Dobrý večer.
Prosím poraďte mi.......
Takže asi pred rokom a pol som sa zoznámila s mužom ktorý je starší odo mňa o 27 rokov. A čo je zaujímavé od prvého momenta som mala pocit akoby som ho poznala celý život teda doteraz mám ten pocit ..Začali sme byť dobrý priatelia keďže som v zahraničí tak mi to,, padlo vhod,, mať tu nejakého normálneho kamaráta s kým sa môžem porozprávať, ísť na kávu trocha do spoločnosti...keďže som pracovala v jednej krčme a tam som mala šťastie len na otravnych a falošných ľudí a k tomu väčšia časť alkoholici alebo gambleri s ktorými som nemohla očakávať dobré priateľstvo ..Neplánovala som s ním vzťah!!!! O takom niečom som ani nerozmýšľala...Čím viac som začala byť s ním častejšie a častejšie v kontakte sme boli lepší a lepší priatelia aj kvôli tomu že si s ním tak dobre rozumiem toľko máme spoločných tém záľuby... Kým neprišiel moment keď som sa doňho,, bláznivo zaľúbila,, a začali sme spolu chodiť teda ja som naliehala ako som predtým nechcela ísť do toho (nevedela som si to predstaviť kvôli veku) tak mi bolo neskôr všetko jedno lenže on nechcel a odôvodnil to tak, že som veľmi mladá že si zasluzim lepšieho od neho lebo som nenormálne super človek s veľkým srdcom a nechce aby som bola s ním nešťastná ale neskôr som ho presvedčila, taktiež som sa to bála povedať aj rodičom na začiatku to nerozumeli a boli proti tomu lebo ho nepoznali ale teraz je už všetko OK. Čo je môj problém keby mal aspoň o 15 rokov menej by bol naozaj,, ideálny partner,, keďže rozmýšľam aj do budúcnosti mám strah čo bude za 5-10 rokov alebo viacej keďže on to myslí somnou vážne aj ja s ním dozvedela som sa od kamarátky, že ma chce na moje narodeniny (čo bude o chvilu) prekvapiť a požiadať o ruku.. Ja ho naozaj milujem ako ešte nikoho doteraz tak je ku mne pozorný milý skoro sa ani nehadame všetko mi dáva čo len chcem jemu je proste jedno co je s ním ale len aby mne bolo dobre som jeho jediná priorita non stop sme spolu každý jeden deň nikde nejde za kamaratami alebo do baru radšej je somnou to mu je presnejšie proste je mi ako najlepší kamarát, priateľ všetko v jednom aj zato mám ten pocit, že som s ním už oveľa dlhšie ako len rok len sa bojím toho, že ten vzťah poprípade budúce manželstvo nemá dobrú perspektívu do budúcnosti. Aj čo sa týka možno deti lebo ich veľmi chce či je to správne rozhodnutie...Poraďte mi prosím vás kto s tým má skúsenosti čo mám robiť? .A taktiež neverím že by som s niekým iným mohla byť taká šťastná ako s ním neviem si predstaviť ostať bez neho...poraďte mi prosím vás...zúfalá som neviem co je správne rozhodnutie či mám počúvať srdce alebo mozog...
Boze moj, vsak Ti moze byt otcom a potencionálne vášmu dietatu aj dedkom
Toto moze byt tak na cas partner s výhodami, ale nie životný partner
Moj nazor
kolko mas ty rokov? Mladá baba sama niekde vonku...... veeeelmi lahko využiteľna a lahko namotatelna aj na starého chlapa
Ano aj to je pravda ze velmi mladucka sa velmi namota aj na starsieho muza ale niektore nechcu muzov ( chlapcov ) vo svojom veku, taky ani nevedia co vlatne chcu.
aj ked 27 je uz poriadny rozdiel ale srdcu nerozkazes. 😒
Co ti poradit ked sama píšeš, ze si nevieš predstavit zivot s niekým iným 😀
Co sa týka vekoveho rozdielu je velky, ty este budeš mlada a on uz bude dochodca mozno so zdravotnými problémami, možno nebude moct pracovat - zivit rodinu, nebude tolko vladat atd. Ale ak sa mate radi tak prečo nie, je to tvoj zivot a je len jeden ak si myslíš, ze toto všetko ustojiš tak prečo nie. Aj moja oblubena spevačka Celine Dion mala muza o 30 rokov staršieho...hoci pred 50tkou ovdovela tak spolu prezili pekny zivot, takze sa to da.
