Strach zo spoločného zivota

11. jún 2022

Neviem ako začať a čo od tohoto výlevu vôbec očakávam, keďže sama sebe už nerozumiem.
Skúsim od začiatku.
Mám priateľa dva a pol roka. Nežijeme spolu, len sa stretávame dosť sporadicky, keďže ja aj on sme pracovne vyťažení. Obaja podnikáme a celkom sa nám darí. Problém som ja…
Priateľ už niekoľkokrát teda presnejšie 3x vybavil podnájom, aby sme bývali spolu a teda trávili spolu viac času. Ja som sa mala len presťahovať a zariadiť si veci v súvislosti s prácou tak, aby som mohla fungovať v meste kde žije. Prvý krát som cuvla s odôvodnením, že som si nie istá, či to chcem a zvládnem.
Po určitom čase detto.
Medzitým sme sa niekoľkokrát pohádali a ja som to ukončila. Po nejakom čase sa mi vždy ozval alebo prišiel a prosil ma, nech neblbnem, že ma miluje a chce so mnou žiť a mat rodinu.
Po 2 rokoch vybavil bývanie tretí krát. Ja ako vždy som už začala chytať paniku a každú blbosť som sa snažila zvrátiť na možnosť vycúvať z toho. Vtedy ma upozornil, že ak cuvnem tretíkrát skončí to on a definitívne. Samozrejme prišiel čas a ja som opäť cuvla. Bol nahnevaný a vyčítal mi všetky moje zaváhania. Napriek všetkému ma neposlal do čerta a povedal, že hoci som ho opäť raz sklamala, miluje ma a veri, že budeme spolu žiť.
Ja ho milujem, len keď príde na to vždy ma prepadnú pochybnosti a bojom sa, že to nedopadne dobre a ja sa budem trápiť.
Pred ním som mala 2 vzťahy. Prvý trval 2 roky a dotyčný jedného pekného dňa prišiel za mnou ako ma miluje a teda mi chce povedať niečo, čo by som mala vedieť. V ten deň sa mu narodila dcéra. O ničom som cely čas ani len netušila. Druhý vzťah detto akurát po roku a pol ho vyzradil kamarát, že čaká dieťa s inou.
Poznačilo ma to a jednoducho už nedokážem veriť.
Viem, že to kazím ja, ale nedokážem prekonať strach 😞

elenita
11. jún 2022

Tak toto by chcelo pomoc odbornika, sama to zrejme nezvladnes. Kolko mate rokov? Co citis k svojmu priatelovi? Cudujem sa, ze sa este nevzdal, klobuk dole pred nim, ale otazka casu, kedy jeho pohar trpezlivosti pretecie..

karhu
11. jún 2022

ja mam taku opatrnu znamu, v 18 jej zlomili srdce...teraz ma 43 a je sama, bez deti, bez partnera, sama, ALE nik ju uz nezranil😅
verit mas v prvom rade sebe, co take hrozne sa moze stat? znova ti zlomia srdce? a?? vstanes a zariadis sa😎

kitycat
11. jún 2022

Tvoj priatel ti dokazuje velmi jasne, ze pre neho si TY ta prava. Mozes o neho prist.

Z mojho pohladu nemas co stratit, mozno tak konecne skveleho chlapa

autor
11. jún 2022

@elenita 32 a 36

autor
11. jún 2022

@kitycat áno z toho, čo všetko dokázal tolerovať je to očividne. On mi to aj tvrdí od začiatku, že som žena po akej vždy túžil. Ja si to milionkrat opakujem, že keby to tak nebolo už dávno ma pošle kade ľahšie. Občas mu už prasknú nervy, no nikdy to nechcel ukončiť vždy som to bola ja a vždy vtedy, keď sa blížil čas sťahovať sa.
Nechcem o neho prísť len vždy nakoniec konám skratovo

kitycat
11. jún 2022

Tak ho uz nechaj zit. Co ti na to povedat?
Nechces ho, ale ani hrat sa s nim nikto iny nemoze

yoxinka
11. jún 2022

Keď niečo so sebou nepsravíš, stratíš ho. Nebude na teba čakať donekonečna a mať stále trpezlivosť. Aj sa čudujem, že si dostala toľko šancí 🙁.

