Starostlivosť o manželku

19. apr 2022

Zdravím.
Keď mám choré deti alebo muža, je samozrejme, ze sa okolo nich krútim, starám. A som šťastná, že som tu pre nich... Avšak ma mrzí, že ja keď ochoriem, ako napríklad teraz, tak muž nič... ďalej sa musím o všetko starať... Ide do práce a ja sa musím starať o malé deti a seba. Ešte aj na wcko idú somnou.. ako mu to vysvetliť, že tento jeho prístup nie je správny, a jednoducho to čo dávam ja jemu a našim deťom, by mal aj on
On spokojne vyvelený, filmík oddych..
Snažila som sa mu už povedať, že sa mi to nepáči, ale akoby ma nepočúval.
Nikdy nebol prehnane starostlivý, avšak nebol ani totálny ignorant. Je pravda, že pred deťmi som sa vedela postarat sama o seba, ale to tým ze som mala nadtarosti len seba. Je mi z toho smutno...
A to sa hovorí, že aký otec taký syn...

tenerifka
19. apr 2022

Ak mas male deti, je to tazke. Musis byt ale neoblomna, ked muz pride domov, proste ides si lahnut, nie je ti dobre a nech sa postara.
Ja som bola teraz chora, sice mi nebolo nejako zle, ale proste 2 dni som nic nerobila, a aj tak tam boli pokusy z jeho strany, ze nevie naskladat umyvacku a blabla.... Bordel v kuchyni neskutocny. Tak som mu normalne povedala, ze to robit nebudem a nech sa zapne umyvacka aj na trikrat, ze mi je to jedno. Nepolavila som. Chlapi su niekedy fakt hrozni

nikyball
19. apr 2022

Ja neviem či si niektore beriete cudzích chlapov alebo čo. Od začiatku je to ignorant a čo čakáš že zrazu bude starostlivý manžel??? Jemu je zjavne jedno ako ti je aj keď sa na hlavu postavis, má ťa v pazi

melanta
19. apr 2022

Problém je, že všetko robíš aj keď si zdravá. Domácnosť aj deti sú nielen tvoje, ale aj mužove. Toto tu vidím takmer denne, podobné príspevky, kde žena robí všetko a úprimne, nejak to nechápem. Starostlivosť o domácnosť aj deti má byť spoločná, majú ju zdielať obaja partneri. Ak to od začiatku vzťahu má žena nastavené tak, že všetko robí ona, tak potom ťažko. A z toho potom vychádza aj to, že si muži takéto ženy až tak nevážia, lebo veď prečo, keď im slúžia. Už nie sme v stredoveku, že žena sa stará o jaskyňu a muž chodí na lov a keď príde, tak oddychuje.

liljana
19. apr 2022

Nie je zvyknuty, tak ho navykni. Oznam mu, co vsetko ma robit, ked si chora a chod si lahnut.

jana_eyre_2
19. apr 2022

Nie že mu vysvetľuj že sa ti to nepáči, ale musíš rozdávať priame rozkazy - proste povedať, tu máš deti chod s nimi von.. zohrej obed deťom a sebe.. nálož prosím umývačku.. nevysvetlovala by som nič, požiadala by som konkrétne veci.. bohužiaľ muži často potrebujú priame požiadavky, žiadne rozsiahle vysvetľovania..

zuzanka.zuzu
19. apr 2022

základom sú inštrukcie! presné, jasné a STRUČNÉ, žiadne omáčky okolo toho a hromada pocitov, na to nepočúvajú

h2
19. apr 2022

Keď vysvetľovanie nepomohlo, treba ho rovno vystaviť realite. Deťom povedať "mamičke je zle, chodťe povedať oteckovi, nech sa o vás postará" a ľahnúť do postele. Keď muž vidí, že vládzeš a robíš, hoci z posledných síl, nedocvakne mu, že ti je fakt zle.

pupava36
19. apr 2022

Zeny ja neviem, niektore mate riadnych blbeckov doma. Ja ked som bola chora mala som 40°horucky moj manzel sa postaral nielen o nase deti a domacnost ale aj omna. Kazdu chvilu chodil zamnou ci nieco nepotrebujem , pytal sa ma skoro kazdu hodinu ako sa citim, behal stale zamnou s teplomerom, obklady mi daval este o pol noci ma kontroloval ci zijem a behal s teplomerom a meral mi teplotu. Tak isto ked som bola po operacii, staral sa o deti, bol mi stare po ruke ked som nieco od neho potrebovala...rovnako som sa starala aj ja o neho ked mal kiahne a mal 40 horucky, starala som sa aj o neho aj o nase deti a domacnost. On inak chory nebyva ked si odmyslim tie kiahne.

janickacrazy
19. apr 2022

Nabudúce, keď bude chorý on, tak si ľahni na gauč a oddychuj. Ak bude niečo chcieť, tak mu povedz ako ty ku mne, tak ja k tebe. Ani suchý rožok by som mu nepodala.

elizita
19. apr 2022

Nerozumiem tomu "snažila som sa mu povedať" no môj zlatý,je mi zle, idem spať,postaraj sa o deti.. čo je na Tom ťažké.. dokedy chcete ženy svoje potreby naznačovať? Kým tu o 2r neprídete vyplákavat že sa chcete rozviesť lebo si nerozumiete?

danieli
19. apr 2022

Toto som ja nejako neriesila, potrebovala som oddych tak pracka alebo ine pockalo, ak som potrebovala pomoc, normalne mi muz uvaril cajik, pomohol vstat, zvysok som ako tak zvladala, decka pomohli co vedeli s vedomim, ze o den dva bude lepsie, ale do prace chodil normalne, volali sme si, co a ako, ci zijem😁dnes uz mame vyssi level, ked mi decka citaju rozpravky na dobru noc ked som ko