Starší partner a moja rodina

15. mar 2022

Ahojte, chcela by som vedieť váš názor alebo pohľad na môj prípad, prípadne nejakú radu. Mám 23 rokov a som študentkou VŠ (do konca štúdia mi ostáva ešte rok). Doteraz som bývala na byte v prenájme v meste kde študujem ale o mesiac odchádzam a ďalší školský rok už nebudem na žiadnom ubytovaní kvôli škole keďže do školy už reálne chodiť nebudem pretože budem mať už len prax v mieste bydliska. O čo ale ide. Mám priateľa s ktorým som 2 roky. Naši doma o ňom nevedia, vôbec že sa s ním stretávam nakoľko to nemajú odkiaľ vedieť, nepovedala som im to. Väčšinu času som bola na byte v meste kde mám školu a keď som nebola tu tak som chodila za priateľom. Priateľ má však 40 rokov (áno viem, že tam je väčší vekový rozdiel). Domov som chodila tak raz za 2-3 týždne aj to len na víkend, inak som bola väčšinou cca 3 dni v škole a 4 u priateľa (keď sa chodilo prezenčne). Problém je ten, že keď odídem už z tohto bytu v meste kde študujem, neviem ako to "vybaviť" doma. Viem, že naši by boli proti, kebyže im poviem, že mám staršieho priateľa aj keď si perfektne rozumieme a vieme spolu fungovať (boli/sú časy keď som/bola s ním napr. mesiac-dva vkuse - keď sme mali školu online a ja som bola akoby v tom prenajatom byte - akurát sem-tam som išla napr. na 2 dni domov sa ukázať) a keďže ho z časti aj poznajú tak viem, že by nesúhlasili aby som s ním mala čokoľvek spoločné. Otázka je, čo mám robiť keď chcem byť s ním, ale bojím sa toho čo by na to povedali naši doma. Určite by mi zakázali sa s ním stretávať s tým, že dokým žijem pod ich strechou a živia ma tak budem robiť tak ako oni chcú a podobné argumenty.
PS 1: Naši ho nemajú radi kvôli povesti jeho ex manželky - je známa po celom meste a okolí, čiže jeho priezvisko je dosť známe (nebola to práve najlepšia žena, dôvod rozvodu: zistila že je na ženy a s jednou doteraz aj žije).
PS 2: Moji rodičia pracujú na vyšších postoch a majú tiež svoje "meno" tak sa boja aby som im ho nezničila tým, že by som sa nedajbože vydala za neho a bola spojená s menom, o ktorom nekolujú pekné veci. Asi pred rokom som im doma len tak jemne naznačila, že sa bavím s tým a tým chlapom (nehovorila som, že je medzi nami niečo viac) a už vtedy ma odhovárali a "zakazovali" mi sa s ním rozprávať a stretávať pretože by to poničilo ich meno.

0silvia0
15. mar 2022

Akoze co chces pocut? Tu su len 2 moznosti. Zatajovat alebo sa priznat, nic ine.

oli2782
15. mar 2022

Ich dom, ich pravidlá. Odsťahujte sa s priateľom spoločne do podnájmu.

kittykat22
15. mar 2022

uvedomujes si, ze ked ty budes mat 43 - co je pomerne mlada zena, on bude mta 60 - a to je smer dochodca? Chapem tvojich rodicov, ze nebudu zdielat tvoje nadsenie z partnera. Ako to mate socialne? Ty zapadas medzi jeho kamaratov a on medzi tvojich? Alebo ste izolovana dvojica?

janewithane
15. mar 2022

A čo ti bráni sa osamostatniť?

h2
15. mar 2022

Nechápem, ako poškodí meno tvojich rodičov exmanželka tvojho priateľa.

