1969 Pozor, pozor pani draha rocnik 69, zrejme uz tiez svokra. Nesud druhe zeny. Nevies, ake maju svokry. Moja sa napr. tyzden po nasej svadbe pytala svojho syna, ked sme jej hovorili ze chceme darovat jeho svadobnu koselu a kravatu, ze ci sa uz viac nebude zenit, a plno inych drzosti za tie roky povedala. Jasne ze ju nemam rada. A takych drzich svokier je plno.
@janaca1969 ako ľahko dokážu ženy súdiť že za castostou návštev sú nutné zlé vzťahy.. moja svokra vôbec nie je nenávidená napríklad, mám ju rada.. musíš byť úžasná svokra keď tak ľahko dokážeš súdiť podľa pár písmen 🤔 presne z takýchto kecov potom vznikajú konflikty, takže pozor, pozor.. 😉
Btw. Moja svokra pracuje na smeny.. má dva voľné víkendy v mesiaci.. no ešte to tak by som jej v tých dvoch voľných víkendoch doniesla deti, keď ma ďalšich troch vnukov, ktori sú u nej často.. ja totiž ešte chcem aby trocha pozila a nezdrela sa, mala aj nejaký voľný čas..
Preco k vasim len raz mesacne? Nech si uzije aj tvoj muzik svokrovcov tak casto ako musis ty vydrzat jeho rodicov🤣🤷♀️Aj tak ked dieta podrastie radsej pojdete na vylet ako k rodicom,ver mi. Teda ak sa vam aj tam svokra nebude pchat ako som tu nedavno citala v jednej teme.
Otras, však nemáte poriadne ani čas na seba. Otočila by som že raz k svokrovcom, raz k vašim a zvyšok len vy dvaja pre seba