sella38
11. jún 2022

chudak chlap, nechaj ho ist a zit zivot aky chce.

zuzanazu85
11. jún 2022

Tiež mám ten pocit,že sa s ním len hráš a on má tiež svoj ,, pohár" ktorý pretečie. Urobil by lepšie,keby si našiel niekoho,kto to myslí s ním vážne. Aj mi ho ľúto 😒.

katkine_terapie
11. jún 2022

Autorka: Čo najhoršie sa môže stať, keď s ním začneš bývať?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
11. jún 2022

Autorka,
mozno ho nevnimas ako svojho buduceho muza.

54tinka54
11. jún 2022

A na čo čakáš, kým ti zlomí srdce aj on a to tým že toto tvoje stále váhanie ho už prestane baviť?
Zbytočne natahujes možno prespektívny vzťah. Ak budete spolu bývať zistíš či je to to pravé. Inak budeš stále len váhať a stáť nezmyselne na jednom mieste.

3009
11. jún 2022

Tebe odporúčam smer psychológ. Netráp už konečne niekoho kto si to nezaslúži.

viestta
11. jún 2022

Ak ho vnimas ako potencionálneho otca svojich detí a človeka, s ktorým chceš zostarnúť mala by si so sebou niečo robiť.
Ak to tak nevnímas, povedz mu to na rovinu, nech hľadá partnerku, ktorá s sa ním bude chcieť nielen stretávať, e aj bývať, aj mat deti a aj s nim zostarnúť.

stanulienkat
11. jún 2022

Nemáš o čo prísť. Takéto bývanie je veľmi dobrá skúška vášho vzťahu a ďalšieho partnerského spolužitia. Až keď budete spolu bývať, budeš vedieť s kým máš tú česť. A on ti týmto dáva najavo, že má záujem s tebou byť aj v budúcnosti. Je to najväčší prejav lásky a dôvery. Choď do toho, nemáš čo stratiť. Prinajhoršom sa o pár mesiacov vrátiš skrátka.

thoughtfulweirdo
11. jún 2022

A ty si myslíš, že keď spolu nebudete bývať, nemôže ti zlomiť srdce alebo si spraviť dieťa s inou? 😅 Nemám úmysel sa ti vysmievať, len ti chcem ukázať, že tvoja obava je iracionálna a ak o neho (alebo prípadne kohokoľvek iného neskôr) stojíš, je najvyšší čas obrátiť sa na odborníka, lebo sama to nezvládaš.

marcellka32
11. jún 2022

Chudák chlap, tak ťa miluje a ty ho tak trápiš....mňa zaujíma čoho sa bojíš? Aj keby ťa náhodou nechal, píšem náhodou, lebo tento chlap ťa zrejme nenechá, tak sa pozbieras a žiješ ďalej...takto sa trápite obaja

aandrea9
11. jún 2022

Čítajúc príspevok, tipla som ti asi 25. Prosím ta, čo má spoločné bývanie s tým, či ťa podvedie alebo oklame? Ak ťa podvedie v súčasnosti bude to menej bolieť ci co? Chceš ešte v štyridsiatke randit ako osemnástka? Nemyslím to ironicky. Chod do toho, možno budeš príjemne prekvapená. A ak tieto tvoje pocity nezmiznu, smer psychológ. Bud ti na tom človeku záleží a niečo pre to aj urobíš alebo nezáleží a potom ho fakt nechaj ísť svojou cestou. Vzťahy sú lotéria a nikto nikdy vopred nevie, ako to dopadne.

