Stále len varím a upratujem

katka1a
17. júl 2013

ahojte Nevladzem dalej ...byvame u svokrovcov zatial kym zacneme stavat alebo kupime dom...vsetko by bolo dobre mam celkom ok svokru.no problem je ze stale upratujem len ja a vecsinou aj varim ja a to sme sa donedavna stravovali spolu no povedala som dost...chodia tu ich deti a vnucata skoro kazdy druhy den mne by to nevadilo ale stale sa tu najedia a narobia bordel...stale dookola to iste...ja si upracem a potom buum konec.upratujem koli malemu aby mal cisto no jasne ze aj koli nam...ale aj ked si poviem dost uz nebudem aj tak stale upracem a umyvam pokazdom ...povedat im to sak im aj hovorim ale viete ako to je ja som len nevesta co ja mozem a s manzelom sa o tom bavime je na mojej strane vie ako to je... no rozmyslame nad podnajmom len sme chceli byt tu ze viac nasetrime ale zas pridem o nervy ...co by ste robili na mojom mieste?
dakujem.

anjelicek26
17. júl 2013

@katka1a - nervy mas len jedny ;) Toto neprospieva ani tebe, ani vasmu vztahu, v konecnom dosledku ani vztahu zo svokrovcami...

habibi78
17. júl 2013

@katka1a zacala by som upratovat iba po svojom dietati a svojom muzovi....po navstevach ktore chodia k svokre, nech upratuje ona....

silvapokorna
17. júl 2013

Ahoj. Mali sme to podobne. Nic nepomohlo, svokra sa urazila a radsej zacala pouzivat toaletu a kupelnu v praci. Vzduch by sa bol dal krajat. Nakoniec sme sa ostahovali. sme zadlzeny az hroza, ale ten klud a kludne deti za to stoja. Nedaj sa, drzim palce!! Tvoje dietatko potrebuje vyrovnanu a spokojnu maminku a manzel si zasluzi pohodovu partnerku. Ked je na tvojej strane je to super. My sme to skusali 6 rokov, uz nikdy by som tak dlho necakala. drz sa! budem na teba mysliet.
A urob si malu radost. Ja som nedavno vyhrala balicek naplasti, je to znacka Cosmos, takze take tie lepsie.

janinah
17. júl 2013

aj keď bývate u svokrovcov,tak nejakú SVOJU minikuchynku si urobte a na ostatné sa vybodni,slúžky vymreli 😉 na tom trvaj

tykat
17. júl 2013

Zváž si všetky plusy a mínusy, čo Ti to dáva (viac ušetríš, možno aj dieťa Ti postrážia) na druhej strane čo Ti to berie (cítiš sa ako slúžka, upratuješ a varíš pre iných) a potom si zhodnoť či Ti to stojí za to.
Zas popravde ja mám niekedy pocit, že mladí sa nasťahujú k starým a očakávajú, že starkí sa snáď utiahnu do pivnice a ani dýchať nebudú. A oni sa hnusoby nestiahnu. Ale veď sú vo vlastnom dome, majú aj iné deti, vnúčatá, priateľov, svoj životný štýl a svoje priority...chcú žiť život ako boli zvyknutí. A toto nie je prvý prípad čo tu čítam.

moni839
17. júl 2013

Preč, okamžite, najmä ak máš manžela na svojej strane. Bola som v rovnakej situácii + ako bonus sa dom prerábal. Teraz sa vôbec nenavštevujeme. 🙂

ankat
17. júl 2013

@tykat to mas pravdu je to ich dom zas my s manzelom sme dost vrazali do domu a oni si nic nevazia co sa spravi ale to je jedno mne o peniaze nejde islo mi o princip ze ked tu uz raz byvame tak aby nas tu respektovali ako ich respektujem ja...ale snazime sa aby sme sli do svojho...

ankat
17. júl 2013

Dakujem Vam baby za podporu velmi mi to pomohlo 🙂

ankat
17. júl 2013

@habibi78 snazim sa len vies ked neni upratane uz to nevydrzim a upracem to je chyba ale neviem si pomoct...

ankat
17. júl 2013

no baby tak dala som na temu ine meno ale to je uz jedno som to ja a ziadna katka ...... 😒 ani neviem preco...

dasiacik
17. júl 2013

@katka1a
Ahoj.My byvame takto u mojich rodicov.A poviem ti,
vsetko sa da ked sa chce.My nemame ani vlastnu
kuchynu,ani jednu samostatnu izbu.Ak nepocitam
priestor kde s muzom spavame.Zo zaciatku sme si
urcili pravidla,ked nieco pokrivkava,tak sa vzdy snazime
vydiskutovat si to.To ze pre mna s manzelom varim zvlast
je samozrejmost.Upratujeme si po sebe,ked nieco
upeciem,tak sa podelime,atd.Ale,to ze u nich byvate ta
k nicomu,okrem respektu a ucty,nezaväzuje!Samozrejme,pokial ste sa nedohodli inak.
Takze,sluzku nikomu robit nemusis.

