Ahojte.
Môj muž ma 2 deti s dvoma rôznymi ženami. My mame na ceste bábätko. Jedného jeho dieťa bude mať 6 rokov, ďalšie ma vyše roka. Je podľa vás časovo a finančne zvládnuteľná tato situácia? Pýtam sa lebo mám skôr pocit že nie. O deti sa nestaral teraz pár mesiacov kvôli nám, a tak nejak som čakala že to tak ostane. Totižto o tom najmenšom som sa dozvedela počas vzťahu a keďže ma nechcel stratiť prestal sa o neho starať (Neprosila som sa o to pochopiteľne). Všetko toto znie tak hrozne. Ja si len neviem predstaviť ako sa otec môže rozdeliť. Keby ich mal s jednou tak nepoviem. Máte niektorá podobnú situáciu?
@majka_m95 fuuu, neviem ci Ta nazvať naivnou, odvážnou, nezodpovednou, alebo úplne hlupou
Platiť výživné na 2 ďalšie deti môže byt dosť vážny zásah do vášho spoločného rozpočtu, ale to je nič
Mna by dedila prestáva že sa vykašle na naše spoločne dieťa tak ako sa vykašľal aj na tie predchádzajúce dve
Takéhoto chlapa by som nechcela ani keby mal zlatého vtáka. Dúfam že je to vymyslený príbeh
Nevykasle. Celý čas za nás bojuje to si nemyslím že sa stane. Skôr nie ako áno. Z jeho úst slovo rozchod ani raz nepadol a ani jeho myšlienky k niečomu takému nesmerujú. To skôr ja nad tým uvažujem a aj som sa s ním rozišla. Bojoval ďalej, viac ako som čakala.
Skoro sa pýtaš na názor iných...dieťa na ceste,tak naše názory ti už figu pomôžu.....ty si si už kašu navarila,tak ju jedz,či už bude slaná ci sladká....prečo si myslíš,že práve u teba so ženami skočil a práve vaše dieťa bude to,o ktoré sa konečne on začne aj starat? Tak držím prsty,budeš to potrebovať...a nech si hľadá aj druhú robotu,tri deti a ženu na MD treba živiť. A kto živí tu,ktorá je na RD s tým 1,ročným?
No jasné, každá druhá tu má podobnú situáciu. 😀 Akože MK išiel úrovňou osadenstva riadne dole, ale takýto prípad je aj na koňa ešte pomerne rarita.
Lezim pod palmou a citam tuto zaujimavu telenovelu. Fakt som sa strasne dobre zasmial. Prepacte.
Kollar na strednej skole..😂 Zatial len 3. Ma co dobiehat.
Takému chlapovi by som neverila ani nos medzi očami. A keby sa prestal starať o svoje prvé deti "aby si ma udržal" tak konečná. Za tých pár mesiacov kým porodíš už môže mať ďalšiu a ty budeš doma plakať s novorodencom bez výživného.
autorka nezabudni, ze karma je zdarma - uprimne ti prajem, aby sa to tebe nestalo (ako dalsej v poradi) a snad potom matka dietata cislo styri nebude ocakavat (podobne ako ty), ze sa nebude starat a zaujimat o svoje deti, tak ako si to cakala ty a ako ti to vyhovuje 🤷♀️ skus si samu seba predstavit v tej situacii
ja osobne by som teda s takymto chlapom dieta nemala a ani s nim nebola - ked uz nie preto, ze ma tri deti s tromi zenami, tak rozhodne pre to, ze mi cislo dva zamlcal a kasle na prve dve (co by cakalo to moje, ak by nahodou)
@petamich ale ono to asi priroda v nas tak chce, aby sa partner staral len o to nase spolocne dieta, a tie cidzie by sme najradsej odpudili. Skor je srandovne naivne si mysliet, ze pri nej ostane, aj ked bude po porode nevyspata, nepritazliva a s urevanym deckom. Vtedy sa on spakuje a pojde robit dalsie deti
@majlo1234 je to mozne, kazdopadne mne samej by bolo zo seba zle, ak by som chlapa akymkolvek sposobom nabadala alebo ticho podporovala v tom, aby kaslal na svoje deti (lebo tie za to naozaj nemozu) - snad take cosi nikdy nebudem musiet riesit, ani ako zena, co si nasla partnera s detmi, ani ako expartnerka, ktora ma to prve dieta 🤞🏻
@majka_m95 Tahala si to so zadanym chlapom, o ktorom si vedela, ze ma jedno dieta a dalsie caka. Napriek tomu si ho odlakala od rodiny a spravila si si s nim dieta. Co by si si zasluzila? Myslim ze to, co si uz dostala - lahkovazneho kurevnika, ktory robi deti, kade chodi. Raz aj teba opusti pre inu a pravdepodobne sa vykasle aj na vase spolocne dieta, ako to urobil uz 2x predtym. Toto by ma na tvojom mieste trapilo viac ako alimenty a starostlivost o jeho ostatne deti.
