Dobry deň. Neviem ani ako zacat. Som v podstate ešte mlada zena 25+ mam priatela s ktorym zijeme spolu, zatial bez deti. Priatela milujem, aj on mna, tu problem nie je. Problem je vo mne a mojej osobe ako takej. Takmer vzdy a vsetko vnimam negativne. Mam take divne pocity a myslienky. Napr. ak priatel niekam pracovne ide rozmyslam a bojim sa, aby sa nahodou nieco zle nestalo, ze co by bolo ak by sa nedajboze nieco stalo ako by som to zvladla, ako by som zila dalej. Je to nepredstavitelna myslienka. Rovnako sa to deje aj pri mojej rodine. Zijem od mojej rodiny takmer 200 km a vzdy rozmyslam v podobnych situaciach rovnako. Som potom vzdy v strese, placem. Celkovo ako osoba som velmi citliva. Aj ked v skutocnoti nemam ziaden dovod a nic sa nedeje, su to len moje pocity a myslienky, ktore ma k tomu privedu a vhupnem do toho. Deje sa to vzdy len ked som doma sama, vtedy ma to prepadne. Rovnako aj dnes, snazila som sa nieco robit aby som prisla na ine myslienky. Ono to vacsinou pomoze, ale len na nejaky cas, na par hodin a potom je to tu opät. Vnimam negativne takmer vsetko. Trva to uz dlho, nie je to rok, dva, ani tri... dlho... Ako sa toho zbavit? Ako prestat mysliet negativne a rozmyslat co by bolo, ak by bolo??? Nici ma to.... ☹️
sama sa z toho nedostanes, vyhladaj odbornu pomoc, skus najprv prostrednictvom terapie a iba ak by to samotne nepomahalo tak lieky+terapia. drzim palce http://dusevnezdravie.sk/uzkost/
Môže to byť úzkostna porucha ako píšu vyššie. Skus si dat sedenie s psychológom.
Práca pre psychológa. Je to určite nejaká porucha, sebadeštruktívne myšlienky. Podobne som to mala po pôrode, panický strach o dcéru. Samé to odznelo. U mňa bol spúšťač pôrod, laktácia. Podľa mňa aj vy máte nejaký spúšťač. Skúste popremýšľať.
ach, ja ti rozumiem. nepotrebuješ psychológa, potrebuješ istoty a tie ti každodenný život nevie dať. alebo ako radí ktosi vyššie, čím viac nejakých aktivít, ktoré ťa bavia, len aby si si zaplnila myseľ...
ja mam uzkostnu poruchu a rozmyslam presne ako ty...
Ahoj, negativnych myslienok sa neda zbavit..tie ma kazdy..skor je dobre sa ich naucit pustat -neuchopovat a nezacat na nich lipnut..ak mas IG tak odporucam zacat sledovat doctorKrause..dnes zacina mesacnu vyzvu ako zmenit mozog a Dr. AMEN psychiater v US, ktory casto hovori ako riesit tzv ANTs - automatic negative toughts a ako ich questionovat - hlavne netreba verit vsetkym myslienkam a nechat sa nimi ovladat ;) drzim palce
@panelacikova ona sa uz nejaky cas pokusa toho zbavit svojpomocne .. zial nie vzdy sa to da. Su problemy, ktore uz nie su riesitelne vlastnymi silami a "aktivitami", kedze uz doslo k urcitym zmenam na mozgu, zauzivanym nervovym draham ktore treba modifikovat .. teda ono si to clovek nakoniec musi v terapii aj tak odmakat sam, ale pod odbornym vedenim, aby to slo cele spravnym smerom. A je lepsie ked sa pomoc vyhlada cim skor, o to lahsie to pojde. Odhovarat niekoho od vyhladania odbornej pomoci v situacii ked ju s velkou pravdepodobnostou potrebuje moze skoncit aj velmi zle :-/
Hlavne nezabudaj, ze na čo myslis, to pritahujes. Nejake pozitivne videa, knihy si pohladaj. Porebujes zmenit myslenie
Zivot je cesta sebarozvoja. Ved kolko ludi si dnes robi biznis na modernom koučingu. Kedysi sa to bralo tak ze 'tak je, ta tak je'. Ale dnes... Kazde rano mas novy start kedy mozes svoje zle stranky, kedze ich poznas, zmenit 🙂
@dkethe presne tak...
@kakawah prepac, ale to je dost nezmysel ze na co myslis to pritahujes ... pokial tam teda nie je nejaka realna pricinna suvislost (ako napr. medzi obavou z choroby a potom skutocnym ochorenim z toho dlhorocneho stresu). Ale ked napr. letis lietadlom a bojis sa ze padnes, nijako tym nezvysujes pravdepodobnost leteckej katastrofy.
Čo najviac aktivít cez deň, aby neprichádzali takéto myšlienky na rozum