vamajka
17. júl 2013

Prec, prec a prec ja si neviem predstavit zit so svokrovcami

googlinqa
17. júl 2013

len utekaj kade lahsie. nervy mas fakt len jedny, ja som takto zila s rodicmi a to som este nemala ani muza ani dieta a nedalo sa, to ked je stret povah tomu nepomoze nic len vzdialenost a daleke kilometre

marissenka
17. júl 2013

@katka1a ahoj....sam je len sam.ale .zvaz,ci nebude lepsie este chvilku zatat zuby,pokial nebudete mat vlastne.podnajom vas bude stat kopec penazi,ktore by ste mohli vrazat do svojho...

marissenka
17. júl 2013

a uprac len po vas,sak svokra je este cula nie?moze aj ona po vnucencoch spratat,nielen ty.

najmamina
17. júl 2013

@ankat Ahoj, my sme spolu takto žili asi 5 rokov, skončilo to tak ako u
@moni839 že sa nenavštevujeme.
Hádali sme sa už kôli všetkému a keď mi dcérka vážne ochorela (= 1 rok na onkológii) vtedy sa ukázalo aký majú ku mne a k nám postoj vôbec, neúprimnosť, faloš, nezáujem a pod.
Muž sa postavil na moju stranu, zobral na druhý deň hypotéku a hneď sme šli obehnúť podnájmy.
My sme do ich domu navrážali kopu peňazí, však "to bude vaše" sme počúvali dookola.
Lenže sme rýcho pochopili, že prežiť celú mladosť a nemať žiadne súkromie a prispôsobovať sa stále im, tak sa nedalo proste žiť, potrebovala som už kľud, rok som sa nevyspala v nemocnici a bola som s nervami v koncoch.
Odkedy sme sa presťahovali splácame hypotéku, ale začalo sa mi dariť v mojej tvorbe a úspešne predávam cez internet, tam by som nikdy nemala na to podmienky, riadiť dom, pole záhrada...
Mali by ste podľa mňa ísť čím skôr aspoň do podnájmu kým sa vzťahy nevyhrotia a potom už nebudeš mať svokru, ale nepriateľku a odrazí sa to na všetkých vzťahoch v rodine.

A ako pikošku na záver, baby, buďte opatrné čo píšete aj sem do diskusií, moja svokra si totižto našla všetky moje príspevky a nechcite ani vedieť jej reakciu! Písala som do "moja svokra, už nevládzem!" pod mojim klasickým nickom. Dá sa to jednoducho nájsť tak, že do vyhľadávača vo fóre si zadáte svoj nick a uvidíte všetky svoje príspevky.
Takže pozor, netreba svokry podceňovať!

najmamina
17. júl 2013

Ozaj, zabudla som spomenúť, že odkedy bývame sami, nemusíme riešiť žiadne nedoplatky, práve naopak, aj pracujem doma a zvládame to, netreba sa báť osamostatniť sa.
Čo sa týka šetrenia na vlastné bývanie, ja som toho názoru, že je lepšie si vziať hypo a splácať, však mladosť máš len jednu, kým našetríte budete aj na dôchodku.

prostelenka
17. júl 2013

tiež sme na tom tak,že bývame u partnerových rodičov,ale doslova nás tu svokra nechce.Pokiaľ som robila slúžku bolo fajn,ale akonáhle som sa tomu vzoprela,dáva to pocítiť nielen mne,ale aj vlastnému synovi.Nič,čo obaja spravíme,nie je dobre.na všetkom si čosi nájde,lenže nemáme možnosť odísť,lebo ja kvôli zdravotným problémom nerobím a aj to jej vadí.velice rada by som si s nou to behanie po lekároch vymenila ale ona nedokáže pochopiť absolútne nič,čo sa netýka jej.som s nervami v koncoch,ale čo robiť???..:(

alexi333
18. júl 2013

Nie je nad pokoj a pohodu, ktorú potrebuješ Ty a Tvoja rodinka. Veľa ľudí šetrí celý život a keď si môžu potom niečo dovoliť, tak sú starí, alebo prídu o všetko a nič si neužijú. Ja odporúčam tiež ísť do podnájmu. Vaše dieťatko teraz vyrastá v tom, že jeho maminka je stále unavená a nešťastná a to mu škodí najviac a tiež Tvoj partner sa trápi, že si nešťastná a ešte o to viac, že je to jeho rodina, tak sa môže cítiť ako medzi mlynskými kolami... V Európe je normálne, že ľudia nemajú vlastné bývanie a býva sa v podnájmoch. Možno budete mať vlastné bývanie o 1-2 roky neskôr, ale tie 1-2 roky budete spolu šťastnejší. Je to len podnájom, môžete to vyskúšať a keď sa Vám to nebude páčiť, tak verím, že u svokry máte dvere otvorené hoci kedy 🙂 Ja mám tiež super svokru, ale nie je nad vlastné súkromie 😉

