Starostlivosť o nemanželské dieťa - pravidlá, skúsenosti, rady

11. dec 2020

Ahojte baby. Tie, ktoré ste sa po nevere manžela, ktorej následkom bolo nemanželské dieťa, rozhodli pokračovať v manželstve, z rôznych dôvodov, akú máte dohodu ohľadne stretávania sa manžela s nemanželským dieťaťom? Ako často ho navštevuje? Čo všetko robí v rámci "starostlivosti"? Máte stanovené pravidlá? Alebo to nechávate na ňho? Súdom stanovené stretávanie nemá presne určené. Zaujímajú ma reálne situácie, nie také, že kebyže sa mi to stane, tak... Díky

midori123
11. dec 2020

Ahoj, poznala som jednu babu, ktorej sa tiez stalo to, ze si manzel pocas manzelstva nasiel milenku v praci a ona ostala s nim tehotna. Inak aj manzelka bola prave tehotna, ak si dobre spominam, tak ked sa dozvedela o tehotnej milenke, ona bola cca v nejakom 6? mesiaci. Chlap sa vtedy odstahoval k milenke a ju nechal samu. Resp. oni cakali uz 3 dietatko. Cize ju nechal s dvomi starsimi detmi.
Bolo to pre nu strasne, spominam si ako sa ,,zrutila”, nechapala preco to urobil a tak dalej.
Ked sa jej spustil porod, chlapovi volali deti, takze prisiel pre nu domov, odviezol ju do porodnice a myslim ze bol aj pri samotnom porode. Ale to som si tym nie uplne ista.
Potom sa vratil naspat k milenke a deti aj ju chodil navstevovat vcelku dost casto. Pomahal so vsetkym, co bolo treba. Oni mali spolu to tretie dievcatko.
Milenka porodila par mesiacov po nej, a tam bol zase chlapcek.
A viem ze po narodeni chlapceka, ked prisiel chlap domov, tak chodil aj so synom, vraj su to surodenci a on si praje aby sa deti poznali od malicka a budovali si vztah.
Takto to islo asi cca rok.
Potom jedneho krasneho dna sa chlap vratil domov, lebo s milenkou sa rozisiel. Za synom ale chodil stale a stale ho vozil domov. Bol s nimi stale ten chlapcek, na vsetkych dovolenkach, na kazde sviatky, prazdniny, ktore dieta malo narodeniny, meniny akakolvek oslava, chlapcek bol vsade. Aj jeho narodeniny sa u nich oslavovali a ta znama mu kazdorocne aj narodeninovu tortu robila.
Uz nie sme nejak v kontakte, ale na fb vidim ked pridava fotky, napr. z dovolenky, ze tam je ak maly, cize je stale pevnou sucastou ich rodiny.
Ja ju obdivujem, ako toto mohla zvladnut a preniest sa cez to.
Ale ako vidis, da sa to aj takto.
Tebe velmi drzim palce, aby si to zvladla💪😊

ejbyk
11. dec 2020

@midori123 Da sa s tým žiť, ale podľa mna sa s tým v živote nevyrovná ta žena....Ja ju chapem ak je ten chlap dobrý otec, maju spolu deti....chapem ze zostala....ale vnutorne je isto zlomena a uz nikdy nebude tak na chlapa pozerat ako pred tym.....

ivakva
11. dec 2020

Ahoj, ja čo viem z počutia, riešili to tiež akoby bol partner “rozvedený a mal dieťa z predchádzajúceho manželstva”. To jest mal stanovené , že kedy má dieťa v starostlivosti on (na základe dohody s matkou dieťaťa, napr. každý druhý víkend, prázdniny, sviatky) a tým pádom samozrejme bolo vtedy dieťa s nimi doma a bolo súčasťou danej rodiny.

midori123
11. dec 2020

@ejbyk je to mozne, tazko povedat. Ona totizto toho chlapa strasne milovala, on bol ten, co sa o vsetko staral, zabezpecoval financne, mal dobru pracu a skvely plat. Bol to skratka sikovny chlap, deti ho milovali, a ona bola bez neho naozaj stratena. Takze tazko povedat ako si to ona sama v sebe spracovala, lebo ona bola skor taky submisivny clovek, taka ze vela veci ona nevedela, myslim skor takych aj praktickych, kedze vzdy a o vsetko sa staral chlap.

ejbyk
11. dec 2020

@midori123 no presne aj preto ju chapem ze ostala....

cize moj chlap co sa nestara o nic by tiez zostal keby co bolo....super, dobre vediet 😀

sarita510
11. dec 2020

ja mam kamosku ktora je takym dietatom...tiez zaujimavy pohlad na vec...

midori123
11. dec 2020

@ejbyk 😂

dievcacitajucelist
11. dec 2020

Tak dieťa za to nemôže či je splodene z lásky, alebo "nadržanosti"..... všetci zúčastnení by mali svoje negatívne emócie "odložiť" bokom....práve kvôli tomu nevinnému dieťaťu... autorka: dokážeš akceptovať dieťaťa cudzej ženy? Správať sa k nemu ako ku svojím? (Ak máte aj spoločné deti)....je to ťažká situácia....prajem veľa síl a hlavne trpezlivosti

tykat
11. dec 2020

Kolegyna a kolega - manzelia (odkedy ich poznam cca 10r) to tak maju, zena ma s manzelom dieta (dnes uz dospele) a on ma dieta o niekolko rokov mladsie s milenkou. To nemanzelske dieta chodilo k nim odmalicka, na vikendy, na dovolenky, muz vodil dieta na kruzky... k "milenke" nechodil, ale pomahal ked bolo treba, ona ostala sama s jeho dietatom. Teraz je uz dieta 15r pubertak a muz zije uz par rokov s milenkou a chodi obcas k manzelke. Totiz dieta zacalo "trucovat" a chce sa s nim stretavat len v pritomnosti matky (podla kolegyne to ma od matky ktora dieta manipuluje). A muz sa chce stretavat s dietatom tak sa podriadil aj ked podla jeho slov ju nemiluje. Je to cele take domotane, nikomu to poriadne nevyhovuje, vsetci su nestastni...nic moc zivot pre vsetkych zucastnenych. Jediny kto je vysmiaty je "milenka" lebo ma muza pre seba a je presvedcena ze ju lubi a ostane s nou.

majka616
5. nov 2021

Ahoj, môžem sa spýtať ako to dopadlo?

autor
26. sep 2022

@majka616 Onedlho budeme rozvedení, žiadosť podal manžel.

midori123
26. sep 2022

Chce zit s milenkou a ich spolocnym dietatom?

majka616
26. sep 2022

Tak to mi je ľúto. U nás to tiež dopadlo veľmi zle.

dievcacitajucelist
26. sep 2022

Nech ide....buď rada, že si sa ho zbavila 👍

autor
25. okt 2022

@midori123 neviem, nechce povedať nič k tejto téme
@majka616
@dievcacitajucelist nič to už so mnou nerobí, ťažké to je pre deti a tiež nás čaká vysporiadanie majetku, čoho sa obávam ako dopadne

majka616
25. okt 2022

Moje deti chodia ku psychologicke, ja som chodila tiež( tiež to už so mnou nič nerobí), horšie s deťmi, ničomu nechápu(5r,4r). On sa tvári, že je všetko v poriadku, a že budeme kamaráti. Majetkové sme tiež nemali, ale nechala som ho platiť všetko. Ak smiem vedieť. Deti sa s otcom stretávajú, a ako často, máte súdom stanovené stretavanie