Stará známa nevera muža

capi1
21. jan 2015

Ahojte,
prosím o pohľad tie, ktoré ste si týmto prešli :
vydatá som takmer 15 rokov. Manželstvo prešlo hlbokou krízou, ale ustáli sme to, obaja sme si uvedomili, že chceme zostať spolu a začali sme fungovať spolu. Musím povedať, že kríza trvala niekoľko rokov, zo začiatku to boli hádky, dokazovanie si pravdy, ... žiaľ všetkého bol účastný náš syn a dcéra, dosť veľkí na to, aby to celé vnímali a boli už z toho na nervy aj oni a asi aj to bol impulz k tomu, že musíme obaja ustúpiť.
Počas tých 2 rokov sme spolu žili - žili sme spolu pod jednou strechou, vedľa seba. Mala som pocit že nás už nič nespája, ale ani jeden z nás neodišiel. Prestali sme spolu intímne žiť, riešili sme iba bežné veci okolo domácnosti a detí a na osobné problémy alebo radosti nebola chuť.
Nejaký 6 zmysel mi nahováral, že muž niekoho má, aj keď pri rozhovoroch a hľadaní východiska alebo pri tom, že ak to medzi nami nepôjde tak sa zariadi sa vždy vyjadril že nikam nechce ísť, že chce zostať ak som mu povedala, že ak chce nech teda ide.
Nešiel. Ale nedalo mi to pokoj - kamoška mi dala kontakt na jednu kartarku - všetko mi potvrdila, že tam niekto bol (vraj už teraz ani v budúcnosti nie ). Neviem, či to bol len úlet, keď doma mu nebolo dobre (ja som nikoho nemala) alebo to bolo aj fyzické. Nemám žiaden dôkaz, len ten blbý pocit a tú kartárku. Nikdy sa nezačal viac o seba starať, z práce chodil pravidelne ako inokedy, nikdy nešiel výnimočne do práce, občas prišiel neskôr ale len tak o 30 min. Boli aj služobky a školenia ale to je v jeho práci normálne. Vraj je to žena z pracovného prostredia.
Teraz, keď sme už opäť spolu - je to čerstvé prišla reč aj na "pranie prádla" - kto čo v tom vzťahu ako chápal, vnímal ... Tak som mu povedala pri tomto rozhovore, že som si celý ten čas myslela, že niekoho má že chce odísť len nevie ako ... To bola chyba pravdepodobne, ale už to nevezmem späť. Ale nemala som ho ako postaviť pred hotovú vec "že viem" ... nemám žiaden ani ten najmenší dôkaz. Samozrejme, že to nie je pravda, nikdy, nikdy, nikdy nikoho nehľadal, s nikým nespával.... Žiaľ ja mám ten pocit aj z manželskej postele, je pravda, že sme spolu nespávali a teraz sa mi to pri tom prvom raze po tých rokoch zdalo iné, spal so mnou inak, bozkáva sa inak ...
Ako mám zistiť či niekoho mal ? alebo možno ešte má - len to dobre maskoval ? alebo sa snažiť na to zabudnúť a veriť mu ??? idem sa z tej situácie zblázniť.
Ak ste sa dostali do podobnej situácie, resp. rovnakej čo ste robili - ako to prežiť ? Chcem s ním zostať, chcem mať túto rodinu ktorú máme, nie inú. V tom mu verím, že to chce tiež. Alebo to uzavrieť tak, že viem, nie si myslím, ale že chcem na to zabudnúť, že to je za nami.
Na tú ženu mám jeden tip, ak je to teda ona - rozvedená s dieťaťom viem ako vyzerá, ale to je všetko. Keby som aspoň vedela, či je to ona ak teda vôbec ...

janinah
21. jan 2015

zle,zle,zle.....váš príbeh má také dobré pokračovanie,že som v toto nedúfala,keď som to začala čítať....nerieš,nešprtaj,nepátraj....znovu ste si k sebe našli cestu,tak si užívaj každý deň s láskou a bez hádok ....

barbora59
21. jan 2015

Na celu kartarku sa vykasli. to je taka blbost ako voda v kosi. a aj ked niekoho mal- neries to , nevrtaj sa v starych veciach. chce byt s vami , to je dolezite podla mna. tak niekoho mozno mal , odides ?pises ze chces tu rodinu, tak ti odporucam neries to a pozeraj dopredu.