franta87
18. júl 2013

Ahoj, ja som bola v podobnej situácii kým sme si neurobili vlastné poschodie. rozumiem Ti, že Ťa to veľmi zlostí, zlostilo to aj mňa, hlavne vtedy, ak som ja poumývala zem a svokrovci, alebo vnúčatá obutý z vonku so špinavými topánkami až do kuchyne prišli. Pre Teba je dôležité to, že manžel stojí na Tvojej strane a ešte jeden podstatný detail - nie je to navždy, pretože si postavíte domček. Preto ak Ťa niečo nahnevá si povedz, že je to iba dočasu. Umývať budeš stále, lebo si taká asi ako ja🙂))takže fakt )Ti ostáva len to, (ak chcete viac nasporiť), že sa upriamiš na dlhodobejší cieľ🙂)))))))).

kykka
18. júl 2013

@katka1a Hned sa prestahujte do podnajmu, ani nevahajte. Zivot je velmi kratky, tak sa snazte vychutnat kazdy den v pokoji. Ak tam ostanete, jeho rodina (mozno aj nechtiac) ti uplne rozdupu tvoju osobnost, pred ludmi urobia z teba nejaku ubohu trapku a ty zacnes verit, ze ty si ta chybna. Nebolo by ti lepsie v tvojom sukromi, kde si upraces a navaris kedy chces, lahnes, kedy chces a nemusis zit v napati, ci prave nepridu ich pribuzni, ktori ti bezohladne zaspinia to co si ty upratala a vyjedia co si uvarila? Kazdy clovek ma pravo na pokoj a ty nie si povinna robit kazdemu handru, aby si s tebou zametali ako chcu. Mozno budete nejaky cas viac platit v podnajme, ale budes zit dostojne a v klude a nestane sa z teba psychicka troska, ktora si nebude verit ani vo vychove dietata. Dieta chce vyrovnanu matku. Mozno, ked budete byvat v podnajme, tak sa s kupou domceka trosku oneskorite, ale to sukromie, rodinna pohoda a zitie bez napatia a nervov budu stat za to

lujza123
18. júl 2013

jaaaj nechapem vas ludia co vas nuti zit u svokrovcov alebo rodicov. Nielen ze to otravuje mladych, otravuje to aj starych, stale sa prisposobovat koli comu? usetrenym 100 euram? Je maximalne nezodpovedne a naivne sa nasackovat k rodicom a cakat ako si tam budete dve generacie spokojne nazivat pod jednou strechou....a potom sa este rozculovat ked sa tieto iluzie nesplnia...jasne ze nie, s rodicmi mozu byvat tak male skolopovinne deti, akonahle je clovek vystudovany a schopny sa uzivit aj sam nema co obsmrdat u rodicov...tak to je
A mozte mat uuplne pohodovych rodicov alebo svokrovcov take spolubyvanie a nasledna ponorka vam tieto vztahy po rokoch uplne znicia..a zbytocne..cest vynimkam ktore takto dokazu fungovat...ale to su spravidla ty co maju dom rozdeleny na 2 samostatne byty ...
Osobne som rozhodnuta ze ked sa moja dcera bude chciet nasackovat aj s manzelom naspat domov tak jej to vsetkymi silami vyhovorim...to jej radsej budem prispievat na najom ako ju mat dospelu doma a hadat sa

henikav
18. júl 2013

myslim si ze @lujza123 to celkom dobre vystihla, ak chces setrit, tak to musis brat tak ako to je a upratovat po kazdom, alebo sa vezmite a chodte prec a nemusis nic po nikom iba po sebe. Na vasom mieste by som bola rada ze Vas tam strpia ved kazdy chce mat vlastne sukromie. Ja osobne som sa hned po ukonceni studia zdvihla a vypadla z domu, prebijala som sa vlastnymi silami a doteraz je to tak, nechodim ku ziadnej rodine ani k rodicom pre pomoc, pre byvanie ani pre peniaze. Raz za rok prideme k mame na navstevu (otec uz zomrel) do mojho domu, ktory som mame ja kupila a napriek tomu viem ze v tom case preberam stafetu ja, ako nakupy, vsetko zaobstaravanie, s upratovanim sme tak ze kto kedy moze, bud robi jedna, alebo druha, kedze mame male babo, tak vzdy ta co nerobi sa stara o malu. Napriek tomu ze sa mame radi a vidime sa malo pretoze byvame v zahranici, po nejakych 2-3 tyzdnoch citim ze napatie stupa, je cas vypadnut. Starsi ludia uz chcu mat svoj klud a sukromie, maju svoje muchy, aj ked nemaju vzdy pravdu, takze napriek tomu ze sa na seba tesime a mame sa radi, veru si neviem predstavit tu zotrvavat dlhsie. Takze ja ti radim pre zhody v rodine a aby si zostala milovanou nevestou, nech z toho aj oni nieco maju ked uz tam byvate, rob vsetko nadalej ako doteraz, upratuj, var, staraj sa a hlavne sa snazte co najskor odist do vlastneho. Tym ze zacnes vyrabat napatie a vzpierat sa sa stane len to ze ta znenavidia, zacnete sa hadat a pojde to dolu vodou 😉 Niekedy aj ked mas pravdu ty, treba sklopit usi a robit co treba. Viem, chcela si pocut ze mas pravdu ty a ze im treba - ja neviem dohovorit, vykricat.... ale ver mi tym nedosiahnes nic pozitivne

