Strata jedného z rodičov

8. aug 2024

Mne veľmi blízkej osobe zomrela mama, tá osoba sa s tým ani po roku nevie zmieriť. Stále si opakuje že možno sa máme dalo nejako pomôcť alebo . byť aspoň pri nej keď posledný krát vydýchla. Skutočnosť je však taká, že pani bola dlhodobo závislá a odmietla sa liečiť, pošte abstinovať. Dostala sa nemocnice lebo jej zlyhávali orgány a tam zomrela.
Mám ešte oboch rodičov ale otec tiež nie je ochotný so svojou závislosťou nič robiť, nepriznáva ani svoju závislosť.
Ako dohovoriť dotyčnej osobe?

bejbypd
8. aug 2024

Odpoveď nijako ..zomrela mi mamina keď som mala 16 rokov na chorobu obličiek ,po transplantacii..nikdy nepila a ani sa nestravovala nezdravo ,jednoducho dedičná choroba..otec pije,vždy pil ,víno ..čo ho zabijem ? Máme to vyrozprávane miliónkrát ,je mu tak dobre ..a ja ? No čo už ..jeho rozhodnutie a ja ho rešpektujem ...nezmení to ani keby sa pokrájame všetci ..čo ho čaká neviem ,ale pozná svoje tri vnúčatá ,stále je to skvelý otec aj starký a takto sa rozhodol ďalej životom ísť .skúšala som všetko a nehovorte ,že všetko nie ..môj otec je inteligentný svojprávny a dospelý človek a ja budem pri ňom dokonca života nech to bude akokoľvek . Čiže vyčítať si nebudem nikdy nič ,ľúbim ho a on mňa ..pomoc nechce..ja to rešpektujem .

autor
8. aug 2024

@bejbypd my to máme vyrozprávavané tiež miliónkrát ,aj jemu tak dobre ....pred 15 bol aj na liecení vydržal nepiť 5mes ...ale momentálne kombinuje lieky na ukludnemie, prásky na spanie, tablety proti bolesti s alkoholom a to je už pre mňa moc

autor
8. aug 2024

@bejbypd čo robiť v nepríjných situáciach, ako keď leží opitý v jarku na ulici a serie na všetko?

janinah
8. aug 2024

Je to otec,nech je akýkoľvek.Z jarku by som ho dotiahla domov a takého spinaveho nechala lezat niekde na chodbe na starom koberci,nech vytriezvenie a potom robí so sebou co chce.Ale ja len teoretizujem,môjho otca som nikdy v živote nevidela piť.

autor
8. aug 2024

@janinah zatiaľ to vždy tak bolo, ale stane sa že po záverečnej mi volá krcmár aby som ho odviedla lebo zatvára, veľa krát už vtedy spíme

bejbypd
8. aug 2024

Toto ti poradit naozaj neviem ,lebo môj otec toto nerobí ,dá si víno doma a ide spať ...nikdy takéto veci nerobil

vivuska666
8. aug 2024

Ja by som sa na neho vysrala. Nech si spi v jarku. Nedokazem tolerovat alkohol v takej miere. Mozno raz, dva krat by som pomohla. Ale pravidelne? To urcite nie.

rozculena
8. aug 2024

poviem krčmárovi,že nie som otcov taxikár....
Ty bývaš s rodičmi?

autor
8. aug 2024

@rozculena
Nie, som vydatá mám deti, bývam 200m na ľavo od krčmy otec býva 200m na opačnú stranu, krčmar je môj sused

luccija
8. aug 2024

Vieš ako to dopadne...a nepomozes si.Moj muž bol kamarátovi na pohreb minulý rok 52 r jeden úžasný chlap, podnikal, všetko pre rodinu, ale pil.
Veľa x sa jeho žena hanbila mali obchod všetci ich poznali, on mal svoj biznis a v dedine sa opijal a teenager chodil preňho.Ked pracoval nedal si ani kvapku, ale potom píl niekoľko dní v kuse.Dostal na futbale infarkt kamaráti si mysleli, že je opitý na lavičke, ale jemu bolo zle a nikto mu nepomohol.Bol triezvy a zomrel sanitka prišla neskoro.
Nijako otca neprinutis a skončí to zle

rozculena
8. aug 2024

otec sa stále spolieha,že sa o neho postaráš..tak to pri najbližšej príležitosti neurob.
Inak nezávidím ti ....

autor
9. aug 2024

@rozculena ak to nechám tak , musí sa s ním trápiť chúďa mamka, ona je po infarkte na jeseň má mať operáciu srdca