autor
11. jún 2022

Asi som sa vyjadrila nesprávne. Ja sa nebojím, že ma podvedie. To mi nezaručí nikdy nikto. Mal viac žien a otvorene sa o predošlých vzťahoch bavíme. Je príťažlivý, komunikatívny a problém nájsť si niekoho by určite nemal. Problém je skôr v tom, že obaja máme čo to za sebou a hlavne obaja sme úplne samostatný so svojim zázemím a prácou. Z jeho strany bola ochota presťahovať sa do mesta kde žijem. To som zamietla, keďže viem, že to chce len kvôli mne, ale šťastný by tu nebol. Tak sme sa zhodli, že ja pôjdem za ním.
Bude chvíľu trvať, kým všetko rozbehnem v novom meste, ale toho sa nebojím a viem, že to zvládnem.
Môj problém bol od začiatku v celkovej dôvere. Priznávam po skúsenostiach z predošlých vzťahov som mu odmietla finančnú pomoc i keď som mala z čoho. Nevadilo mu to a vyriešil si to všetko sám. A aby mi dokázal, že ma nechce kvôli peniazom jeho posledný návrh je, že chce kúpiť dom, ktorý z časti zafinancuje z úspor a na časť si zoberie hypo. Nechce po mne nič, jediná jeho požiadavka je, aby som sa k nemu nasťahovala. Viem, že toto už bude posledná šanca a ak ho sklamem, stratím ho.
Samozrejme, že pokial budeme spolu žiť budem sa podieľať finančne na všetkom rovnako. Nie som zvyknutá, že ma niekto živí.
Neviem, ci sa obávam viac toho, že to nevijde alebo toho, že moj doterajší zabehnutý život sa zmení a budem musieť začať nový v novom meste pre mna všetko totálne nanovo.
Nad psychológom premýšľam poslednú dobu intenzívne

lrnka
11. jún 2022

Pozri keď vies, ze ta miluje a podla tvojho písania ti to aj dokazuje, tak skus spoločne bývanie Co za to dáš? Áno chapem ta, ze sa bojis a ze 2 vzťahy predtým ta sklamali, ale do tretice všetko dobré. Môže sa stať, že už to ďalšiu šancu nedá a ty si budeš do konca života vyčítať, že si mu šancu nedala a stále rozmýšľať nadtym ci by vám vzťah vyšiel a ci by at aj on sklamal. A nie v zlom ale máš po 30.tke už čas na rodinu a keď ho to už prestane baviť a samci ti uz nedá sa uzavres a vzťahy na par rokov riešiť nebudeš a tebe už budu týkať biologickej hodiny a zase kym sa zalubis ak vôbec a musia prejsť zase pár r kym by si sa s dotyčný rozhodla mat rodinu tak smelo do toho a držím palce nech vám to vyjde

liljana
12. jún 2022

Tak nech sa on nastahuje k tebe, ked nechces menit zabehnuty zivot.

andreatytler
12. jún 2022

Coho sa bojis viac, toho ze sa znovu sklames, alebo toho ze zostanes do konca zivota sama?
Lebo ak toho prveho, taka sa s nim rozid a dalsi vztah si uz nehladaj. Budes spokojna a sastna aj sama.

anita6666
12. jún 2022

Autorka,urobila si veľmi dobre. Tvoj život nikdy nemení kvôli nejakému chlapovi,ale kvôli sebe a keďže to tak necítis,tvoje rozhodnutia boli správne. Okrem toho,keď s ním začneš žiť,budeš časom súčasť jeho inventára a vzruch bude hľadať inde. Myslím,že tých tém je tu viac než dosť,ktoré by ti mali byť výstrahou.

