Stratila som chuť a elán do života

9. okt 2024

Som veselý typ človeka, malo čo ma rozhodí, naozaj väčšinou mám dobrú náladu a snažím sa pozerať na to dobré.
No raz sa mi už stalo, asi 10 rokov dozadu, mala som úskostné stavy. V podstate bez dôvodu.
V januári som sa vrátila do roboty po MD, na vedúcu funkciu, malý má tri roky, je veľmi akčný, temperamentný, nieje že zlý, ale má svoje nálady, je to dosť náročné niekedy.. domácnosť stíham tak okrajovo, nemám všetko tip top ako kedysi, od toho som upustila lebo to by som nedala. Momentálne mam doma bordel 🫣
Momentálne je mi veľmi smutno, cítim takú ťažobu na duši, nechápem, opäť zo dňa na deň.
Veľmi sme sa tešili na jednu svadbu, na ktorej sme boli, celá rodina, bolo úplne úžasne, no ráno po svadbe má prepadla strašná ťažoba, aj si pár krát za deň poplačem, absolútne sa z ničoho neteším, napríklad milujem Vianoce, momentálne to vo mne nevyvoláva žiadne pocity. Je mi dosť ťažko.. čo to môže byť, nemáte podobne obdobie? 😞

bublinka1426
9. okt 2024

mavam dost casto. myslim ze to je bezne v zivote. skusila si sportovat napriklad? alebo prechadzka v lese, proste daka drobnost pre teba. mozno mas aj malo casu na seba.
a neporovnavaj zivot pred dietatom a teraz, lebo to sa neda.

a urcite nie si jedina mama, co doma stiha upratoval LTT

domka2307
9. okt 2024

Je tu jeseň a na každého z nás to pôsobí 🙂 Na niekoho melanchónia, nekto prepadá depkám a ďalší ľudia sú smutní len tak z ničoho nič. Ja som tiež typ človeka, ktorý sa do seba uzavrie a ticho trpí, trápi sa. Väčšinou je to spôsobené tým, že si v hlave vytvárame scenáre, ktoré sa nikdy nestanú, príde emócia a s ňou aj pocity o nezaživnom živote, stereotype a straty chute do neho.
Jedna rada ;) Život máme iba jeden, treba si ho užívať každý deň. A keď príde aj milión negatívnych myšlienok, pocitov, tak sa treba pokúsiť nájsť z tých milión zlých jednu jedinú pozitívnu a tej sa treba držať 🙂 To že sú dni zlé ešte neznamená, že je zlý celý život. Máš rodinu a za ňu buď vďačná a taktiež aj ja tie maličkosti, ktoré prehliadame ;)
Hlavne nezabudni o tom rozprávať, či už rodine, kamarátom, psychológovi.. Je to na tebe.
Prajem veľa veľa pozitívneho myslenia 🙂
P.S. Ten "bordel" ktorý tu spomínaš, tak teš sa aj z neho pretože doma máš niekoho čo ti ho narobí ;) To že nemáš všetko tip-top ako kedysi to je fuk ;) Na niečo je čas a na niečo nie. Keď máš rodinu máš aj iné priority ako každý deň čistú domácnosť 🙂 Radšej stráviť deň s rodinou ako ju dat nabok a všetko dokonale upratať. Tvoj dom, tvoje pravidlá 🙂

kittykat22
9. okt 2024

a co by ti pomohlo aby si sa citila lepsie? Skus napisat bez velkeho rozmyslania ci mas na to cas alebo peniaze.