Starí a nevychovaní

6. júl 2024

Aneb jak jsou stari slusne vychovani.

Tchyni jsem psala, ze by dcera potrebovala ven a manzel odpocivat. Tak se nabidli, ze ji vezmou na hriste. Super, moc dekujem a tak jsme po tom hrabli. Chodi s ni k nim manzel, ale ona ted vekem dozrala a sama k nim chce. Spatni nejsou, nechavaji nas zit ale uz s nimi mam par negativnich zkusenosti, beru je uz s rezervou. Staci mi, ze maji radi vnucku a ona je. Za posledni dobu se zklidnili. Manzel dceru nachystal, batuzek jsme ji dali a jeli vytahem dolu. Nevim jak se domlouvali oni s chlapem na predani, pry ze u baraku. Ja s rouskou litam cely den, protoze kaslu a tak ze si konecne sednu na gauc s melounem. Tak sedim, v pyzamu zpocena jak krysa, rouska pod bradou a laduju se. Nahle zjeveni, ve dverich obyvaku stoji tchyne a cumi, ja cumim, obe cumime. 😀😀 Asi by cumela doted, ale jak rikam: ,,Co tu delate?” Tchyne: ,,Prisla jsem pro malou.” Ja: ,,Oni jeli dolu, nevim jak jste se domlouvali ale nechapu, proc jste v nasem obyvaku.” Tchyne: ,,No, ja jsem klepala, tak ja jedu.” Ja: ,,Nashle”. Prijede chlap, ze zapomneli mikinu a tak mu ji podavam se slovy: ,,Vyrid prosim matce, at priste zvoni na chodbe a neleze mi do obyvaku”. Chlap: ,,Ona tu vlezla? Prikyvuju, ze jo. Chlap zakouli ocima a odjede. Prijede a rika, ze to mame uz vysvetlil aby laskave zvonila, ze my k nim taky zvonime a neuvadime je do rozpaku. Pry snad pochopila, si neco mrmlala. 🙈🙈 Tchyne me obcas umi sokovat, jeji specialita. Nicmene dnes me to nasralo.

abbey1
6. júl 2024

Nevesta za odmenu. Skutočne ľudia dnes takto žijú a s radosťou sa nasierajú za všetko?

dskjhfdlkdjhl
6. júl 2024

No, na posrani😝 Skandal, mala si zandarov volat😝

janica_
6. júl 2024

Moja mamina casto spominala ako vyliezla zo sprchy a v obyvacke sedeli svokrovci 🤭. Rozumiem, ze ta to nastvalo, zalezi ci naozaj nevedela ako sa zachovat, alebo jej to bolo jedno. Moja svagrina si s mojou maminou nerozumela dobre, ale az teraz pochopila ze mamina ma nejaku psychiatricku diagnozu na ktoru sa doslo az neskoro… nie vzdy je vsetko tak ako sa zda na prvy pohlad

doriiis
6. júl 2024

Ako sa hovorí: Nevesta k zulíbaní.Alebo,žeby nebola?

luccija
6. júl 2024

Ty si chorá, muz chce oddychovať neviem..svokra zaklopala a otvorila si mne sa to nezdá drzé.Vobec nemuseli byť ochotní zobrať malú von.To sú také blbé nedorozumenia

janka_23
6. júl 2024

Ze sa ti chcelo kvôli takej blbosti toľko pisat 😂 však si to vykomunikujte, načo máš potrebu vešať to na net? Ja by som sa zasmiala a vec vyriešená. Skôr by som bola vďačná ze mi dcéru zobrali von a ja môžem oddychovat

liv1
6. júl 2024

Moj otec je ten najmilsi najslusnejsi distingvovany clovek, rozumieme si cely zivot, mame si co povedat, vieme si uprimne vsetko povedat. A napriek tomu mu trvalo pochopit, ze ked ma kluce neznamena ze nemusi zvonit, ani ze nemoze prist “len tak” 😁

januska12323
6. júl 2024

No bože aspoň si zistila, že dvere treba zamykať. Či mala kľúče? Ak nezamykate tak môžeš byť rada, že to bola len svokra. Daj si ten melonik očividne potrebuješ cukor.

pribinak
6. júl 2024

Ty si tak trochu Drama Queen, že?

janickacrazy
6. júl 2024

No keby si tam mala milenca, nepoviem. Ale riešiť na nete, že svokra ťa videla jesť melón? 🤔

autor
6. júl 2024

@janickacrazy vlezla do obyvaku přeci bez dovolení

diewcatqoo
6. júl 2024

Wtf... to clovek nevie, ci sa smiat. Akoze, jedna vec je, ze svokra vliezla bez zvonenia. Ale tvoja reakcia je totalne prehnana. Keby sa ku mne nevesta takto chovala, tak sa jej vybodnem na strazenie dietata.

janka_23
6. júl 2024

Ty si fakt nevesta na pohladanie 🤦🏼‍♀️ možno si ani neuvedomila a vošla automaticky, riešiš kraviny miesto toho aby si bola rada ze ti zobrala decko von lebo ty a tvoj manžel chcete mat kľud. Musíš byť v reále veľmi "prijemna" osoba

jaskolka
6. júl 2024

To si kvôli takej somarinke písala takú litaniu? Tak vošla dovnutra, no bože, však nie je cudzí človek. Ok, mala počkať, ale zase takto to prežívať? Však sa nič hrozné nestalo
Robíš hroznu vedu z toho. Ale keď všetko tak prežívaš, a pitves, ako keď si opísala túto udalosť, tak s tebou musí byť "radosť žiť".

gladys_07
6. júl 2024
janickacrazy
6. júl 2024

Do veď vravela, že klopala, nie? Možno si ju nepočula, tak vošla dnu. Fakt strašné.

