Ahojte, viete mi poradiť niekto čo s tým robiť? Môj priateľ je proste v jednom kuse na telefóne a s niekým si píše. Nemyslím iné ženy alebo niečo "nekalé", ale proste stále s niekým z roboty alebo s kamarátmi alebo s rodinou...proste stále buď s niekým volá alebo píše. Ja som to nejakú dobu aj ignorovala, lebo hovorila som si, že to nie sú nejaké strašné problémy alebo som jeho správanie ospravedlňovala tým, že má toho veľa, lebo je to skutočne tak. je dosť zaneprázdnený človek, rozlietaný na všetky strany a je pravda, že ten telefón mu vyzváňa v jednom kuse a som veľmi vďačná zato, že so mnou trávi vôbec toľko času, koľko trávi, lebo sme spolu každý deň, ale už začínam mať pocit, že akoby sme ani neboli spolu, že je viac hlavou s tými ľuďmi ako so mnou, že nie je prítomný duchom a poriadne sa ani nerozprávame. Kedysi sme aj my mávali dlhé telefonáty spolu, čo bolo krásne, ale teraz je už stále vyčerpaný z toho telefónu a keď nie sme spolu, už ledva zavolá, lebo hovorí, že nevládze už. Akože vždy viem s kým volá alebo píše, sedím vedľa neho veľa krát, čiže tu vôbec nejde o žiarlivosť, ale asi chápete ...o tú pozornosť. Nie som sebecká, chápem že má toho dosť, ale veľa krát ho aj pristihnem, že začína s tými ľuďmi rozoberať témy, ktoré už by nemusel a mohol by zložiť. Robí to aj počas šoférovania, bojím sa že mu zoberú vodičák zachvíľu. Poraďte mi, čo mám robiť. Skúšala som rozhovor, lenže to zaberie tak na pol dňa a skúšala som robiť aj to isté, ale vždy potom len povedal, že on je na telefóne preto, lebo som aj ja. Čiže úplne to otočil proti mne a nepochopil nič.
Jedine vykomunikovat. Dohodnut sa, ze ked budete spolu, nebudete vyvolavat 🤷♀️ alebo mu vyber baterku z telefonu a schovaj ju 😄 ale to je tiez len do casu. Mozno by som s nim skusala robit hlavne cinnosti, pri kt. sa neda/nemoze pouzivat telefon (ist niekam na plavaren, do sauny, divadla...). Ale ci to zafunguje, to neviem 😬
Nevyzrety???
Závislosť..musí si to priznať až potom sa to dá riesit
Aj ja si myslím, že je to závislosť, lebo keď sa mu dotknem telefónu, tak začne vrieskať. Jak keby neviem čo tam má, ale tam nejde vôbec o to, že niečo skrýva, ale že ho vkuse musí mať pri sebe, aj keď jeme, aj keď sme neviem kde. A ja nie som milionár, že ho budem stále brať po divadlách a saunách 😀
@retatka Počkať, akože introverta? To akože každý človek, ktorá neprežije svoj život na telefóne je introvert? To ako buď si totálne komunikatívny človek, že vkuse s každým alebo úplný introvert? Ešte ja som nakoniec tá zlá, čo by si mala hľadať introverta alebo by nemala nič iní robiť, len starať sa o to, aby sa so mnou nenudil a robila mu program. jak keby mu neskáčem kolo riti dosť už teraz.
Ale skor som to myslela tak, ze najst cinnosti co by ho odtrhli od telefonu a bavili by ho 😄 pri hrani futbalu by ho hadam nemal v ruke. Aj ked vsetko je mozne...ak je to teda zavislost, tak nepomoze nic z toho co som pisala. Nepomohla som ti velmi, viem 😄
@katka281 V pohode, to ja som myslela zo srandy, že nie som milionárka. Ja len že ja som taký typ, že ja mám rada srandu, aj na bicykel chodíme, aj hocičo robíme, ja dúfam že nuda so mnou nie je. Lenže ja už normálne neviem sa s ním ani porozprávať, to je už naozaj tá závislosť, ako píšu.