autor
15. mar 2022

@kittykat22 áno ja si ten rozdiel uvedomujem. On je športovec, na svoj vek vôbec nevyzerá a energie má niekedy aj viac ako ja. Mala som aj snahu sa zoznámiť sa rovesníkmi alebo proste s chlapmi môjmu veku blízkymi ale s nikým som si nerozumela a ani si nerozumiem. Mám to tak bohužial či už s babami alebo s chalanmi. Proste osoby v mojom veku +/- napr. aj 7 rokov no nerozumiem si s nikým tak. Začneme aj debatu ale po pol hodine si nemáme čo povedať zato s priateľom sa vieme rozprávať celé hodiny každý deň. Sme skôr izolovaná dvojica ale tak ja s jeho kamarátmi problém nemám (poznám skoro všetkých) a on s mojimi tiež (aj keď mám popravde len jednu kamošku a jedného kamaráta ale sú vpohode s ním)

eeffka
15. mar 2022

@h2 v Gadžoviciach je zivot kruty 🤦‍♀️ " ponicim meno rodicom na vyssich postoch" neverim co citam

autor
15. mar 2022

@h2 no nechápem popravde ani ja ale mama to stále spomína. Jeho ex sa pohybovala v podobnej sfére ako moja mama čiže asi by jej vadili klebety a ohováračky že čo to ma za dcéru atď. pričom mama pracuje v meste a stretáva sa s dosť veľa ľuďmi. No neviem ... pred rokom ako som spomínala čo som doma naznačila že sa s ním bavím tak už vtedy mama na mňa vybehla, že počula hento a tamto a klebety už išli a od pravdy mali riadne ďaleko

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. mar 2022

@janewithane osamostatniť sa nemám problém. Peniaze mám pripadne priateľ má vlastný byt, dobrú prácu, ja by som si po škole našla prácu tiež relatívne hneď nakoľko mám už niečo dohodnuté skrz prax. Problém by bol ale ten, že nechcem poničiť vzťahy v rodine keďže s našimi dobre vychádzame a viem, že toto by bolo pre nich asi blestivé.

danica2711
15. mar 2022

a čo je také strašné na tom, že jeho bývalá žena zistila, že má inú sexuálnu orientáciu, že kvôli tomu musí byť v klaitbe aj jej bývalý manžel? Ak tvojim rodičom vadí hlavne toto, tak majú značne malomeštiacke názory. Myslela som, že im viac vadí ten vekový rozdiel.

pokojvdusi9
15. mar 2022

Moj znamy ma 63r. a manzelka 40r.Sportovci,deti nemaju no pohlad na zivot a priority sa u nich casom zacali menit Viac by do tohto vztahu nesiel ako povedal.

autor
15. mar 2022

@danica2711 vadí im aj ten rozdiel a na jeho ex im nevadí jej orientácia ale veci, ktoré "vystrájala" v práci, ako sa reprezentovala atď., o jej orientáciu tu vôbec nejde ... to som sem napísala preto, aby nemali niektorí otázky typu: keď má toľko rokov a je sám tak na to bude nejaký dôvod ...

autor
15. mar 2022

@pokojvdusi9 nehovorím že nie, môže sa to stať aj nám, ale tak bohužiaľ ja si s ľuďmi v cca mojom veku nerozumiem. Pred ním som mala 2 vzťahy. Jeden chalan o 5 rokov starší, druhý o 7. No nevedeli sme spolu komunikovať, nie to ešte fungovať. Keď som aj bola z niektorým z nich napr. na 4-5 dní tak po prvom dni už som mala taký nepríjemný pocit miestami nech už to skončí lebo proste s tou osobou už byť nechcem. Pri terajšom priateľovi to takto vôbec nemám. Vždy sa teším keď ho znova uvidím, keď budeme spolu a keď ho pár dní nevidím tak sa nemôžem dočkať až sa stretneme. Skrátka úplne iný pocit. Písalo mi aj niekoľko chalanov či sa nestretneme a nezájdeme na kávu pokecať alebo sa niekam prejsť. Pár krát som bola s nejakými chalanmi napr. na hodinku sa prejsť niekam a pokecať ale už po pár minútach som cítila taký ten diskomfort a nechuť tráviť s danou osobou čas a znova sa stretnúť. Boli to chlapi v cca mojom veku čiže mala som snahu sa spoznať aj s niekým môjmu veku blízkym no nejde to.

