Stále je v robote

24. nov 2023

A keď je doma tak zas chcem aby doma nebol . Ja som hrozna ale je to tak . Muž má.vela práce ,stará sa o nás finančne... Robieva celé dni , málokedy si urobí čas na mňa a deti . Na jednej strane mi to chýba aj ako partner , niekam ísť spolu ako rodina ale zas keď je doma a len sedí a obletujem okolo neho aj deti .. tak si prajem nech som sama doma.
Som divná ? Alebo už zvyknutá tak . Roky tak robí celé dni . bolo iné keď som aj ja robila , vtedy som to neriešila ale som na RD možno ešte pár mesiacov ak niečo by sa dalo vymyslieť a zmenila by som si stereotyp

medda_beda
24. nov 2023

Prečo obletuješ dospelého chlapa?

autor
24. nov 2023

@medda_beda lebo príde domov a čaká večeru,atď..

mane01
24. nov 2023

No dobre, veceru varis asi pre vsetkych … a co je to atd?

medda_beda
24. nov 2023

No veď večeru mu dáš a ďalej?

viestta
24. nov 2023

Varim pre vsetkych, ked je doma vtedy ked veceriame vsetci, veceriame vsetci, ked pride inokedy, nberie si sam. Ma dve ruly ako ja, takze to zvladne rovnako ako ja. U vas je to inac?
A treba ho zapajat do starostlivosti o deti aj o domacnost, nie obletovat. Ruky mu narastli, deti a domacnost su aj jeho, nielen tvoje. Takze najvyssii cas zmenit nastavenia. Tvoje, jeho sa zmenia ako vedlajsi ucinok.

autor
24. nov 2023

@medda_beda nachystam do roboty a aj tak som o nicom

ivangeline
24. nov 2023

Ked si vydychne,skus...prosim ts mozes urobit toto...a tamto... Idem si nachvilku lahnut,postraz,prosim,deti. Alebo dopredu,vhcem ist vtedy a vtedy von,sama... len s jednym dietatom.. a pod. Najdi si hobby,chod do spolocnosti..ser trocha na domacnost..

alison11
24. nov 2023

Ja to riešim,takto:
Navarím,mužovi som vysvetlila na začiatku manželstva,u nás sa každý obslúži sám naberi koľko chce aby nepovedalo sa že som mu nadelila málo.A pri deťoch na RD som riešila tak,že ja mám 24hod. prácu starostlivosť o deti a domácnosť,čiže aj ja mám svoje limity kým on robí 8hod. a ostatný čas robí čo sa mu zachce,tak som prestala obsluhovať atď. ak som sa cítila unavená a bol doma ľahla som si a povedala mu,že som unavená prípadne vyčerpaná ak boli deti choré a vyžadovalo si vnoci knim stávať lieky dávať atď. tak som mu povedala,nech ich postráži kým si pospím trochu alebo som si aj z deťmi počas dňa ľahla a robila veci tak ako som vládala pridružili sa mi totižto aj zdravotné ťažkosti anémia atď. takže som muža informovala,že unavená som aj ztohto hľadiska a teda budem variť atď. podľa svojho cítenia po práci rped prácov chodím na 2smeny.A muž keďže ma ľúbi mi aj pomáha. Preto Ti radím,hovoriť o svojom stave ak nevládzeš má to akceptovať robíš 24hod.

medda_beda
24. nov 2023

Tak keď máš pocit alebo on, že si o ničom tak ho prestaň obskakovať.
Ja môjmu naberiem obed lebo mu viac chutí keď mu to naložím pekne ja, ale to je všetko v domácnosti čo robím vyslovene ja.
Raňajky aj večeru si zoberie sám.
To isté domáce práce, robíme ich obaja.

lujza123
25. nov 2023

Ja by som sa skôr bála ze ho práca zničí. Mám skúsenosť v rodine s workoholikmi a nikdy to nedopadlo dobre.

Vieš toto je aj o vašom vzťahu, vas dvoch. Musíte si odpovedať či vám tie peniaze za to stoja, aj ty sama sebe povedz či je toto život ktorý chceš prežiť. Byt sama za cenu finančného blahobytu, nielen teraz na RD ale aj potom
Aj celkovo to ze on veľa pracuje urcuje celú dinamiku vášho vzťahu, od obskakovania až po ústupky co sa týka tvojej prace, sebarealizácie atd.
Ja som napríklad veľká feministka ale tiez by som naložila jedlo chlapovi ktorý pride po 12 tke domov, bolo by mi ho luto. Na druhu stranu by som takto nechcela dlhodobo fungovat, na papieri manželka ale v skutočnosti slobodná matka. Radšej víkendy ako rodina spolu na obyčajnej vychadzke v lese ako stále sama a jedna luxusná dovolenka v lete. Peniaze niesu vsetko