Dobrý deň,
Riešil niekto z vás niečo podobné?
Bývame v MI , mám 7ročnú dcéru, s jej otcom spolu niekoľko rokov nie sme. Dcéra je zverená do starostlivosti mne. Mám partnera v inom meste na západe SVK. Je možné presťahovať sa tam s dcérou aj bez súhlasu otca? Musí súhlasiť napr so zápisom do školy v inom meste? Aký je postup? Ako ste riešili niečo podobné? Neviem kde začať. Ďakujem
V rámci Slovenska sa môžeš sťahovať bez súhlasu. Ale zdá sa mi, že to chcú zmeniť, ale tie zmeny ešte neprebehli
Súhlas otca so školou potrebujete alebo ho nahradiť súhlasom súdu. Ten Vám zároveň môže uložiť povinnosť na svoje náklady dopraviť dieťa na pôvodné miesto stretávania s rodičom.
@viky90 do skoly je uz potrebny suhlas oboch
@klementinka58 ahoj,aké súprosim ťa tie výnimky?? Vďaka
@petronelka47 keď je otec mŕtvy, v base alebo v zahraničí...
@viky90 a keď nebude chcieť podpísať nie z dôvodu že nesúhlasi ale robí mi naschváli...
@petronelka47 tak potom to riešiť súdnou cestou
@viky90 aj keď mám v rozsudku napísané že ju budem zastupovat a spravovať jej majetok?? Vďaka
Otec rodičovské práva nestratil a o dôležitých veciach, ktoré sa týkajú maloletého dieťaťa, spolurozhoduje naďalej.
@draik vďaka,
v ramci slovenska sa mozes stahovat kde len chces, jemu len posli novu adresu. Do zahranicia uz potrebujes suhlas. Pri zapise do skoly su tam vynimky kedy suhlas nepotrebujes