Strach z expartnera

bambulka900
1. máj 2017

S otcom mojho dietata sme sa rozisli uz pred rokom a pocas vztahu mi nadaval, ponizoval ma a par krat aj fyzicky ublizil. Jeho spravanie bolo vzdy nevyspytatelne. No ja mam stale strach z jeho reakcii. Chodi k nemu moh syn kazdy druhy vikend a ja vzdy trpnem aby mal dobru naladu a nemanipuloval dieťaťom. Vzdy ked mi pipne sms, prejde mi mraz po chrbte, ci mi nepise on a mam zly pocit aj pri obycajnom stretnuti s kamaratom pretoze ak by sa to dozvedel tak by ma zas bombardoval smskami. Ako sa zbavit strachu z neho? Prekonam to niekedy a budem si zit svoj zivot s kludom?

pribinak
1. máj 2017

Preco nevyhľadás odbornú pomoc, psychologicku.
Ved toto nie je normalne, aby si mala z neho taky stres.

magdalienkalienka
1. máj 2017

Ja na Vašom mieste by som určite šla za psychológom/psychiatrom, ktorý by Vám pomohol vziať život do vlastných rúk a nájsť potrebné riešenia, nie je predsa normálne žiť s takým strachom.

bluka2
2. máj 2017

Pridavam sa, psycholog ti v tomto urcite dokaze pomoct

liliuska
2. máj 2017

Ahoj, ja som si presla niecim podobnym... Najlepsie keby si mala aktivnu oporu ci podporu v niekom blizkom, napriklad dobry, kvalitny partner, ci rodic, priatel co bude ti pomahat riesit komunikaciu atd. Psycholog by bol fajn ak by si nasla niekoho kto ti sadne... Ale na druhej strane ti moze uskodit ak sa o tom dozvie ex ktory chce manipulovat a ublizovat... Napr v mojom pripade to na sude bolo pouze proti mne.... Ze som labilna, nesposobila matka atd atd... A chcel mi dieta vziat, bral to ako argument.... Nastasie sudca videl jeho zamer.. Takze moja rada... Co najmenej, slusne a s odstupom komunikuj len o nutnych veciach tykajucich sa dietata... Na nic na tvoju tvoju osobu nereaguj, nerozoberaj, ako keby nebolo a zacni hladat vnutornu silu a odputaj sa od neho, neries zbytocne a zacni zit svoj zivot, akonahle ukazes slabost vsetko bude pouzite proti tebe. Hadam mate papierovo vsetko riadne poriesene, potom uz nemusis nic riesit. Co sa tyka dietata, urcite pride cas kedy bude manipulovat, ovplyvnovat atd. Hlavne nezacni s nim hrat boj o pravdu, daj synovi vsetku lasku a pozornost, pravda sa ukaze casom. Vela stastia.

bluka2
2. máj 2017

@liliuska Fajn rada, len sa mi nepozdava ten bod o psychoterapii:
1. A ako sa to ex dozvedel, ze si chodila k psychologovi? Od psychologa asi nie a ak od Teba, tak si si sama pod sebou trochu kopala jamu, lebo take a ine privatne info debilnemu exovi davat o sebe je na povazenie
2. .... k tomuto bodu ani nemusi dojst, ale kedze doslo tak pisem: Na sude to proti Tebe nejako pouzite velmi nemoze byt, resp. da sa o to max. tak pokusit. Ty mozes poziadat psychologa, ak to potrebujes, aby Ti napisal spravu a to mozes na sude predlozit. T.j. Ak si tam diskutovala veci ako popisuje autorka, nic sa nedeje. Je to dokonca zodpovedne spravanie, ak mas dieta sa ist poradit k psychologovi, lebo sa vie, ze spokojna matka sa rovna spokojne dieta. Ja by som Ti dala za to plus bod.
PS: Minule som citala rozhovor s princom Harrym, aj on chodil na psychoterapiu 🙂