Ahojte. Je mi strasne do plaču. Možno sa chcem len vyrozprávať, ani neviem co chcem od vas “počuť” ale s byvalim mame syna ktory ma 2 roky. Stretava sa s nim tak raz za tyzden cca niekedy 2 krat ale to málokedy. Kedze bývame tak 5 minut od seba autom. Vychádzame da sa povedat medzi sebou dobre. Niekedy male hádky no ked sa stretava s malym tak chodim aj ja, vzdy sa porozprávame a tak. Rozpravali sme sa minule o tom ze on chce ist robit do zahraničia (do buducna, nie hned teraz) a povedal mi slova ktore mi fakt ublížili aj za maleho. Ze on pojde kludne aj tak ze na SK by prišiel raz za 5 mesiacov. A ze ak by si našiel v budúcnosti priateľku a mal by s nou dieta tak ze by si nenechal pokaziť dalsi vztah a ak by chcela ona odist do zahraničia on by isiel. Maleho by navštevoval tak 3 krat do roka podla mna. Ak nie menej. Vsetko by záviselo kde by sa odsťahovali (ak vobec by našiel taku co by chcela, hej to bol priklad) a proste ze on by sa venoval druhému dieťaťu. Ja som mu povedala ze deti maju byt rovnakou prioritou ci s nim bývaš alebo nie. Jasne ze bude mat lepsie vztah s tym ktorým budes byvat (pravdepodobne by to tak bolo) ale to neznamena ze na svoje prve dieta mas kašlať takým spôsobom ze ho uvidis 3 krat za rok 😭. On povie ze chce zarábať lepsie ako tu aby sa mal syn lepsie ale k comu mu to bude ked syn ani nebude vediet pomaly kto je otec !! Pride mi ze nema taku tu “rodičovskú lasku” taku aku by mal mat. Mozno tym ze sme mladý (21-23). No je mi z toho strasne do plaču. A ked sa mu to snazim cele vysvetliť odbije ma ze “ano ty si najmúdrejšia, ty vies vsetko” a neviem co. 😭😭
@mamusa123456789 😭😭 viem ze takych prípadov je vela kedy otec uplne kašle na dieta a potom vidis ako si zivot užíva s druhým. Ale ved to je strasne. Ja si to nechcem ani predstavit pokial ma toto zažívať moj syn a hovorit si ze preco jeho otec nechce a druhe dieta chce. Strasne z toho plačem. Sama som vyrastala bez otca od 5 rokov. Odvtedy som ho videla raz asi rok na to. A potom uz nikdy. Viem ze doma mal dalsie dieta takze viem aky je to pocit “byt nechcený” preto som chcela pre svoje dieta kompletnú rodinu. A dopadne to presne tak ako som mala ja 😭
Nehovorim ze to tak bude ma 100% … ale uz len to ze to povedal …
Este nema ani pracu v zahranici, ani priatelku ani dalsie dieta. Naco strasne places dopredu?
Tak vieš, ste veeeeľmi mladí, a už máte 2-ročné dieťa a rozpadnutý vzťah 😨 . Ty si so synom denne, stále, ty "máš rodinu", on ho vída v podstate aj teraz iba občas, preňho to je iné tým, že s ním nežije. Nemôžeš predpokladať, že chlap bude žiť pre syna, ktorého vidí občas, že mu prispôsobí celý svoj 23-ročný život. Ja chápem, že to znie hnusne, že si si to predstavovala inak, ale v podstate to býva presne tak, ako ti to načrtol...
@vler ved pisem ze nehovorim ze to tak bude. Alw tie slova ma zaboleli proste …
@zitaje ved to 😕 ale nechapem proste ako by toto mohol urobit niekto, ja by som to nedokázala nikdy urobit 😪 a takych prípadov je vela ja viem 😕. Ale on sa nechce ani len cvicit do toho dieťaťa😪 ked mieni chodit 3krat do roka. Nech ani nechodi … ahhh. Ved to je neskutocne malo
Ste rozideni,nemozes ocakavat ze bude vedla teba byvat cely zivot. Bud rada,ze spolu vychadzate ako tak dobre,snad ti plati na dieta. Co si on robi so svojim zivotom uz nie je tvoj problem. Nemozes mu nakazat,zeby nesiel do zahranicia. Vase dieta vsak uvidi kto sa o neho staral a kto zdrhol,to ti moze byt utechou.
@denithestrange1993 o toto mi vobec nejde ☺️ necakam ze tu bude navždy byvat ani sa mu nestarám do zivota. Ide mi len o to nevinne dieta😪. Ale velmi pekne si napisala. Dakujem ☺️. Platil 100 a asi 2 mesiace twraz posledne dava 150.
@denithestrange1993 prvy komentár sa mi ukázalo ze sa neposlal tak preto dva, omylom😊
Rozumiem,chcela by si mat pre svojho syna funkcneho otca,ale on si to predstavuje inak. Uvidis,mozno sa to vyvinie nakoniec uplne inak.
@denithestrange1993 😪presne tak. Uvidí sa.