Veru 😊 ak ho lubis, tak mu skus navrhnut, ze by ste tu zavislost riesili. Len by som sla na to velmi opatrne, urcite to nezobere najlepsie. Tak, ako zijete, sa zit neda. Utrapis sa.
@retatka Ale to nemá nič s extrovertom spoločné. Keby je taký spoločenský a komunikatívny, ako píšete, tak sa s tými ľuďmi baví aj osobne, Ale on aj keď je s inými ľuďmi niekde, tak to robí, nie len mne. Minule sme boli u jeho starkej 40 minút a 20 z toho telefonoval. Veď to nie je normálne, to nie je povaha, ktorú netreba prerábať, to je problém. Ja chcem normálne radu, čo s tým mám robiť, veď sa bojím aby raz aj nezrazil niekoho náhodou, lebo už sa pár krát stalo, že si nevšimol človeka a ja som kričala, že stoj, lebo si písal, keď šoféroval.
No neviem teda....ak chytil vrieskajúci amok len preto, že si sa mu dotkla mobilu, to nebude len - tak....
@katka281 Ďakujem, ja fakt neviem že čo 😀
@mandarinka555 Akože veľa krát sa stane, že mu pípne správa a mi povie, že pozri sa, kto mi píše alebo mi dá normálne telefón do ruky, keď niečo treba, tu nejde o to, že by sa bál podľa mňa teda, ale skôr proste sme jedli a ja som mu povedala, že nech dá preč ten telefón zo stola, že ma to vyrušuje a nechcel, tak som ho chytila a začal strašne zjapať po mne, že prečo som sa chytila jeho telefónu či čo, proste amok, nechápala som.
@retatka Ale šak vidím furt, že kto mu píše, sú tam tie whatsappové fotky, zase nie som úplne blbá. Akože nie že by som nazerala, ale tak reflex, že sa pozriem, keď to pípne. Normálne mi aj ukáže, keď sa opýtam, že kto mu píše. V tom nie je iná ženská v zmysle nevery. U starkej volal z roboty, v robote zase volá s bratom, proste stále niečo.
@retatka Ale to nie že nerád alebo že by bol nekomunikatívny, ty stále nerozumieš tomu, nechaj to tak 😀
Mne sa nezdá ten cirkus keď si dá mu chytila mobilu …to neveští nič dobre .Ak v tom neni ženská a je len komunikatívny s tým veľa nenarobíš , pokial on sám si to neuvedomí .
Skús navrhnúť nejaký kompromis..keď príde za tebou,ok dáš mu hodinu na to aby si písal,či volal s niekým a potom si jednoducho musí vypnúť zvonenie,odložiť ho a venovať sa len tebe..nepracuje predsa na RZP že musí byť 24/7 zastinutelny..a keď to nebude dodržiavať tak proste si urob program bez neho nech sa zbadá chalanisko😄😄
@petravelasova Nie, ale rieši veľa vecí naraz a nemôže si vypnúť telefón napríklad cez deň, ale tiež som mu už navrhla, že po šiestej by ho mohol vypínať, lenže to už sme málokedy spolu, ale je pravda že s kamarátmi by teda mohol komunikovať keď spolu nie sme, ale to by som vyzerala ako žena, čo mu zakazuje kamarátov, je to zložitá situácia veľmi.
No kým si to neuvedomí tahas za kratší koniec a čím ďalej to bude pre teba väčší problém. Problémy sa budú nabaľovať a tvoja nespokojnosť bude rásť. Si predstav,že máš malé dieťa a on miesto pomoci bude vyvolávať, vypisovať kade tade.
Tak mal by si aj on trosku určit priority..ze ok vybavím si aj par telefonátov ale stále je vedľa mňa pristelka,ktorej sa predsa chcem venovať,a chcem s nou tráviť čas..iné je keď je to raz za čas a iné keď je to non stop stále..takže nejaké hranice si musíte určiť,lebo potom môže byť žiaľ neskoro😔a začne sa ti nejaký chlap naozaj venovať a potom uvidíš ten rozdiel😌😌držím palce nech to nejako vyriešite
Možno to súvisí s tou jeho prácou. Ale chápem, že ťa to trápi. Mohol by sa ti viac venovať. Ty ho tiež potrebuješ.