mikema
21. jan 2015

@capi1 tak po prve prestan verit kartarkam. Nikto nevidi do buducnosti ani do minulosti, ktora sa ho netyka. Su to vsetko len podvodnici, ver mi. Po druhe, dali ste vztah dokopy, tak urob hrubu ciaru za vsetkym! Zabudni na vsetko zle a uz vobec nevrtaj v niecom, co mozno ani nejestvuje. Chces sa s nim rozist? Tak vrtaj dalej a urcite sa ti podari vas vztah rozbit. Alebo mu proste ver. Neodisiel ani v najtazsich rokoch, mnohe by si priali takeho muza! 😉

ukulela
21. jan 2015

jezisu kriste ... niektore zeny asi silou mocou NECHCU byt stastne. a ty si jedna z nich.zacinate odznova, treba urobit hrubu ciaru. a tiez netreba verit kartarkam - chces - ja t vestim ....vesti, zetvojmuz spal so siamskymi trojickami z indie, veris mi?
upinas sa silou mocou na nieco, co si si vsugerovala bez zjavnej priciny. spamataj sa a snaz sa byt stastna.

ericap
21. jan 2015

ja by som to tiez asi uz neriesila. ked hovori ze nie, tak nie. treba aby ste si doverovali! a na kartarku neverim - to mozem aj ja hocikomu hociako precitat karty... a to ze je to teraz ine? vzdy je to ine, ked je dlha odluka - aspon sa ti to zda :D a viem o com hovorim, - manzel bol prec 4 mesiace (a to viem, ze urcite nikoho v tom case nemal :D) a teraz je to 100x ine ako to bolo predtym :D

ritusuk
21. jan 2015

Ja by som sa skor snazila verit svojmu muzovi ako pani kartarke.je to Tvoje rozhodnutie,bud sa budes dalej sparat,patrat,snovat konspiracie a pokazis vsetko alebo zatnes zuby a prenesies sa cez to.zda sa to nemozne,ale o 3 mesiace budes vidiet vsetko inak.ja mam taky zvyk,kazde rano vstanem a poviem si,ze dnes budem proste na svojho muza mila.den ma 24 hodin,nejaky cas spis,on je v praci,takze zostava fakt len niekolko desiatok minut byt mila a neriesit.to nie je take zle?vzdy sa sustredim len na jeden den.skus.ak Ta to bude trapit aj o niekolko tyzdnov,vyhladaj pomoc.uprimne sa este porozpravaj s muzom a neskor s niekym,kto Ti poskytne objektivny pohlad na vec.Casto to pomaha najviac,pozriet sa na nase katastrofy 'zhora'.drzim vam palce,je krasne ze ste sa rozhodli pre vasu rodinu

miadi
22. jan 2015

nic take som nezazila ale myslim si ze keby ta aj volakedy podviedol ked vas vztah bol onicom..
tak naco to chces teraz riesit?len si znicis to co ste teraz ozivili..
a od neho je rozumnejsie to zatlkat naco ta zranovat ak mal romanik s inou zenou?mozno by ta mrzelo viac mat tu istotu.
A mozno ozaj nemal nic a teraz ho tymi otazkami len od seba odpudis.
Problem zien je casto ze riesia pri jednej hadke celu historiu vztahu pritom sa pohadali originalne koli tomu ze dnes urobil daku blbinku a hnet mu treba otrepat o hlavu chronologicky vsetky ine horsie vacsie sklamania a nezhody?To co bolo vcera neries na to je uz neskoro. Hlavne ze teraz ste stastnejsi blizsi a vas vztah sa zmenil k lepsiemu chces to svojou nedovercivostou pokazit?
Ak chces aby vas vztah mal buducnost nesustred sa na minulost ale na pritomnost. A ak ta podvedie dnes-tak zajtra sa snim mozes rozist 🙂

panidia
22. jan 2015

@capi1 Ahoj.Moj názor je taký,aj keby si sa teraz dozvedela že niekoho mal,co by to zmenilo na vasom vztahu, ked tvrdíš že budete spolu a chces aby ste boli spolu.To co bolo už nezmeníš,jednoducho stalo sa,doležité je poucit sa z toho a zit pre prítomnost.Ako som raz niekde čítala,minulost nezmeniš,buducnost nevies tak užívaj si vsetko tu a teraz,zi pre daný okamih.Co sa týka tej kartárky,prosím ta,prestan k nej chodit,su to obycajní sarlatáni.Tvoj zivot je iba v tvojich rukách.Vela stastia a lúb svojho manžela tak ako kedysi,bez výcitiek a podmienok.