@dominika123567 vies co.ked si to s mim uz zacala.tak si to aj dokonci.Zoberte sa .porod mu deti.trocha pozite a potom mu rob opatrovatelku.Ja sa ozaj cudujem babam ze nemaju kusok zdraveho rozumu a balia sibtakychto dedkov aj ked tvojek strany akonpises to bolo uprimne a keby si jobtak milovala tak sa nad tym nerozmyslas ci ano alebo nie a tem tvoj prietel by mal mat toez stipku rozumu a nie balit zeny vo veku ich dcer.to kebtiez charakter.
@pribinak jako ze mladu nenajde??? Zašuštia eurače, zaleskne sa kreditka a ked vyzera aspon ako tak k svetu muži starnu inak ako zeny a mnohí tí 50 tnici su sympatick.....tak najde aj na kazdy prst jednu... 😀 😀
@lucinka511 velmi tazko sa po tebe cita 😀
@fadama ja viem.pisem zo samsungu.tu je ozaj na prt klavesnica.teraz vynimocne somnsa posnazila☺
@lucinka511 no lepsie 😀 😀
@sardinka336 ano muzi maju vyhodu.tibsi zbalia aj v 40 .20 rocnu.bohuzial.my zeny to mame horsie. o 40 zakopne malokto.lebo ti 40 sa obzeraju po mladych mlatkach.
@dominika123567
a Kája Gott? aha ho..deduško za zmohol na dve deti...aj daším známym chlapom v šoubiznise v 50tke hrablo a začali nanovo vetrať tenky..
neviem či sa ti jedná aj o zabezpečenie,ked píšeš že ti dá všetko čo chceš,lebo to u ženy zaváži asi najviac, pri rozhodovaní...
ak by mal 50, bol slobodný,bezdetný a býval s rodičmi,tak to by bolo na diagnozu...
ak je rozvedený a má dospelé deti a oni s tebou problém nemajú,tak nemáš čo riešiť...tak isto aj tovji rodičia sa s tým zmierili...
si na konečnej ceste pre zásnubami a ty sa pýtaš úplne cudzích ľudí čo máš robiť...mala si sa to pýtať,ked si ho s poznala..už je neskoro lámať dedkovi srdce..
Nevieš si predstaviť život s iným, lebo si s iným nikdy nežila. Nevieš aké je to, mať vekovo primeraného partnera, s ktorým chceš žiť spoločný život. 27 rokov je sakramentsky veľa. Ak máš 20, on 47. Budiz. Keby si aj dnes otehotnela, on bude dôchodca skôr, ako budeš mať doma pubertiakov. Takže pubertaci, dedko a ty ťahať financie aj domácnosť. Skvelá vízia mat toto v 35ke. A skôr ako budeš v menopauze, budeš vdova. Možno ešte skôr, ako deti skončia školu, keď sa s nimi nepoponahlate okamžite.
Ak máš nebodaj 30 a tvoj chlap ťahá na 60, tak tam už je všetko márne, našla si si dream job neplatenej opatrovateľky z lásky.
@sardinka336 to je sice velka pravda co pises, ale to uz nie je cista a nezistna laska z hlbky srdca ako pise autorka,
@dominika123567 Laska je jedna vec, druha vec je realita. Je len minimalne mnozstvo vztahov, ktore naozaj vydrzia, s takymto vekovym rozdielom. Je to jednoducho prilis vela.
Ja uz som asi stara, ale pride mi proste podozrive, ze nejaky o 27 rokov starsi, no nech ma aj 47 a ty 20, ma vobec o taku mladu babenku zaujem. O com sa rozpravate? Ake spolocne zaujmy mate? Zijete spolu? Ja mam teda len cosi vyse 30, ale uz teraz je priepastny rozdiel medzi mnou a mojim napr. o 14 rokov mladsim bratom. Nie ze by sme si nemali co povedat, ale nasa komunikacia spociva skor v tom, ze ja mu radim, co ma ako urobit alebo ako som co v zivote doteraz riesila ja. Ale to nie je vyrovnany vztah, to je vztah skor rodic-dieta.
Dalsia vec, ma minimalne 45 (dufajme 😀) a ziadnu rodinu? Dalsia kontrolka by mi blikla. A man in a certain age without a family is a bad thing. 🙂 Rozvedeny OK, po dlhom vztahu OK.