Nuz vybrala si si dost problematicku zivotnu situaciu, ci financne, ci casovo. Aj keby tie deticky chodia k vam len kazdy druhy vikend (to rocne mama neda,starsie predpokladam ano), tak kazdy druhy vikend budete mat ako rodina rozhadzany, lebo to dieta u vas bude mat tiez detsku izbu a bude clen tvojej rodiny... bude pri vas na rodinnych dovolenkach, sviatkoch, budete to citit v rozpocte a vlastne vsade. To dieta prejde vsetkymi zivotnymi etapami, vratane puberty, ktora bude skuska nervov vsetkych stran, pri vlastnych detoch je clovek tolerantnejsich ako u "cudzieho"...
To je jedno, proste... nastavis si pravidla - stretavanie, vies si vybudovat vztah (odporucam dobry a absolutne neutralny pozitivny vztah ku kazdej jeho ex v ramci moznosti), pretoze vy zeny spolu budete musiet komunikovat casto a na urovni kvoli detom. Zhodnut sa na vychove, stravovani, domacnosti. Da sa to, len je to proste o tom, nemat sam seba na prvom mieste. Malokto to dokaze. Lebo ty nebude mat len jedno dieta, ale casto aj tri... treba si to uvedomit od zaciatku.
@kp7333 takeho odlakavat netreba, on sa sam odlaka
@petamich rozumiem. Zaroven ale ja mam manzela s detmi z ineho vztahu, a viem si predstavit tu nechut tehotnej prvomatky k inym detom. Ale samozrejme je to strasne kratkozrake a nechutne. Pretoze on bide rovnakym otcom vsetkych deti, ak zabuda na jedno, bude aj na dalsie
@evamarek77 ja si to tiez myslim, ze ona to nema v hlave utriedene :( Prijde dalsia a bude nezaujimava ona a aj dieta. On ma plne usta sladkych reci a kondom ho predpokladam pri sexe irituje 🙄
@majlo123 ono zasa, partner s detmi nemusi byt nevyhnutne "poskodeny tovar" (nenapadol mi iny vyraz, nemyslim to nijako urazlivo), len teda jednak sa zena musi presne vysporiadat s tym, ze uz je tam nejaka ex (viac ci menej rozumna), uz su tam deti, ktorym (idealne) by sa mal venovat a nie vsetky zeny to zvladaju a potom su tu obcas take temy, ze chudiatka deti (ale ano asi sa da pochopit aj ta tehotna zena, ze obcas by bola radsej ak by ten muz minulost nemal, kiezby si to rozmyslela skor, lebo tie deti si to nezasluzia, ak niekto podporuje svojho partnera v ignoracii...ale tak lahko sa mi vravi, ked som nebola v tych topankach)
@evamarek77 skôr koľko má ona rokov? Lebo toto je totálna naivita a blbosť
Vybrala si si veľmi biedneho otca pre svoje dieťa. Čo je to za charakter čo má deti o ktoré sa nestará, nezaujíma???Dopadnes tak ako tie dve pred tebou
@petamich nie, ja som to brala vzdy skor ako pozitivum, ze som si mohla vopred odsledovat, aky bol otec a vedela som, do coho idem. Ale obcas som sa aj ja podojimala hormonalne nad tym, ze nas syn nie je jeho jedine dieta😃 a ak by som mala zenam radit, radsej nech do toho nejdu, s tymito zmiesanymi rodinami je kopwc ostary😃
Hnmn, asi sa hrá na Kollára. No pokiaľ nemá toľko prachov, nech si kúpi gumy radšej 🙈 radšej si začni šetriť korunky bokom, čoskoro budeš podľa mňa slobodná mamina. A možno sa naozaj zmení 🫣
@majka_m95 o par mesiacov tu budes pisat, na co vsetko mas ako matka samozivitelka narok. a hej, stavim na to pol kralovstva, ze to tak bude. to su typy, ktore striedaju zeny ako ponozky a nanestastie este aj bez ochrany. a deti beru len ako veci. moja dcera ma spoluziaka, ktory ma takeho otca. prve- najstarsie dieta uz dospele, najmladsie skolkar a medzi tym je ich ak dobre viem 5. alimenty viac neplati ako plati, o deti sa nestara, teda stara sa vzdy len chvilu o to posledne- aktualne, kedze zije s jeho matkou. u mna uplne nepochopitelne, ako nejaka zena vobec moze aj zakopnut o chlapa, o ktorom vie, ze je taky k*urevnik.
Teba obdivujem, ze ti chlap zataji dieta a ty vobec este uvazujes byt s nim.
Mna dorazila veta ze par mesiacov sa o ne nestaral a ty si cakala ze to tak ostane. Ze sa vykasle uplne na vlastne deti? To by si chcela 😱. No .. aby si nenasiel stvrtu a nevykaslal sa na tretie
Problem je hlavne tam, ze ti to male zatajil. Informacia o detoch by mala prist ako jedna z prvych.
A Ty mu v pohode veris, ano? Joj moja...
No ako ti to... on je zaujimavy pripad. Kade chodi, robi deti, k tebe usiel chvilu po odchode od poslednej frajerky, posledne dueta ti zamlci a kvoli tebe sa na ne vykasle... no... on sa ako otec nerozdeli, o chvilu pojde dalej a sam. Bohuzial