Starí rodičia a návštevy u nich

26. aug 2022

Ahojte, ako riesite navstevy u svojich rodicov s detmi v tom pripade, ak byvaju dalej od vas (tak, ze sa neda ist "na obed na otocku" ale na vikend resp niekolko dni) a byvaju v panelaku? Vela terajsich mladych rodin uz nema ten klasicky model - stari rodicia na dedine v dome so zahradou, ale skor v bytovkach. Ste potom v "detskych izbach"? Netlacite sa / nevadite si? Alebo riesite stretavky inak?

pribinak
26. aug 2022

Tak pár dni snáď každý vydrží. Potom zas stari rodičia môžu prísť k Vám

gladys_07
26. aug 2022

Sme v detskych, podaktori aj v obyvacke. Je to o drzku (chodime na tyzden) ale vieme do coho ideme 😂 tlacime sa, lezieme si mierne na nervy ale snazime sa brat maximalne ohlady a potom si chybame. A to vravim o aj surodencoch a synovcoch/neteriach, sme velka a po svete rozlezena rodina.

cyberk
26. aug 2022

nikde nie je pisane, ze musite byt zavrety furt medzi 4mi stenami 🙂 pred prichodom si naplanujte aktivity, co budete robit 🙂 ..ale ja to mam asi lahsie kedze starkovci byvaju v 3izbaku a deti maju uz odrastene/odstahovane, pochopitelne, takze 1 izba je vzdy volna 🙂

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bu1bu
26. aug 2022

Je to o drzku… rodičia bývajú v 3i byte, chodíme k ním cca 1x za mesiac, niekedy aj 1x za 2 mesiace na týždeň. Vždy sa snažím to naplánovať tak aby tam nebola sestra s rodinou, lebo to je uz čisté psycho. Sme v našej starej detskej izbe. Najhoršie sú Vianoce a Veľka noc, to vždy príde aj sestra. Na jednej strane si chybame, a tešíme sa na seba a na druhej strane sa teším kedy to psycho pominie. Chce to neskutočnú dávku trpezlivosti na všetkých stranách…

euka210
26. aug 2022

ja pochadzam z mesta, zijem 100km od mamy. Sme piati, deti 6-11r. V byte byva mama a este brat. Predstav si, ze my 5 sa napchame do obyvacky...roztahovaci gauc a deti na matracoch, mama im dokonca kupila nafukovaci teraz. Takze prespatie v pohode, ale cely den v byte nevydrzime, lebo uz sme zvyknuty na dom a dedinu. Brat sa s detmi pohra a stale si urobime aj nejaky program na von.

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maris5
26. aug 2022

Mozno pouvazovat, ze si svoju staru detsku zariadite novym nabytkom, ktory bude funkcny pre vase aktualne potreby.

petamich
26. aug 2022

svokrovci maju 3-izbovy byt, ked tam ideme spim ja s malym v detskej a muz na gauci alebo naopak (maly sa casto budi a na striedacku sa chceme vyspat), nemam pocit, ze by sme sa tlacili 🙂 ked pride svagor, tak tam vacsinou spi len jeden z nas bud oni alebo my, lebo mame rocne dieta a tym padom je to trosku obmedzujuce bud pre nas alebo pre nich (nas maly spi a je mi trapne im hovorit, aby boli ticho alebo nespi, lebo cela rodina huci 😂), kazdopadne ked treba, tak sa pomestime, tych par dni to vsetci zvladnu

ked sme tam sami, len my a svokrovci, tak nemozem povedat krive slovo aj tak sme cely den vonku s malym alebo my ideme so svokrou kamsi...

nasi maju rodinny dom, tam ale paradoxne chodime menej z viacerych dovodov

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tykat
26. aug 2022

Tak svokrovci maju nastastie velky dom, na sviatky nas tam je aj 12-13 kusov, aj tyzden 😁. A inak chodime so svokrovcami k moru, cize sme spolu tam.
Ak by nemali velky dom a nebolo by miesto na spanie tak by sme si prenajali nieco cez airbnb.

vilma7
26. aug 2022

My chodíme na Slovensko zhruba 2x ročne. Minimálne na týždeň, maxim.okolo 10-12 dni.
Svokra má rodinný dom, tak vtedy idú oni spať do obývačky, ja som s deťmi v bývalej mužovej izbe a manžel v rodičovskej spálni.
Moja mama býva sama v 3-izbovom. Ja s deťmi spím v detskej, manžel v obývačke, mama v spálni
Niekedy je tam aj sestra s dcérou, vtedy je manžel s nami v detskej, mama v obývačke a sestra s dcérou v spálni.
Nie, na nervy si nelezieme, vedia presne na koľko prídeme a doma sme len kedy spíme alebo jeme.
A niekedy chodíme v rámci dovolenky na chaty po Slovensku. A babka ide s nami (moja mama).
So svokrovcami sa nedá, lebo by ani nešli. Majú doma zverinec.

mikadooo
26. aug 2022

Máme tri deti. Chodíme max. na jednu noc. Naposledy sme spali my rodičia na takých nafukovacích matracoch - posteliach na zemi, dve deti v klasických posteliach, jedno dieťa na gauči v obývačke. Neriešim. Tú jednu noc prežijem aj na zemi a starí rodičia sú radi, že vidia vnúčatá (nechodíme veľmi často, asi raz za mesiac).

katkami123
27. aug 2022

A vybaviť si ubytovanie blízko nich a spojiť to cez leto s nejakým kupaliskom v rámci dovolenky? Veď nemusíte sedieť na byte, starí rodicia môžu byt s deťmi aj na kúpalisku a aj oni aspoň prídu na iné myšlienky, než celé dni medzi 4 stenami sedieť.