nuvaring
22. jan 2015

spať spolu???? po rokoch???? 😅 😅 😅 sorry, mne to príde tragikomické, zvlášť po tej hlbokej kríze, ktorú popisuješ.....ak ste roky spolu nespali, je jasné, že on s niekym spal 😎 po ďalšie, ty sa pochybnosti nezbavíš nikdy, pokiaľ si opäť vstupila do jamy levovej = opäť veríš tomu vážmu podivnému vzťahu...vzťah má krízy, menšie nedorozumenia, pohoda, ale to, čo popisuješ ty "žitie vedľa seba istý čas a roky nespávania" nie je už o žiadnom vzťahu, len o tolerovaní sa v jednej domácnosti, lebo pre každého z vás je to pohodlné riešenie a preto si neviem absolútne predstaviť, čo by ma po tomto všetkom viedlo s tým človekom vhupnuť zrazu do postele 😨 😨 😨 pre mna absurdné

sue
22. jan 2015

@capi1 vy ste sa rozhodli "zacat znova" a ty aj tak sprtas v tom co bolo? Naco? Ani ty si nebola bez chyby ani on... Obaja ste pocas manzelstva zabudli lubit a ctit si toho druheho a vasu lasku. Teraz sa ju pokusate obnovit, tak to nenic. Podla mna musis skoncit toto sprtanie - bud sama alebo s tetapeutom...a na slepice kartarske zabudni ;)

prasiatko30
22. jan 2015

tiez sa ti cudujem ze veris nejakej panej ktora ma dedinsku psychologiu aspon na to aby ti potvrdila tvoje obavy ze ano tvoj muz mal bokovku ale teraz zazracne uz nie - toto dokaze ktokolvek kto je nauceny tazit z ludi a zivi sa tym - uz len podla toho co si pisala - a myslim si ze takto si toaj predlozila kartarke zenska urobila pekny obraz o celej situacii a dosiahla spokojnu klientku. mala si si radsej zaplatit sukromneho detektiva ak si sa chcela v niecom utvrdit.

ale k veci pokial naozaj chces aby tvoje manzelstvo zacalo fungovat tak ako ma radsej by som sa sustredila na pritomnost a nepitvala minulost - obidvaja ste spravili chyby. tak ako sa hovori v spanine - borron y cuenta nueva - nieco v tom zmysle ze zmazes a zacínas novy úcet - to by bol doslovny preklad - proste to co bolo bolo a zacinate odznova a ak si sa na to dala tak bez vycitiek.

stano4000
22. jan 2015

@capi1 vies co bud rada ze si rada alebo

chod za kartakou nech ti znova povie co mas robit..

co taka sranda stoji dneska? niekedy brali 300 Sk.

timea7
22. jan 2015

@capi1 vôbec nerieš, či nevera bola, nie je to vôbec podstatné, na kríze vo vašom vzťahu ste mali podiel obaja. urob hrubú čiaru a snaž sa, aby sa už nikdy nezopakovala.

timea7
22. jan 2015

@stano4000 ja ti vyveštím za 10 eur čo len chceš 😀 😀 😀 😀 😀

prasiatko30
22. jan 2015

@timea7 nejako im naburavas trhovu cenu aby na teba neaplikovali antidumping zakony 😀

timea7
22. jan 2015

@prasiatko30 kartelová dohoda 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mysicka36
22. jan 2015

Teš sa z toho, že ste si k sebe ešte našli cestu a nevymýšlaj. Mala si sa viac snažiť aby tá kríza neprerástla do 2 rokov bez intímností a nie teraz sa v tom vŕtať. 🙂

cackaa
22. jan 2015

@capi1 Poviem ti z vlastnej skúsenosti, že žiadny chlap nevydrží bez sexu 2 roky. Pokiaľ chceš manželstvo zachrániť, tak tieto myšlienky v sebe hlboko pochovaj a NIKDY chlapovi nepripomínaj. Pokiaľ toto nedokážeš a stále to bude v tebe stále hlodať, tak nikdy Váš vzťah už nebude v pohode a časom sa rozpadne. Takže treba si v hlave upratať priority a dať tomu šancu.

doty1
22. jan 2015

Občas sa stane aj to, že dovtedy žena trápi manžela s neverou, až ju nakoniec podvedie, aby mu dala pokoj 😀

Načo potrebuješ zisťovať to, čo aj tak nezmeníš, nevrátiš.... A polož si ešte jednu otázku: Ak predsa len usporiadaš hon na prípadnú neveru v čase krízy, čo urobíš s informáciami, ktoré sa dozvieš? Budeš ich vedieť spracovať tak, aby to neohrozilo váš nový krehký vzťah?

maslenka47
22. jan 2015

@capi1 Keby si ty radsej vedela, ci vobec chces s tym chlapom zit, ked miesto hladania sposobu, ako na to, hladas dovody, preco nie. Aj keby si vrzol niekde inde, to neznamena, ze nemozete byt spolu stastni. Utried si v hlave, co vlastne od vztahu ocakavas. Ak hladas "chlapa", co sa bude o teba starat ako o princeznu, znesie ti aj modre z neba a na vsetky svoje vlastne potreby kvoli tebe zabudne, tak to asi budes hladat sakramentsky dlho.

