Strácam kámošky

ivivaiveta
6. dec 2014

Ahojte, vidim, ze sa tu prebera kadeco, ludia radia...tak poradte aj mne..
Po 40tke som zacala chodit na vysku,som tretiacka, prv som sa k tomu akosi nedokopala..s tym sa ale spojilo nieco, co je pre mna nepochopitelne...ok, su ludia, ktori ma podporuju, ale mrzi ma, ze kamaratky sa odvtedy uplne zmenili..jedna ze, nechod, to uz nikdy nebudes taka, ako predtým a postupne ma prestala kontaktovat...druha sa sice tvari, ako mi drzi palce, napr. pred skuskami, ale ked len spomeniem, ze vela ucenia alebo co, tak hned posmesne ze ved som ti hovorila, ze to nie je len tak...najlepsia kamoska zije v cudzine, tak sme len na nete, ta tiez, co nove a tak..ked som jej povedala o vyske, ona ze, "a nie si tak trochu na skolu uz stara??" , odvtedy mi ledva odpisala a uz si ani nepiseme...dalsia znama ma nasla na fb, natesena, sto rokov sme sa nevideli, tak sa pytala, kde robim, co robim, ja ze v advokacii, do skoly a tak.ona mi na to, ze jaaj, to ty si uz iny level...a koniec komunikacie...co im hrabe??..mna to mrzi, som skromny clovek, rada pomaham, nemam maniere a teraz vôbec neviem, ci ich mam kontaktovat, alebo to nechat tak..s takymto niecim som nikdy neratala..

mawka
6. dec 2014

@ivivaiveta tak to nie su kamosky. dobra kamoska ta neposudzuje podla toho, co a v akom veku robis. dobra kamoska sa ma s tebou uprimne tesit, dopriat ti a aj s tebou plakat hoci aj nad ranom. toto je ukazka slovenskej mentality, bohuzial. radsej rypat, nez sa priznat, ze jaj dievca, zavidim ti, lebo si sa rozhodla nieco urobit, niekam sa posunut.
kasli na ne. najdi si nove a dobre vyberaj 🙂

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

@mawka dakujem...no, je to hrozne, ved ja som stale ten isty clovek preboha, s titulom, ci bez neho..

janinah
6. dec 2014

to odkamoškovanie nebude kvôli škole.....ale nepchaj sa im do....kamošky boli aj budú,nájdeš si nové možno práve v tej škole 😉

mawka
6. dec 2014

@ivivaiveta ti vravim. niekto chce a len sniva, niekto ide dopredu a po kuskoch si sny plni. a toto proste okolie nevie predychat. este stale tu ludia nevedia dopriat uspech a tesit sa z malych vitazstiev blizkych. a nie to este tych velkych...

svetluska82
6. dec 2014

@ivivaiveta ja tiež nemam vela kamosiek. Ludia sa casom a vekom menia. Minule som stretla jednu z VS spoluziacku a tak ma stiskala, že niekto by si myslel že sme minimalne setry, pochvlaila sa co ma nove a že dakedy pojdeme na kavu a uz sa neozvala. Ludia zavidia, alebo su zaneprazdneni. Kazdy si hladi len seba a ked tak rozmyslam, tiež s kamoskami co som mala na VS nie som v kontakte a z detstva tiež nie. Raz som stretla naj kamosku zo strednej a uz sme si nemali co povedat. Takze nezufaj......

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

@svetluska82 ani jedna z nich vysku nema..a co?..ja som take veci nikdy neriesila, ved ide predsa o charakter cloveka, nie o to, co ma pred menom a za menom...jasne, ze ludia sa menia, ale vidiet u vsetkych odstup z takéhoto dovodu?...je mi z toho zle..