marca12
15. mar 2022

Co ma tvoj priatel s tym,co vystrajala jeho zena? Bud zabojujes za vasu lasku a postavis sa zanho alebo posluchnes rodicov,nie je ina cesta.

matullienka
15. mar 2022

@marca12 písala, že on má svoj byt a ona bývala v podnájme či ja som to zle pochopila?

Každopádne ak ti je s ním dobre tak sa priznaj a začnite spolu normálne fungovať. Rodičia budú proti ale ich to časom prejde. Žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa uvarí

autor
15. mar 2022

@matullienka áno priateľ má svoj byt a ja som bývala v podnájme aj teraz ešte bývam do konca apríla.

babulkomale
15. mar 2022

Rómeo a Júlia 🤦😃

autor
15. mar 2022

Jeho ex sa odsťahovala k novej priateľke pred 4-5 rokmi len z nejakého dôvodu má ešte nejaké veci u priateľa v byte a nechce si ich vysťahovať. Mňa nemá rada jeho ex (dôvod neviem) a občas ho otravuje s hlupostami. Vypisuje mu aj keď len smajlíky alebo somariny. Niekedy sa mu ona neozve aj pol roka a potom keď už sa ozve a môj priateľ jej napr neodpíše hneď na správu alebo do pár hodín (nejakú nepodstatnú napr aké je tam u vás v meste počasie lebo chce ísť s tou svojou do mesta a nevie ako sa má obliecť alebo či nevie či nemajú niekde zľavu na niečo) tak hneď je nervná a píše mu ďalšie a ďalšie správy že prečo ju ignoruje, prečo jej nedvíha telefón (priateľ a telefón nie sú veľmi kamaráti, keď nemusí mobil nepoužíva). Nechápem úplne jej správanie. Dávnejšie si bola u neho pre poštu keďže trvalý pobyt si odmieta zmeniť a stále ho má v partnerovom byte takže pošta jej chodí tam a keď videla že tam mám u neho veci tak hneď začala na mňa nadávať pred partnerom že čo tam robím, že tam nemám čo hľadať atď. ja som tam vtedy nebola len priateľ mi to hovoril. Je to zvláštna žena a nečudujem sa niektorým klebetám ktoré kolujú o nej.

kornelies
15. mar 2022

Existuju iba dve moznosti. Zostat s nim alebo s rodicmi. Neexistuje stredna cesta. Rodicia zostanu rodicmi naveky, neopustia ta a podporia. On zije pre pritomnost, vie, ze tvoji rodicia budu proti vasmu zvazku. Srdce hovori, ze ho milujes. Cervik pochybnosti je v hlave. Bude postupne hlbit vacsie jamy pri jeho kazdom prehresku voci tebe.
Moj osobny nazor-preco si komplikovat zivot so starsim, rozvedenym muzom. Radsej s 30 rocnym, slobodnym, ktory si do vztahu nenesie tazky zivotny naklad.

eeffka
15. mar 2022

Moja zlata tak ten tvoj zazrak je obycajny druk. Precitaj si ako s nim exka dokonca lesbicka toci. To o toto stojis? Kkso ja som jeho rovesnicka ale zaujem nula, ved on je uplne nemozny, tak ale ty si este mlada a naivna

Len aby si vedela, zrusenie trvaleho pobytu je jednostranna zalezotost majitela bytu asi tam 15minutova. Jaaj a blokacia exky asi5sec.

