Ahojte chcem sa s vami podelit o moj mensi problem ktorý zazivam skoro každý deň v práci. Mam priateľa sme spolu 7 rokov mame dom,obaja sme plno pracujúci. Lenze problem je v tom ze ja robim čašníčku v mensom podniku kde sa všetci poznáme a zakaznici su skoro rovnakí každý den. No a jeden z tých zákazníkov mi neustále hovorí,,dom mate ,vek na to mate uz by ste mohli aj tie deti zamiešať,, alebo ked sa luci hovori ,,dovidenia a prajem vam pekné deti,, odpoviem mu zakaždým ze ano aj to raz bude .on sam ma 2 deti.. ale dotyčný pán nevie ze my sa s priateľom snažíme o bábo. A dost ma vie tato otázka zraniť a dostat do stavu zamyslenia sa co robime zle. Tak preto som napisala sem ci by ste mi vedela niektora z vás dať radu ako to riešit alebo co mu povedat aby mi to stale nehovoril a pochopil situaciu aka je.dakujem,ahojte
Mozes to aj ignorovat. Alebo povedat ze niekedy veci nejdu podla nasich predstav. Mozno sa zamysli.
A ešte by som požiadala vedúcu, alebo nejakého nadriadeného aby som nemusela obsluhovať tohto pána
Buď mu neodpovedaj, ignoruj ho alebo to povedz rovno na rovinu.
Tiež som to často počúvala.Každému som povedala pravdu tak ako to je a mám svätý pokoj.
Nikto to už nerieši a hlavne reálne to nikoho ani nezaujíma.Niekedy mám z toho skôr pocit, že mi závidia lebo oni majú kopec starostí a ja nie.
Takéto osobné záležitosti a svoj život riešim iba s manželom, nie so zákazníkmi. Ponúknem vám ešte niečo?
ten človek ti je nejako blízky, vážiš si ho, máš k nemu nejaký vzťah? Lebo ak nie, nemôžu sa ťa jeho slová nejako hlboko dotknúť, slová prakticky neznámych blbcov po tebe stečú ako voda po skle. Navyše ho môžeš s jeho nevychovanou vtieravosťou vždy poslať do teplých krajín - viem, je to zákazník, ale to sa dá aj slušne a elegantne a napriek tomu jednoznačne
"Prosím vás, buďte taký dobrý a prestaňte sa ma pýtať na deti. Je to moja osobná vec a nie je mi príjemné sa o tom rozprávať s inými ľuďmi. Dúfam, že podobný rozhovor vedieme dnes naposledy. Ďakujem za pochopenie."
Povedať .... keď pán Boh dá .... čo viac nato odpovedať
To je nejaká krčma? Inak neviem či ste kamaráti alebo je len nevychovany. Ja by som bola drzá a rovno ho zarazila nič ho do vašich rozhodnutí a tvojho tela nie je.
Ja by som mu tiež rovno povedala, že o to sa on nemusí starať.
Nemám rada takýchto zoviálnych ľudí čo si myslia, že keď Ťa vidia skoro každý deň môžu sa správať príliš kamarátsky.Normalne ho odpis a drž si odstup od ľudí.Deti budú, keď budú...