ivik4
6. júl 2024

Krista , Teba mat za nevestu tak Ta nakopem do riti a decko Ti nepostrazim ani za svet
Kks, ina zena by bola cela rada ze sa jej niekto o dieta postata. V zivote by som sa takto odporne nezachovala, fuj

zuzana76
6. júl 2024

mladí nevďační

linola1
6. júl 2024

kam ten svet speje, ozaj nechápem, veď je to predsa najbližšia rodina - je to manželova mama. NIe je to cudzí človek.

mogaa
6. júl 2024

Nechápem pointu....svokra mala prísť pre dieťa, minula sa so synom ktorý jej dieťa niesol a tak zaklopala a vošla do bytu že dieťa vezme....ale ajhla milá nevesta sa ešte zduje že nezvonila aby jej ona otvorila dvere.....za dobrotu na žobrotu...nie aby si bola vďačná že ti svokra vezme dieťa, ešte sa budeš urážať že nezvoní ale len klope a otvorí si dvere...veď si predsa vedela že príde pre dieťa, tak kde je problém?

lenkakravcova
6. júl 2024

Keby ti vošla do obsadeného wc, tak nepoviem. Ale obývačka? 😶😀 Však tam sa bežne vítajú, usádzajú návštevy. Okrem toho táto ti ešte robila láskavosť (dozor nad dieťaťom)

miadi
6. júl 2024

Ty si aka hnusna a drza. Ze decko ti treba vyvencit a muzicek potrebuje odpocivat . Ste mumaci neviete sa dobre dohodnut a svokra chudera nakluse aby ti pomohla vyhovela a este je zle ze ti vosla do bytu Akoby bola cudzi clovek ??? Sa jej cudujem ze dosla . Ked si taka odporna.

dannieja
6. júl 2024

Často sa sama seba pýtam, ako je možné, že nám roky a roky vládnu zločinci... Že kto ich volí. A na MK vždy nájdem odpoveď. Ako napríklad tu, kde sa ženy čudujú, že prečo, prepánajána, niekomu prekáža, keď ho niekto nerešpektuje a dovolí si vojsť k nemu do bytu bez dovolenia. 🤷 Zaklopať a čakať kým mi otvoria sa volá REŠPEKT. A aj slušnosť, ale tá sa teda na Slovensku dlhodobo nenosí... Ľudia zvykajte si na to, že keď niekto urobí niečo ako píše autorka, vy ste v práve. Tá svokra nerešpektovala ju a nie naopak. Jasné, autorka neozmrie na to, že jej svokra vošla do bytu, ale svokra ju má v prvom rade REŠPEKTOVAŤ a nevchádzať bez zaklopania ak nie sú spolu dohodnuté, že môže.

abbey1
6. júl 2024

@dannieja Vidíš, a ja presne naopak. Keď si prečítam príspevok ako ten tvoj, je mi jasné, prečo sme tam, kde sme. Ja, ja, ja a ešte raz ja. Starí, nevychovaní, ideálne vziať im OP a teda i volebné právo.
Boli dohodnutí. Svokra prišla, zaklopala, bolo odomknuté a vošla. A už tu máme z toho poúčku o politike a hysterický výkrik nevesty.

really8
6. júl 2024

Moja svokra a mama k nam nemusia zvonit a cakat. Ani my nemusime zvonit ked ideme k nim.

dskjhfdlkdjhl
6. júl 2024

Ja byt svokrou, tak by som bola taka drza, ze by som sa vyprdla na strazenie malej a nechala ju tomu Tvojmu muzovi, ved oddychovat moze v noci. Autorka, Ty si fakt uplne mimo, mozno mas prilis vysoku horucku, alebo vzdy taketo prdy z Tvojich ust vychadzaju?

janka_23
6. júl 2024

@dannieja co do tohto tahas politiku? Nevesta volala svokre ze je chorá a potrebuje sa zbaviť decka aby mala klud. Svokra prišla, zaklopala a vošla. Mohla si myslieť ze nevesta ma horúčku a leží tak jej chcela ušetriť cestu k dverám. Pre boha, je to matka jej muža a nie nejaký bezdomovec z ulice co ti vliezol do domu. To fakt okolo takej banality musí autorka robiť taky humbuk? Co tak skôr svokre poďakovať ze mi zobrala dieťa von a ja si môžem podriemat lebo som chorá? Tomu sa zas hovorí vďačnosť

miadi
6. júl 2024

@dannieja slusnost vymrela u vas na Svk . Ja Keby som volala svokre ze chcem aby mi vyvencila dieta tak ju pozvem dnu a ponuknem jej melon 🍉 a nie ze jej vynadam ze co tu robi . Ta svokra chudera este riskuje ze sa nakazi . Ona vobec nemusela svokre naznacovat ze dieta potrebuje von a muz si musi odychnut. Mohol ist s nou von a odychnut si v parku . Tebe a autorke je svokra dobra len na to aby vyzdvihla dieta niekde vonku pri brane? Ved klopala a Nebolo zamknute vosla aby zobrala vnuca von . A este na nu bude Niekto kydat aj na nete . Ohlad voci svokre nula bodov ju ani nenapadlo ze moze cez dieta svokru nakazit. Sak stara nech aj zdochne ze?

subartic
6. júl 2024

ja len nechápem , bývate v paneláku predpokladám , lebo máte výťah a ona vošla do bytu len tak ? Máte kľučku na dverách a nie guľu ? Alebo má kľúče ?
Na mieste tvojej svokry by som dieťa aj s otcom obrátila smer bytovka a pochod domov do vášho bytu . Po tomto výstupe by som ti už nestrážila ani škrečka.

miskakyska
6. júl 2024

@miadi ...zas nehádž slušných Slovákov, kvôli jednej 🎺 do jedného vreca🤪🤭