Staráte sa o svokrovcov?

natalia876
7. sep 2022

Ahojte..už dávnejšie som tu zverejňovala svoj diskusiu ohľadom svojho vzťahu ,.musím uznať, že sa nám podarilo ukončiť naše partnerské problémy a ďakujem aj niektorým dievčatám, ktoré mi pomohli. Teraz by ma zaujímala vaša situacia ohľadom toho ako riešite peniaze a svokrovcov..sú tu nejaké ženy, ktoré sa starajú aj o svokrovcov? Pretože my s mojim partnerom zarába celkom slušne, ba asi až nadprimerne na Slovensko (6000€ mesačne), ale každý mesiac sme na nule, pretože živýme aj svokrovcov aj keď oni majú mesačný príjem 900€. Dom, hypotéku, leasing aj všetky účty im platíme my. Ja mám vyšší plat ako môj partner, takže z môjho tam ide oveľa viac. Pracujem každý deň od 5:00 do 20:00, často nemám peniaze si ani skočiť ku kaderníčke alebo na nechty. Veľmi by som to chcela zastaviť, ale vždy keď doma spomeniem túto tému, tak mi partner iba povie, že mám pravdu, ale sú to jeho rodičia a musí sa o nich starať. Ako by ste to riešili vy?
Ďakujem za odpovede

terezka1947
7. sep 2022

@natalia876 fúha....len sám manžel zarába 6000mesacne,ty ešte viac a nemáte peniaze?to je nejaké čudné. Aj keby ste sa starali o svokrovcov.

gladys_07
7. sep 2022

Zrusit spolocny ucet s manzelom. Resp. peniaze dokopy, poplatit VASE ucty, zvysok rozdelit na polovicu. Ked on chce svoje minut na svokrovcov, nech sa paci. Ty s tvojou polovicou naloz ako uznas za vhodne

alguno
7. sep 2022

@natalia876 manžel a jeho rodina ťa využíva!!! Okamžite si založ vlastný účet a svokrovcom nedávaj ani cent, rozdel si s manželom vaše účty za bývanie, stravu atd...všeko na polovicu! Buď zamilovaná, ale nie hlúpa!

pebu
7. sep 2022

@terezka1947
@gladys_07
@alguno
Nepise, ze je to jej manzel ale partner, co je t,eda uz uplne nepochopitelne, ze sa nechava dobrovolne vyciciavat..🙈..podla mna ma autorka svoje nastavenie, ze: "cele zle"..

ruzoveokuliare
7. sep 2022

Základná otázka, je to manžel či partner? Lebo ak "len" partner, tak svoju výplatu dať na svoj účet, na spoločný dať len určitú sumu (napríklad v rovnakej výške ako prispieva partner) a zvyšok minúť na seba (či odložiť si), keďže píšeš, že zarábaš viac ako partner.

asocial
7. sep 2022

@natalia876 6 tisic a ty este viac a nemate peniaze? Vzhladom na uroven prispevku neocakavam top manazment, bud je to vymyslene, lebo taku financnu negramotnost nemozes vymysliet.

terezka1947
7. sep 2022

@pebu no,áno.
Ale je to celé divné. Žeby z takého príjmu nevedeli vyžiť 4ludia. Toto mi prvé napadlo.

beata110
7. sep 2022

@terezka1947 ja to chapem tak ze spolu zarabaju 6000mesacne a ona viac ako manzel. Ale mozno ja to zle chapem inak zaujimava tema... ako rozmyslam tak nechapem ako nevyziju 4ja zo 6000e plus 900svokrovci🤔

babydesire
7. sep 2022

@asocial pise,ze 6litrov maju spolocny prijem

babydesire
7. sep 2022

No tak si ziju nad pomeri, kazdy kto ma viac si viac dovoli..ako je mozne ze mnohe celebrity su v dlhoch a pritom maju niekolko milionovych nehnutelnosti po celom svete, drahe auta s ine luxuxne veci ?!

Treba sa niekde uskromnit, inak to bude ako aj u nas menej zarabajucich - od vyplaty k vyplate...presne nedefinujes vydavky, takze si si vedoma,ze to prehanate...

