Ste spokojné s partnermi?

29. jan 2022

Neviem,ako zacat...mozno je chyba vo mne,no mam pocit,ze nikdy si ma ziadny z
mojich partnerov velmi nevazil.Vacsinou som sa prisposobovala a ustupovala.Vyrovnane vtahy so vzajomnou uctou a respektom mi pripadali ako science fiction,ze snad neexistuju.Ze ked je jeden dobry,druheho tym rozmazna a pod.Aktualny vztah trva pomerne kratko,nehodnotim zatial,no z tych predoslych mam obraz takyto.

loliki
29. jan 2022

Ja áno. Ale tu na MK je plno nespokojných. Je to ako v tom vtipe, kde žena mužovi hovorí: No vieš, ja som si manžela vymodlila, tak som spokojná. Ty si sa nemodlil, tak máš takú ženu, akú máš.

autor
29. jan 2022

@loliki 😀

ckocka
29. jan 2022

A vážíš si ty sama seba a dávaš to najavo? Byť dobrý a láskavý človek neznamená nechať zo seba robiť onucu.

autor
29. jan 2022

@ckocka Mozno nie dost,toho som si aj vedoma

ladycat2021
29. jan 2022

Ano som spokojna s mojim terajsim partnerom. To je nebo a zem terajsi a byvaly. Moj ex si ma absolutne nevazil a tento by mi zniesol aj modre z neba ak by sa dalo. 🙂

loliki
29. jan 2022

Nič si nevyčítaj. Nemôže každý pasovať ku každému, preto nemôže byť s každým ten vzťah 50 ročný. Pri spoznávaní ide o to, čím skôr zistiť, prečo ti niekto nevyhovuje. Sú veci, ktoré nie si ochotná tolerovať. Potom sú veci, ktoré sú vítané a sú veci, ktoré dokážeš tolerovať. Toto treba mať na pamäti a v tom neustupovať a neprispôsobovať sa. Keď si niekto robí zo seba koberec, nech sa nečuduje, že sa po ňom šliape. Byť zásadová je dobré, znamená, že nie si kyslá.🙂

21oktober
29. jan 2022

Ja som mala skvelého prvého manžela, a aj druhý manžel patrí do kategórie vhodný na rodinný život.

miadi
29. jan 2022

Spokojna som aj ked mm nie je jednoducha ppvaha a Mozno ani Ja 😃ale to ti nepomoze .. vztah aj ked je este len na zaciatku by mal byt fantasticky. To sa este clovek snazi ukazat v tom naj svetle.., a ak sa nesnazi tak lepsie to uz nebude .

autor
29. jan 2022

Dakujem vsetkym.🙂

emalka
30. jan 2022

Som velmi spokojna. Predosly vztah bol velmi toxicky, takze som si po rozchode dala sakra pozor na to aby som neskoncila v opat v niecom podobnom.
Musis si ty zacat vazit samu seba, nebat sa nastavit si urcite hranice ktore chlap nemoze prekrocit a potom z nich neustupovat. Ak su obaja normalni.ludia, tak neexistuje ze jeden toho druheho "rozmazna" dobrym spravanim a milotou. Preboha ved vo vztahu ma ten druhy nema to vychovavat a drzat v nejakej discipline, ale sa o mna starat a dbat o moje stastie. Radsej budem sama ako s chlapom ktory si chce nieco dokazovat a mastit si ego.
Castokrat sa chlap vyfarbi uz velmi skoro, ale ak ti imponuju tie nespravne veci tak nevidis tie varovne signaly a potom si neskor neprijemne prekvapena. Napriklad vela zenam imponuje trochu "majetnictva" ked si chlap pomerne rychlo akoby vyhradil teritorium a dava najao ze ta zena patri jemu. No a potom su v soku po par mesiacoch/rokoch, ze maju doma chorobneho ziarlivca ktory im obmedzuje zivot 🤷‍♀️

Ak by som mala dat jednu radu: zanalyzuj si svoje predosle vztahy, pozri sa co tie vztahy spajalo, ako sa ti chlapi k tebe spravali, co si robila ty, ako to skoncilo. A potom si stanov pravidla dalsieho randenia ktore neporusis. Napr. moje boli - o svojich ex sa vyjadruje neutralne/v dobrom, viem byt sama sebou a nemusim sa pretvarovat, nevysmieva sa mi z mojich zalub, nema problem s mojimi priatelmi a ak by si aj nesadli tak mi nebrani sa s nimi stretavat, mame rovnake nazory na niektore klucove temy, jeho spravanie a gesta voci mne niesu podmienene nicim co robim/nerobim ja, ma wvoju identitu mimo nasho vztahu, atd. Tohto som sa nekompromisne drzala a pouzivala to ako sito na chlapov. Lebo pravda je taka ze druhy ludia si k tebe dovolia len tolko kolko im dovolis ty.

