Ahojte. Vopred prepáčte, že anonymná diskusia, ale nechcem reálne skúsenosti, len Váš názor.
Rada by som na začiatok vysvetlila okolnosti.
Môj otec celý život mamu podvádzal (bola to jeho kolegyňa). Párkrát sme boli s ňou (otec a ja) a jej 3mi deťmi na výlet, vtedy som mala tak 7-10 rokov, takže som si to s ničím nespájala...
Potom som ako 15-16 ročná našla správy, keď sa zabudol odhlásiť z PC, kde jej písal ako veľmi ju miluje, ani som to radšej nečítala, zavrela...
Ako dieťa som mu nikdy nepovedala, že to viem, iba som mu to veľakrát naznačovala. A on sa robil hlúpy. Napr. som do neho podpichla, keď si skrýval mobil, či mu už písala XYZ (Povedala som jej meno) a vždy na mňa vybehol, že čo to táram. Raz som zazrela v mobile správu ako jej píše ľúbim ťa, tak ma presviedčal ako som zle videla!! ale ukázať mi to znova nechcel.
Mame som to tiež nikdy nepovedala. Vlastne, nikomu som to nepovedala. Moji rodičia mali vždy zlý vzťah, hádky na dennom poriadku + "rozvádzali" sa asi od môjho narodenia. A keď som si predstavila čo za peklo by nastalo, keby som toto otcovo tajomstvo prezradila, rozhodla som sa to ignorovať... Sebecké, ale čo už. Vyhovovalo mi to tak....
Po tom čo sa rodičia od seba oddelili (mala som vtedy 23-24), mama odvtedy býva sama, no otec, samozrejme,bez hanby hned začal bývať so svojou milovanou a jej deťmi. Žijem a pracujem v zahraničí a na SK nechodím až tak často. No keď prídem, odmietam chodiť k nemu na návštevy ako si to on želá. Nikdy som u neho nebola... Mali sme aj výmenu názorov, kedy som mu všetko vykričala, že ako som ho kryla celé tie roky, že je klamár, že ma sklamal a tú jeho som nazvala chuderou. Vyjadrila som si svoj názor, že buď tá žena, ktorá viac ako 15 rokov čakala kým sa nerozvedie je buď chudera, alebo on je psychopat a nenechal ju 15 rokov na pokoji. Strašne sa samozrejme urazil a najväčší chudák je on, ktorému každý ublížil a ja som zlá dcéra, ktorá ho veľmi sklamala napriek všetkému čo pre mňa urobil. Nechce sa so mnou stretávať pomimo (predtým sme sa stretávali len tak, že sme išli na výlet, na obed, do kaviarne atď.). Teraz trvá na tom, že ak by mi na ňom záležalo, tak by som ho prišla navštíviť domov, že nechcem, aby bol šťastný, že som po svojej mamičke... a že sú mi oni pod úroveň lebo veľa zarábam, a podobné reči. Mne by to nevadilo, keby mal novú priateľku, ale jednoducho mám blok... k tej konkrétnej ženskej cítim vypestovaný odpor od 15r... A tak som si sem prišla po váš názor. Trápi ma to a mám výčitky, no zároveň sa hnevám.
Myslíte, že robím zle? Čo myslíte, že je správne urobiť?
Ďakujem
Nesla by som, najprv neutralna poda na rozhovor a az mozno potom, vyjasnit si hranice vztahy aj pocity, predsa len je to otec, pre mna rodina je vzdy najviac a zivot prikratky na hnev, nevravim, ze hodit sa mu okolo krku, ale vztahy udrziavat a ak sa podari aj pestovat, rodicia aj menej vydareni si zasluzia aspon stipku ucty a mozno aj takto prejavenej
Lub maminu viac ako doteraz a otca vypust. (Ju malo spominas) Klamal ta, robil z teba aj robi hlupu, aktualne si nevdacna, navyse..on si stale len "zela" a to co si zelas ty? To zacina a konci v jeho prípade pri slove nie. Uraza aj tvoju mamu napriek tomu ze ved s frajerkou dosiahol co chceli -uz uraza aj teba, ze zarabas.. tvoj otec je toxicky pre teba aj teraz, si dospela, mala by si si tieto veci uz sama vyhodnotiť, tym ze sa pytas nas, on ta normalne zdeptal za tie roky, sebavedomie potlacil.. zrejme uz neotoci, vekom je to len horsie, od mala si zla, zlou dcerou v ociach aj ostanes, skoda snahy i tak nebudes dobra, len ta vytrapi.. nesil to.
Jasne, ignoruj ho. Nema pravo byt stastny, ked mu to nevyslo s tvojou mamou.
Ked raz budes mat deti, nevyjde vam to, deti ta tiez odkopnu, ak by si nezostala sama. A ak sa mama da s niekym dokopy, zacni pre istotu nenavidiet aj jej noveho partnera ...
Milovat otcovu partnerku nemusis, mozte sa stretavat na neutralnej pode, ale je to pravdepodobne taka ista normalna zenska ako ty.