On to naozaj moze mysliet uprimne a ty tiez, ale je nacase zlozit ruzove okuliare. Mozte si uzivat, mozte spolu chodit, ale prebohaziveho nerob si s nim dieta a nevydavaj sa. Na to mas kopec casu. Je to lakave, je to zakazane, je to nieco ine ako doteraz. Ale nesie to so sebou aj nasledky.
Ak on nie je totalny sebec, tak to pochopi skor a odide ti zo zivota, aby si ho mohla prezit s niekym, kto tu bude aj pre teba. Nielen ty pre neho. Pretoze o takych 15-20 rokov budes akurat opatrovatelka ak nie vdova. Od urciteho veku ti uz nebude moct ani pomahat s pripadnymi detmi. Nebude moct alebo nebude chciet, ono je to prirodzene aby sme sa pochopili. Ja svoje deti milujem, uzivam si to a vsetko, ale uz teraz mam take radostne myslienky, ake to bude, ked budeme zas len my dvaja. To u teba nehrozi.
Pouvazuj o tom hlavou, nie srdcom alebo inymi vecami 🙂 Citim z teba obrovsku naivitu a zalubenie. Je to krasne, uzi si to. Ale pouzivaj ochranu, neviaz sa prilis a nezatvaraj sa pred svetom. A bud sebec aj ty. V tvojom veku na to mas plne pravo.
Daj si nejaky horizont, napr. 3 roky spolocneho byvania. Ak aj potom budete taki zalaskovani, tak OK. Sama uvidis, ze skutocny zivot je o niecom uplne inom ako vylety, peniaze a romanticke vylevy.
Vela zdaru.
za mna svadba urcite nie, ved si to predstav fakt o tych 5 rokov, ved by Ti mohol byt otcom, ale do buducnosti ak budu deti, tak sa budes musiet starat o vsetkych, lebo ako to tak byva pridu aj choroby, on bude na dochodku, cize ani ten prijem nebude taky ako by si potrebovala.... nevieme ako je financne zabezpeceny, ci ma nejake deti a pod. mam kamaratku, ktora ma manzela starsieho o 18 rokov, vydavala sa ako 20 rocna, ma 2 deti, ked uz boli vacsie, uz sa im ani tak nevenoval, uz chcel byt len doma, dovolenky si proste odtrpel, a to vies deti.... kruzky, zaujmy....a on uz papucova kultura a aj tie zdravotne problemy sa pridruzili... a tiez boli veeeelmi zalubeny
@dominika6 ale Kaja ma lovaky a uz teraz ivanka sa onho staratvtak moze.esteze je zdeavotna sestra☺
@dominika123567 pocuvala by som srdce 🙂 .
Pokial ho milujes chod do toho, pokial vahas nad tym ci ho milujes chod od toho skor nez ta poziada o ruku.
Na to, ze s najvacsou pravdepodobnostou umrie skor ako ty vobec nemysli. Je vela pripadov, kde sa ludia dozili sotva 20 rokov z dovodu choroby alebo nehody (jeden den tu sme a druhy tu uz byt nemusime, netyka sa to iba starych ludi). Poznam dvoch ludi, ktori maju nad 90rokov a su vdaka sportu a zdravemu zivotnemu stylu vitalnejsi ako niektori teenageri. Kazdy je iny a vzdy sa moze v zivote nieco nepredvidatelne stat.
Vsetko ma svoje vyhody i nevyhody, aj chodenie so strasim muzom ale aj chodenie s rovesnikom. Podla mna je hlavne to aby ste mali rovnake priority a aby ste medzi sebou vedeli komunikovat.
Mám už viac rokov, trúfam si tvrdiť, že už som nejaké somariny v živote porobila, niečo zažila a podobne. Starší partner ako taký je OK. Starší partner, ktorý by však mohol byť tvojom rodičom je už pre mňa za čiarou. Ale to je pre mňa. Ty s tým budeš žiť. Ty sa musíš rozhodnúť.
Ak ste od seba vzdialení pôvodom a ešte aj vekom, možno je zo zažiatku strašne zaujímavé objavovať rozdiely a nachádzať v tom druhom exotiku. Avšak to nič nemení na tom, že máte strašne málo sytčných bodov. Žiadny základ na ktorom môžete stavať. Samozrejme, je množstvo ľudí, ktorí to zvládli, ani nevedli ako, ale oveľa viac ľudí je tých, ktorí si na tomto nabili hubu.
