Ahojte ,možno to bude pre niektoré nepochopitelne co tu píšem ale budem rada za rady …Idem s malým 2r dost akcnym a niekedy hlucnym dietatom prvy krat do bytu,boli sme zvyknuty byvat v dome ,no situacia v dome (potrebna kompletna rekonstrukcia starsieho domu) a iste sukromie ktore nam chybalo nas donutilo odísť.V dome sme platili tiez najom ale iba energie ,najom sme neplatili,malo sme dom po svokrovych rodicoch.
Mam riadny stres ,rešpekt pred cudzím bytom,som naucena vkuse upratovat a mat vsetko tip top,no pri dietati ako je nas maly sa to niekedy nedá .Je vo veku ze skúma a rozoberá otvara snad vsetko co mu vojde pod ruku.Ak mi chcete pisat ze si mame vziat hypo,na byt,prosim,vynechajte to ,u nas hypo na byt nehrozí,chceme zacat popri nájme stavať nas vlastny dom ,manzel zscne chodit do zahraničia na viac tyzdnov…
Mam dost stres ci nebudu mat susedia problem ked maly bude behat hore dole a sem tam si aj pokrici ,my co mame deti vieme o com hovorím…Susedia nad nami maju deti ale uz vacsie,v byte pred nami pani vychovala 3 deti a nestazovali sa ,mali sa tam dobre,lenze byt mali kupeny ,a predali ho majitelovi ,ten ma maklerku a ta si nas vybrala .Maklerka nam kopu veci nedokazala ukazat,prvy krat co nas videla bola neskutocne mila zhovievava no pri podani klucov a zmluve bola dost neprijemna na niektore veci co som sa jej pýtala …neukazala nam ani miestnosti co sa tyka komory,wifi no skoro nič…Velmi sa teda aj bojím sko vychytáme susedov ,ci nebudu problemy kvoli dietatu,niesme vobec problemy ludia ,vela veci aj dokazeme tolerovat aj sa dohodnúť ,no z toho ticha cu budeme musiet mat ma celkom desí,zmluvu máme na rok ,tak uvidíme čo ako,snad sa po case nebudeme musiet vystahovat ze moj maly robí hluk :/
Hlavne dodrzujte nocny klud a bude to v pohode 🙂
Je to rozdiel, a urcite budes z toho zo zaciatku v strese, hlavne ak idete z domu. My ked ideme k nasim na navstevu do bytu, furt trpnem😂 ale ako decka sme tak vyrastali a prezili sme aj my aj sisedia. Neboj sa, bude to ok 🙂
Pozri, ludia v bytovke su zvyknuti, ze kazdu chvilu niekto nieco vrta, a ked konecne nevrta, zacne revat alebo dupat decko 😃 nepripustaj si to tak, zoznam sa s najblizsimi susedmi, snaz sa s nimi dobre vychadzat, potom budu urcite ustretovejsi.
Ale ocenujem, ze svoje urevane dieta nepovazujes za stred vesmiru, ktoremu sa maju vsetci naokolo klanat, ale beries ohlad aj na zaujmy druhych ludi ;)
Pozri, sú ľudia normálny, ktorý pochopia, že 2 ročne dieťa bude robiť nejaký ten hluk. Avšak v tom dobrom prípade doobeda sú ľudia v práci, poobede budete s dieťaťom vonku, postupne budeš aj syna učiť, čo môže, čo nemôže, a prečo...
Potom sú ľudia, ktorým vadí aj to, že položíš šálku na pult, alebo ráno o pol šiestej sa osprchujes pred odchodom do prace (mala som takých susedov, nechali mi listocek po týždni bývania v mojom prvom podnájme 😆, a to som bývala sama a som tichá, kľudná osoba). S takými nepomôže, aj keby si bola bez dieťaťa.
Takže kľud, zvládnete to. Neboj sa veci, ktoré sa ešte nestali.
Presne ako ti tu píšu. Sú ľudia a ľudia. V prvom podnájme sme mali dole susedu, ktorá bola skvelá. Deti vtedy mali 1 a 3 roky. Teraz v našom byte máme pod nami doslova jeblinu. Pribudlo nám dieťa. Keď si kúpili dole pod nami byt, syn mal 1 rok a starší 10 a 8. Dva roky ma terorizovala s kadejakou picovinou. Vadilo jej za malý stvornozkuje, že chodí že beží, že sa hrá s hračkami (podotýkam na koberci) všade máme na odporúčanie stavbárov dlažbu, že sa až tak neprenáša zvuk. Teraz jej vadí, keď si dvaja starší dovolia večer o 9 pozerať TV. Má spálňu pod ich detskou. V nedeľu jej vadilo, že sa deti hrali. Máme oslavu narodenín a ona vytrieskava ako pi do steny. Prekáža jej aj to, že si dovolím o 14:00 vysávať izby a samozrejme aj radiátor.... denne sme vonku od 9-12 a potom podľa počasia buď od 17-20 alebo ak nie je veľmi horúco tak aj skôr.