Ja ti napíšem len toľko, že ja som mamine odpustila to, že som nebola dcéra môjho otca, ktorý ma vychoval a to ma splodila počas ich spoločného manželstva. Nesúdila som ju, odpustila, pošmyklo sa jej, bola to chyba, chyby, ktoré robíme v živote každý. Niekto väčšie, niekto menšie, raz je to tvoj otec a ak je dobrý otec, chyby, ktoré spravil by nemali narúšať váš vzťah. Nesmerovali voči tebe, určite nechcel ublížiť tebe.
ďakujem pekne, keď si prestavím, že mi po 23r starostlivosti decko vykričí, že som psychopat 😨
ty si "dieťa", nemáš sa čo starať do manželstva tvojich rodičov a už vôbec nie "nevadilo by mi keby mal novú priateľku" - prosím? začni sa správať ako dospelá, už máš dosť rokov.
No tá žena asi nebude tak zlá keď je roky s tvojim otcom a zrejme sa ľúbia. Píšeš ,že rodičia mali zlý vzťah, možno mali nájsť odvahu ukončiť to oveľa skôr a nebol by takýto problém. Nepíšeš ako to berie mama? Aký má názor?ženy niesu hlúpe, isto o nevere vedela a predsa návrh roky nepodala. Netreba súdiť vzťah dvoch ľudí, za dvere spálne nik nevidí. Okrem toho rodičia sú len jedny, pokiaľ má otec záujem, treba to skúsiť. Každý má právo byť šťastný. Jeho priateľku milovať nemusíš no pre otca by som ju akceptovala. "Sú spolu" už roky
V žiadnom prípade by som jeho neriešila.Zazila som niečo podobné a stále tu ženskú nemusím.Mysli na maminu venuj sa jej....mama je len jedna😘
Zenske ja zíram.Ked tu napise nejaka,ze ju muz podvadza je to chuj,kkt,a neviem co vsetko.V tomto pripade islo o neveru trvajucu roky kde bolo do nej zatiahnute aj dieta a vy si zastavate chlapa?Mal sa rozviest ked bol taky hrdina uz pred rokmi a odist od nich a nenicit dceru a manzelku teraz mu slavobranu nech postavi,fakt tukam si na celo ci ste normalne.
@robin30 👍
@robin30 ano, má to riešiť ŽENA a nie aby mi decko po 23 rokoch vykričalo, že som psychopat.... to hádam nejdeš porovnávať 🙄 som zvedavá, či by si si na čelo klopala, keby ti dieťa povie, že si krava - však takú by som jej strelila.... to ešte otec reaguje mierne.
Nikde som nenapísala, že sa s otcom stretávať nechcem. Mám ho rada, chcem sa s ním stretávať. Len nechcem ísť k ním domov. To je všetko.
On ku mne nechce prísť, (aj keď teraz sa nedá kvôli covidu, už u mňa nebol dokopy rok a pol), lebo som ho sklamala a stále to isté dookola. Hoci mám pocit, že jediné, ktoré majú právo byť sklamané sme mama a ja.Mne je to le celé ľúto a hnevá ma to. Mamu to tiež mrzelo, ale už za tým všetkým urobila hrubú čiaru a žije si svoj život. Najviac ma však hnevá to, že otec klame a všetko popiera. Poprel, že s ňou celé tie roky niečo mal. Vraj sa po tom čo sa s mamou rozviedli stretli v Kauflande 🙂) a odvtedy sú spolu. Možno by to bolo celé inak, keby mi toľko neklamal. Každopádne, ja mám tiež svoj život a chcem aby v mojom živote bol aj môj otec, no zatiaľ sa nechcem stertávať s jeho partnerkou a bola by som rada, keby tomu porozumel a neobviňoval ma. Preto hľadám nejaké riešenie.
@zuzanka.zuzu skus si to precitat znova co napisala autorka bezcharakterny hajzel co nestoji ani za oplutie...Chudak co nenabral odvahu doma povedat,ze ma milenku a odchadza,ludsky odpad a este sa bude vrsit na dcere lebo neskace jeho milej okolo krku.
@zuzanka.zuzu chytila si sa jedného jediného slovíčka a na tom to padlo. Celý môj príspevok je o tom, že môj otec to celé otočil kvôli mne a nechce sa so mnou stýkať, lebo som mu ublížila. Myslím, že mne bolo ublížené dosť ako dieťaťu a namiesto toho, aby dal tomu čas a zatiaľ sa so mnou stretával iba on sám, tak zo seba robí obeť... Chodím domov 2x, max 3x do roka na pár dní a rada by som bola s ním, nie s cudzími ľuďmi.
však buď s ním... čo ťa oprávňuje klásť si podmienky? vlastnému otcovi? ale rob ako uznáš za vhodné, tu končím.
snáď sa voči mne nezachová moje dieťa rovnako nech by som vyviedla čokoľvek ☹ a poznámka herečky predomnou, že nestojí ani za opľutie je úplný hnus... určite by bola nadšená, keby jej dieťa povie, že ako matka nestojí ani za opľutie 👍
@zuzanka.zuzu ja som sa len pýtala na názor, ty si útočila. Ďakujem za tvoj názor, tu končím.