natalia876
autor
8. sep 2022

@asocial spolu zarábame 6000€ a z toho je väčšia časť moja

xena0
8. sep 2022

Príde mi že neviete hospodáriť lebo ak 4 ľudia nevedia z takej sumy vyžiť tak ste finančné negramotní komplet celá rodina 😁

akinomel
8. sep 2022

@natalia876 ja by som si s partnerom v prvom rade sadla a dohodla na pravidlách. Je potrebné si urobiť rozpočet: povinné platby, strava a živobytie. Keď zarábaš tak, ako píšeš, zo svojho príjmu odlož aspoň polovicu na svoj účet alebo investuj. Mali by ste sa podieľať rovným dielom, čo sa týka elektriny, plynu, spotreby vody a stravy. Všetci, aj svokrovci predsa. Z Tvojho príspevku mam pocit, že to tam celé finančné zastrešuješ ty a nerozumiem, prečo by si mala.
Zastav to, ak nechceš raz byť nešťastná, že Ťa využívajú. Taktiež je potrebné prehodnotiť svoje potreby, lebo tá čiastka, ktorú si uviedla je vysoká(môj osobný bazor) 6 000 my máme na oveľa dlhšie obdobie. Držím palce, nech to rozumne poriesiš🍀

elizabet173
8. sep 2022

@natalia876 zmeň si názov témy na - necháte sa zneužívať mužom a svokrovcami

janinah
8. sep 2022

Svokrovci vás využívajú a partner využíva teba.s takým príjmom si mala mat už pekne úspory a nie ani na kaderníčku pár eur.ber papier a pero a všetky príjmy aj výdaje zápis a uvidíš ako veľmi zle gazdujete.a ber aj rozum do hrsti a prestaň zo svojich peňazí platiť živobytie cudzím ľuďom....mysli na seba a na budúcnosť.ty nechceš deti? Keby si otehotnela tak nemáš ani na postieľku...

zalka
8. sep 2022

@natalia876 wau, ako stačí že by si ochorela a klesneš zo svojho príjmu na max. PN tj. 1250e ak si zamestnanec.
Ak si szčo, tak klesneš zo svojim príjmom na cca 300e , potom z čoho budeš žiť ak nemáte rezervy? Resp. rezervy zrejme tvoria partnerovi rodičia a ty sa pôjdeš pásť.
Baby dobre píšu, tvoj príjem na úhradu tvojich nákladov. Tvoja hypotéka, tvoje energie, tvoje nákupy .... na polovicu s partnerom lebo žijete spolu. S jeho príjmom nech si robí čo chce, nech zo svojho príjmu platí rodičom celú hypo, energie a nákupy.
Ak teda žijete v dvoch rozdielnych domoch. AK žijete v jednom dome, tak naozaj striktne oddeliť náklady. Ak to nie je tvoja hypotéka, tak na nu neprispievaj.
Alebo chod do podnájmu a šetri si.

trema
8. sep 2022

Ako dlho to trva? Kym si nebola s muzom, vedeli sa o seba postarat?

leuska0910
8. sep 2022

So svokrovcami som v pohode, ale v zivote nikdy by som im ucty neplatila. Si normalna? Nie si za muza ani vydata, mysli na seba. Nikdy sa ti to nevrati. Ak mas rozum, utni to. Nech sa o rodicov stara partner. Ty im nic nedlzis.

ninusa221
8. sep 2022

Sice ešte nezarábam ale z pohľadu mojich rodičov nechapem ako s toho nemôžte vyžiť kedže naši maju dokopy tiež taky priemer a teda platia mi aj polku bytu ( som ešte na vš) aj ma živia aj kupili auto bez úveru aj brata ešte mam a predstav si ta mama za par rokov cca 4 roky šetrí a ma fakt dosť na tom učte. Ja nechapem prečo platíte svokrovcom. Nepoviem keby nemaju na jedlo že im to nevychadza. Aj moja starka ma biedny dôchodok ožrata syna doma čo jej len neevy robi a neprispeje ale nikdy jej nedali len tak peniaze vždy to bola bud poukážka do potravín, čistiace prostriedky na sviatok alebo ked sa nieco pokazilo sa s tetou zložili a kupili na sviatok… ale tie moje starke si to ani nepýtajú 😥 ved starka nam šetrí vsetkym 4 vnúčatám a je sama od 40 rokov… no nechapem….

luccija
8. sep 2022

@natalia876 este im chodis upratovat a varit?pamatam si predchadzajuci prispevok.Zvlastna cela rodina...ak by ste nemali ako by to riesili?
Tahas ich ako bremeno aj svokrovcov aj partnera.
Rozidete sa a ?nemas povinnost sa starat o svokrovcov.Partner ma surodencov tiez im prispievaju?

jaskolka
8. sep 2022

Pamätám si tvoju predošlú diskusiu. Prepáč, ale ty si inak v poriadku?
Jedna vec je pomoc a druha komplet živiť druhých dospelých ľudí.
Na tvojom mieste sa vykašlem na takého partnera, aj jeho rodičov, nech si ich živí sam.
Toto je úplne choré, čo tam robíte. Nie sú bezvladni, ležiaci ani starci nad hrobom.

