Ahojte, už dlhšie sa zamýšľam nad tým ako by som sa mala zachovať v tejto situácii tak som sa chcela spýtať na rady nezainteresovaných ľudí. Môj ujo s rodinou žijú cca 200 km od nás takže nikdy som ich nejako extra často nevidávala ani sme nemali nejaký extra vzťah a to ani s bratrancom a sesternicou, ujo bol vždy typ človeka ktorý sa chválil dovolenkami, robotou a všetkým čo mal z nás si v lete vždy robil srandu, keď ukazoval fotky z dovolenky, lebo my sme nikdy nikde nechodili, nebolo za čo. Postupne ako som bola staršia a staršia som si uvedomovala, že vlastne nás len zhadzuje a robí si z nás srandu, vždy keď prišli k babke a ja som tam musela ísť, išla som s nechuťou. Keď som nastúpila na strednú školu, obchodnú akadémiu, ešte som ani poriadne nezačala prvý ročník a už do mňa hustil kde chcem ísť na VŠ, ja som len tak prehodila, že veď možno právo na to sa začali všetci smiať a len povedal, že to som mala ísť na gymnázium a nie na OA a ak nemám na gymnázium nemám ani na právo. V tomto momente som zostala veľmi smutná z toho správania. Druhý šok pre mňa prišiel o štyri roky keď som ohlásila kde teda na tú VŠ idem...veľa veci sa zmenilo a ja som šla študovať veterinárne lekárstvo, samozrejme od tejto časti rodiny som sa dočkala len výsmechu, že keď chcem byť doktorka tak mám ísť na medicínu a nie toto a samozrejme ako na to nemám a že som hanba rodiny..to bola pre mňa vtedy posledná kvapka. Kvôli mame a babke som sa s nimi aj tak ešte pár krát stretla, predstavila som im manžela (vtedy ešte priateľa) čo bola asi najväčšia chýba..nikdy som sa tak nehanbila ako vtedy, sedel tam 15 minút aj z cestou a hneď šikovný ujo vybalil otázky že kde robí a to asi veľa nezarobí samozrejme či má VŠ (to je pre uja vec ktorú musí mať každý ale on sám ju nemá) keď manžel povedal, že nemá VŠ tak samozrejme sa hneď otočili na mňa, že preboha a to s takýmto chceš ostať? Šak je nevzdelany. Vtedy som sa rozhodla, že na tieto stretnutia prestanem chodiť. Sesternica však oznámila svadbu, nechcela som ísť ale tak hovorila som si, že to bude posledná akcia s nimi, našťastie som mala úraz niekoľko týždňov pred svadbou, šmyklo sa mi na mokrých schodoch dosť nešťastne, museli ma operovať tak som na žiadnu svadbu nešla, hneď však prišiel telefonát od sesternici, samozrejme nasrata lebo som neprišla a vypadla z nej veta či som slepá, šak po tých schodoch som išla 100 krát. Nasrala som sa viac som sa s nimi nestretla, už to bude dva a pol roka a vždy, keď prídu mama aj babka ma ťahajú na tie stretnutia ako sa len dá, ony dve vedia ako sa správajú, že vždy nás len zhadzujú a majú nás za nič ale že je to jediná blízka rodina s maminej strany tak nemám vymýšľať. Úprimne ja by som ich najradšej nikdy už nevidela, manžel tiež nemá záujem sa s nimi stretávať. Naposledy, keď tu boli minulý týždeň sa ževraj vyjadrili, že keď som ja lenivá prísť za nimi pôjdu oni za mnou, aj tak ešte u mňa neboli. No ja takúto návštevu neplánujem. Štve ma len, keď sú z toho mama a babka smutné...čo by ste spravili? Prekusli by ste to a išli na tie návštevy kvôli mame a babke? Alebo by ste sa nestretávali? Ďakujem za každé prečítanie a odpoveď.
nie, nešla
Nie, nešla a keby sa mama pýtala prečo tak otvorené by dom povedala svoj názor a bodka
@pribinak môj názor pozná, aj s ním súhlasí, k nej sa správajú rovnako ale aj tak trva na tom lebo je to rodina
Si dospelá, snáď sa vieš rozhodnúť sama.