marca12
30. jan 2022

Na to,aby si mala spokojny vztah,musis byt ty sama so sebou spokojna. Byt sebavedoma,vyrovnana a poznat svoju hodnotu. A ked toto vsetko dosiahnes,nebudu sa na teba lepit nemozni chlapi a ak aj ano,budes vediet,ze takeho nechces. Vo vztahu nema byt nesloboda a ustupovanie. Ma byt vzajomna tolerancia,ucta a verit si. Ja osobne som velmi spokojna s mojim. Milotou a dobrotou nerozmaznas,ved sa budete vzajomne milotou a dobrotou rozmaznavat. ked si najdes spravneho,tak to ide prirodzene,ze ste jeden na druheho mily,dobry. Niektori chlapi sa az vo vztahu naucia byt pozorny a napomocny.

domireb
30. jan 2022

Ono, na tomto mieste to ťažko vyriešiš. Niekedy si stačí prečítať pár diskusií tuto, že aké esá majú ženy doma a hneď je človek spokojnejší. Ale celkovo mám dojem, že ak človek vidí rovnaký problém pri viacerých partneroch, tak to nemusí byť v tých chlapoch, ak máš pri každom pocit, že si ťa neváži, že ustupuješ, tak možno máš väčšie očakávania než ti reálne niekto dá. A to má len také riešenie, že buď z nich zľavíš a povieš si, že toto je taký base, čo chceš a potrebuješ alebo si to s partnerom.vydiskutuješ a ten sa buď bude snažiť alebo nie.

didaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akinomel
30. jan 2022

Mám dlhoročnú kamarátku. Mala manzela dobráka, starostlivého, veselého, prosto krásny vzťah plný úcty a lásky. Keď ako 50 ročný náhle zomrel na infarkt, myslela som si, že druhý taký muž ani nejestvuje. Prešlo pár dlhých rokov a stal sa zázrak 😊, aj ja mám takéto partnera. Nikdy by som si nepomyslela, že taký človek ešte jeden je. Som veľmi vďačná a šťastná. Kiež by každý našiel šťastie, aké hľadá!

emmusska
30. jan 2022

Ono je to casto tak, ze clovek ani nevie co a koho ma doma az kym onho nepride. Kazdy mame nejake tie svoje muchy, su veci, ktore mna vytacaju, su veci, z ktorych ide mm do vyvrtky, ale je to o kompromisoch. O tom, ze sme sa rozhodli, ze chceme spolu byt dobrovolne.

fadama
30. jan 2022

ja som nadmieru spokojná.
Je to môj prvý muž aj posledný, ziadny ex ani nič.
A to niektoré majú aj niekoľko ex za sebou. Ja som si vedela vybrať, nevrhla som sa hneď na prvého.
Proste ten prvý pocit, ze tento je mňa stvorený. 😍😃

janewithane
30. jan 2022

Ano mam doma svoju spriaznenú dušu. Mne skratka nedávalo zmysel zostávať s človekom, zakladať si s ním rodinu ak tam vzájomný rešpekt nie je. Život prináša všeličo preto ho chcem zdieľať s niekým, kto mi ho uľahčí nie skomplikuje.

littlefiona
30. jan 2022

Ja mám tiež skvelého partnera, aj keď aj nasrať ma vie poriadne, že by som ho občas zabila. Ale beriem ho taký aký je, nie je ideálny, ani ja nie som. Ale v tých základných a podstatných veciach je perfektný, je láskavý, dobrosrdečný a na rukách by ma nosil. Som pre neho priorita.

asia83
30. jan 2022

Áno, som spokojná. Čochvíľa mám 39 rokov, je to môj prvý a jediný vzťah, sme manželia, máme dve deti. Pri výbere partnera som uvažovala, rozmýšľala a analyzovala. Nehrnula som sa zo vztahu do vzťahu bez rozmyslu iba preto, aby som nejaký ten vzťah mala. Už pri spoznávaní musíte vidieť, čo je dotyčný zač. Nehrnúť sa hneď do fyzického zbližovania, najprv sa treba spoznávať a spoznať. Počúvať pocity.