kykka
18. júl 2013

@henikav Dobre si to vystihla, priamo napisany nazor, aj ked urcite nieje chyba len v Katke. Ved ked sa vydavala, tak stari im urcite hucali do hlavy, nech pridu byvat na cas k nim, urcite sa tam mladi nenasackovali do ich domu bez ich vedomia. Ak rodicia chceli mat svoj klud a sukromie, mali povedat mladym hned na zaciatku, nech sa poobzeraju po inom byvani. Nie kazdy je priebojny, ty si mozno dokazala vydobit si svoje zazemie, ale ini ludia mozno na to nemaju, lebo kazdy ma inu povahu. Vinit niekoho, ze zatial byva u rodicov tiez nepomoze. Aj ked Katka byva u svokrovcov a je sikovna, cistotna, tak aj ona chce citit ten respekt od druhych, ci uz byva v ich dome, alebo nie. Mam pocit, ze ona dodrzuje ich pravidla a snazi sa a oni jej aj napriek tomu davaju na javo, ze nie je az tak vitana. To by sa dotklo asi kazdeho.

henikav
18. júl 2013

@kykka ano napisala som to trosku bez obalu, mozno to zle vyznelo samozrejme ze nie je chyba v Katke, len zial, ak chcu so svokrovcami dobre vychadzat a nadalej tam byvat a setrit, musi zatnut zuby a fungovat aj nadalej
@katka1a vzdy ked ti bude tazko, pomysli si len na to ze cim dlhsie to vydrzis o to skor sa osamostatnite, zatial rob co treba a s usmevom aj ked sa ti chce plakat, cim lepsie vztahy budu medzi vami, tym lahsie to budes znasat. Ak tam vystupnujes napatie a zacnu vznikat hadky, to uz potom neustojis. Drzim ti palceky a prajem vela sil, nech ste co najskor vo vlastnom, potom uz bude dobre

ankat
18. júl 2013

ahojte tak dnes som mala super den 🙂 bola som sa sama prejst a tak som aj mala cas popremyslat vyvetrat si hlavu ...uvediem to na pravu mieru my sme sa nikdy so svokrovcami nehadali a ani sa nemienim skor asi mne je to luto ze to neni docenene to co robim cize upracem aj ponich...ale uz to nerobim upratujem po sebe a po manzelovi 🙂 a aj varime pre seba...no mavam take chvile sa navsetko vykaslat...ano je pravda mozme ist do podnajmu ale radsej si usanujem este chvilku a mome ist do svojho 😉 kazdopadne dakujem vam zato ze som sa tu mohla vyrozpravat co ma trapi...kedze nemam ani kamosku 😒 ... no mam milujuceho manzela a nasho drobca a ty mi davaju silu aby som sla dalej ... pekny den vam zelam 🙂
@henikav niesom povaha ktora sa vie pretvarovat ja som skor priamy clovek a to je aj asi moja chyba pretoze ludia nechcu niekedy pocut pravdu ...takze niekedy je fakt dobre mlcat ako hovoris aj ked vnutri to vrie 😠 ...

anmazura
25. jan 2014

Dievcata moje,tot moja uvaha.Ak budem ja raz svokra a deti sa rozhodnu zostat doma pri nas rodicoch ja sa nemienim nikomu prisposobovat.Ani neveste ani zatovi.Bud nech si odidu byvat sami alebo sa prisposobia oni nam.Ja s manzelom budeme vdzy vo svojom a nedam si kafrat do svojej domacnosti nikomu.

lubikan
25. jan 2014

@anmazura Hlavne aby si ich dobre vychovala,aby ti dcera neostala slobodna matka s 3 detmi...potom uz tazko pojde sama byvat a holt,budes sa aj ty musiet prisposobit... 😉 😀

anmazura
25. jan 2014

@lubikan 😀 😀 😀