Strach verzus chorobná žiarlivosť

neznama23
12. dec 2016

Ahojte chcem sa poradit ohladom mojho partnera...sme spolu 5rokov mame spolu dceru ktora bude mat rok a pol..partner pracuje v zahranici a ja s malou na sk..chodi domov kazdych 17 dni a doma je 4dni..ked je doma viacmenej je vsetko ok travime spolu cas vsade chodime spolu semtam sa pohadame...potom odide do roboty a po priblizne 5dnoch to zacne....mne sa zda ze vsetko zbytocne a prehnane riesi..cez vikend chodim k mame na poobedie prichadzam poobede ku večeru odchadzam domov nejake tri hodiny sa zdrzim..ten moj sa urazi ked mu poviem ze som tam a poriadne sa somnou nebavi cely vikend vzdy to vysvetli tim ze mu chybame a ze ho hneva ze on nemoze byt s malou a nasi s nou su stale ....ked idem u kamoske sa pohrať aj s malou riesi ktora a naco a co je zac a ci niesu chori urazi sa a zlozi a zas sa somnou nebavi..ked idem niekedy do mesta lebo si potrebujem kupit material na rucne prace riesi ci to musim ist tam ci sa to neda kupit blizsie....a ked aj je ok tak stale riesi preco naco zaco s kym s cim no proste mi to pride ako detektiv...ked sa pohadame povie mi ze som histericka ze vyvolávam hadky s malickosti urobim velku vec vhodnu na hadku...ze som sebecka ze myslím len na seba ked poviem.ze odidem z malou..mako som ja tá vadna alebo sa mi to vsetko dobre zda ze je ziarlivy chorobne a lepsie to uz nebude?dakujem za radu

sykorkauhliarka
12. dec 2016

asi by sa to lepsie sudilo keby ste spolu kazdy den ....takyto vztah je podla mna vzdy naprd..nadialku..iba to vsetko vyostruje..

zooeynka
12. dec 2016

@neznama23 Nech si fesak najde pracu doma, nebude chodit kade tade po svete, tebe viac v domacnosti pomoze, dietatu sa bude viac venovat a celkovo budete fungovat ako rodina. Lebo toto obcasne sa ukazanie doma je nahovno, ved to sama vidis. Pokial by sa aj potom prejavil ako ziarlivy magor tak takeho sa rychlo zbavit.

neznama23
autor
12. dec 2016

On je prec treti rok nebyvali sme spolu ani pred tym jedine co sme boli spolu tak cez leto a vianoce ked domov pride na tri tyzdne....ale to neni spolubyvanie vsetko je na mojich pleciach on si plati svoje vydavky q s mojej rodicovskej sa plati strava malej mlieko a plienky a proste vsetko co treba ....ak sa minie viac penazi hned zistuje kde co a kolko stalo ze sa mu to zda moc vela..mon svoju vyplatu tlaci na svoj účet zevraj s toho postavíme dom a ja sa mam viac snazit usetrit....tak ja uz neviem mam pocit ze ako osoba mi prekaza niekedy mi vadi ze vobec dýcha a ze jr doma...malu poriadne ani nevychovaval a ked pride domov len mudruje co mam ako robit kedy ju dat spat a tak...niekedt mam uz chut sa zbalit a odist ale potom si spomeniem na dceru ze ci to je to spravne ze ci chcem aby aj ona vyrastala bez otca ako ja...pri tom bez neho vyrasta

natalym
12. dec 2016

@neznama23 No problémov statočne............ Odkiaľ začať..........