povedz mu ze si vsimas vo svojom okoli ludi co im mat deti moc nesadlo a ani si to neuvedomuju. Tento borec je z teba cely mimo lebo vidi ze niekto neurobil take iste velke zivotne rozhodnutie presne tak ako on a teraz je z teba cely mimo lebo mu nastavujes zrkadlo ze aky zivot by on mohol mat keby nemal decko
Ludsky mozog funguje tak ze ked urobis rozhodnutie co sa neda vratit tak ta vlastny mozog presvedci ze to je jedine spravne rozhodnutie - aby ta proste neporazilo
A teraz panko vidi ze niekto decko nema a svet sa nezrutil- takze mu vladtny mozog bije na poplach ci predsa len neurobil svoje rozhodnutie blbo
Takuto situaciu neznesie a tak ta musi presvedcit aby si sa priznala ze to ze ty nemas deti ue veeelka chyba a straaasne to lutujes- ak sa mu to podari toto id teba dostat hned bude spokojny a strasne hrdy na seba ze teda on sa rozhodol spravne a neprestane kym to od teba nedostane
@medda_beda pochybujem, že ti závidia. Skôr to ty chceš tak vidieť. Akože sa tým utesujes 🙂
Mne to príde, že on to myslí v dobrom, keďže sa poznáte dlhšie, aj keď to nie je osobný vzťah, nedochádza mu, že to môže byť citlivá nevhodná téma na bežný rozhovor či žartovanie… nejako vtipne by som zareagovala, že “hlavne že vy máte vydarené deti, tak už bežte domov za nimi” alebo niečo podobné. Ako sa poznám, možno aj niečo ostrovtipnejšie a možno by mu došlo. Určite by som nevysvetľovala, aká je realita, je to zákazník a basta. Ale zase nie je dôvod sa na neho nejako hrubo oboriť, lebo podľa mňa mu nedochádza celá situácia 🤷🏻♀️
Mňa to tiež boli mali sme svadbu v lete a svokrovci nikdy mezabudmú na oslavach a stretnutiach poznamenať že kedy už budu deti🤣🤣🤣
@reddflowerlife Od blízkych to zabolí viac ako od cudzích, najmä keď vedia, že deti chcete, len sa zatiaľ nedarí a aj tak si neodpustia akože vtipnú poznámku 🤷🏻♀️
Ja som tak mala so svokrou,niekde som čítala a potom to aj praktizovala odpoveď je: Keď Pán Boh dá tak budú.A mala som pokoj,proste to je naj odpoveď natoto,tým dáš najavo,že je to v rukách Božích,keď má byť príde ty sa nebrániš 🙂.
Ja by som normálne povedala že sa snažíme a nedarí sa že som s toho smutná a nerobia mi také rozhovory dobre. Niekedy to človek ani tak nemyslí a trepne niečo čím si neuvedomuje že môže človeku ublížiť
Do mňa kamarát rypal na oslave kedy bude druhé. 2 týždne predtým som potratila. Povedala som mu to na rovinu a ver, že tou ktorá som sa cítila blbo som nebola ja. Viem ako sa cítiš, roky som počúvala tú istú vetu, kedy bude prvé, kedy bude druhé. Potom blbé reči, že už si mysleli, že chceme len 1 dieťa. Ľudia proste musia neustále riešiť životy iných.
Ignorovala by som. Nám sa narodila dcera po 5 rokoch manželstva a 10 rokoch vzťahu. Keď ma už otázky o deťoch otravovali, tak som sa opýtala protiotázkou, či mať deti je nejaká povinnosť. A tam zvyčajne debata skončila..
Ignoruj alebo odpovedz “keby to bolo take jednoduche”
Povedz mu, že až po svadbe budú deti 😉
@aurora33 Možno nezávidia, ale inak si neviem vysvetliť prečo niekoho zaujíma či má druhá žena deti a nie, že len zaujíma, ale pomaly pohoršuje.
Vtedy si len pomyslím, že prečo chce niekto od druhého človeka aby viedol taký istý život keď ten človek je spokojný s tým ako to je.
@medda_beda tak v tomto s tebou suhlasim
Chlapom toto nie vždy dopne. Aj ja som naučila manžela, že na toto sa nepýtame, nevyzvedáme. A sám minule nadhodil, že je až prekvapený, koľko jeho rovesníkov, aj mladších má problé mať deti. Ak má chlap doma dve, bez problémov "zamiešané", tak mu to nemusí prísť ako divná otázka, proste konverzuje.
No ja nemozem iz mat deti kvoli liecbe rakoviny, ked sa ma niekto spyta, kedy bude druhe, tak ked ppviem, ze kvoli rakovine mat deti uz nemozem, tak kazdemu sklapne a uz nic nepovie...neznasam takychto ludi, ja sa to nikdy nepytam, nikoho
Pusti mu reklamu od telekomu.
boze ved ho ignoruj alebo mu povedz zajtra, ujo, zajtra 😅 To je uz taky ten folklor otravovat casnicky s pridrbanymi otazkami , ujovi robi dobre ked moze davat tebe svoje múdra, ber to s nadhladom
Ak je normálny tak mu povedz, že chceli by ste, ale zatiaľ sa nedarí. Najhoršie je povedať že máme čas, nechceme a tak. Druhá strana často potom povie že na starobu budete ľutovať a tak a ak deti mať nemôžete takéto reči riadne ublížia.
Normálne by som mu povedala, nechc sa nestará do tvojho súkromného života a že už je trápny