Stále sa nerozprávame

30. aug 2021

Ahojte to som ka minule som tu písala o nerozprávali sa zo svokrou aj ked nám uz dala manželské požehnanie minule som ju videla a som sa neozvala v hlave si myslím áno uz to urobím a ked k tomu dôjde tak nic co mam robit prosím poraďte my ja uz chcem mat dobre vzťahy za každú radu dakujem

pribinak
30. aug 2021

Tomuto textu by náramne pomohli čiarky a bodky

Ale skúsim sa vysomarit, akože si ju stretla a ani si ju nepozdravila? Či ako mam tomu rozumiet?

alex49
30. aug 2021

Dám ti návod:
1. Stretneš svokru.
2. Otvoríš ústa a povieš dobrý deň.
3. Zatvoríš ústa a čakáš čo ti povie ona.
4. a) Nepovie nič, zazrie na teba a prekľaje ťa pohladom.
4. b) Povie dobrý deň. Rozprávate sa dalej, trebárs o počasí.
Hotovo.

maximilie
30. aug 2021

Mala som asi 2 roky keď som začala plynule rozprávať a jedna z prvých slov, ktoré ma učili, bolo pozdraviť sa.
Uz vtedy ma učili, že,,slušnosť je pozdraviť sa a ešte väčšia odzdravit "
Takže Ci sa rozprávate, nerozpravate, hnevate, nehnevate VZDY sa pozdrav a bud ty ta inteligentnejsia. Ci sa odzdravi, to je už jedno, ale ty sa vždy pozdrav.
Ked chceš mať dobré vzťahy, toto je prvý krok k tomu. Opýtaj sa ako sa ma. Nesnaž sa byt s nou najlepšia kamoška, ani spolu nemusíte chodiť na kavu, ale aspon pár viet by ste prehodiť mohli.

autor
30. aug 2021

No nie nezdravila som sa jej vôbec ,ale cítim sa trápne chcem sa s ňou uz konečne rozprávať neviem ako na to ale skusim tak ako ste tu písali skusim sa jej pozdraviť a uvidím co spraví ci sa odzdravi alebo nie ak sa my oedzdravi tak to nebudem skúšať ďalej a hotovo

martinkatinka
30. aug 2021

Si mladsia, slusnost je pozdravit prva.

lindusss2016
30. aug 2021

To sa da nezdravit sa svokre? 😳

hyta
31. aug 2021

Mňa učili, že i to teliatko pri vstupe do maštale povie MÚ , čiže pozdraví. Prvý krok je že svokru pozdravíš a uvidíš, aká bude reakcia....

zildo
31. aug 2021

Prečo by ťa mala svokra zdraviť prvá?? Čo si ty ? To nemáš žiadnu úctu k starším. Keď ťa neodzdravi pomysli svoje a ideš ďalej. Takéto blbosti riešiš, sama si za to môžeš. Si tvrdohlavá, neustupna. Potom sa čudujes, že si nerozumiete.

ivkasolteska
31. aug 2021

@maximilie 👍👍👍😀😀😀

luccija
31. aug 2021

Tak pozdraviť si mala, ale načo mať dobré vzťahy za každú cenu?aj, keď si nerozumiete...možno Ťa toleruje, ale nechce sa stretávať a pod...neviem zvláštne manželské požehnanie znamená čo?že synovi povedala, že si Ťa môže vziať za ženu?veď sa vydaj, keď stretneš pozdrav, ale nenatiskaj sa jej domov.necitala som minulú diskusiu nemôžeme byť za dobre s každým🙂