Ahojte,už dlhšie som premýšľala kam by bolo vhodné sa odsťahovať. Mám priateľa z Veľkej Británie a chceli by sme sa niekam odsťahovať (nechceme ostať na SR)
Čo by ste povedali,ktorá krajina je taká v pohode,kde nie je problém ani s vízami ani nič? Vďaka
Tam, kde viete dostať dobrý job v rámci svojej kvalifikácie, viete mať dostupné bbývanie podľa svojich predstáv, je tam dobrá a dostupná zdravotná starostlivosť, je tam dobré školstvo ak raz budete mať deti a nie je tam extra kriminalita. A kde sa vám zároveň páči. A to my nevieme, to môžete vedieť len vy dvaja. My sme z BA, aktuálne sme v Stockholme, dočasne, máme bývanie aj na Tenerife. Ale teším sa, keď mužovi job v Stokcholme skončí a vrátime sa do domu v BA a budeme chodiť každý mesiac na Tenerife. Ja by som žiť inde ako v BA nechcela kým som pracovne aktívna, keď už pracovať nebudeme, tak potom pôjdeme na Tenerife nastálo. Ale vám neporadí nikto, len vy podľa vašich preferencií.
A v Anglicku zostat nechcete? Tiez sme tam s partnerom zopar rokov zili a "prinutilo" nas vratit sa len porodenie dietata 😀 Rodit som chcela doma 🙂 To bol vlastne jediny dovod, preco sme odtial odisli, este by sme tam zili.
Cesko je fajn napad, co sa zivotnej urovne tyka, aj ked ja osobne by som si tam asi nevedela zvyknut 😀 Ale tak kde inde by si sa citila viac doma ako u susedov.
@pelian áno rozmýšľali len neviem či sa mi podarí dostať víza
@pelian aj sme rozmyslali len neviem či by som dostala víza
@obcanka123 a priatel je anglican? Tak si ho zober..teraz zijete kde?
@slavomira236 momentálne sme dočasne na SR, ale áno on je rodený Brit.. len neviem nemám pocit že svadba je len tak tam..asi majú nejaké podmienky podľa mňa 🤣
@obcanka123 preco nejdete do britanie, jemu sa ozaj cudujem ked je anglican. Je rodeny anglican ci pristahovalec co ma pas?
@galioska rodený brit, celá jeho rodina su Briti tiež. Neviem ja mám obavy či to tam zvládnem, neviem aké majú skúsenosti Slováci tam a tak 😊
@obcanka123 no ja tu byvam teda v uk 17 rokov😉 ale je to o cloveku ci chce alebo nechce, uplatnit a dobre zit sa da vsade.
@galioska naozaj? Môžem ti napísať správu?
@obcanka123 Česko