Rozviedli by sa tak či tak, skôr či neskôr. Tvoji rodicia spolu neboli nikdy šťastní. Ak by otec od vás odišiel skôr, tak by si ho tiež neznášala, lebo by ta nechal s mamou samu a "zničil"ti detstvo. Možno neodišiel prave z lásky k tebe...skus sa nad tým zamyslieť. Nechcem ho obhajovať, že podvádzal tvoju mamu. Ale to je medzi nimi dvoma. Ak ho tvoja mama bude nenavidiet do konca zivota, tak je to jej vec a má na to právo. Keď si to tak vezmeš tak ju podvádzal, ale tebe ako otec ostal verný, nevychovaval cudzie deti namiesto teba.
@zuzanka.zuzu mam dospelé dcéry a áno, tiež vedia povedať otcovi, konečne!!! Svoj názor. Konečne vidia a konečne pochopili. A áno dieťa má právo si klásť podmienky ako sa bude stretávať so svojím otcom. Nemusí, keď nemá záujem sa stretávať s niekym, kto jej ublížil v detstve, puberte. Moje dcéry dostali na súde možnosť vypovedať, ako sa chcú stretávať s otcom a jednoznačne odmietli sa stretávať spoločne s jeho vtedajšom priateľkou a jej dieťaťom, čo súd a psychológ odobril, dospelé dieťa má rovnake právo. Otec iba žne, čo zasadil.
@maciatkolulu však nech sa nestretáva, nech sa tam necpe.... ale takú ešte nehrali, aby mi dieťa hovorilo, čo a ako mám robiť. idem už spať lebo na koňovi je len hrrrrba ublížených a ukrivdených supermatiek 😀
Ahoj, ono hádkami sa vzťahy nenapravia. Ak spolu komunikujete mailom, alebo telefonicky alebo listami, tak by som mu jednoducho a popravde napísala čo si z detstva pamätáš aj to, ako ťa ranilo že vtedy z teba robil blbú a že ho máš rada a mrzí ťa to vykricčanie, ale bola by si rada, keby pochopil tvoje pocity voči jeho žene. Že najviac ťa mrzí, že ti klamal, že s ňou pomer neudržiaval, hoci vie, že ty vieš pravdu. A to je dôvod prečo sa s jeho partnerkou proste stretnúť nechceš, ale že o neho ako otca prísť nechceš a rada sa s ním stretneš kdekoľvek inde len nie u nej doma. Ak je to otec na mieste pochopí tvoje dôvody aj to ako ti ublížil. Ak nie, žiaľ buď ustupiš, alebo o otca prídeš.
@zuzanka.zuzu dakujem🙂herecka si tak mozno ty.Nebudem vedome ublizovat svojim detom,manzelke,podme mu zatlieskat,v mojich ociach je ten clovek presne to co som napisala.A ty sa nauc citat zjavne ti to nejde..
@martina1201 ďakujem 🙂
Vela ludi nema to stastie mat otca, ci mamu. Lebo zomreli prilis skoro. Aby ti neprislo raz luto, ze si svojou tvrdohlavostou prisla o chvile s blizkym clovekom, ktoremu na tebe zalezi a na ktorom (by) malo zalezat tebe.
Sused sa rozviedol, ked mal syn 16nast - syn ostal u otca. Matka si nasla bohateho muza a syna vlastne nechcela. Ale zaujem o nho mala - stretavat sa. Syn vsak nechcel - citil sa ukrivdeny. "Ukrivdeny zato, ze ho prve roky vychovavala ..."
Ked mu matka zomierala, chcela ho vidiet - on bol prilis hrdy na seba. Mama zomrela a majetok chcela dat charite - syn ale majetok aj napriek tomu chcel a tak aj nieco ziskal.
Pocas zivota na matku zanevrel, ale peniaze boli potom dobre.. Keby ludia premyslali..nie len ja a ja...zilo by sa krajsie.
Len na dodatok - ten syn nemohol mat vlastne deti!. A tak si adoptoval..
Existuje vacsie zlo ako zatratit vlastneho rodica?
Presne ako tu uz bolo pisane, otec kvoli Tebe zil s mamou,..a naco to bolo dobre, ked v konecnom dosledku sa rozviedli. Trpeli v tej rodine 3 a ty este si nesies aj nasledky.
Laska deti k rodicom je podmienena? Ak ho mas rada, nedavaj mu podmienky - toto je skutocna laska. Skus ho navstivit, neziv v sebe ziadne zlo, lebo sa to moze vratit - zvycajne co clovek nevie stravit sam zazije.
@majkeel ja nemam dvojaky meter na nikoho,keby to urobila zenska som este tvrdsia tomu ver.Ja s ex problem nemam nastastie vychadzame si fajn,sme dospeli ludia.Problemy robi jeho partnerka😁.Ex zije trochu dalej takze jediny kontakt cez telefon a jeho draha mi ho chce vzdy vratit ked zavola a pyta sa na deti.
Ďakujem všetkým za názory, už to, čo si z nich nevzmem je len na mne.
Dobrú noc
Nechaj ho tak nic na svete by ma nedonutilo ist k nemu a stretavat sa aj s nou🤮