Nešla by som.
Lebo je to rodina? To je smiešny argument. Ešte raz NIE a bodka. Si dospela a svojpravna tak sa rozhodni sama a nie čo povie mama a babka
Kde je názor otca a dedka? Tety a uja? Bratranca z 3 kolena?
Nie nešla nie je dôvod. No a čo že to je tvojej mamy brat ved nech je. Ja by som mu povedala že ked som pod vašu úroveň nemám sa s vami čo stretávať. A uja by som slušne poslala do teplých krajov. A sesternica no čo nebola si na svadbe a čo teraz nikto TI nemá právo čo rozkazovať ja by som s nimi prerušila úplne kontakt. A do môjho bytu/domu by nevkročili. Buzerovať a ponižovať sa snád nenecháš. A tvoja mama a babka keby boli rozumne tak ťa neťahajú na silu ked ísť nechceš. Lebo toto rodina nerobí.
Čo to je za rodinu? Aká morálka tam je?
Posmech, zhadzovanie, súdenie...v živote by som sa tam neukázala.
Ak by som išla na takéto stretnutie, veľmi s veľkým kľudom by som reagovala na nemiestne poznámky.
Absolútne sa nedala vytočiť a ešte by som im aj natrela.
Ty si ich rešpektovala, oni sa do teba navazali a posmievali. Náhodou peknú školu máš, zvieratká zachraňovať, vidno že nemajú pojem.
Ide o to, že ty ich zmýšľanie nezmeniš. Niekedy len tragédia rodinu spojí, alebo ani to nie.
A vieš prečo to robia?Lebo ste stále s mamou ,babkou boli ticho a znášali ste ich hlúpe pripomienky.Nie vždy sa oplatí človeku byť slušný.Je také porekadlo "na hrubé vrece,hrubá záplata alebo aký požič taký vráť.Ja by som možno aj šla na stretnutie a ak by začal urážať patrične by som mu to vytmavila a načisto tým s ním skončila aj s tou jeho celou perepúťou .
@darinka60 ja som sa aj ozvala pár krát, vždy to skončilo tým že som drzá a nevychovaná, mama až babka sú typy ktoré sa hádať nechcú, ja som skorej po otcovi, že si poviem svoje ten sa s nimi tiež nestretáva len na rodinných oslavách ale nekomunikujú, má rovnaký názor ako ja
A ty mas prosim ta kolko rokov, ze ta trapi smutok mamy a babky, ked sa nechces stretnut s takymi kretenmi?
Nechapem ani na co si predstavovala muza strykovi. A ze sa ta matka id malicka nebola schopna pred nimi zastat, no uplny des. Je inak uzasne, ked na vs baziruje clovek, ktory ju nema 😂. Pokial maju mama a babka chut znasat taky debilov rodinnych a nechat so sebou zaobchadzat ako s handrou, ok ich vec.
Ty uz si davno mala byt samostatna jednotka. A mama s babkou nech si kludne aj oci vyplacu od smutku, ze blbcov uz nikdy neuvidis. Keby som mala takeho uja a zomrel by mi pred ocami, prekrocim, bez mihnutia idem dalej. Pretoze takyto ludia su pre mna mrtvi uz za za ziva.
Ty v nemocnici po op a niekto ti nada ci si slepa, lebo ta nemoze sikanovat osobne na svadbe?? No popriala by sim jej nech si tiez nohu zlomi, najlepsie cestou na svadbu, taky bordel este nezazila. Aj by zabudla ako sa vola a od koktania by ani slovo nepovedala.
A ty este rozmyslas, ci sa stretavat…
Este som zabudla - priamo by som im oznamila, ze su pre mna mrtvi, cela strykovs chaska. A nech ani nemyslia na navstevu, ostali by pred dverami - aj v zime o pol noci.