kikina84
22. jan 2015

@capi1 jedno si mozes byt ista...keby mal vaznu znamost,tak by s tebou uz davno nebol..pokial je to len nejaky ulet a chodi pravidelne z prace a do prace a hlavne ak sa venuje rodine,tak to neries,pokial nemas skutocny dokaz..Napr..u nas v robote mame v priebehu roka rozne akcie firemne..pretrtkaju sa tam kolegofci navzájom a na druhy den sa na seba ani nekuknu..a pritom doma maju manzelky a frajerky..to iste aj zeny robia..Ale nikto tam ziadny vazny vztah s nikym neriesi..proste su to take jednorazovky na firemných akciách pod vplyvom..
Ja tam preto samozrejme nechodim,lebo tieto veci neuznavam..mne osobne by to vadilo..Ale ako hovorim,pokial nemas dokaz a pripadne nasvedcujuce okolnosti,tak to neries.. 🙂
drzim palce

mysicka36
22. jan 2015

@kikina84 😀 preboha.

No aj takéto veci prináša život.

kikina84
22. jan 2015

@mysicka36 nuz..je to sila :(

mihula
22. jan 2015

@capi1 a ked si u kartarky zaplatila a veris jej,predpokladam,ze ti dala aj dvojrocnu zaruku.Pritlac chlapa ku stene a nech sa pekne prizna ak nie,tak ho dotiahni k babe. 😀 😀 😀 by som bola zvedava ako by mu to povedala do oči

macka334
22. jan 2015

Nepátraj a nešprtaj a nerieš. Keby aj niekoho mal,bolo by to až také čudné,keď ste spolu nežili normálne? Teš sa z toho,ako to je teraz a užívaj si to a radšej venuj energiu budovaniu vzťahu,ako tomu čo bolo a čo nevieš nijako zmeniť,lebo minulosť sa zmeniť nedá.A aj tak je to nakoniec len nejaký tvoj pocit,nemáš neveru potvrdenú. Ži pre dnešok a pre budúcnosť nie pre minulosť.
Držím palčeky,aby si takto vedela uskutočniť čo najskôr, 🙂

viera27
22. jan 2015

@kikina84 to v akom odvetvi preboha robis? Aj my mame samozrejme rozne akcie, aj sluzobky, aj opiase s klientami do rana atd. A nikto sa tam s nikym "nepretrtkava" :D. Za cele tie roky co tu robim by som mozno tipla tak maximalne jeden, dva pary, ze k niecomu doslo. Ale aj to je cisty tip, ked som sa teraz nasilu zamyslela, nic okate, nic vulgarne ....

moonlight1210
22. jan 2015

@capi1 chapem, ze asi ziarlis. to ziarlia aj zeny, co sa dozvedia, ze pred dvadsiatimi rokmi mal ich muz cosi so susedou. je do dvadsat rokov prec, ale ich to teraz zerie,lebo sa to prave dozvedeli.
pozehnana sladka nevedomost. ako sa s nou dobre zije.

naco si patrala, ked si chcela novy start?
kolko ludi tak velmi chce vediet - pravdu, detaily, ... vedia na to vynalozit niektori aj kopec energie.
a potom pride chvila, ked konecne vedia vsetko. a nastane otazka - co teraz s tym?
ty si chcela vediet, aj si sa dozvedela (sice nic dokazne, ale kedze chces verit najhorsiemu, tak to beries ako podporu svojho podozrenia, ze je pravdive). a teraz si presne pred tou otázkou - co s tym?
no nebolo ti lepsie, ked si nevedela?
teraz chces ostat, ale v podstate ziarlis. mas presne, co si nechcela.
pokazeny novy start, o ktory si tak stala.

neda sa nic robit. sama to dobre vies. ak chces ostat, musis najst v sebe silu toto hodit za hlavu, neriesit.
ak to neurobis, sama dobre vies, ze sa mozete rovno rozviest.

cacianka
22. jan 2015

trošku ťa aj chápem, že ti niečo vŕta v hlave, ak nevieš prestať štúrať čo bolo, kedy bolo s kým bolo a kde bolo tam bolo, vyhľadaj psychológa, aby ti pomohol spracovať tú neistotu a radšej rieš to čo je tu a teraz a prípadne budúcnosť.
kde bolo - tam bolo je v rozprávke, ty žiješ v realite.
drž sa

capi1
autor
22. jan 2015

@janinah
@janinah
Ďakujem, snažím sa ale je to nesmierne ťažké, idem sa z toho zblázniť... užívam si skutočne deň,mám pocit že som sa opäť zaľúbila a opäť do toho istého muža, je to krásne, ale strašne to bolé ...

capi1
autor
22. jan 2015

@mikema
ja viem, ďakujem