Ahojte.
Stretávate sa v tejto situácii s priateľmi,ktorí sú z iného mesta ?
Sme zaočkovani ale máme malé dieťa,ktoré nie je.
Ďakujem
Nie.Vydržím bez toho druhú zimu,aby som nemusela aj tretiu žiť s obmedzeniami.
My máme tiež male dieťa a kvôli nemu sme sa izolovali od priateľov, keďže ta situácia je stále horšia a deti očkované niesu.Stretávame sa len s najbližšou rodinou.
Momentálne sme všetci po korone,synček neviem kedže nemal príznaky ale nikdy nás nenapadlo izolovať sa od ostatných. Normálne sa stretávame,korona tu už navždy bude s nami,určite nemienime kvôli nej byť izolovaný
@janinah my sa tiež nestretavame, lebo deti mám choré, uz takmer 3 tyzdne, ale nemaju covid ( boli testovaní), a aj mam rešpekt pred covidom, takze nechodíme na nejake stretnutia s 10 ľuďmi. Nananjvys k sestre zajdem raz za cas..
Ale myslite, ze bude este zima, kedy toto nebude, ze nebudú žiadne obmedzenia, plno chorych na covid, plne noviny, správy covidu? Ja uz aj prestávam veriť...
Aj ked teda co ja si pamätám vždy október, november bolo plno chorých, to obdobie prialo vzdy virusom, tak sa obávam, ako to bude s kovidom..
Normalne sa stretavame s priatelmi, neriesim okres, je chore aby sa clovek bal cloveka lebo co ked... zhodou okolnosti sme vsetci ockovani a uz taka 1/3z nas aj mala kovid
Ludia uz nacisto otupjevavaju 🤦♀️🤣
Snažím sa hlavne obmedziť kontakt s babkou atď.....Často jej volavam. S mamkou sa stretávam bežné ona tiež chodí do práce takže človek nikdy nevie...k svokre chodím....myslím si že s covidom sa už aj tak stretne asi každý takže zas nemienim žiť v nejakej bubline
Keby sa nenosili ruska v obchodoch, ani nevnímam, že je nejaká pandémia. Žijeme ako sme žili doteraz. Návštevy, šport, sauny, dovolenky, výlety, ....
Nikto z rodiny ani zo známych ešte nebol pozitívny.
@janka0509 mne úplne spadli ružové okuliare z očí,čo sa týka múdrosti,zodpovednosti,inteligencii a ľudskosti nášho národa,bohužiaľ si za túto situáciu môžeme sami,až také zlo zas som nečakala,až také čísla v nemocniciach ozaj nie a bojím sa,či to nebude ešte horšie ako v 2. vlne a len ticho závidím dánom aj portugalcom...
Na základe mojich skúseností ťa paradoxne nakazi osoba s ktorou si v dennom kontakte a nie priateľ z iného mesta s ktorým si hodinu - dve. U nás to bolo dieťa zdravotníka, chirurga ktorý poslal dieťa deň pred vianočnými prázdninami v takom stave do školy ,že keď mi dcéra rozprávala ,ako veľmi mu bolo zle som sa nestačila čudovať☹️☹️☹️ samozrejme nás to okolo Silvestra všetkých dostihlo🙈
Ano. Aj s deťmi, aj s kamarátmi čo majú deti, aj s očkovanými, aj s neočkovanými. Čo mám byť zavretá doma, prerušiť kontakty a život? Ak tu bude covid ďalších 5 rokov tak budeme doma zavretí? Asi nie.
@kkovacovak presne pre také názory sme v keli a bude aj 4..5...6... vlna...rob ako myslíš.vsak " sloboda"
Jasne, že áno...chcem žiť život podľa svojich predstav, nie podľa toho, čo mi samozvaní odborníci a politici nadiktujú...
Obmedzila som zbytočne kontakty
Áno, neriešime to. Ani to, kto je a kto nie je očkovaný. Nestretávali sme sa len vtedy, keď boli policajti na hranici okresu. Najdlhšie dva mesiace v mojom živote, keď som si nemohla vidieť rodičov.
@janinah pozri pozrela som si tvoje prispevjy a tak trosku vidim ze si v tom nasla zalubu. Korona tu je, este dlho bude... sa prisposob o tom je prezitie. Nebudem sa krcit v kricku , deti drzat na retazi a nicit si aktualne 2r zivota. Treba sa naucit fungovat bez strachu.
Ockovani sme vsetci, okrem 9r. Koronu nam doniesla mala, vsetci sme dostali, presli nou a ideme dalej. Stretavame sa s kym chcemr, napr to pekne pomenoval niekto nadomnou. Zbytocne kontakty sme obmedzili. Napr moju svokru co gratulovala mojej dcere v mraze na parkovisku s bielymi rukavicami lebo co ked sa od nej nakazi(pred rokom) . Ako uplne vygumivana. Moja mama s nami bola na vianoce aj obcas zajde, deti tiez k nej. Trrba mat zdravy rozum ale nezabudnut zit. Je to chripka, nie ebola
@janinah a ty si doma zavretá medzi 4 stenami? Nechodíš ani do obchodu? Už 2 roky takto funguješ a ak bude korona ešte 10 rokov tak budeš takto doma zavretá? V starobe sa budeš chytať za hlavu ako všetci okolo žili svoj život a ty si sedela doma na riti a nežila si normálne? Ak ti to tak vyhovuje tak si kľudne premárni dlhé roky ale niektorí z nás majú kamarátov a rodinu ktorých majú radi a majú potrebu sa socializovať lebo je to ľudská potreba.
@janinah prepáč ale naozaj máš dosť blbý názor... aj ja som očkovaná ale aj keby sme boli všetci na svete očkovaní tak covid tu zostane lebo politici si na tom pekne love spravia 😉žijem v okrese kde sme zrazu z oranžovej farby skočili do bordovej a primátor pátral že prečo to tak je a ministerstvo to nevie doteraz vysvetliť a toto isté sa stalo už aj na jar takze covid je len veľká fraška pre politikov výhodná bože otvorte už oči ľudia viac okatejšie to už snáď ani nemôže byť🙏🙏🙏
Samozrejme, a kto ešte nepochopil, o čo tu naozaj ide, bude takto žiť izolovane do konca života 🤷♀️
Ano a nie sme ockovani. Covid tu bude vzdy, ako aj chripka a podobne choroby. Raz to dostaneme vsetci. Ak nie teraz, ze sa budeme vyhybat jeden druhemu, tak napr za 5 rokov. Nemozme sa dozivotne distancovat... Ale je pravda, ze aktualne aj my pomenej, lebo je chripkove obdobie a vsetky kamosky maju decka chore doma.