Strach z Rómov

3. jún 2024

Dobrý večer, mám normálne strach, bývame oproti Rómom no nonstop nám pozerajú do okien a pýtajú niečo odo mňa fakt sa bojím že ma v noci vykradnu čo mám robiť? Kamerový systém máme, ale nie všade.

mys1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karolinakr
3. jún 2024

kamery všade si daj

wishes
3. jún 2024

nie je moznost prestahovat sa?

kkttkk
3. jún 2024

Predať dom…

mima1608
3. jún 2024

@kkttkk a kto ho kúpi? Ten tak ľahko nepredá

anjelicek26
3. jún 2024

@kkttkk to preda len s obrovskou stratou.. autorka vysoký plot,kamera,svetla,alarmy...nalepky napojene na políciu..

egonsk
3. jún 2024

a oni tam doteraz neboli a sa tam zrazu vyskytli? Alebo ty si sa tam pristahovala?
Aj oni su ludia, ked ukazes hranice, vedia ich respektovat. Neznasaju povysenectvo a strach je ako lakadlo, proste ukaz im, ze ich beres normalne, ale nepotrebujes sa hlbsie kamaratit. Vedia niekedy aj pomoct, napriklad s odstranenim nejake zelezneho, alebo dreveneho bordely po prestavbe, atd.. Su to normalni ludia, netreba mat hned predsudky.
A ak ta budu respektovat, su to aj dobri strazcovia - budes vzdy vediet ci sa niekto okolo domu obsmietal 😉

la_dolce_vita
3. jún 2024

Na vychode uz bezna realita a bude to len horsie..

oliolijanka
4. jún 2024

@wishes Ked sa ona odstahuje, budu blizsie k tebe.

fairyy
4. jún 2024

my sice Romov nemame priamo ako susedov, ale su na kraji dediny a maju pod palcom celu dedinu... ako ti radia vyssie hlavne sa ich neboj, ked sme sa nastahovali prisli hned v prvy den pred nas dom, dodnes nam pomahaju ak mame velke kusy na vyhodenie (bud si nechaju alebo na konci dediny mame velky kontajner) aj s pracami okolo domu, v potravinach, ked ich stretnem im kupim chlieb ci rohliky sem tam (raz za mesiac), po jednom eure dostanu, ked nieco nestihame uz kolo domu... a skusenost naspat? ja som v zivote lepsiu sbs nevidela, v obchode skrikol na jedneho, ze nech ide dalej odo mna lebo, ked mi nieco zmizne jemu zmizne usmev 😂 ked sa hlasilo na dedine, ze vykradaju opustene domy, mi Romka, ked som jej davala veci po dcere hlasila, ze na nasej ulici nikto cudzi nebol(my mame kamery vsade uplne, vieme 😂), ked dcera beha po dedine s kamoskami bezne sa vrati domov, ze nejak jej pomohli, ochranili( strazny pes raz vybehol z niekoho zahrady) a podobne... tym nevravim doverovat cudzim ludom, ale stale su to len ludia 😉

ahhola
4. jún 2024

Nepises, ako si sa tam vyskytla. Prisli tam do najmu, ci ty si tam kupila byt, ci ako? Nuz, svet nie je bezpecne miesto. Taki nemci by vedeli rozpravat. 👿

mamamoni
4. jún 2024

Ja bývam v cigánskom meste na východe a je to teda masaker.Pokiaľ máš v susedstve len jednú rodinu môžeš byť v pohode,ja mám celú osadu.Nečudujem sa ti,že sa bojíš oni sú nevyspytateľní a bez zábran.Ak môžeš odsťahuj sa,....

autor
5. jún 2024

@wishes nie je keďže sme vzali hypotéku

autor
5. jún 2024

@egonsk oni tu už bývali, nie ďakujem raz mi stačilo. Viem o čom píšem

autor
5. jún 2024

@mamamoni nedá sa mi odsťahovať logika asi je žeby som to urobila keby je možnosť

julish
5. jún 2024

Skamarát sa s nimi, spoznaj ľudí

julish
5. jún 2024

@fairyy ty im za robotu platíš euro? Fuh

autor
5. jún 2024

@julish už som ich dosť spoznala. Sú to proste ľudia ktorí nonstop niečo pýtajú, minule brata sa pýtali či im to nedám. Neviem no ako to mam v tejto diskusii vysvetliť jednoducho.

