Sťahovanie a deti

10. dec 2023

Ahojte, s muzom sa planujeme odstahovat - ale len vramci SR. Uvazujeme nad mestami NR alebo BB. Nechceme ist do BA, tam nas to vobec nelaka, i ked i tam su urcite benefity ktore su zaujimave. Obe mesta su cca pol hodku od nasho terajsieho domu. Ale velmi uvazujem nad tym, ako to budu vnimat deti - 7 a 4. Ci to v pohode zvladnu a ci nebudem lutovat stahovanie (samotne stahovanie alebo aj volbu mesta). Tu kde sme, mame pri sebe rodiny, co je pre deti velmi fajn. Maju s mojou a muzovou pekne vztahy, ked treba deti postrazia. Robotu si budeme hladat obaja novu, nejdeme za konkretnou pracovnou prilezitostou. Riesili ste niektora dilemu stahovania? Ako ste sa rozhodli? Dakujem za vase skusenosti

tiezjedna
10. dec 2023

Nenapísala si to najdôležitejšie - prečo sa chcete sťahovať? Pretože inak mi to bez vidiny lepšej práce či bývania príde ako holý nezmysel... Zlášť, keď sa jedná o polhodinovú vzdialenosť.

fairyy
10. dec 2023

ked je to len pol hodku, je potrebne sa stahovat? alebo tuzite ist byvat do mesta? ak je tam tuzba po mestskom zivote, tak potom sa len s detmi vela rozpravat a vysvetlit im, ze od rodiny su len pol hodinku a vzdy mozu navstevovat rodinu ako doteraz....u nas to bolo opacne z mesta na dedinu tiez je to pol hodka zvladla to, ale nemenili sme skolu, v tom poradit neviem, vozim ju denne, kedze aj ja idem do prace do mesta

nickpick
10. dec 2023

ake mesto je vzdialene od NR a BB polhodinu, ved vzdialenost medzi oboma je viac nez 120km, ja totiz z tej lokality som a nic nedas do polhodiny. kazdopafne spat k teme, stahovala by som sa len ak by som mala istu pracu, to je absolutne gro, vsetky rodiny bez pomoci starych rodicov ti napisu ze to je dost dost narocne vykryvat pracu s detmi, kazdopadne ja by som si zvolila Nitru….

robodracica
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
olimuc
10. dec 2023

Uz mate byvanie? Budete v podnajme alebo idete kupovat?pracu mate vo vyhlade aku a platy? Skus stravit cely vikend v tom meste, pripadne obehajte lokality, kde by ste byvali, zvazte platy atd … spiste si cely zoznam veci, co je na zivot potrebne a porovnajte … ktore mesto ma viac + potom tam. Ja by som sa uplne iracionalne rozhodla pre BB. S detmi by som sa stahovala len na istotu (my sa budeme stahovat sice tiez, ale uz do hotove ho, jedine co chyba je praca … ale zatial nehladam aktivne a Ti co ma oslovili sami boli nezaujmavi)

lujza123
10. dec 2023

Sú vo veku kedy to v pohode zvládnu, puberťáka už tak ľahko nepresadis.

Ja by som šla do BB koli horám; Nitra je ako mesto super ale ta rovina nieeeeee

zuzubb007
10. dec 2023

@nickpick no byvaju niekde v polovici medzi Nitrou a BB a to je potom ta polhodinka cesty

nelca84
10. dec 2023

@nickpick tipujem, ze byvaju niekde okolo Zarnovice

nickpick
10. dec 2023

@nelca84 to som si domyslela, ale teda polhodina to nie je ani jednym ani druhym smerom…