ivka_3335
15. mar 2022

Uplne suhlasim s eeffka. Si s priatelom 2 roky a on si stale vypisuje s byvalou? Dokonca byvalka ma unho veci a trvaly pobyt? Ved to smrdi na kilometre. Mozno sa ti tak paci lebo ma vlastny byt, pracu, je k tebe mily atd. Ale to ti vobec nevadi, ze sa nevie odputat od byvalky? Dalsia vec, vies si s nim predstavit zalozit rodinu? Jasne, ze nemusis chciet deti, ale predpokladam, ze ak chces, tak az po vyske, plus si najst pracu, zapracovat sa a az potom na matersku. Budes mat tak 27-28 rokov, on 45. Myslis, ze bude chciet v takom veku vychovavat dieta? Uf, velmi dobre zvaz, ci ti to stoji za to.

1234321
15. mar 2022

Mna zaujíma, akú prácu majú tvoji rodičia. Vyššie posty.

janinah
15. mar 2022

Rodičia majú pravdu.raz na to prídes.Toto nie je chlap pre teba.

andreatytler
16. mar 2022

To nie je spravne ze tvoj priatel si stale pise s ex. Nepoviem ak by riesili nieco koli rozdeleniu majetku, ale prkotiny ze ake je pocasie? Zadany chlap si nema co vypisovat s inou zenou (aj ked je to jeho ex). Ani to ze ma u neho veci alebo trvaly pobyt. Trvaj na tom ze s tym prestane a vystahuje ju.
Rodicom povezd pravdu a potom znasaj nasledky. Bude asi burka, ale prehrmi. Prestan sa hrat na schovavacky a zacni zit svoj zivot. Teraz ho nezijes, iba si ho potajomky kradnes.

liljana
16. mar 2022

Je lepsie, ak budes 5 rokov stastna so starsim, ako nestastna s rovesnikom, ak si s nimi nerozumies. Len vyckajte s detmi, alebo max jedno. Ak ta dobehne predsa len tuzba byt s vekovo primeranejsim, aby si to nezistila po troch detoch.

co_co
16. mar 2022

Pozri ide o to ako si ten vztah obhajis, ak vam je spolu dobre tak to jednoducho neries a ani tvoja rodina by to nemala riesit. Lebo vies ako sa hovori ze bolu su a budu a to ci ich bude tvoja rodina pocuvat a alebo ignorovat je na nich.

stary_ujco
16. mar 2022

Hej, bývalá je lesbicka a on jej chudak nevie ani zrusit trvaly pobyt. Predpokladam ze tym padom este za nu plati aj smetie a prebera jej uradne zasielky. 5 rokov ma u neho svoje veci, mozno este aj zubnu kefku...
O motivácii 37 rocneho chlapa klofnut si 20 rocnu vysokoskolacku si mozeme mysliet svoje, ale tak budiz. Laska je laska...

zoeeoz
16. mar 2022

A aké intelektuálne debaty vedieťš s tvojim vyvoleným, ktoré nemôžeš viesť s ľuďmi do 30ky? Podľa mňa si nechceš rozumieť s nikým iným lebo není možné aby ti všetci v tvojom veku +trochu viac nevyhovovali..keď sa chceš starať o dôchodcu o pár rokov tak do toho, ak ti za to stoji tak sa prestaň držať sukne rodičov a byť pohodlná a osamostatni sa .. keby si z neho bola taká paf tak to je prvá vec co urobíš a ideš slepo za láskou ale tak evidentne ti je u vašich dobre.. tvoj dráhy ma 40, ak chce 23ku tak nech sa aj trochu postará a pomôže ti na začiatku ak ťa aj on tak strašne zboznuje

babulkomale
16. mar 2022

Trvaly pobyt rusi majitel bytu, nie ze ona si ho odmieta zmenit. Pozerala si na katastri ci je byt vylucne jeho? Aby ti este micelarna voda nelietala z balkona ked je exka taka agresivna a nezmierena s rozchodom.