Dostali sme sa s ňou do štádia, že som jej napísala, nech obmedzi našu komunikáciu na čas medzi 22-6h. Že inak je bezpredmetna a že ak sa jej zdá, že sme hluční, nech sa obráti na políciu alebo občiansko-právny súd. Najprv ani to nepomohlo, tak som jej napísala, že ak má neprestane obťažovať, zavolám na ňu políciu a dôkazov o obťažovaní mám dosť. 8mesiacov mám kľud až na občasné večerné búchanie do steny, najmä v čase kedy už deti spia, lebo nechce/nedokaza pochopiť, že zvuky sa v paneláku prenášajú... Jej deti sa ma pýtali, kedy sme si kúpili psa, že u nás počujú stále pobehovať psa po plávajúcej...
Najlepsie je prenajat si byt na prizemi, kde nikto pod vami nebude a nebude sa mat kto stazovat :D
Nestresuj sa. Byť vám prenajali s tým, že máte 2 ročne dieťa. Nebude to večne, prerobite, vrátite sa. Základ je, dodržiavať ten nočný kľud, odstrániť veci, ktoré by mohlo pokaziť (ak dajake tam máte) a dieťa dostatočne unaviť vonku. Keď sa aj budú sťažovať, no nič s tým neurobíš. Hlave, prehnane nenapominaj svoje dieťa, nech je ticho a nech je slobodne-myslim to v rámci normalneho hrania
ABSOLUTNE nemaj strech ani strach. Je velmi pravdepodobne, ze budete prave ti najtichsi v bytovke..
A uz len to, ze uvazujes o tom, ze to bude cudzi byt, znamena, logicky, ze mas vsetkych pat pohromade a byt nebudete devastovat. Podla mna vas majitelia ani nebudu chciet pustit prec, ked budete mat dom hotovy 🙂
Maklerke ste uz dali peniaze? Reklamujte servis, ona ma povinnost pri takej vysokej odmene vam pomoct a odpovedat na otazky.
Daj svoju rodinu na prve miesto, s rozumnou mierou, a bude OK, ak niekomu vadi dieta, nech mysli na to, ze to dieta ho bude zivit na jeho dochodku, alebo mozno ani nie, ak to dieta odide do zahranicia.. Pointa je, ze ak sa bude niekto neprimerane stazovat, treba zabuchnut dvere, ignorovat.. Kazdy bol dieta, a kazdy robil "zle".. Na to sa rychlo zabuda.. Tolerancia je v panelakoch vseobecne nizka, bohuzial, preto treba mat hrosiu kozu. Ale ak to bude tolerantny panelak, tak to je ako vyhra v loterii.
@majulino susedka za vsetky drobne 🖤🫣
@vanilkovazmrzka Tak tomu ver 😅🤣
Sťažovala sa pred cca 1,5 rokom keď ešte malý spal s nami v posteli, že strašne hlučne sexujeme 😅🤣
Najprv som ostala v šoku a potom jej vravím
Vám musí totálne šibať. Mám 3 deti z toho jeden začínajúci pubertiak, a batoľa, ktoré spí s nami v izbe. Fakt pred nimi nebudem predvádzať sexuálne orgie a to teda vôbec nie som pruderna...
A zase len to svoje, ona vie čo počuje a odkiaľ to počuje...
Oni sa sem prisťahovali z dediny z domu, lebo tam nemali pokoj, susedia kosili, kohúty kikirikali, prasce krochtali, ľudia v sobotu pilili drevo...
Moja spolužiačka bola ich suseda a vravela mi, že oni sa tam vždy a na každého sťažovali....
Mne odporučila nech 2 ročného pozadím k legu a nech sa hrá so staršími, že ich 9 ročné dieťa aj 4h vydrží 🙈
Moje by ma asi zožrali aj s tým legom. Sú zvyknutí byť stále vonku a v pohybe....
@majulino na tom sa da len smiat. To je normalne diagnoza, tak asi by si mali kupit dom niekde na lazoch alebo beduinsky stan uprostred puste.
je to panel ci tehla? no dajte koberce alebo take tie penove diely vsade kozne na zem. vnutri ziadne tvrde lipty a odrazadla a travte cas aj von a malo by to byt ok pokial budu susedia co len trosku normalni..
Hluk v rozumnej miere k tomu patri, ale dieta nenechas po byte behat ako paviana, na to sluzi ihrisko ci zahrada