zooeynka
12. dec 2016

@neznama23 Zla situacia. My, citovo nezaangazovane ti poradime ze zbav sa kretena, poziadaj o poriadne vysoke vyzivne(a dostanes ho, tipujem ze v zahranici zaraba dobre) a najdi si niekoho koho budes aj lubit ... S tymto sucasnym nezijete realny vztah, fungovanie na dialku nie je normalny vztah a pokial ta buzeruje za TVOJE peniaze, nedava ti na domacnost dostatok a odklada si na svoj ucet, tak sorry, toto by som ja vo vztahu nezniesla...Jasne mu to povedat, ze stavat dom z jeho uspor bude este na dlho a ty potrebujes normalne zit. Pokial nemieni urobit nejake ustupky voci tebe, tak nech fakt ode doriti...dcera potrebuje ozajstneho otca ktory je tu pre nu a nie raz za cas...a zvysok casu zneprijemnuje jej mame zivot, akoze fakt, toto nieeee

lukyazojka
12. dec 2016

No teda neviem pre mňa by takýto partner nebol žiadna opora. A tvoja dcerka z neho nič nemá, nemôžme ti radiť čo robiť, lebo len ty sama najlepsie vieš ako je to medzi vami. Ja by som mu ale nedovolila aby ma takto sledoval , čo robím a prečo to robím. Veď nieje tvoj manžel, neprispieva ti finančne, pomáha s domácnostou a malou minimálne. Mne by bol taky chlap iba na príťaž. Maličká to teraz ešte tak nevníma, ak chces robiť vážne rozhodnutia vo vasom vzťahu tak čo najskôr. Zaslúžiš si viac.

sense
12. dec 2016

V podstate on si pride "domov" len ulavit....urcite to lepsie nebude....rada? Poziadaj o vyzivne a pamataj si jedno lepsie spokojna a sama ako nestastna vo vztahu... A mysli hlavne na dceru nech nevyrasta v chorom prostredi...dobrym otcom moze byt aj ked nebude tvojim partnerom ak bude chciet...

neznama23
autor
12. dec 2016

@zooeynka dakujem presne to mi behá v hlave ...tvrdi ze uz tam dlho nebude a vrati sa naspäť no len neviem kolko je uneho niedlho....dalsi problem he aj ten kedze on pracuje v zahranici peniaze mi tu vsetky zastavili dostavam iba pridavky co je okolo 170eur teraz sa este doriesovala rodicovska ziadali este nejake pptvrdenia dolozit a bolo tam napisane ze v pripade ze mi tam bude schvalena ma sa tam vypisat cislo uctu kam to bude chodit a kedze papiere boli na jeho meno vypisal tam svoje cislo uctu....teraz sa momentalne modlim aby mi poslali papier odtial ze nemam tam narok a potom mi pustia na slovensku rodicak ktory nebol vyplacany od januara lebo mi ho pozastavili

sissy27
12. dec 2016

@neznama23 dobre sa mu odkladá "na dom", keď všetko ťaháš ty zo svojho... a by som sa veľmi čudovala, keby si raz v tom dome aj bývala... popri tebe si našetrí, a o pár rokov ti bude nadávať do príživníčok... byť tebou normálne požiadam o zverenie malej do tvojej opatery, výživné na ňu a žijem si svoj život... keď si budem chcieť ísť kúpiť bavlnky do viedne, tak aj pôjdem a nebudem sa jemu spovedať, ty sa predpokladám tiež nestaráš, či si kúpil na obed 10dkg salámu a dva rožky alebo si dal 4chodové menu v hiltone...
teraz čítam, že prídavky si dal posielať na svoj účet?? dievča zlaté, spamätaj sa, využíva teba aj malú...

emelidia
12. dec 2016

@neznama23 komanduje ta a to ani spolu poriadne spolu prakticky nezijete, neviem si predstavit co by dokazoval, keby ste spolu normalne zili. Podla mna je rodeny manipulator, sice pises, ze ked pride domov, tak je vsetko ok, no potom pises, ze ked je doma tak ti diktuje co a ako s malou, cize podla mna ani ked je doma nie je ok. Este svoju pravu tvar neukazal, lebo ste malo spolu, no keby ste spolu dlhodobo zili podla mna by to bolo ovela horsie. A vinu bude vzdy obracat na teba, az ty si zacnes davat za vinu, ze sa hadate, ze ty si sebec, ze on vam chce len dobre, ale tebe by diktoval este aj kolkorat na den sa mas nadychnut. Mozno sa mylim, ty sama musis vediet aky je, ale z toho co si napisala mi pride taky ako som ho opisala. V podstate ty si samostatna jednotka a ked sa ti po tych tyzdnoch na par dni doma este aj obcas hnusi, no sama si musis odpovedat, ci s takym clovekom chces zit.