katkine_terapie
12. jún 2022

Autorka: "že moj doterajší zabehnutý život sa zmení a budem musieť začať nový v novom meste pre mna všetko totálne nanovo." tu hladaj problem. Pravdepodobne pre teba tvoj priatel nie je natolko perspektivny, aby si bola ochotna ist do rizika (vzdy to je riziko ked sa niekde stahujes a menis pracu/podnikanie v inom meste). A ešte tu: " Z jeho strany bola ochota presťahovať sa do mesta kde žijem. To som zamietla, keďže viem, že to chce len kvôli mne, ale šťastný by tu nebol." Nie je pre teba perspektivny ani vtedy, ak by sa on prestahoval k tebe a nemusela by si menit takmer nic na svojom na svojom živote. To, že by u teba šťastný nebol, je iba zdôvodnenie si toho prečo to nechceš.

autor
12. jún 2022

@anita6666 vystihla si to úplne presne.
Ja som zástanca toho, že žena ma byt samostatná a schopná postarať sa o seba, preto mám obavy ohroziť môj teraz už komfortný život a spoľahnúť sa, že to bude Ok. On je na rovnakej vlne, čo sa týka prace. Imponuje mu to, že sa viem o seba postarať a na správaní sa pred známymi vidím, že je na mna pyšný. Práve kvôli tomu si myslím, že ak zo mna urobí “zienku domácu” to, čo ho dnes na mne priťahuje už nebude a to nadšenie pominie.

autor
12. jún 2022

@katkine_terapie je to žiaľ tak… podvedome cítim, že hladam dôvody prečo nie. A viem, že ak by to vyšlo budem mat úžasného muža ak nie stratím veľmi veľa z toho na čom pracujem roky.
Ďalšia vec, chce dieťa a tu opäť prichádza problém, pretože ja sa na to necítim a príde mi to príliš hrrr.
Bude správne, povedať všetko otvorene a uvidíme, čo z toho vyplynie.
Ďakujem 😊

yoxinka
12. jún 2022

Tak ho nechaj žiť jeho život, nech si nájde ženu, s ktorú bude ľúbiť, s ktorou si bude môcť založiť rodinu a ty si ži sama svoj nezávislý život. Ľudia sa vo vzťahoch menia, ja keď som sa spoznala s mužom, bola som študentka, potom som začala pracovať, pár mesiacov po svadbe som mala už vedúcu pozíciu, táto kapitola sa pre mňa uzavrela, keď som porodila prvé dieťa, deti máme tri, ja som teraz bola 6rokov doma, mám 37 rokov a začínam nový život, môj muž si vybudoval skvelú pracovnú kariéru, ale pointa, všetko som to robila s manželom, my sme spolu vo vzťahu rástli, podporovali sa, podržali si, keď bolo treba, lebo ho ľúbim a on ľúbi mňa, to bolo vždy prvé. Ja som neriešila, že keď budem žienka domáca, nebudem preňho príťažlivá, alebo že priberiem po deťoch a podobne … lebo vzťah nie je o tom, že sa s mužom pretekáš, ale o tom, že bežíte spolu a nie je to šprint, ale maratón, na to treba pamätať.

autor
12. jún 2022

@andreatytler toho, že budem sama sa nebojím. Dokazem fungovať single úplne v pohode. Sklamanie tiež prežijem. Obávam sa toho, že všetku energiu, čas a nemalo financií investujem do presťahovania seba, biznisu 250 km od terajšieho bydliska a keď to nevyjde bude na to čakať opäť.
Pre mna sú to náročné procesy, ktoré chtiac-nechtiac budú mat dopad aj na môj príjem. A myslím, že v dnešnej dobe to nie je maličkosť. Milujem svoju prácu, pretože ma baví a prináša mi možnosť žiť nezávisle na niekom inom. A nemám už 20, aby som slepo verila.

autor
12. jún 2022

@yoxinka na tento sen som verila v dvoch vzťahoch predtým. Žiaľ situácie na nás zanechajú následky a ha sa už nikdy na muža spoliehať nechcem. Tak ako ja rešpektujem jeho očakávam tomod neho. Nikdy nikoho netlačím do niečoho, čo sám nechce a nechcem, aby to robil niekto iný mne…