Stratená príťažlivosť

elka45
26. jún 2016

Ahojte,
s priateľom sme spolu niečo vyše 3 rokov a takmer všetko nám klape perfektne - rozumieme si, máme spoločné záujmy, naše rodiny sa majú naozaj rady, takisto super vzťah máme aj my s "budúcimi svokrovcami". Priateľ je ku mne pozorný, milý, viem, že by nikdy neurobil nič, čo by mi ublížilo. Ešte ale pred rokom som si bola istá, že je to ten pravý, no niečo sa vo mne zlomilo. Neviem to vysvetliť, jednoducho najskôr z mojej strany vyprchala vášeň a postupne aj príťažlivosť. Priateľ o niečom tuší, celú pravdu mu povedať nechcem, a tak ma netlačí do sexu a naozaj berie ohľad na moje pocity. Mňa to všetko naozaj trápi a nechcem mu ubližovať, no mať sex "nasilu" je hrozné. Rozhodne mu nechcem nič odopierať a preto zvažujem rozchod, no viem, že on ma tiež berie ako partnerku do budúcna a rozchod by mu mohol priniesť viac bolesti ako osohu.
Zažil niekto čosi podobné? Ak áno, dalo sa to nejak vyriešiť alebo je nutný rozchod? Ďakujem za každý názor 🙂

tobnuf
26. jún 2016

Ze "nutny rozchod" .. vsak ale ty musis vediet co k nemu citis.. ci ho milujes a rada s nim travis cas .. ci si s nim viem predstavit buducnost mat deti. Ak nie .. radsej rozchod ako ho natahovat, trapit.

sissy27
26. jún 2016

@elka45 no je to úplne normálny stav - vyprchala zamilovanosť... to by sa ti stalo s každým iným partnerom 🙂 tak ako aj najobľúbenejšie jedlo servírované denne sa ti zunuje, tak presne to isté sa stalo s tvojím partnerom...
vzťah je ako ovocný sad - musíš sa oň starať, hnojiť, vytrhávať burinu, polievať, pestovať aby dával plody... rovnako tak aj vzťah... ste v tom vzťahu dvaja, a obaja sa musíte trošku snažiť, ono to nefunguje v živote tak, že stretla som, našla som, mám a hotovo...treba si spomenúť, čo ťa na ňom zo začiatku upútalo, treba sa jeden druhému spraviť vzácnejší - tým nemyslím pauzu alebo nejaký flirt pomimo, ale jednoducho zachovať si aj svoj čas, svojich priateľov, svoje koníčky...
pokiaľ sa jedná o stratu libida, tam môžu byť aj úplne iné príčiny - porucha funkcie štítnej žľazy, užívanie hormonálnej antikoncepcie...
no a pokiaľ sa stratenú iskru nepodarí nájsť, treba porozmýšľať, či chceš takto žiť navždy... niekedy je lepšie vrátiť sa z kratšej cesty a nemá zmysel nasilu hľadať niečo, čo tam už nie je...stáva sa 🙂

elka45
autor
26. jún 2016

@sissy27 ďakujem pekne za rady 🙂
Tiež sme riešili, že by to mohlo byť antikoncepciou, no tú som vysadila asi pred pol rokom a žiadna zmena.

hettinka
26. jún 2016

je k tebe asi moc dobrý a ty sa nudíš ... alebo potom tá antikoncepcia, ak si ju aj vysadila, je to dlhodobejšia záležitosť, kým sa organizmus vyčistí od toho svintva (tiež som ju kedysi dávno brala a mala s tým práve tento problém). Nemusíte sa hneď rozchádzať ... ak sa zo zamilovanosti vyvinie hlboká láska a priateľstvo, je to oveľa viac, ako sexuálne pôžitky.