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

@janinah kvôli comu potom, ked to zacalo presne,ako som napisala?..bolo vsetko uplne v poho dovtedy...a ta s tym inym levelom ma dorazila...normalne takto ukoncila debatu...

svetluska82
6. dec 2014

@ivivaiveta aj mne je z toho zle. Tolko zavisit je na svete. A ako vravim, ked aj nejaku stretnem tak len prehodi par slov( vacsinou sa pochvalia) a pa pa. Na Fb mam priatelov asi 100 a pisem si max. s dvomi. Vztahy v tejto dobe chladnu

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

@svetluska82 cele chore

svetluska82
6. dec 2014

@ivivaiveta no hej, ale ja v tom problem nevidim. Ked potrebujem v niecom pomoct tak je tu rodina, a ked sa chcem vykecat mam super kolegyne. Nejako to nevidim ako problem

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

@svetluska82 ale jasne, ved vzdy sa najde niekto, s kym sa moze clovek porozpravat...len ma mrzi, ze asi kamoskami neboli..

oladuna
6. dec 2014

@ivivaiveta bohuzial musis si najst ine kamosky. Ono to je proste takto: ludia co nemaju deti sa prestanu bavit s ludmi ktorym sa deti prave narodili lebo zrazu si nemaju co povedat.aspon nie to, co by druhy par zaujimalo.slobodne baby sa nekamosia s vydatymi zenami lebo tiez tie vydate nechcu pocuvat o novom frajerovi alebo dobrej žurke. Takze teraz si trochu napredovala a musis za sebou nechat collateral - ludi ktori zavidia a tych co ti nepraju.vo svojom novom okoli si urcite najdes novych znamych.drzim palce.

samasebou
6. dec 2014

čistá závisť.bolí to hlavne, ked máš s niekým takmer sesterský vzťah.nájdi si nové, nestoja za tvoje premýšlanie nad nimi.takto sa ozajstné kamošky nesprávajú.držím palce

anuska74
6. dec 2014

Nuž ber to tak že to boli také známe, ale teraz sa vaše cesty rozišli, nepátraj prečo a z akého dovodu, ak budú chcieť ozvú sa, keď ty si nezmenila svoje správanie a ony áno je to ich problém.
Ono sa už v určitom veku ťažšie nadvezujú priateľstvá, ale nikdy nevieš. Ja som si takto našla nečakane dobrú kamošku, ani som nečakala, že takú dobrú dušu ešte stretnem, pritom sme aj dosť rozdielne.

nikawero12
6. dec 2014

@ivivaiveta prepáč, ale neuvažovala si aj nad tým, že problém vôbec nemusí byť v tvojich komoškách a ani v žiadnej závisti, ale problém môže byť v tebe?... Co ak je problém v tom, že tvoja vysoká škola /ktorú si ešte ani neukončila/ sa stala stredobodom tvojej komunikácie a možno že stále "točíš" o tom istom a ľudom to už ide na nervy?...Ak stále hovoríš o tej svojej škole a vzápätí povieš, že sa máš véééééééľa učiť, tak to môžu niektorí ľudia chápať, že im dávaš najavo, že nemáš čas a preto s tebou komunikáciu ukončia!

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

@nikawero12 absolutne nie, ja sa o skole bavim iba doma...takze som ich nemohla rozpravanim o skole otravit, navyse nebolo kedy, kedze nástupom do skoly zacali mat take hlasky...a okrem toho, je normalne sa najprv bavit v pohode a zrazu ti zatne, ze jaaj ty uz si iny level a ticho ani ahoj.,,co aky iny level?..ta si asi striktne vybera z okruhu zakladneho a stredného vzdelania a vyska je pohlavna choroba asi...

nikawero12
6. dec 2014

@ivivaiveta akože doma, ved si sama písala v úvodnom príspevku, že si kamoške spomenula, že máš pred skúškami veľa učenia?

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

to ano, ale spomenula som to preto, ze ta jedina sa ma pyta,kedy mam skusky,alebo co skola..kym poviem, ze ok, tak nic, akonahle poviem, ze zle, hned dostanem posmesok

traffic
6. dec 2014

@ivivaiveta ked sa obzriem dozadu tak som mala vzdy pseudo kamosky, cize take co sa ozvali iba ked ma potrebovali, inac nezajem a celkom mi to tak vyhovuje, pretoze kazdy zavidi kazdemu, ale ja si myslim, ze kamosky sa daju najst vsade a za vsetkych okolnosti, napr dnes sotva stretnem kamosku y detsva alebo skoly pretoze sa rozprchli po svete, kedze mam male deti mam kamosky co maju deti, kamosky beriem s rezervou a nikoho si nepripustam k telu takze ma osobne nik neriesi predo mnou a nemusim nikomu nic vysvetlovat co robim a preco robim, a ak ti zavidia, ze robis vysku tak si nad tym nelam hlavu, ty sa z ich pohladov a reci nenajes, ide hlavne o teba a co chces, aby si sa mala lepsie v zivote, ani ty asi kamoskam nehovoris preco robia takunamtaku robotu a nenajdu si lepsiu, takze ked ti nabuduce kamoska povie ze co vyska tak jednym uchom dnu a druhym von a ak sa ozvu tak v poho ist na kavu ak nie na svete su miliardy ludi, ktori si s tebou radi pokecaju a zajdu na kavu

