Zeny, prosim ukludnite ma. Mam 10 rocnu dceru, o ktoru sa staram sama, jej otec bol v base a aj ked nebol, výživné neplatil, 4 roky sa jej neozval. Teraz sa zacal ozyvat, no mala ho vidiet nechce, ani s nim telefonovat, no on chce, aby mu to povedala do oci, proste ju asi potrebuje rozrusit. Dieta je stastne, spokojne, nic jej nechyba a ja nechcem, aby ju psychicky deptal ako mna. Rozsudok zo sudu mam- je zverena mne. On nema pracu, policajtom je dobre znamy, byva kade tade po ubytovniach. Viem, ze aj drogy ma v oblube. Teraz zacal take psychologicke tahy, ze ide volat na sud, ze mu branim v styku atď. Ja viem, ze asi vela nezmoze, no on ma v minulosti tak psychicky tyral, ze akonahle sa ozve, hned som v totalnom strese. Stale sa bojim, ze sa raz objavi pred branou.. mam ho ignorovat alebo ja neviem
@panelacikova ďakujem, my mame aj v rozsudku uvedené, že o styku rozhodujem ja.. len sa ho proste bojím asi
@nelkav veď nech volá na súd...iba Ta zastrašuje.Ano, ideál by bolo s ním nevolat, nepisat nedať sa zatiahnuť do jeho hry.Teda výživné už teraz platí?koľko nevidel dcéru?
On vie, že máš z neho stres to je jeho veľký tromf.
Bolo by dobré sa poradiť na úrade čo robiť.A, keď to dá na súd čo na 99% nedá tam mu to dcéra povie.Nedaj sa vydierať čo mu má povedat do oci, kedy, ako...
@nelkav nech to podá na súd ale dokym nebude pojednávanie a nebude mat právoplatný rozsudok nech vás nekontaktuje a nech zacne platit výzivne - viac by som sa s nim nehandrkovala
@nelkav je tu pravna skupina, opytaj sa tam, lebo jedna vec je ze neplati, ale druha vec je ze ty mu branis v kontakte s nou, porusujes jeho rodicovske prava.....
precitaj si pravidla v skupine pravnickej a daj otazku aj tam, tam budes presne vediet ako sa zachovat "spravne" aby to nemohol napadnut......
@lujza123 on je z ČR.. stále, keď sem chodil, nemal na ubytovanie, musela som mu poskytnúť byt a ešte mu aj zaplatiť cestu naspäť. A nezmenil sa, vo februári jk pustili z basy, volal mi, že ma pracu v nemecku, ale nevie ako začať. Ze chce už sa starať o malú, tak som mu požičala na cestu...samozrejme, nikam nešiel, peniaze nevrátil.. to je nadlho.. a hlavne, dcéra ho vidieť nechce
@nelkav ja mám pocit, že ak si neplní vyživovaciu povinnosť, nemá právo stretávať sa s dcérou. ale skús v právnej poradni vyhľadať taký problém. ak ho nenájdeš, tak tam napíš svoju situáciu a predpokladám, že dostaneš odpoveď.
https://www.modrykonik.sk/group/1900/