chcela by som sa opytat mamiciek ci sa staraju ich partneri,manzelia o svoje deti...lebo asi večšina mužov nema na deti čas a my si nemame ani kedy odychnut...
@janulka2370 môj mi pomáha v rámci možností...ja ho chápem, že chodí z práce unavený, veď nás živí, zarába korunky, ale tiež má toho za celý deň chudák dosť...Ja teraz čakám druhé, tak bývam dobre unavená, najmä večer, ale vravím, aspoň večer mi pomôže malú okúpať, pohrá sa s ňou, aj ju uloží do postieľky, keď zaspí pri nás v posteli...Aj cez víkendy sa jej venuje, takže ja sa až tak sťažovať nemôžem..
@janulka2370 moj sa tiez stara dokonca stava v noci k malej a v ten den ked idem do prace ju v noci aj nakrmi a postara sa kompletne ked som v praci...
@janulka2370 u mna je to najlepsi tato na svete 🙂 pride z roboty a prebera celu starostlivost o malu. Zahra sa s nou, okupe ju, ulozit je moja starostlivost lebo mala by nezaspala potom este aj hodinu... 🙂 cez vikend si planujeme vzdy nejaky rodinny program...ci uz vybehnut iba do parku, na ihrisko, nakrmit kacky alebo nastartujeme auto a ideme niekde inde. Skratka velmi sa stara o nas a ja sa nemozem na nic stazovat 😉
@janulka2370 moj bol s malym na rodicovskej miesto mna..takze niet co dodat...ja som sice bola doma, teda to nebola taka rodicovska pre neho ako pre zenu, ze domacnost aj dieta aj vsetko..ale to dieta to bolo na 100%..
Ja som svojho partnera bravala na kazde sono, pripravu na porod, potom bol i pri porode i ked tyzden pred nim odpadol a rozbil si hlavu pri odbere krvi, no zvladol to a do teraz sa pysi tym, ze ako prvy mal na rukach naseho syna. Od prichodu domov som ho ucila kupat, prebalovat, i ked sa bal no povzbudeniami, tym, ze to je aj jeho syn to zvladol. Maju krasny vztah, kupa ho, prebaluje, uspava, krmi je jednoducho plnohodnotny rodic ako ja. Ked som unavena a poviem mu zahra sa s nim, je proste uzastny. Kazdy den sa striedame jeden kupa druhy vari kasu a uspava. Vela krat mi zato podakoval, ze prave to, ze som ho za nic nehresila ked nieco nespravil dokonale, a ze som mala trpezlivost mu vsetko sto krat ukazat mu dalo titul tatina a super partnera, ktory mu pravom patri. Milujem ho a dakujem za to, ze mi pomaha...<3
@janulka2370 no to Ti asi velmi psychicky nepomohli zatial, co? 🙂
tak mate asi dobrych manzelov lebo moj sa o nich nestara lebo jeho veta je chodim do roboty a nosim domov peniaze.ja by som tiez chcela aby sa trosku staral o maleho zavidim vam.ja mam dvoch synov jedneho 6roč.a druheho 14mesač.a ten mi dava zabrat a v noci mi zle spava.a potom som aj ja cely den nervozna 😢 a popritom kazdy den upratat navarit atd
ani ja sa nemožem stažovat 🙂 zatial to vyzerá tak, že to nebude problem skoro každej ženy 🙂 🙂 musíš ho viac zapriahat 🙂
@janulka2370 ale ved manzelov si vyberame my..... a ano, mam skveleho manzela a takeho ako popisujes, by som si ani nevzala..... som zvedava, co povie (alebo vravel), ked budete äalebo stechodili) chodit do rpace obaja...potom sa o ne bude podla jeho logiky starat kto?
@janulka2370 ved kašli na varenie a upratovanie, mužovi povedz, že ked on chodí do roboty, tak ty si mama a tým to pre teba hasne... staráš sa o deti??? staráš... ostatne nech ta nezaujíma, nech si starký operie, navarí, uprace....
ja som si myslela ze existuju aj taky muzi len moj taky nieje skoda
@tehulka2011 nie ale nevadi rada si prečitam
@kalifa28 aj take uz u nas bolo ale on je živitelom rodiny tak ja sa ma starat o domacnost a deti
@fidka79 aleee je len to tu nenapisu
@janulka2370 keby to tak u kazdej bolo, to by bol teda pekny pruser..... ako pisem, ja by som s takym ani rodinu nezalozila, keby mal taky byt...