Nestretla by som sa. Tiež ma z otcovej strany nemajú radi, od mala na mňa mali pripomienky. Mame povedali, že mám nejakú veľkú hlavu ( robila som fotomodeling 😀), potom v puberte, že určite budem nejaká prespanka, slobodná matka (vydavala som sa ako 27 ročna a nebola som tehotná), potom zase, že mám skúpeho muža. Takýto ľudia si vždy niečo nájdu aby ti ublížili, žijú z toho, že niekomu ubližujú. Sú to chudáci. Ja sa vôbec s nimi nestretávam a je mi dobre.
Nie nestretavala
Normálne by som im povedala že nakoľko som ja blbá, lenivá a muž nevzdelaný tak o ich samopozvanú návštevu nemám záujem, ani o ďalší kontakt s nimi 🙂 a keď sa mama a babka radi nechajú zhadzovať, nech sa im páči ale bezo mňa. Maj svoju hrdosť preboha. Inak toto by bol pre tú chamraď dobrý preplesk.
nie, nešla - už len pre vlastný pokoj a preto, že ši vážim svoj čas. Mama a babka nech idú ak sú tam happy
Mali by byt obe smutne skôr z toho ako sa k tebe tie roky správal.
Nestretávali a basta. Mame aj babke by som tiež veľmi dôsledne vysvetlila a dôrazne požiadala aby ma do toho maratónu neťahali.
A keby sa hentá rodina ozvala hocijakým spôsobom, alebo nedajbože sa mi vycapili pred dvere že aha návšteva, tak by dostali takú hubovú výchovu, že by im hlavy duneli do smrti a ozvena by ich sprevádzala cez 300 chotarov
Takze, ked je to rodina tak sa netreba slusne spravat a je v poriadku sa buransky povysovat? 😀 No ani omylom moja draha. Nevidim jediny dovod aby si s nim udrzovala akykolvek vztah. Nemusis to otvorene riesit. Pekne diplomaticky - nemam cas, mam pracu, majte sa fajn. Ani nevies ako a prejde 10 rokov a ty ho neuvidis 😅
Mne skôr príde choré, ze namiesto toho, aby sa ťa matka aj babka zastali, ťa ešte nútia sa nechať ponižovať. Za ďalšie nechápem, kedže si dospela žena, že si už nenabrali gule im poriadne šplechnut do oci čo si zas myslíš ty o nich, pripadne im povedať, ze už za tie roky stačilo a nech si svoje komplexy riešia na niekom inom. A matke a babke povedať, ze ak im nevadí, ze sú za rohožky, nech si tam utekaju po dávku poníženia, ak im to tak veľmi chyba k životu, ale ty takú rodinu nepotrebuješ. Dokonca nie si povinná im ani len otvoriť. Naštuduj si viac o arestivite a slovnej sebaobrane, pretože ťa bohužiaľ, vlastná matka a babka podkopávali a nechali ťa, nechať sa ponižovať, namiesto toho, aby to stopli. Keby si predo mnou niekto na jedno z mojich deti stále usta otváral, tak by to nerozchodil. A nie, ze by som sa ešte chovala ako taký blbeček blby a vyskierala sa nad tým, ako mi decko ponižujú. A dokonca mu robila vyolachy žalúdka, ze nejde za magorom sa nechať cely život ponižovať, lebo však je to rodina, tak sa mi už asi z toho titulu môže aj na hlavu vysrat a ja mu mám ešte poďakovať. Tu je hlavný problém tvoja matka a babka a nie nejaký zakomplexovaný blbecek. Skús načítať aj niečo o narcistickej poruche osobnosti, to sú presne tieto typy ako tvoj strýko. A vôbec nie si za zlu, ze povieš svoj názor, ze tam nechceš chodiť. Máš na to plne právo. To oni sú divne, lebo si dospela osoba, nikdy sa ta pravdepodobne nezastali a ešte tvoj názor nerešpektujú. Ja by som si od nich všetkých dala oddych na pár mesiacov s tým, ze keď im je magor prednejší, tak nech utekaju za ním ale môžu prísť o vzťahy s vlastnou dcérou a vnučkou. Ja nechápem, prečo ťa, dospelú zenu, stále tisnu do toho, aby si sa nejakému blbcovi podriaďovala. To sú aj oni normálne? Či tiež ti nedoprajú?
