Presťahovali (by) ste sa niektorá kvôli práci vramci SR, avšak už ste mali vlastné bývanie v mieste vášho bydliska,ale neboli tam pracovné ponuky, aké ste chceli. Myslím sťahovanie na rok/ dva na získanie praxe, skúsenosti s tým. Neviem ,či som to dobre popísala, zaujíma ma ako ste to riešili s bývaním,či ste svoj byt/dom prenajali alebo platili. Ďakujem
Stahovala. Byt som predala, kupila iny v novom meste.
Nerozumiem celkom ako ti pomozu skusenosti inych. Moznosti nemas zase az tak vela - but byt rovno predas (ak sa neplanujes vratit) alebo nepredas (ak sa vratit planujes). V druhom pripade mas zase dve moznosti - prenajat a neprenajat. To je velmi individualne. Ak mas dost penazi na to, aby si platila dva byty naraz, nevidim dovod ho prenajimat a riskovat znicenie najomnikmi. Ak dva byty naraz neutiahnes, tak asi velmi na vyber nemas.
Ale teda aby som zodpovedala otazku, neprenajali sme nikdy, ked sme v danej nehnutelnosti zrovna nebyvali. Raz za cas sme ich vyuzili pocas navstevy, inak tam nebyva nikto.
Suseda predala dom v ktorom žila s babkou, šla za lepšou prácou do BA, peniaze za predaj domu jej akurát vyšlo na 15% ceny maličkého bytu
Ano neprenajimali sme mali sme dost na platenie ale to bolo cca 10 rokov dozadu aj viac, dnes by som prenajala ak by, sa dalo, no a riešili sme to byvanim v najme ale to boli este sk
Záleží kam by si som sa sťahovala a na ako dlho. Ak by to bolo na dva roky, skúsila by som "svoje" bývanie prenajať. Ono to je ale také nešťastné. Z toho, čo píšeš počítam, že bývaš niekde odľahlejšie a chceš ísť do väčšieho mesta. Tam sa treba pripraviť na to, že aj keby sa ti podarilo tvoje prenajať, nebude ti to stačiť na prenájom v meste.
My sme sa stahovali do Ba. Byt sme mali v našom meste stále. Prenajali sme si byt v Ba. Ale ja som chcela nadobudnut prax v mojom odbore no nepodarilo sa, tak sme sa vrátili naspäť. Bohužiaľ nam to nevyšlo s tymi prac. ponukami. Držím palce
Alebo ste chceli vyskúšať život v inom meste a sťahovali sa,s tým ,že sa vrátite domov,len ste potrebovali zmenu,alebo vás lákalo nejaké mesto v rámci SR prípade ČR.