Drzim palce,ber to tak ked by aj odisiel bude ti posielat viac penazi,vsetko zle je na nieco dobre
A možno stretneš takého, ktorý bude tvojmu synovi lepším otcom ako vlastný 😉
Nad tym aky bude otec sa trebalo zamyslat pred tym ako sa vam narodilo dieta, viem v 18 je to tazke...ale teraz je zbytocne plakat z predstavy aka si len myslis ze bude. Mozno si najde novu frajerku 4 minuty autom od teba a bude vidat syna aj tak len 2x do roka...tak naco uz teraz malovat certa na stenu? Radsej sa nauc do zivota ze jeho slova a ciny nemozu ovplyvnit tvoju pohodu a stastie. Ak si chcela pre syna lepsieho otca mala si mu vybrat lepsieho a nie silou menit toho ktore uz ma.
vieš, to je tak, keď deti majú deti - predpokladám, že tehotenstvo bolo neplánované. V dievčati väčšinou počas tehotenstva dozreje materinská láska, v chlapcovi (často aj v dospelom chlapovi) akosi nemá ako a prečo... Čo už čakať od 20-ročného fagana, ktorému sa zrazu narodí neplánované dieťa a všetci jeho kamaráti robia aktivity, prislúchajúce ich veku... Ak odíde a zachová sa tak ako povedal, nič s tým nenarobíš. Je zbytočné vyplakávať a stresovať tým aj dieťa, lepšie je proste naučiť sa s tým žiť. Tvoj život predsa nekončí, zameraj sa na to, aby si si budúcnosť naplánovala a aj zrealizovala lepšie
Je sám ešte chlapec a hľadá sa. Ale toto ti muselo byť jasné, už ako si otehotnela. Že na výchovu dieťaťa budeš sama. Tak ako si on ešte len v hlave plánuje svoj život s novou rodinou, to isté musíš spraviť aj ty. On zostane jeho biologickým otcom, ale ty by si mala hľadať iného muža pre seba, svojho syna a ďalšie deti, ktoré ešte prídu. A vybrať im lepšieho otca ako bol tento.
vies co ja by dom jeho slova vobec nebrala vazne, jednym uchom dnu a druhymvon, takito nladi chlapci chcu jeden den to a druhy ono, kopec reci a skutek utek, je nezrely, nic nezazil, je to este v podstate velke dieta, ktore vhuplo do role otca, uz mu ani nedohovaraj, to by mali jeho rodicia..nechaj beci plynut prirodzene, velmi ti prajem aby si casom stretla citliveho a zreleho muza, ktory bude pre tvoje dieta otcom a dobryn vzorom….
@mimicka2013 nieje to uplne tak. Strasne sa zmenil
vies kolko snov sa nezrealizuje? proste zatial je to len take planovanie... a verim, ze Ti je smutno, ale ber to tak, ze niekedy je lepsie vidiet sa 2-3 krat a kvalitnejsie ako raz za tyzden z povinnosti. Ja viem, ze to nie je idealne. Ale byvam daleko od rodiny, moje deti poznaju starych rodicov viac cez skype a pod a maju super vztah. Takze da sa. Ja viem, ze rodic/stary rodic nie je to iste, ale ked je vola, je cesta
Aj keď ma 23 je to len nevyzrete decko,on asi pri tom nebol,keď ste ho robili,preplesk by si zaslúžil aby sa spamätal,plačom nič nevyrieši,snáď sa všetko vyrieši,len to chce čas,máš dieťa,máš pre koho žiť a určite nechceš aby mám smutnú a utrápený maminu,veľa stastia
Autorka,
pre urcitu skupinu muzov dieta nepredstavuje nejake citove puto. Proste si najde inu priatelku, ozeni sa, bude mat s nou deti a to bude centrom jeho zaujmu.
Chapem ze ta to zranuje, zial netreba sa vzdy ponahlat s detmi. Postupna - kvalitne chodenie, manzelstvo a az potom deti ma svoj vyznam a znizuje pravdepdoobne, ze zena dopadne takto, a vlastne aj to dieta.
Ešte skoro places... Ste hrozne mladí a zrejme na dieťa ste neboli pripravení.... Píšeš ze ty by si to nemohla, ty si matka... A my ženy to berieme inak ako muži už len preto, ze žena sa na tu rolu "pripravuje" už počas tehotenstva. Plus je ovplyvňovania hormónmi, nosí dieťa v sebe citu to dieťa, je k nemu kvázi "hneď pripútaná" kdezto muž tieto veci ne zažíva nie je na to pripravovaný horminalne. A predpokladám ze dieťa plánované nebolo.
Chápem ze ti je smutno ale.... Toto sú veci ktoré T neovplyvnís....
Mozno v budúcnosti aj na teba čaká niekde muž s veľkým M ktorý bude plnohodnotným otcom dieťaťu, aj keď nebol sploditel
Si mladá, možno nájdeš pre syna nového "ocka". Teraz je výhoda sociálnych sietí, môžu ostať v kontakte prostredníctvom obrazovky. A keď bude syn starší, môže vycestovať za otcom do zahranicia.
Si nešťastná, situáciu nezmenis, tak sa snaž vyťažiť to najlepšie. A všetko vždy môže byť inak nakoniec
Aj tvoje dieťa môže mať časom tvojho budúceho partnera za viac, ako vlastného otca.
Otcovsku lásku vynútiť od nikoho žiaľ nemôžeš.
Neviem dôvod vášho rozchodu, ale úplne chápem, že vzťah otec syn bude určite iný, keď s ním ten otec nie je denne, nevidela s nim život.
Chápem, ze ti je z toho smutno