Doteraz som si myslela, aká hanba rodiny sú alkoholici, gembleri, feťáci atď, ale nevedela som, že do tej kategórie patrí aj veterinárne lekárstvo 🤔 inak mama, babka ani svätý Jozef by ma nedonútili sa s takými sedlákmi stretávať.... Najlepšie im povedať svoje (myslím, že ani nemusíš slušne) a poslať ich odkiaľ vyšli 😉 nie ešte aby oni si k tebe plánovali návštevu, bez nejakého pozvania, veď pôjdeme pozrieť ako má aby sme mali dôvod buzerovať 🤨manžel má v rodine podobného majstra sveta, čo vaše bol, všetko videl, pravdu v živote nemal nikto okrem neho 🤦🏻♀️ vlastné deti sa s ním nebavia, môj muž ho ako tak toleruje, čo neviem pochopiť, občas sa zastaví na dvore max na 5 minút, ale našťastie do domu nevojde, lebo vie, že by zase letel
Veru, zaklopali by mi na dvere, moja prvá otázka by bola - a vás tu kto pozval? Nechápem načo jednať s nimi stále v rukavičkách.
Urcite nie
Babka nech sa zamysli, čo za človeka z toho chlapa vychovala, z toho by mala byť smutná.
A dobre si sa rozhodla, mám to tak isto. Nechcem mať s nimi nič spoločné a je mi jedno že je to nejakým omylom rodinný príslušník.
Neviem kolko mas rokov, ale takuto super toxicku rodinu mam aj ja. Panko je muz mojej tety. Cely zivot mi hovoril ze som sprostejsia ako jeho deti a neviem co este. So vzdelanim som to dodrbala lebo somtakymto radam verila. V zivote sa mi zacalo doslova darit, ked som sa odstrihla od celej rodiny a este skoro vsetkych kamaratov. Vadil im moj patrner ateraz mi volaju s prosikom ked daco chcu... Ich len slusne poslem do haja ze maju deti s "kvalitnejsim vzdelanim" ako mi to niekolko krat prizvukovali, nech sa obratia tam.
Šla by som. A pri prvej poznámke by som sa spýtala, že čo majú z toho, že sa s takými chudakmo stretávajú, či nemajú na lepšiu spoločnosť. A keď by chceli prísť na návštevu, tak tiež, že sa ospravedlňujem, ale im nemôžete poskytnúť komfort, na ktorý sú zvyknuti, nech sa nezahadzuju s chudakmo, určite majú dvere otvorené k elite.
A hotovo. Keď sa budú obhajovať, že to mysleli v dobrom, tak, že aj ty to myslíš v do róm. Keď akože zo srandy, tak že aj ty polozartom. Buď sa zamyslia a prestanú s poznámkami, alebo sa nafuknu prestanú stretávať (v Tom prípade prerušia kontakt oni a máš to v suchu) V najlepšom prípade sa ospravedlnila, možno si naozaj neuvedomujú, ako vám ubližujú, lebo sa to stalo zvykom
Nie nesla. Nie kvoli nejakemu skryvaniu sa ale kvoli ucte voci samej sebe, ze som svojpravna a nebudu mi ludia kazat kam a kedy mam chodit. Uz som neni dieta. Ak by prisli na navstevu, neotvorim. Stacilo. Ziadne serkanie sa s niekym.
Vaz si sama seba a na stretnutie nechod. Si dospela, uspesna zena a nemas za potrebu stretavat sa so zakomplexovanym ujom. V tom bude nieco viac, mozno aj on sam zazil take spravanie a posuva to dalej. Mamu s babkou by som neriesila, ked im to nevadi nech sa navstevuju.
jednoznacne by som nesla.