Stalo sa vám, že vás celý život ohovárala a podkopávala vaša vlastná matka?

25. jún 2024

Že vždy tak výšlo, že nik iný to byť nemohol? Potom boli veľa krát aj otvorené útoky na moju integritu v rodine a otvorené vyčleňovanie ma z nej bez hanby. Detstvo som mala hrozné, podkopávala mi nohy vo všetkých kľúčových životných situáciách. Hovorí sa, že deti si zapamätajú hlavne pekné chvíle, prípadne si situácie prikrášlia, prifarbia a zlé vytestnia úplne. Pritom boli aj situácie, kedy sa snažila v rannom detstve, tak prečo prečo prečo… si ja pamätám všetko len to zlé? Je chyba vo mne?

culienka
25. jún 2024

je to takzvaná toxická matka. Mne sa to nestalo, ale určite sú také.

autor
25. jún 2024

Sledujem, že asi som tu na MK jediná, ktorá mala také “šťastie” v živote.

majulino
25. jún 2024

Nie si. U nás to bol otec

luccija
25. jún 2024

Ale kdeže jediná bolo tu veľa takých príspevkov dokonca niektoré ženy ani nechcú mať deti kvôli tomu, aký mali vzťah s mamou.Nie vždy platí, že každá žena by mala mať dieťa a je milujúca a ľúbi bezpodmienečne.Preco hľadáš chybu v sebe, lebo ti to mama celý život hovorila?na to ti pomôže terapia, lebo ťažko sa žije so zlosťou na vlastnú mamu

lavender94
25. jún 2024

Určite nie si jediná. Občas čo tu čítam tak mi až mráz lezie po chrbte. Nezažila som to v takom extreme, ale mne veľmi pomohol psychológ. Verím, že pomôže aj tebe.

blondie333
25. jún 2024

Nie je chyba v tebe a ano, su take matky. Pomoze terapia a skus jej odpustit… mne vlastna mama velmi ublizila, nevidela som ju uz vela rokov ale odpustila som jej a velmi sa mi ulavilo. Nie sme ale v ziadnom kontakte uz roky, aj vdaka tomu mozem zit vyrovnana spokojny zivot.

blacki12
26. jún 2024

Nie si jediná, napríklad ja som mala takých obidvoch rodičov. Doslova mi zničili život.

autor
26. jún 2024

@blacki12 je mi to ľúto. Ja som otca síce dlho nemala, ale kým bol, zažila som rešpektujúci vzťah.

popcorn2myska
30. jún 2024

Nie si jediná.Tá moja to prehnala až tak,že som po rakovine ušla z domu,so synom,na invalidnom,bez peňazí..a s dlhmi po exmanželovi.Dnes žije matka v ústave pre schizofrenikov...Nikdy som ju tam nebola pozrieť..
Prišla ona,po 10 rokoch čo sme sa nevideli ,s vetou "prepáč,že som ťa roky nechcela vidiet"...(vnuka tiež nie,ale toho zabudla aj spomenúť,asi zabudla,že ho má)
To je matka narcis..k tej schizo došla casom..celý život zo mňa robila "zlu dcéru",a keď som dostala tu rakovinku,proste mi oznámila,že ona sa o mňa nemieni starať,nech konečne skapem.A to nie som zo sociálne slabej rodiny,ani alkohol nieje v našej rodine..
Niesí sama,ale pri takých "matkach" to sú radikálne riešenia.Proste s takou utneš vzťah..a bolí ťa to zvyšok života.To čo ti NEDALA a to,čo ZLÉ si zažívala...Hovorí sa tomu 13-ta komnata,to nebudeš riešiť so susedou spolu s receptom na citrónový koláč,ani s kamarátkami keď sa trošku opiješ.To je tak na psychológa,v horšom prípade psychiatria..najlepšej kamarátke by som tým psychiku neničila.

sulavikova
30. jún 2024

Áno, mama to robí stále. Už si myslím, že na starosť sprostne, keď má potrebuy vymýšľať si ďalšie kraviny.

autor
30. jún 2024

@popcorn2myska možno tam bola v pozadí schizofrénia dlhšie.

popcorn2myska
1. júl 2024

Nie,schizo bola moja mama az po 40-tke..A 20 rokov predtym,ni robila zo života peklo..Ked mas schizofrenika,rodina chodí ku psychiatrovi s nim..a hlavne sa pýtajú na jeho povahu "predtým".Navyse schizofrenik je neustále pod "dozorom",psychologa a psychiatria,takze viem,ze je povahovo narcis,a v 40-tke u nej "prepukla" schizo.