mandala77
26. jún 2016

@elka45 z toho čo píšeš, váš vzťah je skôr kamarátsky a z neho sa vytráca polarita medzi mužom a ženou, to znamená, že sa automaticky vytráca sexuálna príťažlivosť.
Kukni si niečo od Denisy Palečkovej a Richarda Vojíka na nete, alebo ak vieš anglicky David Dedia ale sú aj jeho knihy preložené do češtiny. Když jde o muže mi v tomto prípade napadá, jeho kniha.

mandala77
26. jún 2016

@elka45 David Deida

stardust
26. jún 2016

@elka45 tak asi nie je ten pravy...zdvihnut kotvy a vydat sa na cestu do noveho pristavu.

guinevre
26. jún 2016

@elka45 Ano, stalo sa po dvoch rokoch chodenia, sice sme nezili v rovnakom meste, tak bol to vztah na dialku, ked som mala tak 27. Kolko mas rokov? Podla mna je uplne normalne v dvadstiatich sa zalaskovat a potom po nejakom case ked sa vsetko vykrystalizuje, pochopis, ze aj ked je ten clovek dobry, pekny atd. citis, ze on nie je ten pravy. Ja som sa v takom momente rozhodla to ukoncit, lebo som si nevedela ani predstavit, ze by som mala mat s nim deti, a zit do konca zivota. Bol dobry, pekny, uspesny ,vzdelany, ale jednoducho som citila, ze ho nemilujem. Bala som sa, ze lepsieho nestretnem, ale stalo sa prave to, ze som stretla toho praveho, a je to uplne o niecom inom. Daj tomu chvilu aby si si dobre rozmyslela, ci ho milujes ci nie, a ked nie, tak neni o com, este ked nemate deti, tak je to lahsie, v dnesnej dobe clovek nemusi zit s niekym koho nelubi.

elka45
autor
26. jún 2016

@hettinka ja som brala antikoncepciu len rok, tak verím (alebo skôr pevne dúfam), že už som "čistá" :D čo sa týka nudy, nenudím sa, vyhovuje mi, že je ku mne takýto - mala som aj búrlivý vzťah a bolo to hrozné, naozaj to nie je nič pre mňa.

@mandala77 idem si ich teda vygoogliť a niečo prečítam, ďakujem 🙂

@guinevre mám len 23. A presne toto je aj maj problém - bojím sa, že lepšieho už nenájdem. A nerada by som si ale za 5 rokov trieskala hlavu o stenu, že prečo som tento vzťah zahodila, zatiaľ čo on už bude mať rodinu a ja budem sama.

evittam
26. jún 2016

@hettinka No, hlboká láska a priateľstvo je krásne to je pravda, ale ak si životný partneri nerozumejú po sexuálnej stránke, tak to nestačí, nakoľko hádky,problémy a atď. sa vždy hrotia aj kvôli tomu aj keď si to niektorí ľudia nechcú pripustiť, ale je to tak. Sex je v partnerskom živote veľmi dôležitý. 😉
A môj názor na HAK? Čo dnes bohužiaľ nie je svinstvo? Dnes už to až také svinstvo nie je - niektoré druhy už obsahujú minimálne množstvo hormónov....Ja beriem HAK dlhodobo - ani pred jedným tehu som sa "nečistila" rok alebo neviem ako dlho - pekná volovina. Otehotnela som veľmi rýchlo, všetko bolo v poriadku a mám dve zdravé a krásne deti. Ale je pravda, že každá žena ju brať nemôže.
@elka45 Máš len 23 a možno práve "zahodíš" šancu stretnúť toho "pravého", lebo ako tak čítam toto nie je vzťah do budúcnosti-aspoň z tvojej strany - a tvoj strach na jednej strane chápem, ale mala by si porozmýšľať aj nad tým ako dlho ti vydrží nechať sa do niečoho takého ako je sex so životným partnerom nútiť - ďalšie 2 roky,3 roky,10 rokov.....? A potom až prídeš na to, že to naozaj nestojí za to a možno už budete mať dieťa-deti a už naozaj neodídeš zase len kvôli tomu alebo už si povieš, že už si "stará" niečo meniť? Hm, celé zle. 😉

