Sťahovanie sa späť k rodičom po rozchode

14. aug 2024

Ahojte, bohužiaľ sa s proatelom rozchadzame a zo vzťahu mi zostalo 3,5 mesačne dievčatko. Baby ja si neviem predstaviť zrazu žiť aj s dcérou u našich... podnájom si nemôžem dovoliť. Bude to pre mňa veľká zmena všetko. Zostať bez chlapa, opustiť zázemie a byť s rodičmi.

janinah
14. aug 2024

Komu patrí byť,kde si teraz?

autor
14. aug 2024

@janinah priateľovi

janinah
14. aug 2024

Tak gudes musieť urobiť čo musíš.Pistupne sa postavil na vlastné nohy.Teraz je prvoradé postarať sa o dieťa. Emócie nabok a dohodni sa s ním ako poriesite stretávanie s dieťaťom a financie.

anjelicek26
14. aug 2024

Tak sype sa toho na teba vela, ale... take strasne to nebude a je to docasne... potrebujes utocisko na par mesiacov, kym sa mala a ty postavite na nohy, vybavis vyzivne, nastupis nazad do prace, mala pojde do jasiel... rodicia ta vychovali, si na nich zvyknuta, ano je to krok spät - ale aj krok k lepsiemu, ked to s priatelom nefunguje. Ked si nastavite rozumne pravidla, budes mat doma babysitting, ludi na pokecanie, co ta maju radi a daju ti aj nejake sukromie... len od zaciatku hovorte otvorene, co ako chcete, aby fungovalo... aj rodicia robia ustupok, ze im tam bude zasa plakat babatko. Ale tak od toho je rodina.

simona20201309
14. aug 2024

Vyhnal ta z bytu? Ak nie, neunahli sa. 3,5mes po pôrode, to ešte môžu byť hormóny....

biba_18
14. aug 2024

@anjelicek26 známa ma vnúča, mladí nemajú kde bývať, tak bývajú na striedačku u nej a u jej rodičov voľakde na dedine - a otecko dochádza. ale keď malý začne chodiť do škôlky chcú ostať v ke - ale nie u tej známej, tá známa nechce. že súhlasila iba tak dočasne…

amelie2017
14. aug 2024

Viem, ze je to pre teba tazke, ale bud rada, ze sa k tym rodicom mozes vratit. Na isty cas sa budes musiet opat prisposobit ich pravidlam, ale lepsie ako zit s clovekom, s ktorym si nerozumies/ pije/ nadava ti/ financne sa tyra,..dopln si sama dovod rozchodu. Nie vsetky zeny maju tuto moznost a preto roky trpia tyranie roznych foriem...

ukgirls
15. aug 2024

bud rada,ze vobec mas kam ist ... hold uskromnis sa a rodicia aspon pomozu.. urob vsetko preto,aby si sa postavila na nohy .. sprav si kurzy a najdi dobru pracu .. ved nemusis byt na materskej 3 roky ... on tiez bude platit na dieta a ani sa nenazdas bude velka a ty mat viac casu

tramtada31
15. aug 2024

Stale lepsie k rodičom, ako na ulicu alebo do krízového centra. Rodičia s malou určite aj pomozu, časom ju postrážia, keď pôjdeš s kamoškami von, alebo na brigadu a budeš si môcť mentalne oddychnut

0silvia0
15. aug 2024

A pomyslela si na to, ze aj pre rodicov to bude velka zmena? Zvykli si byt sami v klude, a teraz sa im vrati dcera s dietatom... urcite radi pomozu, ale treba sa na veci pozerat z viacerych uhlov, nielen z toho svojho.

mofa
15. aug 2024

Nie je nic lepsie na svete ako moct sa vratit k rodicom ked sa nieco taketo stane….mas velke stastie a ak mate dobre vztahy nepokaz to.
Tvoja situacia sa casom vyriesi nebudes tam navzdy a ak ste vsetci normalni bude ti tam dobre a s tak malym babom je to najlepsie riesenie zvlast ked chcu pomoct, neviem si predstavit ostat sama s babatkom.

majlo1234
15. aug 2024

Neviem no, ja sice u rodicov nebyvam, ale ked idem s detmi na par tyzdnov k mame, citim sa velmi dobre. Maju velky dom, mame svoju izbu, a zazemie ako ked som bola mala. A este mi aj s detmi pomozu😄 takze za mna win win, a nakoniec, urcite tam nebudes vecne

mimi3008
15. aug 2024

@majlo1234 ale nie kazdy to ma takto. Napriklad nasi by ziadne sukromie a pravidla nerespektovali. Uz teraz, ked sa vidime cca raz za tyzden a pol na 1-2 hodiny, to nejak ozaj, ze len pretrpim...Takze si viem predstavit, ze pre niekoho scenaf prestahovania sa k rodicom, je nocna mora.

iv007
15. aug 2024

Nemas na vyber, ak uspory nemas ziadne ani svoje byvanie. Dostavas aspon matersku? Cim skor si pories vyzivne a zabudni ze 3 roky doma na rodicaku. Jasle alebo opatrovatelka a cim skor do prace. A dakuj rodicom za pomoc.

negymama
15. aug 2024

Pýtaš sa ako mu máš vysvetliť?
Nijak. Nech znáša dôsledky. Tu nejde ani tak o delbu práce ako o jeho arogantný posoj
Označovanie praxe za "Ženské práce tvoja práca.." On moze "tvoju" prácu hodnotiť a kritizovať. Naopak ty nie. Ďalšou level je označovať svoj bordel za tvoju prácu alebo hocičo co si mysli. Ty tak žiješ v neustálom strese a sikane. Je to forma dominancia. Nie je to potom rovnocenné partnerstvo. On ti dáva najavo.. Ja som viac ako ty. Ja nám právo buzerovat. Meniť pravidlá.
Domáce práce sú len prostriedok

mimi3008
15. aug 2024

@negymama Nemal byt tento komentar do inej diskusie?