Stravovanie u svokrovcov na dovolenke

vlucifuk
10. aug 2021

Ľudkovia, len tak pre zaujímavosť. Tí, čo navštevujete svokrovcov, v mojom prípade len svokru, raz za rok (lebo 500km), ako sa tam stravujte? Teda my (2+2) u svokry dovolenka, lebo hlavne manžel a vnúčatá ju chcú vidieť a, verím, že aj ona ich (nás) a ja tu musím celé dva týždne variť. Z rúk mi neodpadne, to je jasné, ale v cudzej kuchyni, kde neviem nič nájsť, všetko od piky musíme nakúpiť a, najhoršie, so svokriným komentárom prečo robím toto takto a nie takto?Je na tom niekto podobne?
PS: Včera mi prevesila bielizeň na sušiaku. Len hádam prečo. Ale asi je to u svokier normálne. Píšem, vidíme sa raz do roka, okrem minulého, kvôli korone sme sa nevideli.

pribinak
10. aug 2021

@vlucifuk tak objednaj hotové jedlo, alebo sa choďte najesť niekde, alebo nech sa s tebou prestrieda muž

sasa1310
10. aug 2021

@vlucifuk pokiaľ sa ten čas venuje vnučatám a užíva si ich, tak by som rešpektovala. Tiež to nemá ľahké vidieť vnúčatá týždeň za 2 roky

palicka
10. aug 2021

@vlucifuk ak ju vidíš raz za rok, kusni si do jazyka a vydrž. Pamätaj, ona má pravdu, ty pokoj!

vlucifuk
autor
10. aug 2021

@pribinak Jasné,ideme aj von sa najesť,ale max.obed. Večera musí byť teplá, takže ju treba uvariť tak či tak.😉

ela_79
10. aug 2021

@vlucifuk páčilo by sa to viac keby vám chystala a servírovala raňajky, obedy a večere ona a potom po vás aj upratala? Také primerane striedanie sa v kuchyni je podľa mňa ok, ak ty varíš ona sa pravdepodobne venuje vnúčatám. Zase čakať od nej All inclusive vrátane animacneho programu nie je celkom fér. Komentárov by sa však mohla zdržať, to je pravda. Za mňa dva týždne je veľa, hovorí sa že aj ryba smrdí už na štvrtý deň 😊

vlucifuk
autor
10. aug 2021

@sasa1310 Ja si myslím, že už nás má po týždni dosť, len muž to nevidí.😉

vlucifuk
autor
10. aug 2021

@palicka Áno, to je moja stratégia.😉

vlucifuk
autor
10. aug 2021

@ela_79 Joj, animačný program nehrozí, a teda ešte nám nič neservírovala. A ja som jej chcela z toho môjho nabrať, ale odmietla.😉Ona si pre seba varí niečo svoje.

ela_79
10. aug 2021

@vlucifuk keď vari aj ona aj ty ešte sa aj o seba potkynate, och u mňa by ponorka hrozila 😊 potom je ozaj dovolenka toto ... nedá sa to nejak prestriedat? Napr 4 dni u nej, potom jej nechať deti na 4 dni a s manželom si odbehnete na wellness a nakoniec zase 4 u nej všetci spolu ?

damiana1992
10. aug 2021

@vlucifuk ona nám vari stále, ale občas chcem navariť aj ja, lebo nie so všetkým jej jedlom som stotožnena😀 ale je to hrôza ved nemá v kuchyni skoro nič.. Sitko nemá, 2 misky dokopy , staré vydute panvice, už síce viem co kde ma ale, predsa nie je to moja kuchyňa a veľmi veľmi veľa vecí jej chyba, nuž ale jej ich netreba, nedokázala by som tam fungovať tiez sme 500km 😅😅

pribinak
10. aug 2021

@vlucifuk prečo večera musí byt tepla? Veď je leto, kľudne chlebík s nátierkou, rôzne pomaznky, toasty, …

vlucifuk
autor
10. aug 2021

@ela_79 Ona má už navarené, keď ja začínam, takže to je ok...Hoci, cítiť jej pohľad na mojom chrbte potom.Uff, nervózna som z toho. Muž by od nej na 4 dni neodišiel, ona sa bojí zostať s chalanmi sama na 2 hodiny, oni sa boja ostať s ňou, že sa už nevrátime alebo čo. Tie dva týždne sú povinné...Ale nie ľahké.😉 U mojich rodičov napríklad nevaríme, naši by ma do kuchyne nepustli a to ju poznám.

vlucifuk
autor
10. aug 2021

@damiana1992 Joj, ďakujem, som rada, že nie som sama.😍Moja má aj misiek dosť, ale tiež kým niečo nájdem, potom vyzerám, že sa jej tam hrabem. Svokra je expert na separovanie.To klobúk dolu. Má asi 10 tašiek na všetko možné a ja sa stále s každým odpadom v ruke pýtam, kam to hodiť, aby bolo dobre. Už som si vravela, že si na A4 mapu musím urobiť.