ibajaanikiny
8. sep 2022

@natalia876 nie,pri ich prijme by som im az tak nepomahala,vsetko ma svoje hranice. Toboz,ak ste “len” partneri. Co im chce pomoct partner,nech pomoze,ale nech je to z jeho vrecka a tak,aby to nezasahovalo do mojho vrecka…no a dalsia vec,mate problem,kym sa nenaucite narabat s peniazmi,tak budete na nule stale. Je fakt nepochopitelne,kam tie peniaze miniete,jedine,ze ste kupili nehnutelnost za 500tisic a len hypo Vam zhltne 2/3 prijmu,inak si to ozaj neviem vysvetlit,lebo s takym prijmom aj keby urobite obcas nakup svokrovcom,zaplatite energie,natankujete im,ale stale mi to nevychadza ostat na nule. Bud vsetci 4 “kakate na siroko”,ale mate neprimeranu hypo atd.

eva8
8. sep 2022

To splácate miliónové jachty sebe a svokrovcom? 🙂

katkami123
8. sep 2022

11 000€ mesačne miniete na svokrovcov 🫣😁 teda, no moja babka ma skromných 372€ dôchodok a nemusím za ňu doplácať nič. To akým životným štýlom žijete, aj oni? To Vam by bol asi aj milión malo. Spamätate sa, keď príde možno nejaka vážna choroba a príjem jedného vypadne, ze nemáte našetrené a vy keď potrebujete, nemá kto zrazu pomôcť. Potom budeš čo? Zakladať transperetny účet a hovoriť - no zarobila som síce cez 6000€ mesačne, ale mám 💩. Aj tvoja hanba. Presne by som s manzelom vymedzila spoločne výdavky na polovicu a zvyšok nech si rodicom platí on, keď je hlúpy. Z môjho by ani kvapka nekvapla.

katkami123
8. sep 2022

@ibajaanikiny
Len až teraz čítam, ze je to dokonca partner, takze tu ani neplatí BSM, aby nemal bokom druhý účet, kde si šetrí o ktorom ani nemáš šajnu. A ty všetko ťaháš zo svojho ako mulica. Kľudne sa s tebou môže rozísť zo dňa na deň a ty mu nič nedokážeš a nezmôzes. Prestaň do neho tlačiť peniaze a hneď zistíš aká veľká je vaša láska a ako veľmi ťa ľúbi. Či to nie je len vtedy, keď je z teba oslík potras sa a sypú sa z teba dukatiky.

domca1408
8. sep 2022

@katkami123 súhlasím....zastavil sa mi rozum....ja mám ročný príjem cca 12 000 eur a dokázem aj vyžiť, aj uštetriť, aj na dovolenku ísť aj do reštiky aj účty si poplatiť...a niekto kto má 11 000 eur mesačne sa tu ide sťažovať? prosím nájdi si modrého koníka VIP ....

cookie29
8. sep 2022

@natalia876 neviem co od toho cakas. A neviem teda aku pracu robis, ale prepac, trosku sudnosti by nezaskodilo... ja nehovorim, ze sa nema pomahat podla svojich moznosti, ale... Ty si nesetris, neodkladas. To vazne platis svokrovcom dom, hypoteku, lizing a ucty? A co za to? Ak ste manzelia, tak sa Vam to mozno vrati v dedicstve, mozno. Ak manzel nema inych surodencov. Ak manzelia nie ste a rozidete sa, tak Ti zostanu oci na plac. Niekedy si kladiem otazku, ci to myslis vazne, "asi" zarabate nadpriemerne na Slovensko? Pre informaciu, priemerna mzda na Sk je 1200-1300€, takze ak zarabas takmer 3 nasobok, tak ste urcite nadpriemerni. A svokrovcom nie je hanba? Vies u nas sa tomu hovori "prdiet vyssie ako mas rit"

katkami123
8. sep 2022

@domca1408
U nás je chudobnejší kraj a tu majú RODINY s deťmi mesačný príjem dokopy pod 2000€, podotýkam aj s deťmi a hypotekou a dokazu ušetriť, idu na dovolenku, deti majú bicykle, lyze, venujú sa športom. Tuto sa buď vo veľkom kotúľajú peniaze iným smerom a autorka je slepá a zalubena a nič nevidí alebo im chyba finančná gramotnosť, lebo aby 2 ľudia bez deti s takým príjmom boli na nule každý mesiac - hanba by ma fackovala. Ale ako píšem, ktovie čo autorka spláca či to je vôbec aj na ňu napísané, čo splaca a či len nie je ona snom kazdeho darebaka, ktorý by z nej cucal. Raz ju z toho pracovného tempa akurát klepne a bude aj po laske a bude bez penazi.

bubalea
8. sep 2022

Počkaj počkaj ak tak rátam, tak máte príjem minimálne 11000 a na konci mesiaca mi chceš povedať, že ste na 0... Tam nebude chyba len v svokrovcoch ale asi aj niekde inde. Tu ľudia vedia vyžiť z omnoho menších súm

eva8
8. sep 2022

@domca1408 viac ako 12 tisíc 🙂
@bubalea