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

@traffic pochopila som, ze aj tie moje boli pseudo...tak co, zivot ide dalej, snad stretnem ludi, ktorých budem zaujimat ja, ako clovek.....

bonaqa2013
6. dec 2014

Ja by som ich skúsila ešte kontaktovať a uvidíš, keď to bude zas viaznuť tak už by som tomu spravila koniec

marionmarion
6. dec 2014

sorry ale to nie su kamosky...asi ti zavidia ze budes mat titul, mozno vacsi plat, asi to nerobi dobre ich komplexom...najdi si nejake normalne baby na kamosenie sa a nie taketo...drzim palce!

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

@marionmarion dakujem,myslim, ze to bude najlepsie riesenie..,nechapem plytkost niektorých ludi, doverujes im, roky si pomahate a potom neurobis vlastne nic zle a oni zacnu bocit....

sisi1503
6. dec 2014

podla mna s ich strany zavist,ludia aj ked si hovoria kamosky neradi pocuju o uspechu,keby si bola v nejakek zlek zivotnej situacii,alebo sa ti stalo nieco zle tak to by bolo o.k.,ale uspech ee
....

nicolle21
6. dec 2014

mne sa toto stalo potom ako sa narodil maly.. teda o jednu velmi dobru kamaratku som prisla uz v 8tt, ked som jej oznamila, ze som tehotna, ona sa vtedy sfucala (inak to nazvat neviem), lebo ona s muzom sa snazili vyse 4 roky a nam sa podarilo behom polroka otehotniet, napisala mi len "gratulujem" k fotke maleho na fb, ked sa narodil, odvtedy nic, zaujem ziaden, pritom som ju kontaktovala veeeeeelmi vela krat, ja uz sa jej do zadku nepcham.. tohto kamaratstva mi je asi najvaic luto, aj ked neviem definovat preco..
ono je to asi prirodzene, ale bezdetne kamosky sa proste asi nevedia dalej kamaratit so mnou, kedze mam dieta.. az na 2 svetle vynimky, ktore ziju ale v BA a vidime sa malo, aspon sme v kontakte..
asi to tak ma proste byt.. ja vzdy ked vidim, ze asi to nikam nespeje, tak este skusim posledny krok, posledny krat kontaktujem prva, spytam sa co nove atd atd a necham tak, ak niekto bude mat zaujem, tak sa ozve

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

@sisi1503 smutne, ale pravda...vseobecne si vsimam, ze ked je niekto v srackach, tak ho ludia polutuju a su radi, ze v nich nie su oni......ked je ale nieco akoze plus, tak vedia len zavidiet..

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

@nicolle21 aj mne je to luto, ale tiez nebudem zobrat, ked o to niekto nestoji...

mima4
6. dec 2014

@ivivaiveta
dobra kamosska sa s tebou tesi a povzbudzuje ta. A nemas byt preco skromna, vsak si vsetko vydres, si snaziva, chces sa posunut dalej... to sa mas akoze za to hanbit a utajovat to??!!!! 😉

Je mi luto, ale ten kto ta nema rad, nedokaze ani ti priat.

ivivaiveta
autor
6. dec 2014

@mima4 tusim ano...tusim je najlepsie, ked nic nemas, nic nevies...divna ta nasa mentalita...

mima4
6. dec 2014

@ivivaiveta cim vacsia si chudera a nula,tym si "oblubenejsia", lebo si na tebe pestuju svoje ego. Plus ked si este tlsta a skareda...tak si vitany host 😉
Pozri, jednotlivymi zivotnymi etapami sa menia priatelia, ludia okolo teba a je to prirodzene...proste casom sa menia aj tvoje nazory, mentalita, uroven rozmyslania, a vobec temy, o ktorych diskutujes...
Za seba ti mozem povedat ze 99 % mojich priatelov ma ukončenú vysoku skolu a to 1 % ju absolvuje.