Už pol roka čakáme s priateľom na byt, v ktorom by sme mohli začať spolu žiť a za celý pol rok nebol na prenájom či predaj ani jeden! Za chvíľu to budú tri roky čo sme spolu a už mi proste dochádza trpezlivosť aj pri vedomí, že toľko bytov je prázdnych ale ľudia ich nepredajú/nedajú do podnájmu. Najbližšie mesto kde sú byty len na predaj je plné našich tmavších spoluobčanov bohužiaľ ale len tých neprispôsobivých. To proste nie je miesto na budovanie si v budúcnosti aj rodiny. Peniaze by boli aj na kúpu aj keď by to na začiatok bol risk ale keď nie je čo kúpiť... boli ste niekto v takejto situácií? Potrebujem asi povzbudiť alebo ja už neviem..
@stamik Neverim, ze existuje mesto, kde nie je na predaj alebo prenajom ANI JEDEN byt. O ake mesto ide?
Ale ok, ked uz je situacia naozaj taka, tak nedonutis nikoho aby byt predal alebo prenajal, takze budete musiet hladat inde alebo cakat kym sa nieco neobjavi. Ine riesenie asi nie je.
@stamik ja som dom hľadala 4 roky... A to bývam v krajskom meste kde je ponúk veľa.
Ideálne bývanie neexistuje, vždy je to viacmenej kompromis, cena, lokalita, stav...
Musíte prehodnotiť priority, teda ci chcete nutne byvat v Hriňovej a kúpite si pozemok alebo dom (lebo tých je v Hriňovej na predaj veľa) alebo sa presťahujete do mesta kde máte zase veľa bytov (Zvolen ci Banská Bystrica niesu až tak dáleko)
Keď nechcete opustiť hrinovu tak hľadajte aj inak než len cez net. Vyveste si inzerat v bytovkách, na obecnom úrade, v krčme.
https://www.nehnutelnosti.sk/foto/hrinova-slane... a takéto niečo by vám nestačilo? Zase ceny sú u vás celkom fajn, mate dom za cenu jednoizbaku.
@stamik vela ludi sa s tym stretava, na zaciatku je predstava, ze byvanie padne z neba, len zaplatis a "hotovo".. a potom clovek zisti, ze nic nevyhovuje.. musite nieco zmenit, sposob hladania, alebo rozsirit hladanie o viac obci.. my sme najprv hladali 2-3 izbovy byt v meste asi rok, potom sme to zmenili na pozemok, na ten sme cakali pol roka kym sme nasli taky, co pripadal k uvahu.. ale museli sme riadne skresat poziadavky no..
presne ja by som si stanovila nejaky ten okruh, co by ste teoreticky mohli dochadzat a pokusila by som sa najst si byt aj niekde inde
A kebyze si tam kupite maly pozemok a date tam ten montovany startovaci domcek? Pozemky su tam iste lacne a tie montovane domceky, hlavne male, tiez
Rozhádzaj no schránok lístočky s textom "Kúpim byt v tejto oblasti. V prípade záujmu ma kontaktujte na tč 09xx xxx xxx"
@stamik ahoj, keď sme chceli kúpiť byt, tak sme si dali inzerát do novín, napísali co presne a kde hľadáme! Lebo veľa ľudí predáva a nemusia to mat napríklad cez realitky alebo na nete! Aj predávajúci co nám predával byt, tiež ho nemal nikde zavesený, proste len medzi známymi rozhodil siete, či nemá niekto záujem, možno sa vám niekto ozve
Ďakujem všetkým za rady, áno pracujeme obaja v Hriňovej no ja zatiaľ len dochádzam. Keby sme dochádzali zo ZV alebo LC museli by sme odchádzať z domu pred piatou ráno a tomu by sme sa radi vyhli. Porozprávam sa s priateľom a uvidím ako sa rozhodneme.
tak to je hrozne. v bratislave je to tiez strasne zufalstvo, ja som po roku a pol prestala hladat a isla radsej do podnajmu, lebo tu si kazdy nieco lepsie drzi pre seba, pripadne predava za astronomicku sumu... akoze 200 000 za dvojizbovy fakt nedam
a neopremyslali ste nad inym mestom, ze by ste sa prestahovali aj niekam inam?