cacianka
12. dec 2016

vere veru, odkiaľ začať ...
požiadaj o výživné pre malú a aj na teba, aby si všetko ťahala iba ty a ešte ťa za to zdrbával a on si svoje peniaze pchá do pančuchy na nový dom, tak to by nehrozilo takáto muzika. ešte sa do tohio domu ani ty ani vaša dcérka vôbec nemusíte dostať, a ty s malou potrebuješ žiť teraz a nie o kooooľko rokov. vychovávaš aj jeho dcéru, tak nech tatko hrdina platí, ty si to odmakáš osobnou účasťou(nákupy, varenie, pranie, uratovanie , krmenie, voľný čas a pod.)

zooeynka
12. dec 2016

@neznama23 Cize sa budes potom modlit aby ti ten tvoj lakomec tie peniaze vobec poslal...Nieze ti vydeli financie podla jeho choreho uvazenia, ach jaj, toto mas zbytocnu komplikaciu ak by si ho chcela ozaj opustit...

alaguema
12. dec 2016

@neznama23 pre porovnanie - môj manžel je za mesiac 3-4 krát na služobke v zahraničí. Nerobí scény, ak sa niekam s dcérkami vyberieme, alebo niekto príde k nám. Naopak - je rád, že máme program, že nie sme samy. Ono to totiž nie je vždy jednoduché, veď to poznáš. Tvoj priateľ sa chová ako chorobný žiarlivec, starosť o vás je len zámienka. Kontrolovať zdravotný stav ľudí, s ktorými sa týkaš, je choré. Staráš sa sama o vaše spoločné dieťa, ale ak ideš niekam von, tak už nie si kompetentná posúdiť, či je to pre tvoje dieťa vhodné, alebo nie? Sorry, ale magor. Financie zle, vzťah zle, pri výchove nie je, spolu nie ste, ani ste nikdy neboli (mám na mysli normálne spoločné bývanie a zdieľanie každodenných záležitostí)...aký je prínos z tohto vzťahu?

natalym
12. dec 2016

A toto nechápem na kieho ďasa si tam píše číslo svojho účtu, keď peniaze sú Tvoje. Totot ma vie tak nasrať. Okamžite to treba prehlásiť.

celasapremenim
12. dec 2016

@neznama23 a co potrebujes poradit? ci si alebo nie si sama spokojna a chces tu karu tahat dalej?

neznama23
autor
12. dec 2016

Co chcen poradit?hlavne to ci ja som ta padla na hlavu alebo on ten co nevie co robit ked sa na ubytovni nudi a rozmýšľa nad chujovinami...me zastavili na sk peniaze lebo on pracuje tak ale ked sme zistovali ci mam narok s tej krajiny na rodicak tak mi bolo povedané ze nie lebo ze tam nemam trvale bydlisko..ale kedze chcem aby mi pustili peniaze tu na sk potrebujem z nemecka papier ze od nich nic nepoberam takze tajné dufam ze tam ich neschvalia...dalsia vec kec som zistila co vypisal aku banku mi povedal ved to je jedno ci na tvoj alebo moj nie?a ja ze pre mna to jedno nieje ty mas penazi na ucte a ja tu mam ritou stiskat...na to mi odpovedal ze kludne mozme mat spolocny ucet aby sme vrdeli kto co a kolko minie tak som si pomyslels ze este to by mi chybalo...