elka45
autor
26. jún 2016

@evittam tiež sa obávam, že sa o niečo ukrátim, ale zas na druhú stranu, možno niekto zažil niečo podobné a nakoniec všetko dobre dopadlo a vrátilo sa to do starých koľají, preto som sa rozhodla písať sem - viac hláv, viac rozumu 🙂 Uvedomujem si dôležitosť sexu vo vzťahu a preto rozchod skôr zvažujem pre jeho dobro - nechcem aby mal v mladom veku celibát alebo bol väčšinu času odkázaný na porno a pod. V konečnom dôsledku by to mohlo viesť aj k nevere a to by určite spálilo všetky mosty, no mohla by som si za to sama.

staronova
26. jún 2016

Dobre popremýšlaj nad plusmi a mínusmi....mínusy nemusia byť zrovna na rozchod.....mám v rodine rozchod po 8-mich rokoch, kde už sa schyľovalo k svadbe. Mladí sa nakoniec rozišli, pretože ona mala rada koncerty Depeš skupiny a on to nemusel. Síce šla s kamošmi a on jej to rád toleroval. Nakoniec sa s ním ona rozišla. On sa po prehrmení smutku šťastne oženil, ona slobodná, už nenašla nikoho vraj podobného jemu. 40-tka na krku, partner v nedohľadne a samota po večeroch. Si mladá, môžeš nájsť lepšiehpo ale aj horšieho....jeden vášnivý po nociach v posteli, druhý pri vínku, s mladymi dievčatami. Všeličo život prináša. Držím palce.

alaguema
26. jún 2016

@elka45 ver tomu, že rozchod mu prinesie viac osohu, ako bolesti. Na začiatku to síce bolieť bude, ale neskôr to vyprchá a časom si nájde inú ženu. Zažila som to a nie, nevráti sa to, keď je to raz preč. Je to jasný signál, že toto nie je na zakladanie rodiny. On je možno veľmi fajn a všetko klape, len tie feromóny nefungujú, nepriťahuje ťa...Niekde je chyba. Tieto inštinkty máme okrem iného aj na to, aby sme si vyberali partnera, s ktorým sme schopné splodiť geneticky kvalitné potomstvo.

guinevre
26. jún 2016

@staronova Urcie sa nerozisli kvoli tomu ze jeden chcel ist na Depeche Mode a druhy nie, za tym muselo byt nieco ine, a to vedia len oni dvaja.

guinevre
26. jún 2016

@elka45 Tak, ja som netuzila po tom aby som sa vydala a mala rodinu, rposte som si zila tak ako sa mi pacilo, pracovala som na sebe, a nic som netlacila na silu... A v 23 mi ani na konci rozumu nebola rodina. Ja som sa aj modlila aby si byvaly nasiel niekoho a aby bol stastny, aj mal rodinu. Co je lepsie, byt sam alebo zit s pocitom ze mas manzela ktoreho nemilujes? A casom ti zacne aj liezt na nervy ked k nemu necitis lasku, a nemas 60 rokov aby si si povedala, no tak dobre, dolezite je ze sa respektujeme, budes tuzit po laske a zamilujes sa casom do niekoho ineho, bude to ovela tazsie ked budes uz mat aj deti.

mima4
26. jún 2016

@elka45

ak uz teraz necitis lasku k priatelovi, a neratas s nim ako s buducim manzelom a otcom tvojich deti, tak lepsie je taky vztah ukoncit.... Po troch rokoch je skutocne velmi skoro citit tento chlad, a práve obdobie chodenia je etapa vztahu, kedy je dobre zvazit, ci ma vyznam dalej pokracovat a casom sa vziat, zalozit si rodinu, alebo radsej ukoncit vztah, v ktorom nevidis buducnost.
Prave chodenie, pripadne spoluzitie, je obdobie na zvazenie vsetkeho co k tomu patri, a rozchod je normalne vyustenie vztahu 😀 ktore je lepsie pre oboch.