Si pripravená, že ti budú hovoriť napríklad zlatokopka? Je úplne jedno, koľko má tvoj objav na účte, toto je prvé, čo ľudí napadne. To že ti konkrétne tento starší pán vyhovuje, nebude prvou myšlienkou nikoho. Vždy budú premýšľať, čo je za tým. Máš nejakú úchylku, alebo ti chýba otcovská postava, alebo potrebuješ jeo byt, dom, peniaze. Takto ľudia premýšľajú.
Deti.. Pozri si toto, je to pekne zhrnuté http://www.ceskatelevize.cz/porady/10399366967-...
Ak by som pred týmto rozhodnutím stála ja, nešla by som do toho.
Ale stojíš pred ním ty a ty vieš, ako sa rozhodnúť.
ludia sice hovoria, ze na veku nezalezi ibaze v praxi myslim ze je to trosku inak. Mam znamu ktora si nasla partnera ktory je od nej LEN o 16 rokov starsi a poviem ti ze uz to citi. Uz sa mi chodi stazovat, ze ona chce niekam ist on nikde. Ona si chce nieco pekne kupit obliect, on jej povie nech zbytocne nerozhadzuje peniaze ze treba setrit a odkladat si na pohreb... nechcem ta ani stresovat ani nic, ale aj takto to chodi 😖
@lucinka511 no ja by som nechcela meniť plienky deťom aj mužovi naraz 😀
nemam osobnu skusenost, len v rodine. svagrina odisla v 18r do zahranicia pracovat, nasla si partnera ktory je vo veku jej otca (presny vekovy rozdiel vlastne ani neviem). uz su manzelia, maju dve deti (10r.,5r.) a klape im to.
len co ja napr vidim ze s cim musis pocitat ze vekom ten partner bude taky "komodnejsi" - proste menej energie, svoj klud bude chciet, nebude mat tolko energie ako 30-rocny, co vsak neznamena ze nemoze byt plnohodnotny partner a otec.
ja napr osobne si neviem predstavit ze by som mala sama o tolko starsieho partnera.
ty sa vsak musis rozhodnut sama.
27 rokov je privela na celozivotny vztah. Na druhej strane pri priemernej trvanlivosti vztahov 7-10 rokov je to moznost s dotycnym zazit pekne chvile, mozno krajsie ako s mladsim ale magorom, aj v pohode zacat nanovo. To nikto nevyriesi za Teba, to si musis v hlave usporiadat sama.
Pozri, v drvivej väčšine ti tu každý viac alebo menej slušne povie, či si normálna, tipujem, že na druhej strane už budú padať úvahy o stužkovej 😉
Ďalej sa tu dozvieš, aký "očistec" ťa bude čakať, ak to riskneš a pôjdeš do takého vzťahu....
Nik ale nevie koľko máte rokov, koľko ste spolu, či bývate spolu, čo ste prežili, neprežili, .....fakt ti budú naše reči na niečo dobré?? To fakt by si sa rozišla, alebo zišla s niekým len preto, lebo to vravela tisícka odborníkov na MK?
Ty sama najlepšie musíš vedieť aký život a s kým žiješ a chceš žiť....
@fadama Ja mám 23 rokov a partner 50 koľko máš ti rokov to je rozdiel medzi vami len 12 rokov to nije také strašné ale 27 rokov je už veľmi veľa nie? Všetko je v poriadku len sa bojím veľmi budúcnosti možno za 10 rokov bude všetko inak neviem co mam robiť. A ako dlho si ti s partnerom?
@dominika123567 tak to je priepastny rozdiel....o 15 rokov bude on dochodca a ty zena viac menej v najlepšom veku. Tak to s nim skus, uvidiš ako vam to bude klapat a čas ukaze či je to perspektívny vztah alebo nie.
@dominika123567 Ahoj jednoznacne pocuvat srdce.
Kolko mas rokov ?
Moj je odomna starsi sice "len"o 12 rokov ale ked to pocula moja mama tak veru ze nebola spokojna ale po case povedala ze lepsieho som si nemohla najst. Teraz sme spolu 12 rokov a planujeme svadbu.
Ak sa lubite nieje co riesit, drzim vam palce.