ela_79
10. aug 2021

@vlucifuk keď budú deti väčšie bude lepšie a už to aj skombinujete tak že pár dní deti bez vás a vy bez detí 😊 všetci budete spoko. Ja by som viac ako 4 dni za sebou nedala ani u svokry ani u rodičov.

vlucifuk
autor
10. aug 2021

@pribinak Lebo obed máme väčšinou fast food vtedy, tak nejak vychádza, že večera je teplá a je z toho aj obed na druhý deň, snažím sa, aby sa zvýšilo. Ako naozaj, asi to vyznelo ako sťažovanie, mňa len zaujímalo, či to ešte niektorá takto má.😉

vlucifuk
autor
10. aug 2021

@ela_79 No uvidíme. K mojim rodičom chodíme len na jednodňovky, väčsinou bez muža. Vlastne chalani tam boli tento rok na prázdninách a boli v poho, lebo ich vídavajú častejšie Ja by som tam ale dva týždne nedala a ani oni.

selest
10. aug 2021

My ked sme u svokry stara sa o nas, ona ale rada hosti navstevy. Jedine kym maly jedol "detske" jedlo tak som mu pripravovala ja pripadne davala hotovky aby som jej nezavadzala v kuchyni. Jasne ze s riadom pomozem a muz vzdy poopravuje co treba. Dlhsie ako 3-4dni tam nebyvame, myslim ze je vzdy rada ked prideme aj ked uz konecne ideme domov😅 Ked pride ona ku nam starame sa zas my o nu..

petamich
11. aug 2021

my sice nechodime k svokrovcom na dva tyzdne to neviem ako by vyzeralo asi by som svokre pomahala ale ked ideme na vikend/par dni tak ona nas k nicomu nepusti, vsetko robi ona a svokor a my si mame oddychnut, tak sa jej snazime potom vzdy revansovat inak ale vravim keby sme tam dva tyzdne asi by som v kuchyni pomahala ale svokra ma tam velmi pusti nechce, je to jej a svokrovo kralovstvo

ajuga
11. aug 2021

Pozri, zas keby svokra varila, bol by problem, ze pridete k nej raz za rok a ona vari, upratuje kuchynu po dovareni a nevenuje sa vnucatkam, ktore vidi minimalne 😉 takze kusni si do jazyka, navar, co myslis, chodte spolu na nakup a hotovo

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marfikchov
11. aug 2021

@vlucifuk mám to rovnaké. U nej sa ešte varí v letnej kuchyni na peci, čo ja odmietam, tak ja varím hore na plyne, nabeham kilometre, lebo niečo má dole, niečo hore, niečo na poschodí v špajzi. To, že ak chcem u nich jesť, musim si pripraviť, s tým som sa nejako zmierila, ale aby nič nenachystala, keď po roku k nej prideme, po ceste hladní.... Cestou sa už radšej kdesi zastavíme na jedlo, som sa poučila. U mojej mamy máme Full servis a to sa ešte s deťmi zapodieva, kým ona vôbec, teda krivdila by som, toto leto ich zobrala na prechádzku, majú 8 a 7.

lucka_ke
11. aug 2021

nešla by som na 2 týždne, max predĺžený víkend, ale to som ja
zobrala by som svokru na nejaký pobyt, kde by bolo navarené, alebo by sme išli radšej k moru sami... nech sa uráža kto chce

martinka13
11. aug 2021

Vydrž 2 týždne kvôli rodine. Keby to bolo častejšie, riešim. Takto je to zbytočná námaha.

sense
11. aug 2021

Na al chalanov chlapa a nech idú na dva týždne a ty si aspoň oddýchneš 😉
Ja neznášam keď niečo varím a niekto mi dýcha na krk (pozerá a komentuje každý môj pohyb) a je mi jedno ci je to chlap, mama alebo by to bola svokra.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ibrunova
11. aug 2021

@vlucifuk Keď ste tam na návšteve, tak ona pre vás nevarí vôbec?

malva123
11. aug 2021

@vlucifuk svokra je asi uz sama...a dotaz je na dochodku? A kto financuje nakupy pre 4 osoby na 14 dni? Zda sa to hlupe..ale 14 dni financovat 4 ludi uberie z financii.Asi aj preto si pre seba vari svoje...Skus sa nato pozerat aj z druhej strany a skor pochopis...Je pravda,ze komentovat by nemusela.

tomas97
11. aug 2021

@vlucifuk to si šťastná manželka 😀 Svokru vidieť len 14 dní v roku 😀 Niektoré ju vidia 14x za deň a musia prežívať tie otázky furt. Normálne jedným uchom dnu a druhým von. Pošli ju nech sa venuje vnúčatám. Nejako ju pekne pošli preč ...

malva123
11. aug 2021

@marfikchov zase treba vidiet a vefiet aj preco je to tak,ze svokra sa stavia inak ako mama......Plati kde ma nechcu sa netiskam....toho sa asi druha babka drzi.

vlucifuk
autor
11. aug 2021

@martinka13 Vydržím, to je jasné.😉