neries, ci bude nieco lepsie, ci horsie, to nikto teraz nevie, ale kazdopadne radsej sama, ako vo vztahu, ktory ma dusi, ubija...

maria1989
26. jún 2016

@elka45 už teraz, po 2 rokoch, máš sex "nasilu". Vieš si to predstaviť celý život? Aj keby mal všetky ostatné plusy... aj vo vzťahu, kde je sex na jednotku, prídu obdobia, keď ti ide na nervy... ale takto? V 23 rokoch, ešte ste bez starostí, bez záväzkov, a ty sa musíš nútiť?

oldman50plus
26. jún 2016

No neviem, moja psychiatrička hovorí že ak sa konkrétne pozrie čo to znamená že sa stratila príťažlivosť tak to býva vždy že sa buď pokazil vzťah ako taký alebo jednoducho žena sa nedostáva k vyvrcholeniu (počas prvotnej zamilovanosti to toleruje zrejme aby bol čas sa "zladiť" potom to začne vadiť) takže je čas navštíviť sexuológa.

staronova
26. jún 2016

@guinevre ale ved jasne, to bol začiatok konca. Pamätám si ako to začalo. Prvý koncert, druhy koncert...okolo SK všetky vymetala s kamoškami. Cestovali za hudbou po celej EU. A on trpezlivý doma po víkendoch. A bolo po svadbe......Dnes je on spokojný a ona už prestala čakať princa.
Netvrdím, že to je jediná príčina rozpadu, ale život prináša tolko paradoxov a príčin rozchodu, že sa niekedy až rozum zastavuje. Raz tu nejaká dievčina písala, že má super muža, ktorý sa obetuje pre rodinu pre vzťah, ale že sex nie je ideálny. Napriek tomu je šťastná spokojná a nemenila by. Vtedy som nechápala, ale popri všetkých tých príspevkoch, kde muži sú nie práve na život vo dvojici, si myslím, že niečo vždy treba oželieť.

h2
26. jún 2016

@elka45 Ahoj, nie ste manželia, nemáte deti. Určite choďte od seba, stratená vášeň sa len tak nevráti. A to, že si rozumiete a vaše rodiny sa majú radi? Určite sa nájde niekto, s kým si budeš tiež rozumieť, aj rodiny a ešte navyše to bude chlap, pri ktorom sa ti podlomia kolená. Príťažlivosť je dôležitá!

jennky13
27. jún 2016

@elka45 nieco mi na tom celom nesedi .....aj ked pominula zamilovanost, je divne, ze neprisla laska, ak mam vedla seba niekoho o koho sa mozem opriet, kto sa o mna stara , kto by urobil vsetko pre mna ...ako to, ze sa stratila vasen ? .....preco sa nieco v tebe zlomilo .....to nemoze byt len tak zo dna na den ....
...ako je mozne, ze niekto koho si milovala, nic zle nespravil a ty ho zrazu nemilujes ....

mandala77
27. jún 2016

@elka45 dnes mi prišlo pod ruky video od Denisy Palečkovej, tam pekne vysvetľuje to, ako popisuješ váš vzťah, tak preposielam: http://video.aktualne.cz/dvtv/sex-jako-klic-k-l...

hankm
27. jún 2016

@elka45 nemyslis uz v podvedomi na niekoho ineho ? nemusi to byt, len mne sa zda, ze zeny taketo veci riesia vacsinou vtedy, ked uz im cosi lieta po rozume.

zuzkyna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fatimuska
23. jan 2020

@elka45 s vlastnej skúsenosti, mna tiez pi par rokoch prestal pritahovat manzel, inak sme si vo všetkom vyborne rozumeli, harmónia atd, rozviedla som sa, a sice ma ten druhy velmi pritahoval, ale to bolo všetko, vecne hadky a potom aj treti, co by som dala za to keby som mala vtefy rozum, myslela som si, ze vsetci muzi su tskí dobrí ako bol môj prvý