mamamoni
5. jún 2024

No a keď ste kupovali nehnuteľnosť nikto vás neupozornil,že v susedstve žijú? Ja keď som predávala byt,a záujemcovia boli len rómovia,tak susedia až plakali od strachu....nakoniec zohneli kupujuceho oni,tak veľmi sa báli,že predám rómom,aj keď som ich uistila,že to by som im nikdy neurobila....

autor
5. jún 2024

@karolinakr mám všade kamery z každého pohľadu už bola pri nich polícia zase asi niekoho vykradli. Ten Róm bol vo väzení a znova tu boli policajti, tak ja už neviem. Nonstop nemajú peniaze stále si chcú požičať nevedia pochopiť že im keď raz človek nedá tak nedostanú

fairyy
5. jún 2024

@julish 😂😂 ked dojdu 5ti chalani pohrabat travu za 5 minut kolko im mam dat?

autor
5. jún 2024

@mamamoni vraveli mi že sú normálni len potom keď sme sa nasťahovali začali susedia o nich hovoriť, že sú to ľudia ktorí nonstop pýtajú niečo. Ak im niečo dáme stále budú pýtať

mamamoni
5. jún 2024

Moja nebohá babka žila celý život na dedine.A potom sa do susedstva nasťahovala rodinka rómov (postupne asi 40-50 ľudí) hovorili sme jej,nech im nezdraví,nech s nimi nekomunikuje,ale ona stará naivná že to oni vždy prídu,že chcú jej vždy pomôcť s niečim,a oni sa k nej ozývajú.Tak si ich pripustila....Keď vážne ochorela a musela ísť na pár týždňov k mame do mesta vybrakovali jej celý dom.Pobrali všetko čo sa dalo,čo neodniesli to rozbili.....policajtom povedali,že jooooj áno oni vedia o tom,ale to deti,oni s nimi už urobia poriadok.....a bolo vyriešene.Babke zničili domov už nikdy sa tam nevrátila

autor
5. jún 2024

@mamamoni toto je nonsens. Aj ja chodím občas preč a nikdy neviem kedy prídu to je taky problém

fairyy
5. jún 2024

a to ked ides prec sa bojis len Romov, ze ta vykradnu? mas kamery aj s notifikaciami na telefon? lebo ja viem hned ked sa mi niekto priblizi k domu aj postarka... by som poslala policiu ak by ma.niekto vykradal nehovoriac o.tom, ze by si asi pustil do gati keby som na nho prehovorila cez kamery ...

autor
5. jún 2024

@fairyy logicky že asi mam zapnuté notifikácie

fairyy
5. jún 2024

tak potom preco sa bojis, ze sa nieco stane, ked nebudes doma?

julish
5. jún 2024

Zaujímavé, ja “ich” poznám tiež mnoho a nikdy by som nepovedala, že každý z nich je rovnaký. Od učiteľky v škôlke cez mamu na celoživotnej materskej po lekára. O povahach ani nehovorím.

julish
5. jún 2024

@fairyy ja že hovoríš o dospelých ludoch

fairyy
6. jún 2024

@julish dospelych sme mali raz iba pri vykopavani ale tak to kazdy dostal od nas 50tku na den najest a napit ...ale zvysok co nestihame lebo som tehotna je skor, ze vytiahnem tych 15-17 rocnych chalanov z murika co nemaju do coho pichnut a pohrabu pokosia travu, ostrihaju mi kriky, vypleju zahon, pozametaju pomzyvaju no proste nieco co naozaj uz nedavam ten den a pre nich ak pridu 4-5ti je to 5-10 minut a kazdemu dam euro kolacik a citronadu 😀a malo to efekt jeden 17rocny uz mi vravel, ze v zahrade ho to tak chytilo, ze by to chcel raz robit...tak som.mu zohnala brigadu u kamosa co ma zahradnictvo a realizuju zahrady a spokojnost na oboch stranach mlady sa realizuje a nieco si zarobi a kamos vravi, ze mohol instant brat viac zakazok, ze mlady robi jak drak a od prveho tyzdna ma extra odmeny