Štátnice, depka, finančný stres a nedobré vzťahy doma

verkaveverka
24. nov 2020

Mojou najväčšiu motiváciou je konečne sa dostať z tohto domu a pracovať. Preto sa až panicky bojím, že čo ak to nedám. Už nevládzem žiť v tomto dome, titul a práca sú môj ticket odtiaľto. Je to toxické prostredie. Mám veľakrát chuť vzdať svoj život. Nemám absolútne v nikom oporu, iba sa celé dni učím a stále je toho veľa. Ani neviem čo je pointou tohto, iba som to potrebovala aspoň anonymne dostať zo seba.

karhu
24. nov 2020

@verkaveverka to das, bude lepsie, zajtra sa pomedzi ucenie trocha prejdi💃🍀

marseillefan
24. nov 2020

Držím palce... len to preboha nevzdávaj, už si veľmi veľmi blízko.

janage
24. nov 2020

@verkaveverka a nemáš nejakú spriaznenú dušu (spolužiačku), u ktorej by si sa učila? Prípadne spolu s ňou - navzájom by ste si zopakovali okruhy. Ak máte knižnicu, vedeckú či obyčajnú - zisti či už neotvorili študovňu a možno pár hodín by si zmenila prostredie a by Ti to prospelo. Plus prechádzku aspoň jednu denne. Ak sa Ti nechce bezcieľne - čo tak sa dohodnúť s nejakým susedom, že mu vyvenčíš havka? Alebo urobiť dákemu dôchodcovi nákup v rámci prechádzky.

janage
24. nov 2020

@verkaveverka a mimo temu poznam par ludi čo odstatnicovali na druhy pokus na jesen. Takze ak by sa aj teraz pohorela ešte stale mas jeden pokus

verkaveverka
autor
24. nov 2020

@janage ony sú z východu, statnicovali v júni. Ta prechádzka znie fajn, ale ja na to nemám teraz čas, jednak aj preto, že sa mi vyhodilo akné, bola som už aj u kožnej, beriem antibiotika a nejak sa to nelepsi. Takže kebyže chcem ísť von, musím si dávať make-up a pod. Jedine šťastie mam, že sa teraz nosia rúška, že mi to tak nevidno, ale aj tak sa musím maľovať, keď chcem ísť von. Možno na večer, keď bude tma :D Ja som predlžovala, naschvál som spravila chybu v rozvrhu, aby som musela, lebo ja by som to v tom júni psychicky nedala a aj DP mi zabrala dosť času, ale tu už našťastie mam. Určite si povieš, že blbosť, ale ja som to tak proste potrebovala, potrebujem viac času. Ale aj tak sa mi zdá, že ho je malo.

janage
24. nov 2020

@verkaveverka tak takto daj si rusko, ciapku po celo, kludne aj sal a staci namalovat obocie plus spirala. Ak pojdes za humno, tak ani to. Antibitotika su problém v kombinácii s priamym slnecnym ziarenim priamo na pokozku aj to len niektore - over v lekarni ci cez adc portal ale teraz v zime tiez nevidim prekazku chodit von sa prejst.
Posunula si tak si posunula. ja som v takom tazkom obdobi robila bakalarske statnice, ze som bola presvedčená, ze pridem podakujem zlozim otazky a odijdem. A na same jednotky som skoncila.
A mali sme tiez premiantku co nikdy zo skusky nevyletela a "mila" predsednicka komisie ju nenechala obhajit diplomovku. To dievca skolabovalo.
urob co mozes a na skusky chod, v uplne najhorsom pripade si to zopakujes v septembri.

slobodnamama777
24. nov 2020

No ved uz si pri konci, tak to uz zvladnes a teda drzim palce vo vsetkom, aby uspesne dopadlo a nevesaj hlavu, ako malo casu myslis? Tak to uz chodi proste. Si velmi sikovna, podla mna pojojne pokracuj dalej, je to vypatie síl co prezivas, iste chod s niekym na prechadzku na cerstvy vzducha zozen si vitaminy a skus verit ze nejake stastie sa prihodi a niekde si oddychnes s niekym na nejakej chate, alebo co, neverim, ze nemas kamosku. Tak hlavne sa neuštvi, skolu mozes dokoncit este pat rokov od neukoncenia ci ako, skus si jst spriazenenu dušu, co sa jej moze zdoverit, nejaky zdroj lásky, normalne proste mysli na svoje dusevne zdravie a psychicke, mozno nejaku inu maminu nejakej kamosky, nejaku mudru dobru rozumnu zenu, povedz jej ze potrebujes oporu, no skoda ze vkastni ti nepomahaju, :( skus im naznacit tcoju potrebu co potrebujes, no ked sa ale neda od nich, jedine hladaj nejaku oporu podporu mimo rodiny a iste si velmi sikovna, ze tolko sa ucis a verim ze to je tazké a unavné, ale dosiahnes co nedosiahne teda hocikto