Štedrá večera s problémovým strýkom

21. dec 2024

Ahojte zienky, prosim povzbudte ma trosku a dajte tipy, ako sa obrnit na Stedry den. Manzel k nam pozval svojho stryka, ktory je pohadany so svojimi detmi, je rozvedeny a tento rok by ostal sam. Problem pre mna je, ze je to alkoholik a rad rype. Samozrejme, ze pride k nam uz v "naladicke" a uz teraz pocujem tie frflave reci na nase jedlo, nase zvyky a pod., ktore su ine ako jeho a samozrejme, co je ine, to je zle.
Jasne, ze nechcem, aby ostal na stedry vecer sam, ale aj ja chcem mat pokojne Vianoce.
Prefackajte ma tu troska komentarmi, nech sa skludnim 😀

pseudomonas87
21. dec 2024

Prečo by si sa mala skludnit ty? Nech sa skludni on..... Rovno by som mu povedala, keby rypal, že to nie je slušné a nech sa správa pekne.

pribinak
21. dec 2024

Prefackala by som muža

1ryba
21. dec 2024

Ja by som mu zaniesla jedlo domov. Keď sa niekto nevie správať, nech je sám. Nenechala by som si pokaziť večer.

ruzovakrava
21. dec 2024

Prečo prefackať? Keď nedokáže byť vďačný za pozvanie v štedrovečernému stolu a nevie čo sa patrí, nech sedí doma na zadku. Empatia je super vec ale má také negatívum že ti je ľúto aj ľudí ktorí si to vôbec nezaslúžia.

katica06
21. dec 2024

Môj muž by k sviatočnému stolu nikdy nepozval bez toho aby sme sa na tom vopred nedohodli, a kebyže niekto rýpe tak s ním spraví poriadok. Hoc šlo o jeho vlastnú matku.
Tvoj nevie spraviť poriadok s vlastnou rodinou?
Môj dom, moje pravidlá.

deti95060810
21. dec 2024

by som sa vykašľala na strýka v náladičke... nech je sám keď nevie tolerovaŤ na návšteve vaše jedlo a zvyky...

michaelam2
21. dec 2024

Dopredu by som mu povedala ze musi prist triezvy a ziaden alkohol sa pri veceri pit nebude. Ak by prisiel uz opity tak by som ho rovno vo dverach otocila.

pinkgirl
21. dec 2024

Veď nech príde, pri káve by ste sa s ním mohli v kľude porozprávať. Možno by sa ne ten jeden deň mohol zdržať svojich komentárov. A keď nie, tak mu stále môžeš zabaliť jedlo a poslať ho domov. Nie si zodpovedná za jeho život, že si ho pobabral. Keď sa nevie prispôsobiť, jeho škoda.

olimuc
21. dec 2024

Daj mu fukat… nafuka otocka pri dverach. Mozes mu nieco zabali, ale ked ofrfle tak asi nie. Manzel by asi dostal panvicou po hlave … jeho vlastne deti ho nemusia … asi im v detstve robil peklo, preco sa hra manzel na samaritana ? PS mame podobnu skusenost ale ja som zla a narobim cirkus aj na Vianoce a radsej vyhodim kazdeho ale ja a maly budeme mat pokoj … do pekla pojdem aj tak

7miriam77
21. dec 2024

Nechápem,prečo ho muž pozýval, keď dopredu viete, že príde v naladičke a bude na všetko frflat. Nevidím v Tom žiadny význam, neužijete si Vianoce ani vy a ani on. Ja by som povedala mužovi,ze buď zariadi, aby strýko prišiel triezvy, a ak to nejde, tak nech ani nechodí.

earlgrey
21. dec 2024

Zase kvôli Vianociam niekto bude "trpieť"? veď nech je sám...čo umrie? doteraz nebol sám? alkoholika by som do svojho bytu/domu nikdy nepustila a mohol by mi to aj otec byť...ja nepotrebujem, aby sa moje dieťa/deti pozerali na ožratého človeka a aby mne a mojej rodine znepríjemňoval deň, večer...či sú Vianoce alebo nie...

enmery
21. dec 2024

Iná otazka-Tvoj manžel je kompletný?Tak alkáč je pohádaný s deťmi/prečo asi/ a rozvedený a jemu je ľúto, že je sám?Nech svoju empatiu a filantropiu smeruje inam. V dnešnej dobe má tento človek 1654 šancí na pomoc a zmenu, ale on nechce. Ešte aj príde napitý a má sprosté reči. A vaše deti to musia vidieť. Mne niekedy rozum ostáva stáť.

ahhola
21. dec 2024

Prefackaj svojho chlapa, toto je taky podraz od neho s takym materialom, - to mas darcek? 😅co k vam pozval, ze ty zbehni pod most pre nejaku bezdomovkynu, aby
a., sa uvedomil
b., aby sa ujko mal s kym bavit.

slavka1988
21. dec 2024

Je pekne že manžel mysli na rodinu a nechce ho nechať samého ale by som manželovi rovno povedala že ak príde v ,,naladicke,, a nebude sa chovať ako ma normálne ho vyhod a nenechaj pokaziť Vianoce sebe a deťom .