Ja patrim asi k tym stastnejsim, lebo my si starostlivost delime 50:50. Je schopny vstat k malemu aj niekolkokrat v noci, ked treba, aj ked ide dalsi den do prace. Tak isto ho vezme von, ked treba, pohraju sa, urobi mu jest. Ale varenie, upratovanie, pranie, to je len moja parketa.
@janulka2370
a ty nevieš, že tu skoro všetky mamičky majú neskutočných supermanov manželov, ktorí zarábajú neskutočne veľa peňazí /viď všetky tie albumy s oblečením, zariadením, autami a podobne ... /, starajú sa o domácnosť, manželku, deti ... z práce sa pomaly už ráno vracajú čo najrýchlejšie domov, aby sa venovali len manželke a postarali sa o dieťa, nech si manželka oddýchne a popritom samozrejme navaria a upracú a ešte aj v noci vstávajú k dieťaťu .... a tak podobne 😀 😀 😀
samozrejme sú aj výnimky ... a medzi nimi je aj tvoj manžel ... 😉
neboj, určite sú aj takí ako tvoj, len ti to tu nik nenapíše ... lebo to nie je na chválenie 🤐
aj u nás to funguje asi takto
😀 😀 😀
ani u nas to nieje problem... aj vdaka praci aku ma moze s nami travit viac casu, dva dni robi a dva dni volno... sme zohratý tíííííím by som povedala, samoska ze ked vidim ze je unaveny tak oddychuje a to iste robi aj on pre mna cize.. ja som mu vdacna za vsetko.. uz len to ze od zaciatku tehu bol somnou na kazdej kontrole a niekedy tam bol frmol ze sa fakt nedalo aby siel dnu a videl ultrazvuk, cely den bol chudacik smutny z toho 🙂 mam uzastneho priatela a snad mu to vydrzi co najdlhsie..samozrejme ze su aj zle dni ako vsade.... ale tie dobre to vzdy prebijú 🙂
dopriala by som kazdej zene super chlapa.... moj byvaly bol totalny despota ktory nevidel nic ine okrem seba a mamicky a zozral mi nervov asi za sto zien ..... nastastie som sa spamatala..sice neskor ale predsa.... davno nezijeme v storoci kde ma byt vsetko na zene a chlap si pride z prace a vylozi si nohy... to isto....
@aknaj dakuuujem 🙂
@janulka2370 No, ja mam druhého partnera a možem porovnať. Ex bol asi ako tvoj, kedže nevedel v tom čase zarobiť peniaze, tak išiel na matersku a malú chodila varovať svokra. S terajším partnerom mam 5 mesačnú dcéru a ked je doma, tak s nou trávi cas, buď spi alebo pestuje, ani kúpanie mu nerobí uz problém. Este kojim, ale výživu uz jej dáva pomaly. Ide mu to.
@ ked sa niekam ide, tak to je aj u nás tak 🙂))
@fidka79 v nasom okrese si pracu aj tak nenajdem aj ked budem doma co by mesiac.
@janulka2370 ahoj ja nevidím dôvod prečo by sa o dieťa mala starať iba žena, dieťa je predsa oboch, dvaja boli pri jeho splodení a tak by sa obaja mali rovnakým dielom deliť o starostlivosť o dieťa. Ja som nastúpila do práce keď mal mladší syn jeden a pol roka (musela som pokiaľ som nechcela prísť o prácu). S nástupom do práce som zároveň musela odísť na 4 mesiace mimo domov. manžel fantasticky zvládol starostlivosť o obe deti, podotýkam, že pracuje na plný úväzok, dokonca aj doma bolo ako tak čisto, len s varením mal trocha problémy, zvládol i choroby. Neznášam to staré zaužívané ja som muž ty si žena staraj sa o deti, o domácnosť, oper ožehli, navar - toho som si užila u svojich rodičoch. Dúfam, že moji dvaja synovia si zoberú vzor od svojho otca a budú brať svoje manželky ako rovnocenné partnerky a nie ako slúžky.
@janulka2370 samozrejme, ze sa stara...vsak je to aj jeho dieta, kt. chcel a neskutocne mi pomaha...