natalym
12. dec 2016

@neznama23 Zlatý chlapec. Tvoje peniaze sú moje a do do mojich ťa nič. Ja by som sa na neho vysrala, pekne si vybavila malú do starostlivosti, podala o výživné a basta fidli. A keď chce nech príde na návštevu a donesie darčeky.

celasapremenim
12. dec 2016

peniaze nie su voda z vodovodu
ak mas na ne narok, potvrdenia by nemalo byt problem vybavit
co sa tyka nedovery vo vasom vztahu, jeden ku druhemu, lebo evidetne si nedoverujete, tak to uz je predsa skor holy fakt, s ktorym sa musite vy vysporiadat
aj s tym, ci s nim vobec chces este nieco riesit

natalym
12. dec 2016

@celasapremenim My máme toto s peniazmi celý život. Podľa môjho muža ja veľa míňam a podľa mňa on je lakomý. Každý máme svoje prachy a on si myslí, že tie moje sú jeho. Na hovno život musím povedať.☹

neznama23
autor
12. dec 2016

Ked pride vyjadrenie z nemecka urcite tam zmenim udaje na vyplácanie ak ho tam schvalia hlupa nie som...zila som v rodine kde moj otec bil mamu a my deti sme sa prizerali az po dlhom case sme zakrocili a vyhodili z domu inak by mamu zabil...takze do takeho štádia ho urcite nenecham zajst....preto som sa aj pytala aj na iny mazor kedze dlho citam na nete ako vyzera tyranie a aj ked pisu priklady tak akosi mi ziadny na neho nesedel nezastavam ho ...leb som nevedela ci to sa len mne zda alebo to vidia aj ostatny tak

celasapremenim
12. dec 2016

@natalym kks to mi ani nepis, v dnesnej dobe
neda sa ti z toho nejak vymotat, aj za cenu, zeby si nemala nejaky komfort? by som kaslala aj na takych psychopatov
chlapov je fakt dost, nejaky normalny by sa ti usiel

natalym
12. dec 2016

@celasapremenim Ja ti neviem prečo to robím. Mám ho rada, zo zvyku, je mi ho ľúto, on je dobrý chlap, len proste taký nemožný.........

Ja mám komfort taký ako si ja urobím.......... Ja si viem zarobiť na seba.

celasapremenim
12. dec 2016

@natalym nicis si zivot

neznama23
autor
12. dec 2016

@natalym podobne aj moj ke lakomy led neni pri nich ked vidi co sa kupi a lde minoe kolko mu to nevadi ale kedcosi chcem aj kupit tak sa pyta ze ci to treba ...

natalym
12. dec 2016

@celasapremenim Ta dobrovolne. Proste to neviem ukončiť.

natalym
12. dec 2016

@neznama23 To poznám. Do obchodu neberiem. Zarobím si a kúpim čo treba.

celasapremenim
12. dec 2016

@neznama23
no podla toho mala, co popisujes, sa velmi tazko da nieco povedat
pre mna je uz podla tohoto psychopat a ty si podla toho velmi jednoducha, ze si si nedala pozor
a divim sa, ze si si nevybrala lepsie, ked si videla, ako dopadla tvoja matka, nic v extreme nie je dobre, prilisna kontrola moze byt iba na skodu a naco ti je chlap, ktory nie je doma a ma maniere, akoby ti daval miliardy mesacne

zooeynka
12. dec 2016

@neznama23 Lakomy a ziarlivy - najhorsia kombinacia defektov u chlapa.

natalym
12. dec 2016

Ja hospodárim samostatne. Proste spolu to nie je možné. Len viem, že ak by dačo, tak sa nemôžem na neho spoľahnúť. Lebo on nemá chudiatko.

celasapremenim
12. dec 2016

@natalym vies, ked sa aj rozhodnes pre zivot s niekym takym dobrovolne, kaslat na teba teda, ale chudence tie deti pri nom
nejaky blby vychodniar urcite