jamimo
21. dec 2024

treba sa naučiť hovoriť NIE 👆 Ak chcem stráviť sviatky v kľude a pokoji, prah by neprekročil. Ak však trpíš spasiteľským syndrómom a pocitom dobrej Matky Terezy= ak si chceš urobiť zle, kľudne ho privítajte a potom buď nas... tá celé sviatky 🤷‍♀️

koniarova
21. dec 2024

A tvoj muž má všetkých pokope? Načo pozýva alkáča?Aby vlastným deťom pokazil Vianoce? Milujem tieto typy ,v ktorých sa zrazu na Vianoce prebudí spasiteľský duch.🤦

mandzula
21. dec 2024

Moja mama roky riesila dilemu - pozvat na Vianoce sestru, ktora zila v DSS a pokazit Vianoce sebe aj celej rodine alebo si ich uzit v pokoji? Uprednostnila ten pokoj, pretoze sestra bola vecne usomrany, so vsetkym nespokojny tvor, ktory by jej bol vycital aj to, ze sa prejedol, po pol hodine by uz lezal na gauci s tym, ze je mu dlho, nudi sa a treba ho odviezt naspat. Vianoce-nevianoce, treba mysliet hlavne na seba a na svoj pokoj. V prvom rade sprdni muza, ze toto vobec dopustil.

januska12323
21. dec 2024

Strýka aj s komentármi pošli domov, teda to by mal urobiť manžel. Neviem prečo by si mala u seba doma trpieť takého človeka. Dupľom na vianoce

jamimo
21. dec 2024
autor
21. dec 2024

No stryko byval doteraz na sviatky s mamou, manzelovou starkou, ale ta na jar zomrela, takze vlastne toto su prve vianoce, co by ostal sam.
Akoze som tu necakala take komenty, ja ze mi budete pisat, ze sa mam spamatat, ze su Vianoce a nikto nema ostat sam a tak dalej.
Deti mame 5 a 1 rocneho, no ten 5 rocny uz vnima vsetko, o to sa tiez bojim, ako to bude brat.

benit
21. dec 2024

My mame jedneho dobreho znameho, je uz dochodca. Jeho deti pridu tak 3x do roka ked ich pozve, ze im da peniaze a obed v restike. Na vianoce mu zabalim vzdy celu veceru, kolace, ale domov nepozyvam. Kazdy tyzden posielam nedelny obed + kolace. V lete sem tam pride na grilovacku na dvore posediet. Je tuhy fajciar a u nas sa doma nefajci. Chcem mat vianoce v klude a v pohode a nie s " cudzim" clovekom. Je to o rodine. Aj mi ho je luto, ale jeho detom evidentne nie.
Aj muzov sttyko je uz "cudzi", nie je to najblizsia rodina. Poslala by som jedlo a nech si to uzije.

julka188
21. dec 2024

Samý egoizmus a sebeckosť v komentároch... A presne to je myšlienka Vianoc? Tých väčšinových zrejme áno.
Tvoj manžel a aj Ty máte dobré srdcia. Konajte správne.

koniarova
21. dec 2024

@julka188 čiže ma strpieť ožrana, ktorý jej pokazí sviatky? Ty si tiež s tých spasiteľov?

pribinak
21. dec 2024

@julka188 čiže je úplne ok ak bude pri stole strýko pod parou a bude rýpať ? Nevadí že sa na to bude pozerať 5 dieťa?

deedol
21. dec 2024

Keby ste nemali deti, tak este dajme tomu, ze vianoce (aj ked u mna by ani to nepreslo, ale dobre no). Ale k malym detom rypaveho alkoholika nie.

anketkarka
21. dec 2024

Poprosila by som manžela, aby skúsil nenalievať a moderoval večer tak, aby bol kľud. Ak sa to nepodarí, tak nech sa pripraví aj na verziu ako sa strýka zbaviť bez cirkusu, aby vám nekazil sviatky. Čo si manžel navaril, tak nech si pekne uhrá k všeobecnej spokojnosti. Dajte strýkovi šancu, a keď ju nevyužije, tak nech si ide sviatkovať s flašou sám.

luna11
21. dec 2024

Dali ste mu dalsiu sancu a to je pekne. Vopred sa dohodni s muzom na scenari/prqvidlach. Ci sa bude pit doma, kedy a kto ho odvezie a aj scenar ci gesto v pripade vypatej situacie. A dalej sa nestresuj, poruceno Bohu. Ak prekroci hranice, tak ho muz odvezie a ak to dopadne nahodou inak tak super. Je fajn vyzadovat vopred aby bol triezvy. Mozno si navstevu aj sam rozmysli.

dudos
21. dec 2024

Prijala by som ho. Pod podmienkou, že príde triezvy a aj počas chvíľ strávených s mojou rodinou a tak malými deťmi si tú triezvosť udrží. Počas večere a celého pobytu u nás by som vylúčila alkohol.
Neviem či sa ťa manžel pýtal na názor či pozvať alebo nepozvať. Ak nie, tak by bol vážny rozhovor.

enmery
21. dec 2024

@julka188 Dobre srdcia sa dajú uplatniť inde. To hovorím ako človek, ktorý už ako dieťa musel pozerať na ožratého člena rodiny, ktorý zničil aj svoju rodinu a manzelku. Takže keď je toto sebeckosť, som strašne sebecká. Posolstvo Vianoc si vždy o to viac pripomeniem pomocou tým, ktorí to potrebujú a nechajú si pomôcť. Robím to celý rok. Nenechám sa citovo vydierať alkoholikom, s ktorým sa ani deti nebavia a zreklamuje mi všetko pri stole drzo a ešte sa na to majú pozerať moje deti.

earlgrey
21. dec 2024

@dudos Alkoholikovi dávať podmienky? 😃 to nemyslíš vážne...alkoholik sa ti na podmienky z vysoka vykašle...